Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
22 ώρες πριν, DOOM_NX είπε

Ό,τι λέει ο τίτλος. Πουλούσε ψεύτικες κάρτες γραφικών τότε που άρχισαν να εκτοξεύονται οι τιμές. Έστειλα λεφτά με PayPal και πηγαινοερχόμουν 3 μέρες στο ΚΤΕΛ να δω αν έφτασε το δέμα. Είχα αρχίσει να ψιλιάζομαι την απάτη. Μέχρι που τον έκαναν ban οι διαχειριστές και με προέτρεψαν να κάνω καταγγελία στη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, όπως και έκανα. Με κάλεσαν από την Ασφάλεια να καταθέσω και να κάνω μήνυση. Τα λεφτά τα πήρα σε ένα μήνα περίπου με chargeback στην κάρτα. Ζημιωμένο είχε βγει το PayPal και είχε ανοίξει case στο οποίο αυτός δεν απάντησε ποτέ. Mε έχουν καλέσει ως μάρτυρα στο δικαστήριο που θα γίνει σε λίγους μήνες. Στην κλήση το όνομα του κατηγορούμενου είναι όντως αυτό που χρησιμοποιούσε στο λογαριασμό του PayPal.

τυχερος που καθαρισε η paypal για παρτη σου αλλιως καληνυχτα...με τις ελληνικες τραπεζες ουτε τα λεφτα σου θα επαιρνες ποτε πισω,

μια ερωτηση μονο, αυτο το ατομο δεν ειχε καμια κριτικη; ή ειχε πχ θετικες κριτικες ;

Επεξ/σία από Titos301
  • Απαντ. 75
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.
16 λεπτά πριν, Titos301 είπε

τυχερος που καθαρισε η paypal για παρτη σου αλλιως καληνυχτα...με τις ελληνικες τραπεζες ουτε τα λεφτα σου θα επαιρνες ποτε πισω,

μια ερωτηση μονο, αυτο το ατομο δεν ειχε καμια κριτικη; ή ειχε πχ θετικες κριτικες ;

Βασικά δεν καθάρισε το Paypal γιατί τα είχε στείλει σαν Friends and Family αλλά έκανε αμφισβήτηση συναλλαγής στην Τράπεζα του και από εκεί έγινε chargeback

• Like 1
  • Thanks 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
3 ώρες πριν, kostasbm είπε

αν ο αλλος ξερει οτι δεν προκειται να καταδικαστει η να μπει φυλακη τι θα γινει ??? καλυτερος ?? θα τον στειλουμε κατηχητικο για να τον κανουμε καλυτερο ανθρωπο?? ποσες ευκαιριες πρεπει να του δωθουν ?

απλα οι νομοθετες πρεπει ολη την ωρα να αναπροσαρμοζουν τους νομους (να μην εχουμε αρχαιους νομους του 60)ωστε να προστευομαστε απο τους απατεωνες και τους κλεφτες με τις αναλογες ποινες....χρηματικη οταν εχει... η φυλακιση ......

Εγώ απλά ήθελα να πω ότι η φυλακές όπως είναι σήμερα εδώ ή στην Αμερική επειδή αναφέρθηκε εντείνουν το πρόβλημα από το να το λύνουν όταν ένα 70-80% ξανάμπαινει μέσα.

Εγώ δεν είπα ότι είμαι κατά του σωφρονισμου αλλά αυτό που γίνεται σήμερα δεν δουλεύει και φαίνεται από το αποτέλεσμα.

Το ζήτημα για εμένα δεν είναι να τους εξαφανίσεις από την κοινωνία άλλα να τους εντάξεις παλι

Επεξ/σία από beknick
Δημοσ.
44 λεπτά πριν, beknick είπε

Εγώ απλά ήθελα να πω ότι η φυλακές όπως είναι σήμερα εδώ ή στην Αμερική επειδή αναφέρθηκε εντείνουν το πρόβλημα από το να το λύνουν όταν ένα 70-80% ξανάμπαινει μέσα.

Εγώ δεν είπα ότι είμαι κατά του σωφρονισμου αλλά αυτό που γίνεται σήμερα δεν δουλεύει και φαίνεται από το αποτέλεσμα.

Το ζήτημα για εμένα δεν είναι να τους εξαφανίσεις από την κοινωνία άλλα να τους εντάξεις παλι

οποίος βρει τη λύση να είμαι εν ζωή να τη δω.....

το να εντάξεις κάποιους στη κοινωνία πρέπει και η κοινωνία να είναι έτοιμη να τους αποδεχτεί-υποδεχτει .....

• Like 1
Δημοσ.

Έχοντας περάσει 6 χρόνια γυμνάσιο λύκειο σε σχολείο με διαφορα μπουμπούκια, 99% εξ Αλβανίας. Που στους συγκεκριμένους κάτι πήγε λάθος στην ανατροφή τους. Πιστεύω ότι τρόπος σωφρονισμου δεν υπάρχει σχεδόν για κανέναν. Αυτο που αμελησαν να σου προφέρουν οι γονείς και η οικογενεια δεν πρόκειται να στο προσφέρει κανένα κράτος φορέας και υποδομή για να σου αλλάξει την νοοτροπία. 

Ποινές όπως πρόστιμα και καταναγκαστικη η κοινωνική εργασία είναι θετικές εφόσον μπορεί να διασφαλιστεί ότι θα εκτελεστούν στο έπακρο και δεν θα υπάρχουν λαμογιες η παραθυράκια για τον καταδικασθεντα. 

• Like 4
Δημοσ.
14 ώρες πριν, JakeKaufman είπε

Το έχω κάνει και εγώ στο παρελθόν. Το αποτέλεσμα της δίκης ήταν καταδίκη σε 12 μηνη φυλάκιση με αναστολή , τίποτα δηλαδή. Ο απατεώνας συνεχίζει να εξαπατά ακόμα και μετά την καταδίκη 

Δεν πειράζει, δράση και αντίδραση. Ας χρεωθεί τα πρόστιμα και ας λερώσει και το μητρώο.

3 ώρες πριν, Titos301 είπε

Όπως σου απάντησε και το άλλο μέλος, λόγω συναλλαγής με κάρτα πήρα τα λεφτά μου πίσω, το PayPal δεν μπορούσε να βοηθήσει. Συμπλήρωσα τη φόρμα και την έστειλα στην τράπεζα.

Όσο για τις κριτικές, φαινόταν πως ήταν σχετικά νέο προφίλ. Αλλά αφενός όλοι από κάπου ξεκινήσαμε και αφετέρου είχα απελπιστεί ψάχνοντας και επειδή μου έστειλε φωτογραφίες τον πίστεψα. Είχε και φάτσα στο άβαταρ 🤕

• Like 3
Δημοσ.
12 ώρες πριν, DOOM_NX είπε

Δεν πειράζει, δράση και αντίδραση. Ας χρεωθεί τα πρόστιμα και ας λερώσει και το μητρώο.

ποια πρόστιμα; 12 μήνες με αναστολή ήταν μόνο η ποινή, δεν αναφέρθηκε χρηματικό πρόστιμο.

Για το μητρώο ο συγκεκριμένος το έχει γραμμένο...

Δημοσ.
20 ώρες πριν, godfather0991 είπε

Tο θέμα στην Ελλάδα δεν είναι μονάχα οι ποινές. Είναι η απουσία πρόληψης και ελέγχου ενός εγκλήματος.

Π.χ. αν δεν κόβεις αποδείξεις έχει ένα σημαντικό πρόστιμο, παρόλα αυτά αρκετοί δεν κόβουν. Γιατί; Γιατί δεν γίνονται έλεγχοι και παλιότερα όταν γίνονταν, δινόταν ένα ωραίο "λάδωμα" και όλα καλά.

Όταν το κράτος το ίδιο ακυρώνει τους μηχανισμούς πρόληψεις (για τους δικούς του λόγους όπως π.χ. για να δικαιολογήσει την αύξηση των φόρων επειδή κάποιοι δεν κόβουν αποδείξεις ενώ το ίδιο το κράτος που έχει όλα τα μέσα δεν περιορίζει το φαινόμενο), τότε έχουμε όλα αυτά που έχουμε.

Δεν είναι ότι στις άλλες χώρες οι άνθρωποι είναι λιγότερο απατεώνες ή περισσότερο ηθικοί είναι ότι κάποιοι μηχανισμοί δουλεύουν σωστά και γνωρίζοντας αυτό τους αποτρέπει να προβούν σε κάποια παρανομία. Δεν είναι η ποινή που τους φοβίζει αλλά η αποτελεσματικότητα του ελεγκτικού μηχανισμού.

Στο παράδειγμα που θέτεις παίρνεις ως δεδομένο πως το κράτος μπορεί να ελέγξει τη φοροδιαφυγή. Δε μπορεί, κανένα κράτος δε μπορεί, όχι μόνο το ελληνικό. Θα μπορούσε ίσως σε κάποιο βαθμό να την περιορίσει; Ναι αυτό οκ σύμφωνοι πάντως αν δε απαγορεύσει τα μετρητά και δε παρακολουθεί ταυτόχρονα όλους τους τραπεζικούς λογαριασμούς με μεγαλύτερη σχολαστικότητα απο ότι ο Σι Ζινπίνγκ τους αντιφρονούντες, η φοροδιαφυγή θα συνεχίσει να υπάρχει. 

Γενικά όταν συζητάμε για την πρόληψη θα πρέπει να έχουμε κατα νου τα όρια του μέτρου. Ωραία πρόληψη στις απάτες, μεταχειρισμένες κάρτες πούλαγε θεωρητικά ο άλλος, τι ακριβώς πρόληψη να έχει προνοήσει το κράτος στις μικροαπάτες; Το ίδιο ισχύει για πολλές άλλες καθημερινές παραβάσεις.

Και ειδικά για τέτοιου είδους απάτες (όπως και με τα σκρουτζομάγαζα) έχω να πω πως βρίσκουν και τα κάνουν. Όταν ο άλλος στέλνει 1,500 ευρώ με κατάθεση σε ένα μαγαζί στην άλλη ακρη της Ελλάδας χωρίς κριτικές για να του στείλει MacBook, ε θέλει και τα παθαίνει. 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
13 ώρες πριν, MauroPaltoudias είπε

Ωραίο παιδί ;

Κλεμμένη κι αυτή 🤐

13 ώρες πριν, JakeKaufman είπε

ποια πρόστιμα; 12 μήνες με αναστολή ήταν μόνο η ποινή, δεν αναφέρθηκε χρηματικό πρόστιμο.

Για το μητρώο ο συγκεκριμένος το έχει γραμμένο...

Α δεν τίθεται θέμα εξαγοράς ποινής επειδή είναι με αναστολή. Κατάλαβα, για βόλτα θα πάμε.

ΕΔΙΤ: Δικηγόρο δεν πληρώνει; Δεν του στοιχίζει απολύτως τίποτα όλο αυτό;

Πάντως ακόμα και στην περίπτωση που καταδικάζονται με αναστολή, αν το έχουν σύστημα και εμείς τους μηνύουμε συνεχώς, κάποια στιγμή θα ακυρωθεί η αναστολή και θα τσούξει. Το θέμα είναι ότι δεν ασχολείται ο κόσμος και πρέπει να αλλάξει.

Επεξ/σία από DOOM_NX
Δημοσ.

Καλη η αυστηροτητα/αμεσοτητα αλλα υπαρχει κ το ενδεχομενο παρεξηγησης/λαθους κ να τιμωρηθει ετσι αβιαστα ενας ασχετος η καποιος αδικα.πχ σε κατι αμερικες χωνουν τον νεγρο φυλακη επειδη ειναι νεγρος απλα κ μετα απο 30 χρονια ααα σορυ λαθος ησουν αθωος.

Προσωπικα οταν αγοραζω κατι μτχ απο αγγελια αγνωστου διαθετω συγκεκριμενο ποσο κ μικρης αξιας προιοντα.Δε θα δωσω οικονομιες μηνων σε εναν ξενο για καποια "ευκαιρια".Τα 400αρια-500αρια πουχουν παει οι καρτες ειναι συναλλαγη ρισκου κ αξιζει?

• Like 2
Δημοσ.
3 λεπτά πριν, magicnumbers είπε

Καλη η αυστηροτητα/αμεσοτητα αλλα υπαρχει κ το ενδεχομενο παρεξηγησης/λαθους κ να τιμωρηθει ετσι αβιαστα ενας ασχετος η καποιος αδικα.πχ σε κατι αμερικες χωνουν τον νεγρο φυλακη επειδη ειναι νεγρος απλα κ μετα απο 30 χρονια ααα σορυ λαθος ησουν αθωος.

Προσωπικα οταν αγοραζω κατι μτχ απο αγγελια αγνωστου διαθετω συγκεκριμενο ποσο κ μικρης αξιας προιοντα.Δε θα δωσω οικονομιες μηνων σε εναν ξενο για καποια "ευκαιρια".Τα 400αρια-500αρια πουχουν παει οι καρτες ειναι συναλλαγη ρισκου κ αξιζει?

Παρεξήγηση πουλώντας παραμύθι όσο πηγαινοερχόμουν στο ΚΤΕΛ και τουμπεκί μετά το ban? Που μου έλεγε για ΚΤΕΛ Κιφησού ενώ το σωστό ήταν Λιοσίων;  Έλα να σοβαρευτούμε λίγο.

Δημοσ.
Στις 22/12/2022 στις 2:44 ΜΜ, armagedwnn είπε

Το πρόβλημα με την δικαιοσύνη στην Ελλάδα κατά την άποψη μου είναι ότι λειτουργεί με πολλούς αργούς ρυθμούς μέχρι να επιβληθούν οι ποινές. 

Το προβλημα με τη δικαιοσυνη στην Ελλαδα,ειναι κατα κυριο λογο οτι δεν υφισταται.
Ειτε αυτο εχει να κανει με το ποσο αργα λειτουργει ( οταν λειτουργει ) ,αποτρεποντας τον οποιοδηποτε να "κυνηγησει" μια υποθεση,ειτε γιατι οπως εχει πει μεγαλοδικηγορος,στην Ελλαδα, εαν εχεις λεφτα γλυτωνεις και με φονο.

Ποσες φορες εδω μεσα εχουμε διαβασει "συμβουλες" τυπου  " μη μπλεκεις-θα χασεις χρονο και χρημα και δεν αξιζει" ;

Δεν εχουν αδικο,αλλα οσο δινουμε τετοιες συμβουλες,οσο δεν πιεζουμε,τοσο δε θα αλλαζει τιποτα σε αυτη τη χωρα.

• Like 8
Δημοσ.
5 λεπτά πριν, StamTheMan είπε

Το προβλημα με τη δικαιοσυνη στην Ελλαδα,ειναι κατα κυριο λογο οτι δεν υφισταται.
Ειτε αυτο εχει να κανει με το ποσο αργα λειτουργει ( οταν λειτουργει ) ,αποτρεποντας τον οποιοδηποτε να "κυνηγησει" μια υποθεση,ειτε γιατι οπως εχει πει μεγαλοδικηγορος,στην Ελλαδα, εαν εχεις λεφτα γλυτωνεις και με φονο.

Ποσες φορες εδω μεσα εχουμε διαβασει "συμβουλες" τυπου  " μη μπλεκεις-θα χασεις χρονο και χρημα και δεν αξιζει" ;

Δεν εχουν αδικο,αλλα οσο δινουμε τετοιες συμβουλες,οσο δεν πιεζουμε,τοσο δε θα αλλαζει τιποτα σε αυτη τη χωρα.

Να πιέσουμε, αλλά προς την σωστή κατεύθυνση, με τον κατάλληλο τρόπο και τα παραπάνω απαιτούν θέληση από μεριάς εξουσίας, γνώσεις και εμπειρία από την μεριά των πολιτών που θα πιέσουν τους από πάνω ώστε να προχωρήσουν σε αλλαγες. Με απλή διατύπωση διαπιστωσεων, καταγγελτικο λόγο για πράγματα που ήδη είναι γνωστά και ευχολόγια από μεριάς πολικών, δυστυχώς δεν γίνεται τίποτα. 

Το μόνιμο πρόβλημα που ακούγεται συνεχώς και προχωράει με βήματα χελώνας είναι η αργή ηλεκτρονική μηχανοργανωση των δικαστηρίων. 

Ένα άλλο που θα μπορούσε να συντομεύσει τον χρόνο είναι ότι πρέπει σε ορισμένες βαθμίδες να "σπάσουν" τα δικαστήρια σε πολλά μικρότερα με βάση την γεωγραφική περιφέρεια για την εκδίκαση συγκεκριμένων αδικημάτων και όχι γενικως για τα πάντα. Πχ είχα ακούσει πριν χρόνια πως στην Ιαπωνία υπάρχουν τα δημοτικά δικαστήρια σε επίπεδο Δήμου. Τι πιο ενδιαφέρον αν θα μπορούσαμε να το κάνουμε και εδώ, αλλά τρέχα γύρευε τώρα. 

• Like 1
Δημοσ.
23 ώρες πριν, ProponitisTouKanape είπε

Στο παράδειγμα που θέτεις παίρνεις ως δεδομένο πως το κράτος μπορεί να ελέγξει τη φοροδιαφυγή. Δε μπορεί, κανένα κράτος δε μπορεί, όχι μόνο το ελληνικό. Θα μπορούσε ίσως σε κάποιο βαθμό να την περιορίσει; Ναι αυτό οκ σύμφωνοι πάντως αν δε απαγορεύσει τα μετρητά και δε παρακολουθεί ταυτόχρονα όλους τους τραπεζικούς λογαριασμούς με μεγαλύτερη σχολαστικότητα απο ότι ο Σι Ζινπίνγκ τους αντιφρονούντες, η φοροδιαφυγή θα συνεχίσει να υπάρχει. 

Γενικά όταν συζητάμε για την πρόληψη θα πρέπει να έχουμε κατα νου τα όρια του μέτρου. Ωραία πρόληψη στις απάτες, μεταχειρισμένες κάρτες πούλαγε θεωρητικά ο άλλος, τι ακριβώς πρόληψη να έχει προνοήσει το κράτος στις μικροαπάτες; Το ίδιο ισχύει για πολλές άλλες καθημερινές παραβάσεις.

Και ειδικά για τέτοιου είδους απάτες (όπως και με τα σκρουτζομάγαζα) έχω να πω πως βρίσκουν και τα κάνουν. Όταν ο άλλος στέλνει 1,500 ευρώ με κατάθεση σε ένα μαγαζί στην άλλη ακρη της Ελλάδας χωρίς κριτικές για να του στείλει MacBook, ε θέλει και τα παθαίνει. 

Αν το κράτος ήθελε να πατάξει την φοροδιαφυγή θα το είχε κάνει χρόνια τώρα, τα μέσα υπάρχουν. Και όταν λέω να πατάξει την φοροδιαφυγή προφανώς δεν εννοώ 100% αλλά π.χ. το πάρτι που γίνεται χρόνια τώρα με προμηθευτές, με ψεύτικα τιμολόγια κτλ. υπάρχει τρόπος να βάλει φρένο εύκολα. 

Απλώς στην Ελλάδα το μαύρο χρήμα κινεί την αγορά, αν αύριο έπρεπε να αγοράζουμε όλοι μόνο με κάρτα το οτιδήποτε η οικονομία μας θα έπιανε πάτο. Το κράτος ξέρει τι γίνεται εκεί έξω απλώς κάνει τα στραβά μάτια γιατί δεν γίνεται αλλιώς.

Για τις μικροαπάτες οκ προφανώς δεν φταίει μόνο το κράτος και δύσκολα ελέγχονται όμως για τα μαγαζιά μέσω skroutz που κάνουν απάτες προφανώς και φέρει μερίδιο ευθύνης καθώς έχει αφήσει ανεξέλγτο το μοντέλο που λέγεται ΙΚΕ και ο κάθε απατεώνας ανοίγει μαγαζί με το τίποτα. Αν ψάξεις όλα αυτά "μαγαζιά" θα δεις ότι είχαν ένα κεφάλαιο 1000€, πως ένα κράτος αφήνει κάποιον να ανοίξει επιχείρηση εμπορίου (που αγοράζει από προμηθευτές/πουλάει σε καταναλωτές) με 1000€ κεφάλαιο...

• Like 1
Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...