Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα , σε μια σχολή όπως αυτή των Οικονομικών Επιστημών είναι αναγκαίο το μεταπτυχιακό δηλαδή δεν αρκούν μόνο οι προπτυχιακές σπουδές ?

Δημοσ.
1 ώρα πριν, Panosss_2023 είπε

Καλησπέρα , σε μια σχολή όπως αυτή των Οικονομικών Επιστημών είναι αναγκαίο το μεταπτυχιακό δηλαδή δεν αρκούν μόνο οι προπτυχιακές σπουδές ?

Με τον ανταγωνισμο που υπαρχει, τις γενικες γνωσεις που προσφερει το πτυχιο, και τους χιλιαδες ανεργους πτυχιουχους Οικονομικων και άλλων σχολων, νομιζω επιβαλλεται να βρεις ενα αντικειμενο που σ αρεσει και να εξειδικευτεις πανω σε αυτο.

Δημοσ.
39 λεπτά πριν, Dark_panel είπε

Με τον ανταγωνισμο που υπαρχει, τις γενικες γνωσεις που προσφερει το πτυχιο, και τους χιλιαδες ανεργους πτυχιουχους Οικονομικων και άλλων σχολων, νομιζω επιβαλλεται να βρεις ενα αντικειμενο που σ αρεσει και να εξειδικευτεις πανω σε αυτο.

Δηλαδή στον τομέα Οικονομικών ότι και να επιλέξω θα χρειαστεί μεταπτυχιακό ?? 

Δημοσ.
1 ώρα πριν, Panosss_2023 είπε

Δηλαδή στον τομέα Οικονομικών ότι και να επιλέξω θα χρειαστεί μεταπτυχιακό ?? 

Ξερεις ποσοι οικονομολογοι, μ ενα απλο πτυχιο Οικονομικων, ζητανε δουλεια κ δεν τους παιρνουν;; Πλεον χρειαζεσαι εξειδικευση σε κατι, γενικες γνωσεις μπορουν ολοι να αποκτησουν.

Δημοσ.

Κατά την γνώμη μου χρειάζεται από ένα τέτοιο τμήμα ναι γιατί είναι πολύ γενικό αν ήσουν σε κάποιο πιο εξειδικευμένο και πρακτικό τμήμα θα σου έλεγα πάρε πρώτα εμπειρία σε έναν τομέα και βλέπεις το μεταπτυχιακό που θα σου χρειαστεί 

• Like 1
Δημοσ.

Αν ήσουν καλός (για να μπορείς να κρίνεις) και έχεις βρει που θες να πας κάνε μεταπτυχιακό (εξαιρετικά σπάνιο). 

Τώρα πάνω στο πτυχίο να πετάξεις και ένα generic μεταπτυχιακό να βρίσκεται, δεν λέει κάτι στην αγορά (το έκανα κι εγώ το λάθος). 

• Like 2
Δημοσ.
22 λεπτά πριν, Μακιαβέλλι είπε

Τώρα πάνω στο πτυχίο να πετάξεις και ένα generic μεταπτυχιακό να βρίσκεται, δεν λέει κάτι στην αγορά (το έκανα κι εγώ το λάθος). 

Yep, same here. Αμέσως μετά το πτυχίο πήγα για Master. Δεν το μετανιώνω, αλλά εαν με έβαζες να τα ξανα-κάνω όλα από την αρχή, θα έπαιρνα 2-3 χρόνια εργασιακής  εμπειρίας  και μετά θα έκανα master, αφού μάθαινα "απο μέσα" τι χρειάζεται η αγορά. Αυτό βέβαια προϋποθέτει, να μπορεις να βρεις δουλεια :( ...

• Like 1
Δημοσ.
23 λεπτά πριν, filip123go είπε

Yep, same here. Αμέσως μετά το πτυχίο πήγα για Master. Δεν το μετανιώνω, αλλά εαν με έβαζες να τα ξανα-κάνω όλα από την αρχή, θα έπαιρνα 2-3 χρόνια εργασιακής  εμπειρίας  και μετά θα έκανα master, αφού μάθαινα "απο μέσα" τι χρειάζεται η αγορά. Αυτό βέβαια προϋποθέτει, να μπορεις να βρεις δουλεια :( ...

Αυτο ακριβως. Ειναι μεν πολυ πιο δυσκολο να ξαναδιακοψεις την καριερα σου για να κανεις μεταπτυχιακο (εκτος αν μπορεις να το κανεις part time) αλλά αν το κανεις ετσι, εχεις πλεον εμπειρια απο τον κλαδο σου και εχεις πολυ καλυτερη ιδεα το τι σε ενδιαφερει αλλα και το τι βλεπεις οτι ο κλαδος σου χρειαζεται. Εγω στα 29 σταματησα κ εκανα μεταπτυχιακο 1 χρονο και το θεωρω την καλυτερη επιλογη της καριερας μου :) 

Δημοσ.
Μόλις τώρα, Skywalker333 είπε

Αυτο ακριβως. Ειναι μεν πολυ πιο δυσκολο να ξαναδιακοψεις την καριερα σου για να κανεις μεταπτυχιακο (εκτος αν μπορεις να το κανεις part time) αλλά αν το κανεις ετσι, εχεις πλεον εμπειρια απο τον κλαδο σου και εχεις πολυ καλυτερη ιδεα το τι σε ενδιαφερει αλλα και το τι βλεπεις οτι ο κλαδος σου χρειαζεται. Εγω στα 29 σταματησα κ εκανα μεταπτυχιακο 1 χρονο και το θεωρω την καλυτερη επιλογη της καριερας μου :) 

Πολλοί συνάδελφοί μου  τα έκαναν παράλληλα . Βέβαια βοηθούσε πολύ και η εταιρεία σε αυτό. Σε αφήνει να φύγεις νωρίτερα όταν έχεις μάθημα, δίνει άδειες για εξεταστικές κλπ κλπ.

Δημοσ.
2 λεπτά πριν, filip123go είπε

Πολλοί συνάδελφοί μου  τα έκαναν παράλληλα . Βέβαια βοηθούσε πολύ και η εταιρεία σε αυτό. Σε αφήνει να φύγεις νωρίτερα όταν έχεις μάθημα, δίνει άδειες για εξεταστικές κλπ κλπ.

ναι αν βολευει το μεταπτυχιακο, η εταιρία, η δουλεια, αν το πανεπιστήμιο ειναι στην πολη που βρισκεσαι κλπ, τοτε το part time ειναι ιδανικο.
Σε εμενα δυστυχως δεν ηταν εφικτο γιατι ηθελα πολυ συγκεκριμενο αντικειμενο και πολυ καλο πανεπιστήμιο οπότε δεν υπηρχε η δυνατότητα για part time, απλα επρεπε να βαλω χρηματα στην ακρη για ενα χρονο και να το κανω.
Still, οτι καλυτερο. Ασε που μετα απο αρκετα χρονια εργαζομενος, το να κανω μια μικρη παυση ηταν υπεροχο ενώ λογο της εμπειρίας απο την δουλεια, το μεταπτυχιακό το βρίσκεις πολυ πιο χαλαρό/ευκολο αποτι πχ το 12-14ωρο εργασιας :P 

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...