Προς το περιεχόμενο

Αναζήτηση κάρτας γραφικών έστω και μεταχειρισμένης για τον γιο μου

ΜΑΝΩΛΗΣ1

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Με έχει τρελάνει αυτό το παιδι με τα FPS ... και τα ping. 

Εχει το παρακάτω σύστημα . Η κάρτα που έχει ειναι με παθητική ψύξη για αυτό και οι θερμοκρασίες πιθανόν.. 

Γενικά δεν έχει θέματα αλλά θέλει κάτι παραπάνω. Η γραμμη στο σπιτι ειναι 50άρα , τον έχω με καλώδιο στο router και σκέφτομαι από που να αρχίσω χωρις να ξοδευτώ πολύ

Η πρώτη σκέψη ειναι μια πιο δυνατή κάρτα . Δεν με νοιάζει αν ειναι low profile. ειναι full height το PC. Έχω και ενα καλό τροφοδοτικό 700W που πήρα από την δουλειά (FORTRON)

οπότε θα του το βάλω και αυτό. Αν έχει κάνενας καμιά πρόταση έστω και αν πουλάει κανεις κάτι καλύτερο σε GPU μέχρι 50-60 ευρώ.

Σκεφτόμουν για καινούργια GT1030 αλλά και δεν θέλω να δώσω 120 ευρώ και μηπως βρω κατι ακομα καλυτερο σε πιο λιγα λεφτα εστω και Used

Απαιτήσεις... roblox , minecraft Οχι και τόσο...

image.png.df366413bf23b986969e1cc1ae27ca6c.png

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

αν πάρεις GT1030 (δεν την προτείνω γιατί δεν κάνει για τα παιχνίδια που θέλουν fps κλπ.) , πάρε έκδοση με GDDR5 μνήμες

Επεξ/σία από duffyduck
  • Like 2

Τα...ping δεν έχουν να κάνουν με την κάρτα γραφικών. Κάτι καινούργιο δεν αξίζει πάντως να πάρει και όντως 120-130 ευρώ είναι overkill για τέτοιο σύστημα.

Θα κοιτούσα μεταχειρισμένες rx460/rx470 αν βρεις εκεί στα 75 ευρώ.

• Like 3

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
32 λεπτά πριν, ΜΑΝΩΛΗΣ1 είπε

Εχει το παρακάτω σύστημα . Η κάρτα που έχει ειναι με παθητική ψύξη για αυτό και οι θερμοκρασίες πιθανόν.. 

Γενικά δεν έχει θέματα αλλά θέλει κάτι παραπάνω. Η γραμμη στο σπιτι ειναι 50άρα , τον έχω με καλώδιο στο router και σκέφτομαι από που να αρχίσω χωρις να ξοδευτώ πολύ

Η πρώτη σκέψη ειναι μια πιο δυνατή κάρτα . Δεν με νοιάζει αν ειναι low profile. ειναι full height το PC. Έχω και ενα καλό τροφοδοτικό 700W που πήρα από την δουλειά (FORTRON)

οπότε θα του το βάλω και αυτό. Αν έχει κάνενας καμιά πρόταση έστω και αν πουλάει κανεις κάτι καλύτερο σε GPU μέχρι 50-60 ευρώ.

Σκεφτόμουν για καινούργια GT1030 αλλά και δεν θέλω να δώσω 120 ευρώ και μηπως βρω κατι ακομα καλυτερο σε πιο λιγα λεφτα εστω και Used

Για τα ping μίλα με τον πάροχο σου. Για κάρτα πάρε μια μεταχειρισμένη gtx 1050ti / gtx 1650/ rx570 μετά από έλεγχο. Η διαφορά που θα δεις από την 710 θα είναι χαοτική.

Επεξ/σία από fotaras76
  • Like 1

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

https://www.bestprice.gr/item/2157246099/afox-radeon-rx-580-8gb.html

https://novamera.gr/ypologistes/hardware/kartes-grafikwn-vga/afox-radeon-rx-580-8gb-gddr5-afrx580-8192d5h3-1000/?ref=bestprice.gr

122.76

Πάρε όμως ένα τηλέφωνο να ρωτήσεις αν η κάρτα είναι gaming και όχι mining, και αν δουλεύει out of the box με τους drivers της AMD, (δίχως να τρεξεις το γνωστό patcher atikmdag-patcher-1.4.14.zip, από εδώ: https://www.monitortests.com/forum/Thread-AMD-ATI-Pixel-Clock-Patcher).
Επίσης το κατάστημα δεν το ξέρω, οπότε δεν γνωρίζω κατά πόσο είναι αξιόπιστο.
Τέλος ενδέχεται να είναι η έκδοση της RX580 με 2048SP (αντί για 2304SP), που ουσιαστικά είναι μια RX 570, με λίγο πιο υψηλά ρολόγια.

Πάντως  η κάρτα σε αυτή την τιμή είναι steal

Επεξ/σία από duffyduck

3 ώρες πριν, ΜΑΝΩΛΗΣ1 είπε

Κάντου ένα pc από τα μεταχειρισμένα του insomnia καλυτερα.

Ευχαριστώ πολύ για τις απαντήσεις. Τα ping τα ανέφερα έτσι. Ξέρω οτι δεν έχουν να κάνουν με το pc. Απλά επειδή η οικογένεια μένει Πύργο και εγώ δουλευω Αθήνα, θα τα δω αυτά περι ping τις γιορτές που θα κατέβω. Θα του περάσω ένα καλύτερο καλώδιο αρχικά (δεν ειναι και πολλά μέτρα) και θα κάτσω να δω τι παίζει με το router. Μηπως έχει καμιά ειδική ρύθμιση το roblox . Ειδα τώρα μια ρύθμιση για udp ports, να δω τι μπορώ να του κάνω 

Θα κοιτάξω για RX470 / 460 για καμιά used

Ευχαριστώ για τις απαντήσεις.

Καλές γιορτές σε ολους

45 λεπτά πριν, hln3 είπε

μην δώσεις μεγάλα ποσά για τέτοιες κάρτες, με 180 ευρώ παίρνεις νέα 6500 ΧΤ

Δεν είναι ρεαλιστική εναλλακτική η 6500ΧΤ σε pci3 σύστημα.

Εντωμεταξύ βλέπω series s μτχ από 160!!!! και στα 300 ευρώ να ανεβάσει το budget δεν το φτάνει το series s. 

• Like 3

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
Στις 22/12/2022 στις 10:24 ΠΜ, ΜΑΝΩΛΗΣ1 είπε

το ότι η γραμμή είναι 50αρα δεν λέει κάτι, 

στατιστικά από το μόντεμ 

και τα ping είναι υψηλά μου ακούγεται εντελώς υποκειμενικό 

έως 80 ping κατά μέσω όρο στην Ελλάδα είσαι καλά σε οποιοδήποτε παιχνίδι πάντα με vdsl και άνω.

τα fps ναι είναι από κάρτα πήγαινε σε 1050 4gb για το σύστημα που έχεις δεν νομίζω να αξίζει κάτι παραπάνω.

και κάτι τελευταίο 58 βαθμοί σε κατάσταση αναμονής ειναι υψηλή θερμοκρασία για επεξεργαστή. 

θες επείγοντος και cooler για τον cpu. 

για την κάρτα στους 76 βαθμούς δεν το αναφέρω καν , την δουλεύεις και για τοστιέρα άνετα ,πέρα την πλάκα είναι πολύ 76 για χειμώνα ακόμα και για την ώρα που παίζεις. 

Επεξ/σία από makis269
  • Like 1

16 ώρες πριν, makis269 είπε

και κάτι τελευταίο 58 βαθμοί σε κατάσταση αναμονής ειναι υψηλή θερμοκρασία για επεξεργαστή. 

θες επείγοντος και cooler για τον cpu. 

για την κάρτα στους 76 βαθμούς δεν το αναφέρω καν , την δουλεύεις και για τοστιέρα άνετα ,πέρα την πλάκα είναι πολύ 76 για χειμώνα ακόμα και για την ώρα που παίζεις. 

Μιλάμε για τον κλειδωμένο core i5 4590S των 65W. Το πιο πιθανό (εφόσον βλέπουμε θερμοκρασίες σε κατάσταση ηρεμίας) είναι να θέλει καθάρισμα γιατί η στοκ ψήκτρα του θα έχει πιάσει κετσέ ανάμεσα στον ανεμιστήρα και την ψήκτρα!

Φίλε ΜΑΝΩΛΗΣ1 να επισημάνω κάτι που δεν είδα να αναφέρεται. Βλέπω η μητρική είναι Hewlett-Packard οπότε μιλάμε για έτοιμο σύστημα (branded). Σε αυτά τα συστήματα υπάρχουν κάποιοι περιορισμοί μερικές φορές.

α) Έχουν δικό τους τρόπο σύνδεσης του τροφοδοτικού (= είναι διαφορετικές οι φίσες ή και το τροφοδοτικό) και δεν μπορείς να βάλεις ένα στάνταρ τροφοδοτικό για PC (σαν το Fortron που έχεις). Οπότε το να αλλάξεις το τροφοδοτικό με το Fortron ίσως είναι αδύνατο.

β) Τα κουτιά τους έχουν περιορισμένο χώρο και συνήθως δεν χωράνε σχετικά μεγάλες κάρτες γραφικών. Κάποια παίρνουν μόνο κάρτες low profile. Κοίταξε πρώτα τι χώρο έχεις για κάρτα για να μην πάρεις κάρτα που δεν χωράει. Ακόμα και η σκέψη του να αλλάξεις κουτί για να έχεις ευρυχωρία, καλύτερη ψύξη κλπ. είναι ανέφικτη μερικές φορές γιατί οι branded μητρικές δεν ακολουθούν το ATX πρότυπο για την τοποθέτησή τους (= δεν έχουν τις κλασικές τρύπες για να βιδωθούν στο κουτί).

• Like 4

• 2 εβδομάδες αργότερα...

Το οτι το μβ που εχεις στο πισι ειναι κατασκευης  hp  ενδεχομενως σημαινει οτι θα εχεις περιορισμους στο να βαλεις δυνατη καρτα, λογω του οτι το τροφοδοτικο δεν θα βγαζει τροφοδοσια 6pin  η  8  pin atx12v για την τροφοδοσια της καρτας. Η gt710 που εχεις ειναι χωρις εξτρα τροφοδοσια ρευματος και ειναι μια μικρη  καρτα  σε μεγεθοςΑρα  ανοιγεις το καπακι του κουτιου και βλεπεις  τι δυνατοτητων τροφοδοτικο εχεις και τι μεγεθους καρτα σε παιρνει να βαλεις. Επισης εαν το κουτι ειναι sff τοτε θελεις καρτα χαμηλου μεγεθους αρα θα εχεις περιορισμους στο τι νεα καρτα γραφικων να βαλεις. .Βγαλε μας φωτου κουτιου τοσο εξωτερικα αλλα και εσωτερικα που ειναι το μβ

• Like 2

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...