Onoufris Δημοσ. 22 Δεκεμβρίου 2022 Δημοσ. 22 Δεκεμβρίου 2022 Καλησπέρα Έχω κάνει build Aorus x570 Ryzen 9 5950x Rx 6900xt 850watt τροφοδοσία 4 επί 8 3600 ram gskillεχω Ασταμάτητες επανεκκινήσεις στο άκυρο τι μπορεί να παίχτηκε; Στο event viewer έχω fatal errors στους πυρήνες του επεξεργαστή... 1
nickol-us Δημοσ. 22 Δεκεμβρίου 2022 Δημοσ. 22 Δεκεμβρίου 2022 4 μνήμες στα 3600, έχω την αίσθηση οτι είναι εύκολο να δημιουργήσουν πρόβλημα. Απενεργοποίησε το xmp ή τρέξε κάνα memory diagnostic και δες αν συνεχίζουν τα θέματα Αν όχι, τότε ανέβασε τις μνήμες manual μέχρι τα 3200 6
dpolal Δημοσ. 22 Δεκεμβρίου 2022 Δημοσ. 22 Δεκεμβρίου 2022 4 ώρες πριν, Onoufris είπε Καλησπέρα Έχω κάνει build Aorus x570 Ryzen 9 5950x Rx 6900xt 850watt τροφοδοσία 4 επί 8 3600 ram gskillεχω Ασταμάτητες επανεκκινήσεις στο άκυρο τι μπορεί να παίχτηκε; Στο event viewer έχω fatal errors στους πυρήνες του επεξεργαστή... Ξεκινάς βγάζωντας τις 2 από τις 4 RAM και για αυτές που απομένουν απενεργοποιείς το XMP. Δοκιμάζεις το σύστημα σου κανονικά για κάμποσες μέρες να δεις πώς συμπεριφέρεται. Αν είναι σταθερό βάζεις και τις άλλες 2 RAM αλλά πάλι χωρίς το XMP. Δοκιμάζεις το σύστημα σου κανονικά για κάμποσες μέρες να δεις πώς συμπεριφέρεται. Αν είναι σταθερό τότε ανεβάζεις το ΧΜΡ μέχρι τα 3200 όπως σε προέτρεψαν. Δοκιμάζεις πάλι το σύστημα σου κανονικά για κάμποσες μέρες να δεις πώς συμπεριφέρεται. Aν με όλα τα παραπάνω βλέπεις ότι είναι σταθερό τότε πιθανότατα να έχεις θέμα όταν το ΧΜΡ παίζει στα 3600 οπότε είτε το αφήνεις όπως είναι και ξεμπερδεύεις, είτε κοιτάς για άλλες RAM (θα τσούξει η τσέπη όμως). Αν τα προβλήματα εξακολουθούν να παραμένουν και στα παραπάνω στάδια δοκιμών τότε μπορεί να έχει θέμα ο επεξεργαστής αφού βλέπεις fatal cpu errors στο event viewer. Υπομονή. 2
Onoufris Δημοσ. 22 Δεκεμβρίου 2022 Μέλος Δημοσ. 22 Δεκεμβρίου 2022 οχι κρασαρει με δυο στικ παλι....:( χωρις xmp
hln3 Δημοσ. 22 Δεκεμβρίου 2022 Δημοσ. 22 Δεκεμβρίου 2022 κατέβασε τελευταίο chipset driver επίσης δες ποια έκδοση του bios έχεις. Αν υπάρχει bios flashback στην μητρική μπορείς για τελευταία λύση να κάνεις και bios upgrade αν έχεις κάποια αρχαία έκδοση. Ξεκίνα με το chipset πρώτα που είναι απλοί drivers, γιατί τα bios έχουν πάντα ένα ρισκο Πάντως random restarts συνήθως είναι ραμ ή psu. Cpu σε στοκ πολύ πολύ σπάνιο 2
teoepi2 Δημοσ. 23 Δεκεμβρίου 2022 Δημοσ. 23 Δεκεμβρίου 2022 θα μπορούσε να το κάνει αυτό αν δεν έχει πατήσει καλά το cpu;
Onoufris Δημοσ. 23 Δεκεμβρίου 2022 Μέλος Δημοσ. 23 Δεκεμβρίου 2022 Ενημέρωση έκανα update τους drivers gpu Εγκατεστησα το chipset από την επίσημη σελίδα Το bios το είχα κάνει update μόλις πήρα τη μητρική Σταθεροποιήθηκε κομματάκι δουλεύω με δύο στικ τώρα χωρίς xmp Νιώθω λιγάκι αρχάριος στα τόσα pc που έχω κάνει ...θα μου συνέβαινε και μένα αργά η γρηγορα λογικά Σε αναμονή για να δω την εξέλιξη Όχι η cpu πατάει καλά . 1
Ronnie1985 Δημοσ. 23 Δεκεμβρίου 2022 Δημοσ. 23 Δεκεμβρίου 2022 Στις φωτός βλέπω δύο κιτ (συσκευασίες) μνημών όπου είναι λογικά 2x8 το καθένα. Υπάρχει περίπτωση ακόμα και το part number να είναι ακριβώς ίδιο και να αγοράστηκαν την ίδια περίοδο οι μνήμες, να έχουν διαφορετικό revision και manufactur (hynix, micron, samsung κλπ) για αυτό και οι ίδιες οι εταιρείες προτείνουν πχ ένα ετοιμο κιτ των 4x8 (για αυτό και τα βγάζουν) παρά "πάντρεμα" δύο ξεχωριστών Κιτ 2x8 . Δεν λεω ότι μπορεί να οφείλεται εκεί το πρόβλημα σου η ότι δε θα δουλεύει stable με τις μνήμες αυτές, απλά το αναφέρω μιας και έχουν αναφερθεί κατά καιρούς από πολλούς χρήστες τέτοιου είδους θέματα με τις ραμ και τους το βγάζανε μετά από καιρό ακόμα. Απλά τσεκαρε πχ με cpu-z και τα 4 dims να δεις με τι chip είναι. 2
leros2004 Δημοσ. 24 Δεκεμβρίου 2022 Δημοσ. 24 Δεκεμβρίου 2022 4 στικ ραμ, gigabyte μητρική, τι μπορεί να πάει στραβά.. 1 1
Onoufris Δημοσ. 24 Δεκεμβρίου 2022 Μέλος Δημοσ. 24 Δεκεμβρίου 2022 13 ώρες πριν, Ronnie1985 είπε Στις φωτός βλέπω δύο κιτ (συσκευασίες) μνημών όπου είναι λογικά 2x8 το καθένα. Υπάρχει περίπτωση ακόμα και το part number να είναι ακριβώς ίδιο και να αγοράστηκαν την ίδια περίοδο οι μνήμες, να έχουν διαφορετικό revision και manufactur (hynix, micron, samsung κλπ) για αυτό και οι ίδιες οι εταιρείες προτείνουν πχ ένα ετοιμο κιτ των 4x8 (για αυτό και τα βγάζουν) παρά "πάντρεμα" δύο ξεχωριστών Κιτ 2x8 . Δεν λεω ότι μπορεί να οφείλεται εκεί το πρόβλημα σου η ότι δε θα δουλεύει stable με τις μνήμες αυτές, απλά το αναφέρω μιας και έχουν αναφερθεί κατά καιρούς από πολλούς χρήστες τέτοιου είδους θέματα με τις ραμ και τους το βγάζανε μετά από καιρό ακόμα. Απλά τσεκαρε πχ με cpu-z και τα 4 dims να δεις με τι chip είναι. Τα έχω περάσει κατά καιρούς που χτίζω pc και έχεις δίκιο γιατί την έχω πάθει με ζευγαρώματα . Προφανώς κάτι το ενοχλεί προς το παρόν θα το στρεσσαρω με δύο στικς και μετά θα κάνω συνδυασμούς και με το άλλο σετ να δω την συμπεριφορά του Σε ευχαριστώ 1
Onoufris Δημοσ. 28 Δεκεμβρίου 2022 Μέλος Δημοσ. 28 Δεκεμβρίου 2022 Στις 24/12/2022 στις 9:57 ΠΜ, atheatos είπε Μπλε οθόνες ? Μηδέν μπλε οθόνες
triplex1 Δημοσ. 28 Δεκεμβρίου 2022 Δημοσ. 28 Δεκεμβρίου 2022 27 λεπτά πριν, Onoufris είπε Μηδέν μπλε οθόνες Η λογικη λεει bios στο ολο θεμα , απο περιεργεια πες μου το 850 ποιο ειναι.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα