Silverage Δημοσ. 21 Δεκεμβρίου 2022 Δημοσ. 21 Δεκεμβρίου 2022 Καλησπέρα, Έσπασε η βάση (αστέρι) της καρέκλας που έχω στο γραφείο. Ξέρετε κανένα μαγαζί στην Αθήνα που να πουλάει μεταλλικές βάσεις; Ψάχνω μία με ακτίνα 33 εκτοστά.
SabotazNic Δημοσ. 21 Δεκεμβρίου 2022 Δημοσ. 21 Δεκεμβρίου 2022 2 λεπτά πριν, Silverage είπε Καλησπέρα, Έσπασε η βάση (αστέρι) της καρέκλας που έχω στο γραφείο. Ξέρετε κανένα μαγαζί στην Αθήνα που να πουλάει μεταλλικές βάσεις; Ψάχνω μία με ακτίνα 33 εκτοστά. Δεν εχει τοσο σημασια η ακτινα, οσο η διαμετρος του πνευματικου σωληνα στο κατω μερος. Με ενα σφυρι, ενω το εχεις αναποδα καπως τοποθετημενο, το βαρας (εκει δηλαδη που προεξεχει απο την κατω μερια του αστεριου) και βγαινει. (Τουλαχιστον εχω την εντυπωση οτι δεν ειναι ολα ιδια)
Silverage Δημοσ. 21 Δεκεμβρίου 2022 Μέλος Δημοσ. 21 Δεκεμβρίου 2022 5 λεπτά πριν, SabotazNic είπε Δεν εχει τοσο σημασια η ακτινα, οσο η διαμετρος του πνευματικου σωληνα στο κατω μερος. Με ενα σφυρι, ενω το εχεις αναποδα καπως τοποθετημενο, το βαρας (εκει δηλαδη που προεξεχει απο την κατω μερια του αστεριου) και βγαινει. (Τουλαχιστον εχω την εντυπωση οτι δεν ειναι ολα ιδια) Ναι δεν έχω θέμα να το αφαιρέσω, το έχω ξανακάνει σε άλλη καρέκλα στο παρελθόν. Απλά δεν ξέρω κανένα μαγαζί που να πουλάει τέτοια ανταλλακτικά.
swstost Δημοσ. 22 Δεκεμβρίου 2022 Δημοσ. 22 Δεκεμβρίου 2022 1 hour ago, Silverage said: Καλησπέρα, Έσπασε η βάση (αστέρι) της καρέκλας που έχω στο γραφείο. Ξέρετε κανένα μαγαζί στην Αθήνα που να πουλάει μεταλλικές βάσεις; Ψάχνω μία με ακτίνα 33 εκτοστά. Δες εδώ 1
Dark_son20 Δημοσ. 22 Δεκεμβρίου 2022 Δημοσ. 22 Δεκεμβρίου 2022 https://www.karekla.com.gr/ στο παρελθόν εδώ είχα βρει
Silverage Δημοσ. 22 Δεκεμβρίου 2022 Μέλος Δημοσ. 22 Δεκεμβρίου 2022 20 ώρες πριν, swstost είπε Δες εδώ Πήγα σήμερα και αγόρασα απο εκεί. Ευτυχώς είχε διαθέσιμο στο μαγαζί γιατί η καρέκλα της κουζίνας δεν ήταν πολύ βολική για το γραφείο. Αλλά μου έφυγε ο πάτος να βγάλω το παλιό. Είχε σφηνώσει και δεν έβγαινε με τίποτα όσο και να κοπάναγα με το σφυρί. Τελικά πήρα ένα πριόνι και το έκοψα για να βγεί.
SabotazNic Δημοσ. 22 Δεκεμβρίου 2022 Δημοσ. 22 Δεκεμβρίου 2022 20 λεπτά πριν, Silverage είπε Πήγα σήμερα και αγόρασα απο εκεί. Ευτυχώς είχε διαθέσιμο στο μαγαζί γιατί η καρέκλα της κουζίνας δεν ήταν πολύ βολική για το γραφείο. Αλλά μου έφυγε ο πάτος να βγάλω το παλιό. Είχε σφηνώσει και δεν έβγαινε με τίποτα όσο και να κοπάναγα με το σφυρί. Τελικά πήρα ένα πριόνι και το έκοψα για να βγεί. Βοηθάει αν βάλεις ένα ξύλο ώστε να πηγαίνει η δύναμη σε όλο τον σωλήνα.
Silverage Δημοσ. 22 Δεκεμβρίου 2022 Μέλος Δημοσ. 22 Δεκεμβρίου 2022 29 λεπτά πριν, SabotazNic είπε Βοηθάει αν βάλεις ένα ξύλο ώστε να πηγαίνει η δύναμη σε όλο τον σωλήνα. Δε ντο σκέφτηκα. Το ισοπέδωσα όμως και βγήκε.
SabotazNic Δημοσ. 22 Δεκεμβρίου 2022 Δημοσ. 22 Δεκεμβρίου 2022 Μόλις τώρα, Silverage είπε Δε ντο σκέφτηκα. Το ισοπέδωσα όμως και βγήκε. Και εγω στην αρχη προσπαθουσα απευθειας πανω στο μεταλλικο δαχτυλιδι που προεξεχει λιγο, και μετα που εβαλα ξυλο βγηκε με 2-3 χτυπηματα μιας και η δυναμη το εκανε να βγει σε ευθεια
ekrepali Δημοσ. 22 Δεκεμβρίου 2022 Δημοσ. 22 Δεκεμβρίου 2022 Μιας που το έφερε η κουβέντα αν χρειαστείετε ποτέ αλλαγή στη μπουκάλα... αντί να παλεύετε με σφυριά, ξύλα και πριόνια, πηγαίνετε σε ένα μηχανουργείο να τη λιώσουν στη πρέσα. 2 δευτερόλεπτα υπόθεση.
SabotazNic Δημοσ. 27 Ιανουαρίου 2023 Δημοσ. 27 Ιανουαρίου 2023 (επεξεργασμένο) Στις 22/12/2022 στις 11:00 ΜΜ, ekrepali είπε Μιας που το έφερε η κουβέντα αν χρειαστείετε ποτέ αλλαγή στη μπουκάλα... αντί να παλεύετε με σφυριά, ξύλα και πριόνια, πηγαίνετε σε ένα μηχανουργείο να τη λιώσουν στη πρέσα. 2 δευτερόλεπτα υπόθεση. Πραγματικα, με ενα κομματι ξυλο και ενα σφυρι ειναι πανευκολο να βγει. Το θεμα ειναι η δυναμη με το σφυρι να παει σε ολες την επιφανεια του αμορτισερ, ωστε να βγει σε ευθεια. Χωρις το ξυλο, και αν βαρας πανω στο μεταλλικο δαχτυλιδι που προεξεχει, δεν θα καταφερεις κατι μιας και ειναι σφινωμενο. Το εκανα σε 2-3 λεπτα (αφου πηρα το ξυλο). Πιο πολυ θελει να το βαλεις στο αμαξι και να το πας καπου. Anyway, ηρθε η ωρα που θελω και εγω αλλαγη στην βαση. Στις 22/12/2022 στις 8:52 ΜΜ, Silverage είπε Πήγα σήμερα και αγόρασα απο εκεί. Ευτυχώς είχε διαθέσιμο στο μαγαζί γιατί η καρέκλα της κουζίνας δεν ήταν πολύ βολική για το γραφείο. Η αρχικη θεωρια μου για την διαμετρο, δεν ηξερα αν ισχυε 100% μεχρι που το ειδα σε εμενα. Το μαυρο τμημα του αμορτισερ μου ειναι 4 εκ (με το μεγαλυτερο 4,2 περιπου). Βρηκα μια βαση απο τον Βουγιουκα η οποια προφανως λεει 5εκ. Αρα παμε και σε καινουργιο αμορτισερ. Βρηκα αυτο που οκ η διαμετρος ειναι οκ για την βαση. Το θεμα μου ειναι για το μεταλλικο κομματι. Στην δικια μου καρεκλα (nitro genesis 950), επειδη τυχαινει να εχω ενα εξτρα ανταλλακτικο αμορτισερ, εχει διαμετρο 2.5 εκ. Αυτο λεει 2.7. Λετε να εχει θεμα? Τελικα ο σωληνας εχει μικροτερη διαμετρο κατω, και προς τα πανω μεγαλωνει. Οποτε μαλλον η θεωρια μου ηταν λαθος . Θα προχωρησω με την βαση απο Βουγιουκα, αν και το gas lift φαινεται ενδιαφερον επειδη δινει εξτρα υψος. Ισως στο μελλον ( @swstost σε κανω tag γιατι απο εσενα βρηκα τον Βουγιουκα σε αλλο θεμα). Δυστυχως δεν βρισκω πλεον τροπο να βαλω ανταλλακτικα στο καλαθι (αν μπορεις δες και εσυ) Επεξ/σία 27 Ιανουαρίου 2023 από SabotazNic 1
Silverage Δημοσ. 27 Ιανουαρίου 2023 Μέλος Δημοσ. 27 Ιανουαρίου 2023 (επεξεργασμένο) 24 λεπτά πριν, SabotazNic είπε Η αρχικη θεωρια μου για την διαμετρο, δεν ηξερα αν ισχυε 100% μεχρι που το ειδα σε εμενα. Το μαυρο τμημα του αμορτισερ μου ειναι 4 εκ (με το μεγαλυτερο 4,2 περιπου). Βρηκα μια βαση απο τον Βουγιουκα η οποια προφανως λεει 5εκ. Αρα παμε και σε καινουργιο αμορτισερ. Βρηκα αυτο που οκ η διαμετρος ειναι οκ για την βαση. Το θεμα μου ειναι για το μεταλλικο κομματι. Στην δικια μου καρεκλα (nitro genesis 950), επειδη τυχαινει να εχω ενα εξτρα ανταλλακτικο αμορτισερ, εχει διαμετρο 2.5 εκ. Αυτο λεει 2.7. Λετε να εχει θεμα? Νομίζω όλα ίδια είναι. Περνάει το αμορτισερ απο την τρύπα στην αρχή που είναι πιο λεπτό και σφηνώνει πιο πάνω που μεγαλώνει η διάμετρος. Αυτή την βάση πήρα και εγώ αν και είναι λίγο σπαστική. Είναι λεπτός μεταλικός σκελετός και το κάθε πόδι ξεχωριστά καλύπτεται απο πλαστικό κάλυμα το οποίο ενώνεται στο κέντρο με τα υπόλοιπα. Όταν σέρνεις την καρέκλα κάνει θόρυβο γιατί κουνιέται το πλαστικό. Τράβηξα και φωτογραφία για να καταλάβεις περίπου πως είναι. Spoiler Επεξ/σία 27 Ιανουαρίου 2023 από Silverage
SabotazNic Δημοσ. 27 Ιανουαρίου 2023 Δημοσ. 27 Ιανουαρίου 2023 3 λεπτά πριν, Silverage είπε Νομίζω όλα ίδια είναι. Περνάει το αμορτισερ απο την τρύπα στην αρχή που είναι πιο λεπτό και σφηνώνει πιο πάνω που μεγαλώνει η διάμετρος. Αυτή την βάση πήρα και εγώ αν και είναι λίγο σπαστική. Είναι λεπτός μεταλικός σκελετός και το κάθε πόδι ξεχωριστά καλύπτεται απο πλαστικό κάλυμα το οποίο ενώνεται στο κέντρο με τα υπόλοιπα. Όταν σέρνεις την καρέκλα κάνει θόρυβο γιατί κουνιέται το πλαστικό. Ναι μου απαντησαν οτι η μετρηση γινεται απο την αλλη μερια. Προχωρησα στην μεταλλικη. Το συγκεκριμενο πλαστικο εγω το εχω αφαιρεσει ετσι και αλλιως (φανταζομαι εννοεις το πλαστικο που κρυβει το αμορτισερ), απο προηγουμενη αλλαγη αμορτισερ μιας και δεν μου αρεσει να υπαρχει.
Silverage Δημοσ. 27 Ιανουαρίου 2023 Μέλος Δημοσ. 27 Ιανουαρίου 2023 (επεξεργασμένο) 5 λεπτά πριν, SabotazNic είπε Ναι μου απαντησαν οτι η μετρηση γινεται απο την αλλη μερια. Προχωρησα στην μεταλλικη. Το συγκεκριμενο πλαστικο εγω το εχω αφαιρεσει ετσι και αλλιως (φανταζομαι εννοεις το πλαστικο που κρυβει το αμορτισερ), απο προηγουμενη αλλαγη αμορτισερ μιας και δεν μου αρεσει να υπαρχει. Όχι, εννοώ το πλαστικό που καλύπτει τα πόδια της βάσης που έχει ο Βουγιούκας. Κάθε φορά που μετακινώ την καρέκλα κουνιουνται τα πλαστικά και κάνουν θόρυβο. Αν δεις στη φωτογραφία έχει μια ένωση ανάμεσα στα πόδια. Επεξ/σία 27 Ιανουαρίου 2023 από Silverage
SabotazNic Δημοσ. 27 Ιανουαρίου 2023 Δημοσ. 27 Ιανουαρίου 2023 2 λεπτά πριν, Silverage είπε Όχι, εννοώ το πλαστικό που καλύπτει τα πόδια της βάσης που έχει ο Βουγιούκας. Κάθε φορά που μετακινώ την καρέκλα κουνιουνται τα πλαστικά και κάνουν θόρυβο. Αν δεις στη φωτογραφία έχει μια ένωση ανάμεσα στα πόδια. Ε θα το "ρισκαρω" Η τελειως μεταλλικη δεν μου αρεσε που εχει ασημι χρωμα. Ετσι και αλλιως δεν ειναι οτι κοβω βολτα συχνα... Σαν τριξιμο ακουγεται?
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα