Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
2 ώρες πριν, Onoufris είπε

Τα restart τα κάνει μετά από μια ώρα idle ποτέ όταν δουλεύω ή gaming .

Δεν ξέρω .... Στεναχωρέθηκα ..

Δεν κρασαρει πια σε κανένα παιχνίδι όλα στα τέρμα φυσικά . 

Οι μνήμες μπήκαν όλες κανονικά και τα τέσσερα στικ ζευγάρια 

Δεν ξέρω ...

Εκανες μια μλκια εξ'αρχης που πηρες αυτον και οχι 5900x αλλα οκ γουστα ειναι αυτα.

Προταση μου , αν τυχον υπαρχει καποιος γνωστος που να μπορεις να πας να κουμπωσεις μονο το cpu ή να μπορεις να βρεις μια μητρικη που να μπορεις σ'αυτην τη περιπτωση να κουμπωσεις ολα τα δικα σου πραγματα επανω , κάντο.

Η συγκεκριμενη που εχεις βγαζει τα προβληματα που εχεις ακριβως τα ιδια και σε αλλα cpu

• Απαντ. 94
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Πάντως παιδιά και εγώ πριν ένα μήνα με 5900x σε B450 μητρική, αναβάθμιση από 5600x. Κρασαρίσματα σε gaming στο 10 λεπτο περίπου. Αφού έκανα το troubleshooting μου και τα εξήγησα στην AMD μου έστειλαν κούριερ για να το στείλω πίσω, σε μια βδομάδα είχα άλλη CPU χωρίς κανένα πρόβλημα. Υπάρχει και ολόκληρο νήμα για τους 5900x, για 5950x δεν ξέρω...

• Confused 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Αμαρτία να φτιάχνεις "Dream machine" και να έχεις τέτοια θέματα.

Για μένα το πας σε τεχνικό, σου πιστοποιεί τι φταίει και κινείσε για επιστροφή/αντικατάσταση προϊόντων.

Σε κάθε περίπτωση δεν είναι να μένεις έτσι μετά από όσα χρήματα έχεις ξοδέψει

Επεξ/σία από nickol-us
  • Like 1
Δημοσ.
1 ώρα πριν, triplex1 είπε

Εκανες μια μλκια εξ'αρχης που πηρες αυτον και οχι 5900x αλλα οκ γουστα ειναι αυτα.

Προταση μου , αν τυχον υπαρχει καποιος γνωστος που να μπορεις να πας να κουμπωσεις μονο το cpu ή να μπορεις να βρεις μια μητρικη που να μπορεις σ'αυτην τη περιπτωση να κουμπωσεις ολα τα δικα σου πραγματα επανω , κάντο.

Η συγκεκριμενη που εχεις βγαζει τα προβληματα που εχεις ακριβως τα ιδια και σε αλλα cpu

Προφανώς έκανα λάθος ,αλλά σε ένα υποτίθεται ξεκινάμε την βάση μας σε όλα . Πάντως εκτός των άλλων έστρωσε γενικότερα . Δεν μπορώ καν να χρησιμοποιήσω xmp με πετάει στο desktop με τη μία .

Και δυστυχώς δεν έχω κάποιον άλλον να τα κουμπωσω αλλού . 

Έχω στεναχωρηθεί πολύ γιατί την βδομάδα που πέρασε είχα τροχαίο . 

Πώς και πώς περίμενα να διορθωθεί το πρόβλημα με το τροφοδοτικό. Και τώρα έχω θέμα με επεξεργαστή...

Θα ηρεμήσω όσο μπορώ να δω τι να κανω

53 λεπτά πριν, nickol-us είπε

Αμαρτία να φτιάχνεις "Dream machine" και να έχεις τέτοια θέματα.

Για μένα το πας σε τεχνικό, σου πιστοποιεί τι φταίει και κινείσε για επιστροφή/αντικατάσταση προϊόντων.

Σε κάθε περίπτωση δεν είναι να μένεις έτσι μετά από όσα χρήματα έχεις ξοδέψει

Στο τέλος εκεί με βλέπω να καταλήγω φίλε μου 

• Like 1
Δημοσ.

Αναποδιές τυχαίνουν σε όλους, το χειρότερο που μπορείς να κάνεις είναι να αφήσεις να σε πάρει από κάτω.

Όλα θα πάρουν τον δρόμο τους και θα χαρείς ανάλογα.

• Like 4
Δημοσ.
8 λεπτά πριν, Onoufris είπε

Θα ηρεμήσω όσο μπορώ να δω τι να κανω

Στο τέλος εκεί με βλέπω να καταλήγω φίλε μου 

Μη το καθυστερησεις πολυ , εγω μ'αυτα που βλεπω κλεινω προς μητρικη και οχι cpu , πηγαινε το καπου στα γρηγορα και αντικατεστησε το προβληματικο hardware  , αν βγει αληθινη η σκεψη που κανω δωσε πισω την 570 και παρε 550 σαν τη δικη μου την Taichi  , κουμπωνεις κατευθειαν τα υπολοιπα επανω και παιζεις

και μη στεναχωριεσαι , αυτα συμβαινουν , εμεις να ειμαστε καλα

• Like 2
Δημοσ.
7 λεπτά πριν, nickol-us είπε

Αναποδιές τυχαίνουν σε όλους, το χειρότερο που μπορείς να κάνεις είναι να αφήσεις να σε πάρει από κάτω.

Όλα θα πάρουν τον δρόμο τους και θα χαρείς ανάλογα.

Σίγουρα , δεν το πήρα από κάτω που έχω πληγή στο κεφάλι και ένα αμάξι σμπαραλια , απλά ξέφευγα λιγάκι με το pc 

Σε ευχαριστώ πολύ 

8 λεπτά πριν, triplex1 είπε

Μη το καθυστερησεις πολυ , εγω μ'αυτα που βλεπω κλεινω προς μητρικη και οχι cpu , πηγαινε το καπου στα γρηγορα και αντικατεστησε το προβληματικο hardware  , αν βγει αληθινη η σκεψη που κανω δωσε πισω την 570 και παρε 550 σαν τη δικη μου την Taichi  , κουμπωνεις κατευθειαν τα υπολοιπα επανω και παιζεις

και μη στεναχωριεσαι , αυτα συμβαινουν , εμεις να ειμαστε καλα

Ναι , πόνταρα και εγώ στο chipset , τέλος πάντων , έτσι είναι αυτά τα μυστήρια πλάσματα , δεν είναι σαν την amiga που είχα χαχαχαχα τέλος πάντων .

Να μου είσαι καλά το εκτιμώ πολύ ότι λες , και με βοηθάς να συγκεντρώσω τη σκέψη μου πιο συνετα! Για την ώρα είναι στρωμένο .. οπότε θα βουτήξω λίγο στον κόσμο του elden ring και μιλάμε πάλι 

• Like 2
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Αυτος εκανε μαλακια που πήρε τον 5950Χ, εσείς που του είπατε πάρε άλλο τροφοδοτικό και τον φεσώσατε 100-150 ευρώ είναι απλά Σάββατο.

Πήγαινέ το ρε ανθρωπε το PC σε έναν τεχνικο της προκοπής να σου το ελέγξει σωστά να σου πει τι φταίει και να κάνεις τις αντίστοιχες κινήσεις για RMA. 

Μη ταλαιπωρείς τον εαυτό σου αδικα και σκας. Θα βρεθεί η άκρη. 

Και προς θεού, μην πάρεις Asrock μητρική. Με μια MSI ή ASUS θα είσαι μια χαρά.

Σιδερένιος! 

Επεξ/σία από thetiesthatbind
  • Like 4
Δημοσ.

IMG_20221221_120555_535.jpg.c73738c676504bfe671fac2b30194f81.jpg.bd32b73d72988726bbd388767c1c3176.jpg

Αν προέρχεται απ' το συγκεκριμένο μαγαζί που βλέπω, δυστυχώς αυτή τη χρονική περίοδο δύσκολα θα βγάλει άκρη με επιστροφή χρημάτων η αντικατάσταση από εκεί (όσοι γνωρίζουν κατάλαβαν).

Κάτι παίζει με το power saving mode και τους πυρήνες της cpu όταν βρίσκονται σε idle και πάνε να "ξυπνήσουν" για αυτό όταν το στρεσαρεις το σύστημα δεν έχεις προβλήματα. Είναι γνωστό bug και πολύς κόσμος το έλυσε με αυτό που σου πρότεινα κάτι ποστς πιο πίσω αλλά δεν απάντησες. Κάνε disable το Global C State μέσα από το BIOS έχει να κάνει με αυτά που ανέφερα.

Επίσης αν έχεις 10αρια, δοκίμασε να βάλεις τα 11, μήπως κάνουν καλύτερη διαχείριση ενέργειας στους επεξεργαστές αυτούς.

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
20 λεπτά πριν, Ronnie1985 είπε

IMG_20221221_120555_535.jpg.c73738c676504bfe671fac2b30194f81.jpg.bd32b73d72988726bbd388767c1c3176.jpg

Αν προέρχεται απ' το συγκεκριμένο μαγαζί που βλέπω, δυστυχώς αυτή τη χρονική περίοδο δύσκολα θα βγάλει άκρη με επιστροφή χρημάτων η αντικατάσταση από εκεί (όσοι γνωρίζουν κατάλαβαν).

Κάτι παίζει με το power saving mode και τους πυρήνες της cpu όταν βρίσκονται σε idle και πάνε να "ξυπνήσουν" για αυτό όταν το στρεσαρεις το σύστημα δεν έχεις προβλήματα. Είναι γνωστό bug και πολύς κόσμος το έλυσε με αυτό που σου πρότεινα κάτι ποστς πιο πίσω αλλά δεν απάντησες. Κάνε disable το Global C State μέσα από το BIOS έχει να κάνει με αυτά που ανέφερα.

Επίσης αν έχεις 10αρια, δοκίμασε να βάλεις τα 11, μήπως κάνουν καλύτερη διαχείριση ενέργειας στους επεξεργαστές αυτούς.

Χίλια συγνώμη ανοίγω από το κινητό και είδα τα τελευταία μηνύματα μόνο, το έκανα disable μόλις τώρα που είδα την απάντηση σου και θα το τσεκαρω να δω πως θα πάει  . Έχω τα δεκαρια προς το παρόν . Το παρακολουθούμε και βλέπουμε και σας ενημερώνω. Σε ευχαριστώ πάρα πολύ !! 

6 ώρες πριν, Ronnie1985 είπε

Κάνε disable το Global C State μέσα από το BIOS.

Ήταν στην προηγούμενη σελίδα μηνυμάτων μου, πολύ σε ευχαριστώ !!!!!!!!

Το xmp για αυτό δεν δούλευε;

57 λεπτά πριν, thetiesthatbind είπε

Αυτος εκανε μαλακια που πήρε τον 5950Χ, εσείς που του είπατε πάρε άλλο τροφοδοτικό και τον φεσώσατε 100-150 ευρώ είναι απλά Σάββατο.

Πήγαινέ το ρε ανθρωπε το PC σε έναν τεχνικο της προκοπής να σου το ελέγξει σωστά να σου πει τι φταίει και να κάνεις τις αντίστοιχες κινήσεις για RMA. 

Μη ταλαιπωρείς τον εαυτό σου αδικα και σκας. Θα βρεθεί η άκρη. 

Και προς θεού, μην πάρεις Asrock μητρική. Με μια MSI ή ASUS θα είσαι μια χαρά.

Σιδερένιος! 

Πάντως το τροφοδοτικό που είχα έφταιγε σίγουρα για την κάρτα γραφικών είναι η αλήθεια ! Να είσαι καλά !

Επεξ/σία από Onoufris
  • Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Δε γνωρίζω αν έφταιγε το XMP η όχι, απλά προσπαθούμε βήμα βήμα να βρούμε μια λύση γιατί καινούριος επεξεργαστής σφραγισμένος με όλα του κομπλέ πινάκια (φαντάζομαι τα τσεκαρες και ότι πατάει καλά) είναι πολύ σπάνια περίπτωση να έχει κάτι. Μην ενεργοποιείς ακόμα XMP, γιατί και αυτό θεωρείται ένα είδος OC. Άστο λίγο να δεις πως θα πάει με την επιλογή αυτή. 

Power plan τι έχεις επιλέξει; Balanced;

Μακάρι να βρεθεί λύση στο θέμα σου γιατί είναι κρίμα να δίνουμε κάποιο Χ,Ψ ποσό και να μη τα χαιρόμαστε.

Επεξ/σία από Ronnie1985
  • Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
11 λεπτά πριν, Ronnie1985 είπε

Δε γνωρίζω αν έφταιγε το XMP η όχι, απλά προσπαθούμε βήμα βήμα να βρούμε μια λύση γιατί καινούριος επεξεργαστής σφραγισμένος με όλα του κομπλέ πινάκια (φαντάζομαι τα τσεκαρες και ότι πατάει καλά) είναι πολύ σπάνια περίπτωση να έχει κάτι. Μην ενεργοποιείς ακόμα XMP, γιατί και αυτό θεωρείται ένα είδος OC. Άστο λίγο να δεις πως θα πάει με την επιλογή αυτή. 

Power plan τι έχεις επιλέξει; Balanced;

Μακάρι να βρεθεί λύση στο θέμα σου γιατί είναι κρίμα να δίνουμε κάποιο Χ,Ψ ποσό και να μη τα χαιρόμαστε.

Προς το παρόν έχω disable αυτό που μου είπες . Το xmp δεν το ενεργοποιω ακόμα . Θέλω να δω το σύστημα όταν το αφήνω ανοιχτό ώρα τι κάνει . Power plan είναι performance από εμένα το είχα και balanced ίδια γεύση . Και έχω να μην κλείνει ούτε η οθόνη ούτε το pc όταν το αφήνω ανοιχτό ποτέ.

Θα τη βρουμε την άκρη πιστεύω ήδη είναι σταθερά και αυτό με ηρέμησε .

Οπότε σε αναμονή για το επόμενο βήμα 

Επεξ/σία από Onoufris
Δημοσ.
57 λεπτά πριν, Ronnie1985 είπε

RMA επεξεργαστή θα κανεις απευθείας με την AMD, ποτέ μέσω καταστήματος εκτός αν είναι Πλαίσιο ξέρω γώ και στο κάνει άμεση αντικατάσταση, γιατι είναι τρέχα γύρευε. 

Σε 5-6 μέρες θα έχεις καινούργιο CPU εφόσον είναι θέμα CPU. 

Για ο,τι χρειάζεσαι στείλε DM να σου πω τι να κανεις αν χρειαστείς βοήθεια ανάλογα με το part. 

Δημοσ.
1 ώρα πριν, thetiesthatbind είπε

Μαθε πρωτα να σκεφτεσαι και μετα να μιλας , ψαξε πρωτα εκτος τον 5950x τι καρτα εχει ο φιλος και ποιο ηταν το τροφοδοτικο και μετα μιλα ποιοι τον φεσωσαμε εδω μεσα για να παρει αλλο , αντε μπραβο.

• Like 1
Δημοσ.
Μόλις τώρα, triplex1 είπε

Μαθε πρωτα να σκεφτεσαι και μετα να μιλας , ψαξε πρωτα εκτος τον 5950x τι καρτα εχει ο φιλος και ποιο ηταν το τροφοδοτικο και μετα μιλα ποιοι τον φεσωσαμε εδω μεσα για να παρει αλλο , αντε μπραβο.

Από τη στιγμή που συνεχίζει να αντιμετωπίζει προβλήματα, λυπάμαι που θα στο πω αλλά δεν έφταιγε το τροφοδοτικό. Το τροφοδοτικό (η αλλαγή του) απλώς κάλυψε το πρόβλημα προσωρινα. Τα γεγονότα μιλάνε απο μόνα τους. 

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...