jk21 Δημοσ. 21 Δεκεμβρίου 2022 Δημοσ. 21 Δεκεμβρίου 2022 Θα ηθελα τη συμβουλη σας για την λειτουργια του καυστηρα στο φοιτητικο σπιτι του παιδιου μου . Οταν η θερμοκρασια του καυστηρα εξωτερικα εχει ρυθμιση στους 16 β (οπως εχει πληροφορηθει απο τον ιδιοκτητη ) και ο εσωτερικος θερμοστατης τοποθετηθει στη θεση system off ( ειναι ενας vaillant για οσους γνωριζουν ) ο καυστηρας κλεινει ή συνεχιζει να λειτουργει και να καταναλωνει αεριο ; Οταν υπαρχει ατομο στο σπιτι ειναι ρυθμιζμενο να λειτουργει στους 16 το πρωι , 19 το βραδυ .Αν με τη ρυθμιση αυτη (system off ) δεν λειτουργει πραγματι για θερμανση , για ζεσταμα νερυ συνεχιζει να καιει αεριο ; το διαστημα απουσιας ειναι σχεδον εβδομαδα .Θα βρεθουμε εκει για 1-2 μερες ( δεν ειναι αναγκη ομως και τοτε να λειτουργησει , υπαρχει και aircondition εναλλακτικα ) μετα και θα μεινει ξανα το σπιτι κλειστο για αλλη μια εβδομαδα . Ευχαριστω για την κατανοηση που ρωτω ισως κατι απλο αλλα δεν γνωριζω απο λειτουργια καυστηρων αεριου
tollisth Δημοσ. 22 Δεκεμβρίου 2022 Δημοσ. 22 Δεκεμβρίου 2022 20 ώρες πριν, jk21 είπε Θα ηθελα τη συμβουλη σας για την λειτουργια του καυστηρα στο φοιτητικο σπιτι του παιδιου μου . Οταν η θερμοκρασια του καυστηρα εξωτερικα εχει ρυθμιση στους 16 β (οπως εχει πληροφορηθει απο τον ιδιοκτητη ) και ο εσωτερικος θερμοστατης τοποθετηθει στη θεση system off ( ειναι ενας vaillant για οσους γνωριζουν ) ο καυστηρας κλεινει ή συνεχιζει να λειτουργει και να καταναλωνει αεριο ; Οταν υπαρχει ατομο στο σπιτι ειναι ρυθμιζμενο να λειτουργει στους 16 το πρωι , 19 το βραδυ .Αν με τη ρυθμιση αυτη (system off ) δεν λειτουργει πραγματι για θερμανση , για ζεσταμα νερυ συνεχιζει να καιει αεριο ; το διαστημα απουσιας ειναι σχεδον εβδομαδα .Θα βρεθουμε εκει για 1-2 μερες ( δεν ειναι αναγκη ομως και τοτε να λειτουργησει , υπαρχει και aircondition εναλλακτικα ) μετα και θα μεινει ξανα το σπιτι κλειστο για αλλη μια εβδομαδα . Ευχαριστω για την κατανοηση που ρωτω ισως κατι απλο αλλα δεν γνωριζω απο λειτουργια καυστηρων αεριου Εαν είναι κλειστος δεν καταναλώνει αεριο αλλα και παλι στους 16 ποσο να δουλέψει,για το νερο υπάρχει ρύθμιση να εχει συνέχεια ζεστο αρα θα καει η μόνο όταν ζητάς συνήθως το δεύτερο βαζουν αλλά πρέπει να το δεις για σιγουρά 1
chrisgav Δημοσ. 22 Δεκεμβρίου 2022 Δημοσ. 22 Δεκεμβρίου 2022 Εγω στον δικο μου, βαζω επιθυμητη θερμοκρασια 5 βαθμους οταν θελω να τον "απενεργοποιησω". Ο μονος τροπος να λειτουργησει ειναι να πεσει εσωτερικα η θερμοκρασια κατω απο τους 5 βαθμους ή να εχει ρυθμιστει τοσο ασχημα η καμπυλη (εφοσον υπαρχει αντισταθμιση) που να λειτουργει ακομα και με πολυ μεγαλη διαφορα θερμοκρασιας μεσω και εξω. Το βρισκω απιθανο βεβαια αυτο. 1
SB_1957 Δημοσ. 22 Δεκεμβρίου 2022 Δημοσ. 22 Δεκεμβρίου 2022 Αν μετά τις δύο εβδομάδες θα λειτουργεί κανονικά δεν αξίζει να το κλείσετε, γιατί θα παγώσει το σπίτι και θα καταναλώσει πολύ περισσότερο για να ξαναζεσταθεί. Χαμηλώστε την θερμοστάτη του σπιτιού στο 15-16 για όσο θα λείπετε. Εμείς αυτό κάναμε όταν λείπαμε για ΣΚ ή 10-15 μέρες. 1
jk21 Δημοσ. 22 Δεκεμβρίου 2022 Μέλος Δημοσ. 22 Δεκεμβρίου 2022 (επεξεργασμένο) τελικα εφυγε εδω και λιγη ωρα . Πατησε εσωτερικα στον θερμοστατη στις ρυθμισεις απο οτι μου ειπεν το << system off >> πριν φυγει . Θα υπαρχει προβλημα λειτουργιας (καταναλωση ) ή ασφαλειας (κινδυνος για τον καυστηρα ) σε αυτη την κατασταση αν η θερμοκρασια που εχει τοποθετηθει στον ιδιο τον καυστηρα εξωτερικα ειναι να λειτουργει κατω των 16 (εξωτερικη θερμοκρασια ) ; ή το system off κλεινει στην ουσια τα παντα ; ευχαριστω για τις απαντησεις που ηδη μου δωσατε Επεξ/σία 22 Δεκεμβρίου 2022 από jk21
kostasbm Δημοσ. 22 Δεκεμβρίου 2022 Δημοσ. 22 Δεκεμβρίου 2022 αν το νερο ειναι κλειστο δεν θα δουλεψει....ο θερμοστατης οταν λειπουμε στο 15 ειναι καλα παρε ενα θερμοστατη wifi για να εχεις κοντρολ οπου κα να εισαι 1
jk21 Δημοσ. 22 Δεκεμβρίου 2022 Μέλος Δημοσ. 22 Δεκεμβρίου 2022 6 ώρες πριν, tollisth είπε Εαν είναι κλειστος δεν καταναλώνει αεριο αλλα και παλι στους 16 ποσο να δουλέψει,για το νερο υπάρχει ρύθμιση να εχει συνέχεια ζεστο αρα θα καει η μόνο όταν ζητάς συνήθως το δεύτερο βαζουν αλλά πρέπει να το δεις για σιγουρά τι εννοεις με το << αρα θα καει >> ;
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα