Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπερα παιδες. 

Ετοιμαζω το pc της κορης και ηθελε ο αδερφος μου να της κανει δωρο κατι αλλα μονο απο Κωτσοβολο οποτε τον εβαλα να παραγγειλει το https://www.kotsovolos.gr/computing/desktops-and-upgrade-tools/cases-desktop/261255-case-coolermaster-cmp510-argb-black καθως ηταν περιπου στην τιμη που ειχε στο μυαλο του.

Το θεμα ειναι οτι δεν ηξερα οτι υπηρχε διαφορα μεταξυ ARGB & RGB. Οκ δεν ασχολουμαι με φωτακια κλπ αλλα η κορη θα το καταχαρει.

Της εχω ηδη παρει την Gigabyte Motherboard B450M DS3H V2 και καθως τπτ απο αυτα δεν αλλαζει (οποτε μη μου προτεινετε να παρω αλλα) το θεμα μου ειναι πως θα συνδεθουν τα 3 fans που εχει προεγκτεστημενα το κουτι στην MB και πως θα παιξουν και τα φωτακια (κι ας μην αλλαζουν χρωματα οπως καταλαβα οτι κανει το ARGB).

Βρηκα αυτο: https://www.skroutz.gr/s/21947683/Deepcool-RGB-Convertor-5V-ARGB-to-12V-RGB.html.

Κανει για τη δουλεια που το θελω? Επειδη θελω να προσθεσω αλλο 1 fan πισω (απλο χωρις φωτακια κλπ) να υποθεσω θελω και splitter (μιας και η ΜΒ εχει μονο ενα system fan)? Υπαρχει μηπως απλουστερο (και φθηνοτερο) που απλα να κανει τα fans και το led strip να λειτουργουν με τη λογικη των RGB χωρις εναλλαγες χρωματων κλπ? 

Ευχαριστω εκ των προτερων και σορρυ αν τα εχω γραψει λιγο μπερδεμενα.

Δημοσ.

Περίμενε να παραλάβεις το κουτί για αρχή, πρωτού χαλάσεις χρήματα άδικα.

Έτσι κι αλλιώς τα ανεμιστήρια μπορείς να τα συνδέσεις και μετά.

Το πιθανότερο σενάριο  είναι οι ανεμιστήρες να συνδέονται μεταξύ τους και εσύ απλά να χρειαστεί να συνδέσεις ένα μόνο βύσμα στη μητρική.

Επίσης πολύ πιθανό σενάριο να έχει το κουτί δικό του argb controller.

Καλύτερα περίμενε να δεις τι θα παραλάβεις και κάνεις μετά τις κινήσεις σου

• Like 1
Δημοσ.

Σωστο κι αυτο που λες και ξεχασα να πω οτι ουτως ή αλλως θα περιμενω απλα προσπαθω να προετοιμαστω για να το ετοιμασω.

Εψαχνα και το site της Coolermaster μηπως και ελεγε τι εχει μεσα το κουτι αλλα αδικος κοπος.

Οταν παραλαβω θα ενημερωσω .

Ευχαριστω :-)

• Like 1
Δημοσ.
1 ώρα πριν, Ashaman είπε

Σωστο κι αυτο που λες και ξεχασα να πω οτι ουτως ή αλλως θα περιμενω απλα προσπαθω να προετοιμαστω για να το ετοιμασω.

Εψαχνα και το site της Coolermaster μηπως και ελεγε τι εχει μεσα το κουτι αλλα αδικος κοπος.

Οταν παραλαβω θα ενημερωσω .

Το κουτί έχει controller μέσα για τον έλεγχο των ARGB FANS.

• Like 1
Δημοσ.
9 λεπτά πριν, Dark_Nightfall είπε

Το κουτί έχει controller μέσα για τον έλεγχο των ARGB FANS.

Οκ μια χαρα. Επομενη απορια. Συνδεεται κατευθειαν στη μητρικη που δεν υποστηριζει ARGB ή θα χρειαστω καποιον ανταπτορα και αν ναι τι? 

Δημοσ.
12 λεπτά πριν, Ashaman είπε

Οκ μια χαρα. Επομενη απορια. Συνδεεται κατευθειαν στη μητρικη που δεν υποστηριζει ARGB ή θα χρειαστω καποιον ανταπτορα και αν ναι τι? 

Έχει οδηγίες το manual του κουτιού , τα fans του κουτιού συνδέονται με splitter στον controller και από εκεί ελέγχεις τον φωτισμό με κουμπάκια.

s-l640.jpg

• Like 1
Δημοσ.
2 ώρες πριν, Dark_Nightfall είπε

Έχει οδηγίες το manual του κουτιού , τα fans του κουτιού συνδέονται με splitter στον controller και από εκεί ελέγχεις τον φωτισμό με κουμπάκια.

s-l640.jpg

Εχω κατεβασει το manual που εχουν στο Site τους και δεν ειδα καμια αναφορα γι'αυτο παραξενευτηκα. Αρα λογικα εχει μεσα διαφορετικο manual απο αυτο που εχει στο site. Μια χαρα τοτε.

Ευχαριστω και παλι :-)

• 2 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.
Στις 21/12/2022 στις 7:54 ΜΜ, Dark_Nightfall είπε

s-l640.jpg

Καλησπερα. Παρελαβα το κουτι σημερα. 

Οντως εχει τον controller αυτον που εχεις ανεβασει εδω αλλα δεν εχει adapter για να συνδεθει αυτος ο controller στη μητρικη που δεν υποστηριζει ARGB.

Απ'οτι βλεπω εχει ξεχωριστα καλωδια για τροφοδοσια (οκ αυτο) αλλα για το χειρισμο των στροφων κλπ πρεπει να συνδεθει και στη MB. 

Υποθετω χρειαζεται κατι τετοιο: 

https://www.amazon.com/EZDIY-FAB-Converter-Transfer-Splitter-Motherboard/dp/B082KJH2T3

Αλλα  δεν μπορω να βρω κατι αντιστοιχο Ελλαδα. Εχει κανεις καμια ιδεα? Βρηκα μονο το αναποδο.

Ευχαριστω εκ των προτερων

Δημοσ.
20 ώρες πριν, triplex1 είπε

Thnx φιλε μου.

Δοκιμασα να βαλω το pc να λειτουργησει απλα συνδεοντας το ρευμα του τροφοδοτικου στο παραπανω εξαρτημα που εχει μεσα στο κουτι και λειτουργουν ολα τα ανεμιστηρακια οντως. Δεν εχει καμια εξοδο περαν του ρευματος για να συνδεθει πανω στη ΜΒ.

Απ'οτι καταλαβαινω ετσι λειτουργουν τα ARGB? Και πως παιρνουν εντολες για τη λειτουργια του ανεμιστηρα? Ή δεν? 

Δημοσ.

Εχει πολλα κουτια στο εμποριο που λειτουργουν ετσι , προφανως σε δινει στανταρ στροφες ή καποιο κοντρολ να ρυθμιζονται εκτος μητρικης , αφου σε δουλεψε ολα καλα.

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...