Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Μετά από συζήτηση με τον οδοντίατρό μου, μου είπε ότι χρειάζεται να φορέσω σιδεράκια ή να βάλω διάφανα μασελάκια, ώστε να βελτιωθεί η σύγκληση.

Προσανατολίζομαι για τα διάφανα μασελάκια. Δεν ξέρω το κόστος ακόμη.

Μου είπε ότι η διάρκεια της θεραπείας θα είναι περίπου 18 μήνες, αλλά χρειάζεται απόλυτη πειθαρχεία από εμένα.

Έχει περάσει κανένας αυτή τη διαδικασία; Είναι εφικτό ή να προτιμήσω τα κανονικά σιδεράκια;

Δημοσ.

Είχα σιδεράκια παλιότερα και λόγω δικής μου αμέλειας ξαναστράβωσαν κάποια δόντια. Έβαλα εν τέλη μασελάκια (invisalign) και τελείωσα τη θεραπεία στις αρχές του μήνα. Αν το αντέχει η τσέπη σου, τα μασελάκια είναι πολύ καλύτερα, σε θέματα αισθητικής, πόνου και αριθμό επισκέψεων στον ορθοδοντικό (ελπίζω την θεραπεία να την κάνεις σε ορθοδοντικό και όχι οδοντίατρο όπως αναφέρεις). Τα σιδεράκια έχουν το πλεονέκτημα ότι καλύπτουν μεγαλύτερο φάσμα προβλημάτων, αλλά αν σου δώσει το οκ ο ορθοδοντικός με τα μασελάκια δεν υπάρχει θέμα. 

Το κομμάτι της πειθαρχείας είναι σωστό, αλλά μη σε ανησυχεί, είναι πολύ εύκολη όλη η διακασία και τη συνηθίζεις γρήγορα. Όσο για τη διάρκεια της θεραπείας, πέρα από τον σχεδιασμό που θα κάνει ο ορθοδοντικός με τα μασελάκια, υπάρχουν κιάλλα θέματα. Στην αρχή σου σκαννάρουν τα δόντια και παραγγέλνουν τα μασελάκια, που παίρνει κανά μήνα να φτάσουν (τουλάχιστον έτσι είναι σε εμάς στη Νορβηγά). Αν χάσεις κάποιο μασελάκι ή για κάποιο λόγο δε κάθεται καλά και πρέπει να παραγγείλουν καινούργιο, πρέπει να περιμένεις πάλι κάμποσο για να φτάσει. Τέλος, μετά το πέρας της θεραπείας* πιθανόν να χρειάζεσαι μικροδιορθώσεις, άρα πρέπει πάλι να γίνει σκαννάρισμα και καινούργια μασελάκια. Και αν θες 2η γύρα με μικροδιορθώσεις το ίδιο. 

Overall, αν είσαι οκ με το θέμα χρημάτων και την προοπτική λίγων έξτρα μηνών θεραπείας, πήγαινε για μασελάκια. Εν τέλη δεν είναι τόσο σημαντική η μέθοδος, πιο σημαντικό για μένα είναι να αρχίσεις όσο το δυνατόν γρηγορότερα. 

*Αν η πας για θεραπεία invisalign, να σιγουρουρευτείς ότι το πακέτο που κλείνει ο γιατρός περιλαμβάνει όλες τις μικροδιορθώσεις, γιατί μερικά πακέτα χαμηλότερου κόστους περιλαμβάνουν μόνο 1 διορθωτικό σετ.  

• Like 2
Δημοσ.
5 ώρες πριν, fmarulezkd είπε

Είχα σιδεράκια παλιότερα και λόγω δικής μου αμέλειας ξαναστράβωσαν κάποια δόντια. Έβαλα εν τέλη μασελάκια (invisalign) και τελείωσα τη θεραπεία στις αρχές του μήνα. Αν το αντέχει η τσέπη σου, τα μασελάκια είναι πολύ καλύτερα, σε θέματα αισθητικής, πόνου και αριθμό επισκέψεων στον ορθοδοντικό (ελπίζω την θεραπεία να την κάνεις σε ορθοδοντικό και όχι οδοντίατρο όπως αναφέρεις). Τα σιδεράκια έχουν το πλεονέκτημα ότι καλύπτουν μεγαλύτερο φάσμα προβλημάτων, αλλά αν σου δώσει το οκ ο ορθοδοντικός με τα μασελάκια δεν υπάρχει θέμα. 

Το κομμάτι της πειθαρχείας είναι σωστό, αλλά μη σε ανησυχεί, είναι πολύ εύκολη όλη η διακασία και τη συνηθίζεις γρήγορα. Όσο για τη διάρκεια της θεραπείας, πέρα από τον σχεδιασμό που θα κάνει ο ορθοδοντικός με τα μασελάκια, υπάρχουν κιάλλα θέματα. Στην αρχή σου σκαννάρουν τα δόντια και παραγγέλνουν τα μασελάκια, που παίρνει κανά μήνα να φτάσουν (τουλάχιστον έτσι είναι σε εμάς στη Νορβηγά). Αν χάσεις κάποιο μασελάκι ή για κάποιο λόγο δε κάθεται καλά και πρέπει να παραγγείλουν καινούργιο, πρέπει να περιμένεις πάλι κάμποσο για να φτάσει. Τέλος, μετά το πέρας της θεραπείας* πιθανόν να χρειάζεσαι μικροδιορθώσεις, άρα πρέπει πάλι να γίνει σκαννάρισμα και καινούργια μασελάκια. Και αν θες 2η γύρα με μικροδιορθώσεις το ίδιο. 

Overall, αν είσαι οκ με το θέμα χρημάτων και την προοπτική λίγων έξτρα μηνών θεραπείας, πήγαινε για μασελάκια. Εν τέλη δεν είναι τόσο σημαντική η μέθοδος, πιο σημαντικό για μένα είναι να αρχίσεις όσο το δυνατόν γρηγορότερα. 

*Αν η πας για θεραπεία invisalign, να σιγουρουρευτείς ότι το πακέτο που κλείνει ο γιατρός περιλαμβάνει όλες τις μικροδιορθώσεις, γιατί μερικά πακέτα χαμηλότερου κόστους περιλαμβάνουν μόνο 1 διορθωτικό σετ.  

Ευχαριστώ πολύ για την απάντηση.

Ο οδοντίατρος έφερε έναν εξειδικευμένο ορθοδοντικό και μου έκανε την εξέταση.

Μπορείς να μου πεις πόσους μήνες τα φορούσες και τελικά πόσο σου κόστισε συνολικά; έκανα μία έρευνα στο διαδίκτυο και διάβασα πολλά και διαφορετικά.

Δημοσ.

Φίλε μου εγώ έβαλα fastbraces με πολύ στραβά δόντια. Ένας κυνόδοντας πολύ ψηλά και μηδαμινή σύγκλιση στα πίσω και σε 7 μήνες τελείωσα με άριστο αποτέλεσμα. 
Ψάξτο αν βρεις οδοντίατρο που έχει την τεχνική στα μέρη σου. 

Κόστος ίδιο με παραδοσιακά σιδεράκια. Η διαφορά τους είναι οτι ενώ τα παραδοσιακά σιδεράκια κάνουν μια κίνηση ταυτόχρονα (πάνω κάτω ή αριστερα δεξια πχ) αυτά κάνουν περισσότερες κινήσεις στον άξονα ταυτόχρονα με αποτέλεσμα  η διάρκεια της θεραπείας να ειναι πολύ μικρότερη. 

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, Fan είπε

Ευχαριστώ πολύ για την απάντηση.

Ο οδοντίατρος έφερε έναν εξειδικευμένο ορθοδοντικό και μου έκανε την εξέταση.

Μπορείς να μου πεις πόσους μήνες τα φορούσες και τελικά πόσο σου κόστισε συνολικά; έκανα μία έρευνα στο διαδίκτυο και διάβασα πολλά και διαφορετικά.

Επειδή είχα μικρό πρόβλημα, μαζί με τις διορθώσεις τα φορούσα περίπου 4-5 μήνες, άρα εν τέλη με όλες τις καθυστήρεις που ανέφερα βγήκε κοντά στο 6μηνο.  Επειδή μένω Νορβηγία δε νομίζω να σε βοηθήσει η τιμή. Γενικά εξαρτάται από το αν θα βάλεις και στις 2 γνάθους, την διάρκεια θεραπείας, αν το πακέτο περιλαμβάνει όλες τις διορθώσεις (εσένα που θέλει αρκετά μασελάκια νομίζω πας αυτόματα στο πλήρες πακέτο) και φυσικά την αμοιβή του γιατρού. Γενικά για Ελλάδα για τη διάρκειά σου και 2 γνάθους θα περίμενα κάπου μεταξύ 2-2,5κ. Τα σιδεράκια που είχα κάπου κοντά στο 2015, 2 πάνω και κάτω για 1,5-2 χρόνια ήταν 2κ. 

Επεξ/σία από fmarulezkd
Δημοσ.
13 ώρες πριν, fmarulezkd είπε

Επειδή είχα μικρό πρόβλημα, μαζί με τις διορθώσεις τα φορούσα περίπου 4-5 μήνες, άρα εν τέλη με όλες τις καθυστήρεις που ανέφερα βγήκε κοντά στο 6μηνο.  Επειδή μένω Νορβηγία δε νομίζω να σε βοηθήσει η τιμή. Γενικά εξαρτάται από το αν θα βάλεις και στις 2 γνάθους, την διάρκεια θεραπείας, αν το πακέτο περιλαμβάνει όλες τις διορθώσεις (εσένα που θέλει αρκετά μασελάκια νομίζω πας αυτόματα στο πλήρες πακέτο) και φυσικά την αμοιβή του γιατρού. Γενικά για Ελλάδα για τη διάρκειά σου και 2 γνάθους θα περίμενα κάπου μεταξύ 2-2,5κ. Τα σιδεράκια που είχα κάπου κοντά στο 2015, 2 πάνω και κάτω για 1,5-2 χρόνια ήταν 2κ. 

Ως προς το κόστος, επιβεβαιώνω και εγώ. Μόλις κανόνισα για τη μικρή...

Δημοσ.

καλημέρα σας. Τι κόστος έχει το μασελάκι.? Γιατι μάλλον θα χρειαστεί να βάλει η κόρη μου.

Δημοσ.
10 ώρες πριν, tzitzikas2 είπε

καλημέρα σας. Τι κόστος έχει το μασελάκι.? Γιατι μάλλον θα χρειαστεί να βάλει η κόρη μου.

Την επόμενη εβδομάδα θα μάθω το κόστος. Από έρευνα στο ίντερνετ η τιμή κυμαίνεται από 2.500 έως 4.000 ευρώ. Δεν ξέρω γιατί υπάρχει τόσο μεγάλη διακύμανση.

• 3 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.

Επανέρχομαι μετά τις γιορτές. Το κόστος τελικά έχει εκτοξευτεί στον θεό για invisalign μασελάκια.

Το πλήρες πακέτο (όλα τα μασελάκια, μικροεπεμβάσεις του ορθοδοντικού, μασελάκια για μετά το τέλος της θεραπείας, αμοιβή γιατρού κτλ) πηγαίνει από 5.000 έως 5.200 ευρώ!

Απαγορευτική τιμή

• Confused 2
Δημοσ.

Το έχουν παραχέσει και οι οδοντίατροι και μετα υλικά τους και με τις αμοιβές. Σε λίγο τα μασελάκια και η ορθοδοντική θα πάει όσο ενα αυτοκίνητο.

• Like 1
  • Sad 1
  • 1 μήνα μετά...
Δημοσ.
Στις 12/1/2023 στις 1:13 ΜΜ, Fan είπε

Επανέρχομαι μετά τις γιορτές. Το κόστος τελικά έχει εκτοξευτεί στον θεό για invisalign μασελάκια.

Το πλήρες πακέτο (όλα τα μασελάκια, μικροεπεμβάσεις του ορθοδοντικού, μασελάκια για μετά το τέλος της θεραπείας, αμοιβή γιατρού κτλ) πηγαίνει από 5.000 έως 5.200 ευρώ!

Απαγορευτική τιμή

Γεια χαρά! Μέσα στο 2022 που έκανα την έρευνα μου και είχα πάει σε 5 γιατρούς και ρώταγα για σιδερακια για όλες τις μεθόδους αλλά κυρίως για invisilign ο ακριβότερος για τη περίπτωση μου ( που θεωρώ είναι light το κυριότερο πρόβλημα όπως σε όλους θεωρώ είναι η σύγκλιση, αλλά εμένα είχε αρχίσει και με ενοχλούσε) , μ είχε πει 3,600. Τελικά βρήκα κάποιον που τον εμπιστεύτηκα και με κέρδισε, μου είχε πει 2,800 για invisilign και είπα να βάλω αυτά να ξεμπερδευω γτ δεν ήθελα να φαινονται. Με έχει διευκολύνει πολύ με τη μεγάλη δόση π πρεπει να φύγει μπροστά, σημαντικο, και είμαι πολύ ικανοποιημένη. Δεν με πονάνε ιδιαίτερα και είναι εύκολα στο βγάλε βάλε. Ότι απορία έχετε μπορείτε να με ρωτήσετε. 

• Like 1
Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.
  • Δημιουργία νέου...