Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
1 λεπτό πριν, Basilhs23___ είπε

Εξαρτάται. Την απλή εξουσιοδότηση την κάνεις και ηλεκτρονικα η μέσω ΚΕΠ. 

Υπάρχει και κάτι πιο επίσημο, το συμβολαιογραφικο πληρεξούσιο, εκεί θέλεις συμβολαιογράφο. 

Αρκει απλή εξουσιοδότηση;

• Απαντ. 60
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.
28 λεπτά πριν, eidikos33 είπε

Tο πληρεξούσιο θέλει δικηγόρο?

Το πληρεξούσιο είναι κάτι σαν συμβολαιογραφική πράξη, συμβολαιογράφο θέλει και έξτρα χρήματα, και αφού πρέπει να πας ούτως ή άλλως στο συμβολαιογράφο γιατί να μην πας κατευθείαν την ώρα των συμβολαίων για υπογραφή? Εκτός και αν βρίσκεσαι σε άλλη πόλη/χώρα.

7 λεπτά πριν, eidikos33 είπε

Αρκει απλή εξουσιοδότηση;

Για μεταβίβαση ακινήτου όχι βέβαια.

Δημοσ.
3 ώρες πριν, Joshua21 είπε

Το πληρεξούσιο είναι κάτι σαν συμβολαιογραφική πράξη, συμβολαιογράφο θέλει και έξτρα χρήματα, και αφού πρέπει να πας ούτως ή άλλως στο συμβολαιογράφο γιατί να μην πας κατευθείαν την ώρα των συμβολαίων για υπογραφή? Εκτός και αν βρίσκεσαι σε άλλη πόλη/χώρα.

Για μεταβίβαση ακινήτου όχι βέβαια.

Είναι είναι σε άλλη πόλη αλλά αν μου λες ότι θέλει συμβολαιογραφο δεν αλλάζει κάτι και το ένα και το άλλο απαιτούν χρήματα 

• 3 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Καλησπερα σας

Για αγορα διαμερισματος σε επαρχια
Εχει συμφωνηθει το τιμημα ομως.....

Ο πωλητης για να πουλησει πρεπει να παρει κυριοτητα εξοφλωντας διαφορα ενφια ταπ κτλ ενω εχει γινει αποδοχη κληρονομιας και φαινεται δικαιουχος κατα 50% με επικαρπια γιαγιας
Ζηταει να δωθει μια προκαταβολη γιατι λεει δεν εχει λεφτα με ιδιωτικο συμφωνητικο η και συμβολαιο σε ενα σεβαστο υψος ποσου για να τα τακτοποιησει ωστε να παρει την κυριοτητα και να γινει το τελικο συμβολαιο αγοραπωλησιας

Στο μεταξυ ολο και ανεβαζει τις απαιτησεις για προκαταβολη

Το ερωτημα μου ειναι το εξης
Αν δωσω προκαταβολη με συμβολαιογραφικη πραξη καλυπτωμαι οτι θα γινει η δουλεια η θα τον κυνηγαω για τα λεφτα μετα ;;;;;;;

Εννοειται οτι εχει μπει ηδη δικηγορος για να ελεγξει την διαδικασια αλλα επειδη ειναι κοινος και ακουγονται διαφορα και για τους δικηγορους εχω καποιες επιφυλλαξεις

Κοινος εννοω οτι μεν πηγα εγω σε αυτον ομως πηγα και τον ιδιοκτητη για να παει τα χαρτια του προς ελεγχο και ανελαβε κι εκεινον μεσες ακρες

Επεξ/σία από Duke Nukem
Δημοσ.
41 λεπτά πριν, Duke Nukem είπε

Καλησπερα σας

Ο πωλητης για να πουλησει πρεπει να παρει κυριοτητα εξοφλωντας διαφορα ενφια ταπ κτλ ενω εχει γινει αποδοχη κληρονομιας και φαινεται δικαιουχος κατα 50% με επικαρπια γιαγιας
Ζηταει να δωθει μια προκαταβολη γιατι λεει δεν εχει λεφτα με ιδιωτικο συμφωνητικο η και συμβολαιο σε ενα σεβαστο υψος ποσου για να τα τακτοποιησει ωστε να παρει την κυριοτητα και να γινει το τελικο συμβολαιο αγοραπωλησιας

Αν δωσω προκαταβολη με συμβολαιογραφικη πραξη καλυπτωμαι οτι θα γινει η δουλεια η θα τον κυνηγαω για τα λεφτα μετα ;;;;;;;

Εννοειται οτι εχει μπει ηδη δικηγορος για να ελεγξει την διαδικασια αλλα επειδη ειναι κοινος και ακουγονται διαφορα και για τους δικηγορους εχω καποιες επιφυλλαξεις

Κοινος εννοω οτι μεν πηγα εγω σε αυτον ομως πηγα και τον ιδιοκτητη για να παει τα χαρτια του προς ελεγχο και ανελαβε κι εκεινον μεσες ακρες

Λίγο μπερδεμένα τα γράφεις, αν για το 50% του ακινήτου έχει την ψιλή κυριότητα ενώ την επικαρπία την είχε η γιαγιά η οποία έχει πεθάνει, τότε με τον θάνατο της γιαγιάς η ψιλή κυριότητα ενώθηκε με την επικαρπία, δεν υπάρχει καμία "κληρονομιά".

Επίσης εγώ στη θέση σου δεν θα του έδινα προκαταβολή για να πληρώσει τις οφειλές σε ταπ και ΕΝΦΙΑ, θα τις πλήρωνα ο ίδιος.

Τώρα αν επιμένεις να του δώσεις προκαταβολή, τότε την ερώτηση αυτή να την κάνεις στο συμβολαιογράφο σου, αυτός θα σου εξηγήσει το κατά πόσο θα είσαι καλυμμένος με την "συμβολαιογραφική πράξη" που θα σου ετοιμάσει.

Δημοσ.
1 ώρα πριν, Duke Nukem είπε

Καλησπερα σας

Εαν δεν εχεις ξεκινήσει να τρέχεις μακρυα... καντο τωρα!

Δημοσ.

@Duke Nukem, αυτά ειναι τα γνωστά προβλήματα στις μεταβιβάσεις που μπορεί να πάρουν 3 μηνο+ μέχρι να ξεμπερδέψουν και πολύ τρέξιμο από πλευράς του πωλητή. Η αποψή μου είναι:

• Όχι προκαταβολές, γιατί αν ο άλλος εξαφανίστεί/πεθάνει/χαθεί/αλλάξει γνώμη/πτωχεύσει/μπει φυλακή/φύγει εξωτερικό, θα τρέχεις στα δικαστήρια για να πάρεις πίσω 5-10.000 που έδωσες και θα τελεσιδικήσει μετά από χρόνια και θα κάνεις επιπλέον έξοδα σε δικηγόρους.

Βέβαια κάθε περίπτωση ειναι ξεχωριστή και αν νομίζεις οτι είναι η ευκαιρια της ζωή σου και μπορείς να περιμένεις να το ξεμπλέξει, κάνε δεσμευτικό προσύμφωνο πώλησης ακινήτου με την συμβολαιογράφο. Είναι κάτι σαν αρραβώνας, αλλά και πάλι αν θέλει η νύφη να το σκάσει, εσύ θα μεινεις με το κουστούμι και τις βέρες στο χέρι.

Μια λύση ειναι να βάλεις τον πωλητή να πάρει κανένα quick loan (ή απλό καταναλωτικό) από αυτά που δίνουν οι τράπεζες αυτόματα, σε λίγα λεπτά θα τα έχει άμεσα στον λογαριασμό του. Καλύτερα να χρωστά στην τράπεζα παρά σε εσένα.

Φιλικά

• Like 1
Δημοσ.

Πώληση ακινήτου μπορεί να γίνει με παρακράτηση του ποσού που χρωστάει στον ενφια από τον συμβολαιογράφο.Το ταπ δεν νομίζω να είναι και κανένα εξωφρενικό νούμερο.Μπορεί να χρωστάει αρκετά σε εφορία ή σε ασφαλιστικές εισφορές και να μην βγάζει ενημερότητα.

Προσωπικά θα ήμουν πολύ επιφυλακτικός,μπορούν να πάνε πολλά πράγματα στραβά και να μην μπορείς να πάρεις τα λεφτά σου πίσω.Μηχανικός το έχει ελέγξει να δει αν υπάρχουν αυθαιρεσίες?

• Like 1
Δημοσ.
1 ώρα πριν, GeorgeKatz είπε

@Duke Nukem, αυτά ειναι τα γνωστά προβλήματα στις μεταβιβάσεις που μπορεί να πάρουν 3 μηνο+ μέχρι να ξεμπερδέψουν και πολύ τρέξιμο από πλευράς του πωλητή. Η αποψή μου είναι:

• Όχι προκαταβολές, γιατί αν ο άλλος εξαφανίστεί/πεθάνει/χαθεί/αλλάξει γνώμη/πτωχεύσει/μπει φυλακή/φύγει εξωτερικό, θα τρέχεις στα δικαστήρια για να πάρεις πίσω 5-10.000 που έδωσες και θα τελεσιδικήσει μετά από χρόνια και θα κάνεις επιπλέον έξοδα σε δικηγόρους.

Βέβαια κάθε περίπτωση ειναι ξεχωριστή και αν νομίζεις οτι είναι η ευκαιρια της ζωή σου και μπορείς να περιμένεις να το ξεμπλέξει, κάνε δεσμευτικό προσύμφωνο πώλησης ακινήτου με την συμβολαιογράφο. Είναι κάτι σαν αρραβώνας, αλλά και πάλι αν θέλει η νύφη να το σκάσει, εσύ θα μεινεις με το κουστούμι και τις βέρες στο χέρι.

Μια λύση ειναι να βάλεις τον πωλητή να πάρει κανένα quick loan (ή απλό καταναλωτικό) από αυτά που δίνουν οι τράπεζες αυτόματα, σε λίγα λεπτά θα τα έχει άμεσα στον λογαριασμό του. Καλύτερα να χρωστά στην τράπεζα παρά σε εσένα.

Φιλικά

Πουλάει κανείς σπίτι χωρίς προκαταβολή;

Δημοσ.
2 λεπτά πριν, zio10 είπε

Πουλάει κανείς σπίτι χωρίς προκαταβολή;

Απ όσο ξέρω από τον μικρόκοσμό μου ναι.

Ο αγοραστής συνήθως έχει κάποια από τα χρήματα και προέγκριση δανείου ή σπανιότερα όλα τα χρήματα και αφού συμφωνηθεί το τίμημα περιμένει.

Ο (ιδιώτης) πωλητής συνήθως ταλαιπωρείται με νομιμοποιήσεις, ΤΑΠ, ηλεκτρονικό φάκελο κτιρίου, Κτηματολόγιο, κληρονομικά, να μαζέψει όλους τους συγγενείς να υπογράψουν, καμια υποθήκη που ειναι ξεχασμένη στη τράπεζα. Να μην έχει χρέη προς το δημόσιο για να λάβει φορολογική ενημερότητα κτλ

Οι επαγγελματίες πωλητές, δηλαδή οι εργολάβοι ή οι επενδυτές, συνήθως έχουν κόσμο που τρέχει για τα παραπάνω, οποτε γίνονται γρήγορα και έχουν τα ακίνητά τους σχετικά ετοιμοπούλητα.

Η λέξη κλειδί ειναι το συνήθως, τώρα κάθε περίπτωση είναι ξεχωριστή.

• Like 1
Δημοσ.
9 λεπτά πριν, GeorgeKatz είπε

Απ όσο ξέρω από τον μικρόκοσμό μου ναι.

Ο αγοραστής συνήθως έχει κάποια από τα χρήματα και προέγκριση δανείου ή σπανιότερα όλα τα χρήματα και αφού συμφωνηθεί το τίμημα περιμένει.

Ο (ιδιώτης) πωλητής συνήθως ταλαιπωρείται με νομιμοποιήσεις, ΤΑΠ, ηλεκτρονικό φάκελο κτιρίου, Κτηματολόγιο, κληρονομικά, να μαζέψει όλους τους συγγενείς να υπογράψουν, καμια υποθήκη που ειναι ξεχασμένη στη τράπεζα. Να μην έχει χρέη προς το δημόσιο για να λάβει φορολογική ενημερότητα κτλ

Οι επαγγελματίες πωλητές, δηλαδή οι εργολάβοι ή οι επενδυτές, συνήθως έχουν κόσμο που τρέχει για τα παραπάνω, οποτε γίνονται γρήγορα και έχουν τα ακίνητά τους σχετικά ετοιμοπούλητα.

Η λέξη κλειδί ειναι το συνήθως, τώρα κάθε περίπτωση είναι ξεχωριστή.

Τι να σου πω, η δική μου εμπειρία λέει ότι χωρίς προκαταβολή δεν προχωρήσει τίποτα, για ιδιώτες μιλάω.

• 4 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.

Επειδή το κτισμα είναι ημιτελές και έχει λήξει η οικοδομική άδεια,θα πρέπει εγώ ο πωλητής να επιβαρυνθώ η ο αγοραστής για την ανανέωση της?

Δημοσ.
31 λεπτά πριν, eidikos33 είπε

Επειδή το κτισμα είναι ημιτελές και έχει λήξει η οικοδομική άδεια,θα πρέπει εγώ ο πωλητής να επιβαρυνθώ η ο αγοραστής για την ανανέωση της?

Η ανανέωση της οικοδομικής άδειας είναι προϋπόθεση για να γίνουν συμβόλαια? Αν ναι τότε επιβαρύνεται ο πωλητής, εκτός και αν έχετε συμφωνήσει μεταξύ σας κάτι διαφορετικό.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...