Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
53 λεπτά πριν, Joshua21 είπε

Η ανανέωση της οικοδομικής άδειας είναι προϋπόθεση για να γίνουν συμβόλαια? Αν ναι τότε επιβαρύνεται ο πωλητής, εκτός και αν έχετε συμφωνήσει μεταξύ σας κάτι διαφορετικό.

Δεν το γνωρίζω αν είναι προϋπόθεση η όχι μιλάμε για ημιτελές ακίνητο,έναν φίλο μηχανικό που ρώτησα μου είπε ότι είναι θέμα deal,πόσο κοστίζει μια οικοδομική άδεια στο περίπου;

• Απαντ. 60
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Στο περίπου 8.000€ για μηχανικο και πολεοδομία.

Η τιμή διαφέρει αναλογα τα τετραγωνικά, πόσο ημιτελές είναι, αν θέλει επέκταση αδειας ή νέα οικοδομική άδεια. Ο μηχανικός που θα ετοιμάσει τα χαρτιά για τα συμβόλαια γνωρίζει. Έλα σε επαφή.

Το ημιτελές ακίνητο, εφόσον είναι νόμιμο, πωλείται κανονικά και με ληγμένη άδεια. Νιώθω ότι δεν γνωρίζεις τι αγοράζεις.

Επεξ/σία από GeorgeKatz
Δημοσ.
6 ώρες πριν, eidikos33 είπε

Δεν το γνωρίζω αν είναι προϋπόθεση η όχι μιλάμε για ημιτελές ακίνητο,έναν φίλο μηχανικό που ρώτησα μου είπε ότι είναι θέμα deal,πόσο κοστίζει μια οικοδομική άδεια στο περίπου;

Καλά, έχεις φίλο μηχανικό και δεν τον ρωτάς πόσο κοστίζει μια άδεια?

Εκτός και αν είναι μηχανικός αεροσκαφών :)

51 λεπτά πριν, GeorgeKatz είπε

Νιώθω ότι δεν γνωρίζεις τι αγοράζεις.

Πουλάει, δεν αγοράζει.

• Thanks 1
  • 2 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.

Που πρέπει να πάω στο taxis για να έκδοσω τα χαρτιά που χρειάζονται για την πώληση του ακινήτου? Φορολογική ενημερότητα κλπ? Έχει κάποιος ιδέα?

Ευχαριστώ 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
4 ώρες πριν, eidikos33 είπε

Που πρέπει να πάω στο taxis για να έκδοσω τα χαρτιά που χρειάζονται για την πώληση του ακινήτου? Φορολογική ενημερότητα κλπ? Έχει κάποιος ιδέα?

Ευχαριστώ 

Εdit : Πιστεύω σε καλύπτει καλύτερα το πόστ του Joshua21 παρακάτω.

Επεξ/σία από Estevan
Δημοσ.
2 ώρες πριν, eidikos33 είπε

Ευχαριστώ 

Με μια απλή αναζήτηση στο google θα είχες μάθει μέσα σε δευτερόλεπτα που ακριβώς πρέπει να πας στο taxis για να εκδόσεις ότι χρειάζεται, θα είχες γλιτώσει και απαντήσεις του τύπου "τράβα σε λογιστή". Δοκίμασε το, θα εκπλαγείς :)

Δες τα βασικά έτσι στα γρήγορα:

Φορολογική ενημερότητα:
https://www.aade.gr/polites/forologiki-enimerotita/ekdosi-apodeiktikoy-enimerotitas

Για βεβαίωση ΕΝΦΙΑ μπαίνεις στην εφαρμογή Ε9, επιλέγεις το τρέχον έτος, και μετά πατάς στο "έκδοση νέου πιστοποιητικού":
https://www.aade.gr/polites/akinita/dilosi-e9-enfia

• Thanks 1
  • 2 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.

Αν ειναι πολυ ριψοκινδυνος μπορει να σου κανει απλα μια μεταφορα με αναγραφη στην αιτιολογια οτι γινεται σαν προκαταβολη για την αγορα του χ ακινητου σε εκεινη την περιοχη με αριθμο ακινητου .... μπλα μπλα μπλα.

Εγω δεν θα το εκανα στην θεση του μονο με ιδιωτικο συμφωνιτικο.Να ξερεις οτι σε περιπτωση που εσυ δεν μπορεσεις για τον χ-ψ λογο να εκπληρωσεις την υποχρεωση σου ως προς την πωληση νομικα(αν σε κυνηγησει δηλαδη) δεν πρεπει απλα να του επιστρεψεις την προκαταβολη αλλα το διπλασιο της προκαταβολης σαν αποζημειωση.Αν υπαρχει συμφωνητικο νομιζω οριζονται εκ των προτερω πιθανες ρητρες και ποιες θα ειναι αυτες.

• Like 1
Δημοσ.
20 λεπτά πριν, chrisxkar είπε

Αν ειναι πολυ ριψοκινδυνος μπορει να σου κανει απλα μια μεταφορα με αναγραφη στην αιτιολογια οτι γινεται σαν προκαταβολη για την αγορα του χ ακινητου σε εκεινη την περιοχη με αριθμο ακινητου .... μπλα μπλα μπλα.

Εγω δεν θα το εκανα στην θεση του μονο με ιδιωτικο συμφωνιτικο.Να ξερεις οτι σε περιπτωση που εσυ δεν μπορεσεις για τον χ-ψ λογο να εκπληρωσεις την υποχρεωση σου ως προς την πωληση νομικα(αν σε κυνηγησει δηλαδη) δεν πρεπει απλα να του επιστρεψεις την προκαταβολη αλλα το διπλασιο της προκαταβολης σαν αποζημειωση.Αν υπαρχει συμφωνητικο νομιζω οριζονται εκ των προτερω πιθανες ρητρες και ποιες θα ειναι αυτες.

Το ιδιωτικό συμφωνητικό δεν καλύπτει κανέναν, μόνο προσύμφωνο.

Δημοσ.
1 ώρα πριν, eidikos33 είπε

καλησπερα πως μπορει να μου καταβαλει προκαταβολη ο αγοραστης χωρις να πληρωσει δικηγορο?

Φτιάξτε μόνοι σας ένα ιδιωτικό συμφωνητικό με τα στοιχεία του ακινήτου, τα δικά σας στοιχεία και τους όρους της συμφωνίας, δηλαδή τιμή, τρόπο πληρωμής, ποσό προκαταβολής και τρόπο καταβολής, μέχρι πότε θα έχει γίνει το οριστικό συμβόλαιο και τι γίνεται σε περίπτωση που η αγοραπωλησία ακυρωθεί είτε με υπαιτιότητα του πωλητή (πχ επιστρέφει την προκαταβολή), είτε με υπαιτιότητα του αγοραστή (πχ μένει στα χέρια του πωλητή).

Δημοσ.
47 λεπτά πριν, Joshua21 είπε

Το ιδιωτικό συμφωνητικό δεν καλύπτει κανέναν, μόνο προσύμφωνο.

Ο πωλητης νομιζω ειναι καλυμενος το ιδιο ,το προσυμφωνο καλυπτει περισσοτερο τον αγοραστη δινοντας του περισσοτερα δικαιωματα

Δημοσ.
6 λεπτά πριν, chrisxkar είπε

Ο πωλητης νομιζω ειναι καλυμενος το ιδιο ,το προσυμφωνο καλυπτει περισσοτερο τον αγοραστη δινοντας του περισσοτερα δικαιωματα

Το τι δικαιώματα δίνει είτε το ένα είτε το άλλο εξαρτάται από το περιεχόμενο του.

Η διαφορά είναι ότι στην περίπτωση του ιδιωτικού συμφωνητικού αν κάποιος από τους δύο δεν τηρήσει τα προβλεπόμενα θα πρέπει ο άλλος να του κάνει δικαστήριο για οποιαδήποτε αξίωση.

Δημοσ.
12 λεπτά πριν, Joshua21 είπε

Το τι δικαιώματα δίνει είτε το ένα είτε το άλλο εξαρτάται από το περιεχόμενο του.

Η διαφορά είναι ότι στην περίπτωση του ιδιωτικού συμφωνητικού αν κάποιος από τους δύο δεν τηρήσει τα προβλεπόμενα θα πρέπει ο άλλος να του κάνει δικαστήριο για οποιαδήποτε αξίωση.

αστο

δεν στεκουν τα ιδιωτικα συμφωνητικα σε δικαστηριο, υπαρχουν δεδικασμενα. Μονο εφοσον το εχει συντάξει συμβολαιογραφος.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

παντως επικοινωνησα με τον συμβολαιογραφο του και μου ειπε οτι θελει να το προχωρησουμε χωρις ιδιωτικο συμφωνητικο μου ειπε οτι αν θελω προσυμφωνω πρεπει να απευθυνθουμε σε δικηγορο και οχι σε συμβολαιογραφο το οποιο εχει και κοστος φυσικα,αυτο το κοστος ποιος το επομιζεται?,το θεμα ειναι οτι εγω πρεπει να λαβω καποια προκαταβολη ωστε να προχωρησει η διαδικασια γιατι εχω ηδη εξοδα επομιστει και αν δεν το παρει στο τελος θα πανε στο βροντο.

Επεξ/σία από eidikos33
Δημοσ.
2 ώρες πριν, vamvakoolas είπε

αστο

δεν στεκουν τα ιδιωτικα συμφωνητικα σε δικαστηριο, υπαρχουν δεδικασμενα. Μονο εφοσον το εχει συντάξει συμβολαιογραφος.

Δεν το αφήνω.

Τα ιδιωτικά συμφωνητικά όχι απλά στέκουν στο δικαστήριο, είναι πολύ ισχυρά κιόλας. Όπως εξήγησα αλλού είναι το πρόβλημα, στο χρόνο που χρειάζεται για να βγει απόφαση δικαστηρίου.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...