Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Γεια σας

Εχω βάλει εναν φακό φωτ.μηχανής στο ebay για πούλημα.

Εχω βάλει μόνο χωρες Ε.Ε. και εχω αποκλείσει απο Ευρώπη το Ην.Βασίλειο , Ρωσία.......ολες εκτος Ε.Ε.

Αυτο το έκανα επειδη ΔΕΝ εχω καταλάβει αν το ebay με βαλει να πληρωσω ΕΓΩ κατι επιπλεον έξοδα περί τελωνίου αν πουληθεί εκεί.

Ρωτάει διότι με τον ποαραπάνω αποκλεισμό μειώνετε φυσικά και το αγοραστικό κοινό.

Σε ερώτημα πήρα την παρακάτω απάντηση αλλά δεν με διαφώτισε και πολύ. Οποιος εχει κάποια εμπειρία ας μας την γράψει.

Σας βαζω και την εικονα και λινκ της αγγελειας

https://www.ebay.ie/itm/165846842920image.png.d3dab3541a0267acb3d4d9b14d4b8dfb.png

Αναφορά σε κείμενο

Thank you for writing to eBay Customer Support about fees. My name is Tejaswini. I'm glad to assist you.

When you sell an item domestic or international, the fees applicable depends on various things and also depends on options that a seller choose while listing.

Customs forms are required when shipping internationally. Shipping internationally requires the seller to complete a customs declaration form. Additionally, international shipments may require buyers pay customs fees, duties, taxes, or applicable customs brokerage fees separate from the merchandise cost.

NIKOLAOS, it is difficult to pro actively guess the exact amount that will be charged. Though we guess and share, it may result in confusion in the future while you list.

Usually fees on eBay are calculated depending on the total amount of the sale you do. And this total amount includes item price, shipping and handling fees, and applicable taxes.

We charge two main types of selling fees: an insertion fee when you create a listing, and a final value fee when your item sells.

There are multiple places you can check to learn what your fees will be in advance.

Before you list your item on the site, you can check the bottom of the Sell Your Item form to see your fees so far. The total includes insertion fees as well as optional fees along with all other applicable fees.

For your ease here is the direct link of all the info of selling fees on eBay platform.

https://www.ebay.com/help/selling/fees-credits-invoices/frais-pour-les-vendeurs-particuliers?id=4822

Please let us know if we are of further assistance. Take Care and Stay Safe.

Kind Regards,

Tejaswini N

eBay Customer Support

• 2 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.
Στις 22/12/2022 στις 2:26 ΜΜ, nkoumo είπε

Γεια σας

Εχω βάλει εναν φακό φωτ.μηχανής στο ebay για πούλημα.

Εχω βάλει μόνο χωρες Ε.Ε. και εχω αποκλείσει απο Ευρώπη το Ην.Βασίλειο , Ρωσία.......ολες εκτος Ε.Ε.

Αυτο το έκανα επειδη ΔΕΝ εχω καταλάβει αν το ebay με βαλει να πληρωσω ΕΓΩ κατι επιπλεον έξοδα περί τελωνίου αν πουληθεί εκεί.

Ρωτάει διότι με τον ποαραπάνω αποκλεισμό μειώνετε φυσικά και το αγοραστικό κοινό.

Σε ερώτημα πήρα την παρακάτω απάντηση αλλά δεν με διαφώτισε και πολύ. Οποιος εχει κάποια εμπειρία ας μας την γράψει.

Σας βαζω και την εικονα και λινκ της αγγελειας

https://www.ebay.ie/itm/165846842920image.png.d3dab3541a0267acb3d4d9b14d4b8dfb.png

Πάντα το τελωνείο είναι υποχρέωση του αγοραστή. Αν υπάρχει σύστημα αντίστοιχο του ευρωπαϊκού IOSS όπως πχ Αυστραλία /Ιαπωνία προπληρωνει ο αγοραστής το αντίτιμο του ΦΠΑ/δασμών στην πλατφόρμα, η μόνη δική σου υποχρέωση να προσθέσεις τον αριθμό πληρωμής δασμών στην διεύθυνση αποστολής, οπότε απλά εκτυπώνεις το label που παρέχει το ebay. 

Όπως και να έχει εσύ δεν έχεις καμία σχέση με πιθανά επιπλέον κόστη. Καλό είναι να αναφέρεις ότι υπάρχει περίπτωση τελωνείου για αποστολές εκτός ευρωπαϊκής Ένωσης και τέλος. Ο αγοραστής ούτως η άλλως ενημερώνεται με κείμενο κάτω από το προϊόν και από το ebay.

• 3 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.

Να σου γράψω και εγώ...Είμαι πωλητής στο ebay από το 2017.

Τα τελευταία χρόνια το κακό είναι πως ο όγκος των δεμάτων μετρά κ όχι μόνο το βάρος τους.

Ως προς αυτό που ρωτάς για το τελωνείο δεν υπάρχει περίπτωση να πληρώσεις κάτι επιπλέον.

Επίσης θα σου πρότεινα να διαθέσεις το προιόν παντού χωρίς να φοβάσαι! Απλά στις χώρες εκτός ευρωπαικής Ένωσης - αν χρησιμοποιείς τα ΕΛΤΑ -  θα πρέπει να διαμορφώνεις και να εκτυπώνεις κάθε φορά ειδική ετικέτα η οποία θα υπάρχει πάνω στο δέμα!

Εδώ: https://weblabeling.elta.gr/

• 6 μήνες μετά...
Δημοσ.

Kαλημέρα, για να μην ανοίξω καινούργιο ποστ θα γράψω εδώ! Δεν θα μπορούσα να φανταστώ πόσο περίπλοκο θα ήταν να πουλήσεις κάτι στο eBay. Όποιος έχει γνώση και διάθεση, ας με βοηθήσει μήπως και καταφέρω να βγάλω άκρη.. Η απορίες μου (μπορεί να είναι και χαζές) είναι οι εξής:
1) επίλεξα το eBay .com για μεγαλύτερο αγοραστικό κοινό, εκεί μόνο σε δολάρια μπορεί να καταχωρηθεί μια αγγελία;

2) Domestic shipping τι θεωρείται; Ελλάδα ως χώρα του πωλητή;

3) Στο Domestic τι βάζω, flat rate ή calculated;

4) για να στείλω κάτι με ΕΛΤΑ και συστημένο, ποια μεθόδο αποστολής πρέπει να βάλω από τις διαθέσιμες;

Δημοσ.

1) Ακριβώς καταχωρείς την αγγελία σου σε δολάρια έχοντας υπόψιν σου την ισοτιμία σε Ευρώ.

2) Θεωρείται η αποστολή εντός της χώρας του πωλητή..

3) Εδώ ο,τι νομίζεις. Είτε βάζεις ένα στανταρ κόστος αποστολής που θα σε ''καλύπτει'' πάντα ή δημιουργείς ''κατηγορίες κόστους μεταφορικών'' ανάλογα με το βάρος και τη χώρα προορισμού.

4) Εδώ αυστηρά επιλέγεις το συστημένο (853 LETTER RE) για να ξέρεις κ εσύ κ ο αγοραστής την πορεία του δέματος.

Screenshot_1.png

• Thanks 1
Δημοσ.

Σχετικά με το (4) και όσον αφορά τα international, φαντάζομαι ότι επιλέγω USPS Priority Mail International 6 - 25 business days σωστά; Στα domestic επιλέγω USPS Priority Mail 1 - 4 business days ;

Δημοσ.
10 λεπτά πριν, trojan111 είπε

Σου επισυνάπτω τις δικές μου επιλογές στο international 

Screenshot_3.png

Σε ευχαριστώ πάρα πολύ για την βοήθεια!

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...