zio10 Δημοσ. 25 Δεκεμβρίου 2022 Δημοσ. 25 Δεκεμβρίου 2022 Γίνεται και ηλεκτρονικά, τα βγάλει και ο λογιστής σου αυτά μαζί με τα ΕΝΦΙΑ.
eidikos33 Δημοσ. 25 Δεκεμβρίου 2022 Μέλος Δημοσ. 25 Δεκεμβρίου 2022 16 λεπτά πριν, zio10 είπε Γίνεται και ηλεκτρονικά, τα βγάλει και ο λογιστής σου αυτά μαζί με τα ΕΝΦΙΑ. Μπορώ και μόνος μου;
famas Δημοσ. 25 Δεκεμβρίου 2022 Δημοσ. 25 Δεκεμβρίου 2022 18 λεπτά πριν, eidikos33 είπε Μπορώ και μόνος μου; Μπορείς. Όπως πέραν του λογιστή σου, μπορεί να τα εκδώσει κι ο συμβολαιογράφος. 2
moure Δημοσ. 25 Δεκεμβρίου 2022 Δημοσ. 25 Δεκεμβρίου 2022 12 ώρες πριν, eidikos33 είπε Πρέπει να πάω στην δου η γίνεται ηλεκτρονικά να εκδοθεί η ασφαλιστική κ φορολογική ενημερότητα ? Αδερφέ ακίνητο θα πουλήσεις και έχει πολύ χαρτούρα.Οι ενημερότητες βγαίνουν ηλεκτρονικά αλλά τζάμπα ρωτάς εδώ αφού όλα αυτά θα στα πει ο συμβολαιογράφος του αγοραστή με τον οποίο θα έχεις συχνή επικοινωνία.Θέλεις λογιστή για να αναλάβει όλα όσα έχουν να κάνουν με εφορία και μηχανικό για όλα όσα έχουν να κάνουν με τα της πολεοδομίας.Έχει τρέξιμο η υπόθεση και σίγουρα θα υπάρξουν και αναποδιές που δεν τις περιμένεις αυτήν τη στιγμή. 4
eidikos33 Δημοσ. 25 Δεκεμβρίου 2022 Μέλος Δημοσ. 25 Δεκεμβρίου 2022 Τι άλλο πρέπει να έχω υπόψιν μου?
elgol Δημοσ. 25 Δεκεμβρίου 2022 Δημοσ. 25 Δεκεμβρίου 2022 (επεξεργασμένο) Όλα τα χαρτιά θα σου τα πει ο συμβολαιογράφος του αγοραστη Αν το πάρει εταιρεία μπορεί ο μηχανικός τους να αναλάβει τις αυθαιρεσίες ίσως και την ηλεκτρονική ταυτότητα, (με δικά σας έξοδα βέβαια) να μαζέψει τον ταπ από το δήμο Με τον ΕΝΦΙΑ θα ασχοληθειτε εσείς ή οι λογιστες σας τουλάχιστο αυτό έγινε όταν προσφατα πούλησα εγώ ένα ακίνητο Αυτό που μας καθυστέρησε ήταν η αλλαγή ΕΝΦΙΑ γιατί ενώ τον πληρώναμε δεν είχε βάλει ο λογιστής τον αέρα ο οποίος έχει κι αυτός ΕΝΦΙΑ Επεξ/σία 25 Δεκεμβρίου 2022 από elgol 1 1
eidikos33 Δημοσ. 25 Δεκεμβρίου 2022 Μέλος Δημοσ. 25 Δεκεμβρίου 2022 Την βεβαίωση περί μη οφειλής των ταπ μπορώ να την λάβω ηλεκτρονικά?
kalmik Δημοσ. 25 Δεκεμβρίου 2022 Δημοσ. 25 Δεκεμβρίου 2022 Μερικοί δήμοι όπως της Αθήνας εκδίδουν πιστοποιητικό TAΠ ηλεκτρονικά. Αλλοι χέρι χέρι οπότε καθυστερούν και πολύ ίσως και δίμηνο. Επίσης να έχετε τακτοποιήσει το κτηματολόγιο. Πιο πολύ θα σας καθυστερήσει η ηλεκτρονική ταυτότητα γιατί πρέπει να μετρήσει ο μηχανικός εξ αρχής να δει αν υπάρχουν αποκλίσεις από την αρχική άδεια δηλ. αυθαιρεσίες έστω μικρές, να τακτοποιηθούν στην πολεοδομία κλπ. Υπολόγισε για μηχανικό το λιγότερο από 600-700 ευρώμαζί με το ενεργειακό πιστοποιητικό και αυτό πάει και ανάλογα με τα τετραγωνικά. Γενικά βγαίνουν διάφορα έξοδα που αν δεν τα έχει κανείς υπολογίσει εξ αρχής, του αφαιρούν χρήματα απο την τιμή που έχει προτείνει στον αγοραστή για την πώληση κάτι που είναι σημαντικό - ειδικά στα ακίνητα μικρής αξίας.
eidikos33 Δημοσ. 25 Δεκεμβρίου 2022 Μέλος Δημοσ. 25 Δεκεμβρίου 2022 Δηλαδή για να γίνει η πώληση απαιτείται ένα εύλογο διάστημα δεν μπορεί να γίνει και σε έναν μήνα
ougxar Δημοσ. 25 Δεκεμβρίου 2022 Δημοσ. 25 Δεκεμβρίου 2022 (επεξεργασμένο) Σε ενα μηνα κατα 99% δυσκολα,σε μικροτερη περιοχη,χωρις να λειπουν χαρτια κτλ και ενας μονο δικαιουχος και πηρε διμηνο Επεξ/σία 25 Δεκεμβρίου 2022 από ougxar
eidikos33 Δημοσ. 25 Δεκεμβρίου 2022 Μέλος Δημοσ. 25 Δεκεμβρίου 2022 4 λεπτά πριν, ougxar είπε Σε ενα μηνα κατα 99% δυσκολα,σε μικροτερη περιοχη,χωρις να λειπουν χαρτια κτλ και ενας μονο δικαιουχος και πηρε διμηνο Αρχικά θα πρέπει να το βρούμε στο οικονομικό γιατί διαθετει ένα άλφα πόσο,τι μπορώ να κάνω στις διαπραγματεύσεις για μπορέσω να λάβω το μεγαλύτερο δυνατό πόσο?
Makis38 Δημοσ. 25 Δεκεμβρίου 2022 Δημοσ. 25 Δεκεμβρίου 2022 (επεξεργασμένο) Έχω πουλήσει ακίνητο αρχές του 2019 σε 2-3 μέρες (επαρχία) με την προϋπόθεση ότι είναι γάτα ο συμβολαιογράφος και δεν χαζολογάει. Με πληρεξούσιο γίνεται για τους 4 που είστε. Τα παρακάτω χρειάστηκα τότε. Μπορεί να τα έχω γράψει και λίγο μπακαλίστικα…. ΣΥΜΒΟΛΑΙΟ ΔΙΑΜΕΡΙΣΜΑΤΟΣ Ε9 ΕΝΦΙΑ ΠΛΗΡΩΜΕΝΟ ΓΙΑ ΤΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ 5 ΧΡΟΝΙΑ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΟΤΗΤΑ ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ ΑΡΙΘΜΟΣ ΟΙΚΟΔΟΜΙΚΗΣ ΑΔΕΙΑΣ ΒΕΒΑΙΩΣΗ ΜΗΧΑΝΙΚΟΥ ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΝΟΜΟ 4495/2017 ΠΕΡΙ ΑΥΘΑΙΡΕΣΙΩΝ, ΠΡΟΣΚΟΜΙΖΟΝΤΑΣ ΑΡΙΘΜΟ ΟΙΚΟΔΟΜΙΚΗΣ ΑΔΕΙΑΣ, ΣΧΕΔΙΟ ΚΑΤΟΨΗΣ ΔΙΑΜΕΡΙΣΜΑΤΟΣ ΣΦΡΑΓΙΣΜΕΝΟ ΑΠΟ ΠΟΛΕΟΔΟΜΙΑ. ΒΕΒΑΙΩΣΗ ΜΗΧΑΝΙΚΟΥ ΓΙΑ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ ΚΛΑΣΗ. ΒΕΒΑΙΩΣΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΔΗΜΟ ΓΙΑ ΠΛΗΡΩΜΕΝΟ ΤΕΛΟΣ ΑΚΙΝΗΤΗΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ (ΤΑΠ) ΠΡΟΣΚΟΜΙΖΟΝΤΑΣ Ε9 ΚΑΙ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΠΛΗΡΩΜΕΝΟ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟ ΔΕΗ. Επεξ/σία 25 Δεκεμβρίου 2022 από Makis38 1
Basilhs23___ Δημοσ. 25 Δεκεμβρίου 2022 Δημοσ. 25 Δεκεμβρίου 2022 20 λεπτά πριν, eidikos33 είπε Tο πληρεξούσιο θέλει δικηγόρο? Εξαρτάται. Την απλή εξουσιοδότηση την κάνεις και ηλεκτρονικα η μέσω ΚΕΠ. Υπάρχει και κάτι πιο επίσημο, το συμβολαιογραφικο πληρεξούσιο, εκεί θέλεις συμβολαιογράφο. 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα