M4tR1x Δημοσ. 22 Δεκεμβρίου 2022 Δημοσ. 22 Δεκεμβρίου 2022 Καλησπέρα σας παιδιά. Θέλω τα φώτα σας για έναν φίλο. Το σύστημα περιλαμβάνει: -5600x -Asrock b450 steel legend με bios P4.30 -2x8 Gskill Trident rgb (F4-3200C16-8GTZR) -Windows 11 Το πρόβλημα είναι ότι με το που ανοίγει το PBO (μόνο αυτό) τρώει crash στο παιχνίδι.
nickol-us Δημοσ. 22 Δεκεμβρίου 2022 Δημοσ. 22 Δεκεμβρίου 2022 Και πόση διαφορά παίρνεις με το pbo που το έχεις ανάγκη; Το pbo αν δεν κάνω λάθος, θεωρείται oc οπότε προβλήματα αστάθειας μπορούν να συμβούν και κανείς δεν "φταίει" Το απενεργοποιείς ή αν είσαι τυχερός και γνώστης, μπορείς να ρυθμίσεις manual κάποια settings και να δεις που είναι σταθερό το σύστημα.
M4tR1x Δημοσ. 22 Δεκεμβρίου 2022 Μέλος Δημοσ. 22 Δεκεμβρίου 2022 (επεξεργασμένο) Καταρχήν σε ευχαριστώ για τον χρόνο σου. 3 ώρες πριν, nickol-us είπε Και πόση διαφορά παίρνεις με το pbo που το έχεις ανάγκη; Είμαι σίγουρος ότι δεν θα δει καμία διαφορά σε game πάρα μόνο σε νούμερα (benches, fps counter). 3 ώρες πριν, nickol-us είπε Το pbo αν δεν κάνω λάθος, θεωρείται oc οπότε προβλήματα αστάθειας μπορούν να συμβούν και κανείς δεν "φταίει" Το απενεργοποιείς ή αν είσαι τυχερός και γνώστης, μπορείς να ρυθμίσεις manual κάποια settings και να δεις που είναι σταθερό το σύστημα. To PBO θεωρείται παρεμφερές του turbo boost των ιντελ; Γιατί αν όντως θεωρείται, πιστεύω πως είναι θέμα να του βγάζει crashes με το "turbo boost". Οσο για το manual oc δεν πρόκειται να ακουμπήσω εγώ τίποτα και σίγουρα ούτε και αυτός. Edit: Αν το pbo δεν είναι το turbo των intel τότε πως πιάνει ο επεξεργαστής μεγαλύτερη συχνότητα ( μεγαλύτερη του stock αλλά έως και το turbo); Είναι από default και ανάλογα την μητρική /ψύξη το πιάνει ή όχι; Επεξ/σία 22 Δεκεμβρίου 2022 από M4tR1x
Πέτρος Δημοσ. 22 Δεκεμβρίου 2022 Δημοσ. 22 Δεκεμβρίου 2022 Το πρόβλημα είναι μόνο σε ένα συγκεκριμένο παιγνίδι (αν ναι, ποιό) ή και σε άλλα? Αν τρέξει με το ΡΒΟ ενεργοποιημένο κάποιο μετροπρόγραμμα (πχ Cinebench R23 στα 30' για σταθερότητα), το βγάζει κανονικά? Οι μνήμες είναι με ΧΜΡ ή τις έχει πειράξει καθόλου (από εκεί θα πάρει πολύ μεγαλύτερη βελτίωση από ότι θα δει ποτέ με το ΡΒΟ). Ψύξη συστήματος? Τροφοδοτικό?
M4tR1x Δημοσ. 22 Δεκεμβρίου 2022 Μέλος Δημοσ. 22 Δεκεμβρίου 2022 (επεξεργασμένο) 6 ώρες πριν, Πέτρος είπε Το πρόβλημα είναι μόνο σε ένα συγκεκριμένο παιγνίδι (αν ναι, ποιό) ή και σε άλλα? Αν τρέξει με το ΡΒΟ ενεργοποιημένο κάποιο μετροπρόγραμμα (πχ Cinebench R23 στα 30' για σταθερότητα), το βγάζει κανονικά? Οι μνήμες είναι με ΧΜΡ ή τις έχει πειράξει καθόλου (από εκεί θα πάρει πολύ μεγαλύτερη βελτίωση από ότι θα δει ποτέ με το ΡΒΟ). Ψύξη συστήματος? Τροφοδοτικό? Καλησπέρα Πετραν, ευχαριστώ για τον χρόνο σου. Αυτό το παθαίνει στο dota 2 και τον πετάει το crash που ανέβασα παραπάνω. Στο Sims 4 τρέχει απροβλημάτιστα. Αλλά παιχνίδια δεν έχει δυστυχώς.. Βάλαμε το Cinebench όπως είπες και τρέχει κομπλέ χωρίς crash. Μνήμες σε xmp είναι ναι. Ψύξη είναι με το στοκ κουλερ αλλά έχει το o11 με φουλ ανεμιστηρια. 82 βαθμούς έπιασε στο cinebench. Edit: επίσης στο dota παρατηρήθηκε ότι με hwmonitor δουλεύει μόνο ο 5ος πυρήνας. Είναι λογικό;; Επεξ/σία 22 Δεκεμβρίου 2022 από M4tR1x
Πέτρος Δημοσ. 22 Δεκεμβρίου 2022 Δημοσ. 22 Δεκεμβρίου 2022 Ίσως να είναι θέμα με το συγκεκριμένο παιγνίδι, ίσως να είναι ζήτημα κάποιας μικρορύθμισης. Το stock cooler, πάντως, δεν πάει με ΡΒΟ ενεργοποιημένο, ότι κι αν λένε οι μετρήσεις. Το πρόβλημα εμφανίζεται μόλιε ξεκινήσει το παιγνίδι ή μετά από λίγη ώρα? Με τί κάρτα γραφικών είναι το σύστημα?
M4tR1x Δημοσ. 22 Δεκεμβρίου 2022 Μέλος Δημοσ. 22 Δεκεμβρίου 2022 1 ώρα πριν, Πέτρος είπε Ίσως να είναι θέμα με το συγκεκριμένο παιγνίδι, ίσως να είναι ζήτημα κάποιας μικρορύθμισης. Το stock cooler, πάντως, δεν πάει με ΡΒΟ ενεργοποιημένο, ότι κι αν λένε οι μετρήσεις. Το πρόβλημα εμφανίζεται μόλιε ξεκινήσει το παιγνίδι ή μετά από λίγη ώρα? Με τί κάρτα γραφικών είναι το σύστημα? Από 2 λεπτά μέχρι 20 λεπτά. Το crash πάντως το τρώει κάθε φορά. Κάρτα έχει μια xfx 6600xt. Του είπα να δοκιμάσει το Cinebench με το 30λεπτό test stability που μου είπες Πέτρο, όλα καλά. Του είπα να κάνει και περισσότερες δοκιμές και να παίξει και με τις ραμ, σε όλα τα slots μία μία και χωρίς xmp (δεν ξέρω πόσο νόημα έχει η δοκιμή αυτή).. Τώρα που μίλησα μαζί του (προφανώς και δεν έκανε την δοκιμή που του είπα), μου είπε ότι μπήκε (σε spectate) και δεν τον πέταξε καθόλου. ΑΛΛΑ πήρε κάτι καινούρια ανεμιστηράκια και παρατήρησε χαμηλότερες θερμοκρασίες (από 80-82 σε 72-75), όλα τα άλλα ίδια δεν πείραξε κάτι. Παίζει να κάνει κανα spike και να τρώει crash;; Βγάζει νόημα;;
Πέτρος Δημοσ. 22 Δεκεμβρίου 2022 Δημοσ. 22 Δεκεμβρίου 2022 1 ώρα πριν, M4tR1x είπε Από 2 λεπτά μέχρι 20 λεπτά. Το crash πάντως το τρώει κάθε φορά. Κάρτα έχει μια xfx 6600xt. Του είπα να δοκιμάσει το Cinebench με το 30λεπτό test stability που μου είπες Πέτρο, όλα καλά. Του είπα να κάνει και περισσότερες δοκιμές και να παίξει και με τις ραμ, σε όλα τα slots μία μία και χωρίς xmp (δεν ξέρω πόσο νόημα έχει η δοκιμή αυτή).. Τώρα που μίλησα μαζί του (προφανώς και δεν έκανε την δοκιμή που του είπα), μου είπε ότι μπήκε (σε spectate) και δεν τον πέταξε καθόλου. ΑΛΛΑ πήρε κάτι καινούρια ανεμιστηράκια και παρατήρησε χαμηλότερες θερμοκρασίες (από 80-82 σε 72-75), όλα τα άλλα ίδια δεν πείραξε κάτι. Παίζει να κάνει κανα spike και να τρώει crash;; Βγάζει νόημα;; To WHEA error που έχει, δείχνει αστάθεια. Είτε κάτι δεν πάει καλά στο ΡΒΟ, είτε κάτι στις μνήμες. Μπορεί να μπει στο event viewer->custom view-> administrative events και να ψάξει για WHEA ERROR μετά από κάποιο crash (αν κοιτάξει την ώρα, θα πρέπει να το δει αντίστοιχα)? Θα γράφει τί WHEA ήταν...18, 19 κλπ. Με ΧΜΡ κανονικά θα πρέπει να παίζουν σωστά οι μνήμες, αλλά μόνο σε intel σύστημα είναι 100% σίγουρο αυτό (το ΧΜΡ είναι πρότυπο της intel). Εννοείται πως με χαμηλότερες θερμοκρασίες όλα πάνε καλύτερα και είναι πιο σταθερά. Από την άλλη, αποκλείεται να βγάζει CBR και να ζεσταίνεται παραπάνω σε παιγνίδι.
bonorov Δημοσ. 23 Δεκεμβρίου 2022 Δημοσ. 23 Δεκεμβρίου 2022 12 ώρες πριν, M4tR1x είπε Από 2 λεπτά μέχρι 20 λεπτά. Το crash πάντως το τρώει κάθε φορά. Κάρτα έχει μια xfx 6600xt. Του είπα να δοκιμάσει το Cinebench με το 30λεπτό test stability που μου είπες Πέτρο, όλα καλά. Του είπα να κάνει και περισσότερες δοκιμές και να παίξει και με τις ραμ, σε όλα τα slots μία μία και χωρίς xmp (δεν ξέρω πόσο νόημα έχει η δοκιμή αυτή).. Τώρα που μίλησα μαζί του (προφανώς και δεν έκανε την δοκιμή που του είπα), μου είπε ότι μπήκε (σε spectate) και δεν τον πέταξε καθόλου. ΑΛΛΑ πήρε κάτι καινούρια ανεμιστηράκια και παρατήρησε χαμηλότερες θερμοκρασίες (από 80-82 σε 72-75), όλα τα άλλα ίδια δεν πείραξε κάτι. Παίζει να κάνει κανα spike και να τρώει crash;; Βγάζει νόημα;; Πες του φίλου σου να κλείσει το pbo γιατί ψήνει τον επεξεργαστή με ρευμα και Θερμοκρασίες χωρίς ουσιαστικά αποτελέσματα. Το pbo μαζί με curved optimizer πάντα.Αυτό για όσους χρησιμοποιούν εργασίες που εκμεταλλεύονται όλους τους πυρήνες όπως το rendering. Για gaming συνίσταται να δουλευει στοκ ο επεξεργαστής.Μονο xmp στις μνήμες να ανοίξει και είναι κομπλέ.
hln3 Δημοσ. 27 Δεκεμβρίου 2022 Δημοσ. 27 Δεκεμβρίου 2022 Όχι pbo με στοκ cooler, θες cooler με 150+ tdp ικανότητα ψύξης για να boostarei ... 1
tyf Δημοσ. 27 Δεκεμβρίου 2022 Δημοσ. 27 Δεκεμβρίου 2022 Επίσης δοκίμασε και κάτι άλλο. Αν έχει πρόγραμμα που κοιτάει θερμοκρασίες κλειστό και δες αν το κανει. Σε κάποιες μητρικές (παλιότερες) αν ειχες πρόγραμμα που διάβαζε τους αισθητήρες της μητρικές έτρωγε κόλλημα στα παιχνίδια. Το πάθαινα για αρκετό καιρο και νομιζα ότι είναι από το overclock. Αν τυχόν έχεις κάνε ένα τσεκ. 1
M4tR1x Δημοσ. 11 Ιανουαρίου 2023 Μέλος Δημοσ. 11 Ιανουαρίου 2023 Καλησπέρα σας, επανέρχομαι στο θέμα μετά από λίγο καιρό γιατί δεν έβγαζα άκρη. Αγοράστηκε υδροψυξη και παίζει κανονικά με pbo χωρίς κανένα θέμα. Με stock cooler pbo πάντα κλειστό λοιπόν γιατί θα υπάρχουν προβλήματα , μόνο αν μπουν ρυθμίσεις manual και αυτές βέβαια ψιλό safe.. Σας ευχαριστώ όλους σας παιδιά. Καλή χρονιά με υγεία!! 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα