Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
7 ώρες πριν, DestinyGR είπε

Δεν είμαι front end developer ωστόσο είμαι του χώρου (software development). Κάτι τέτοια περί δοκιμαστικού και βλέπουμε είναι μπούρδες (μην χρησιμοποιήσω άλλη εκφραση). Αν ο εργοδότης δεν μπορεί να σου δώσει όσο προβλέπει κατ'ελάχιστον ο νόμος (δηλαδή τουλάχιστον τον κατώτατο μισθό) δεν αξίζει να ασχοληθείς παραπάνω. 

Σύμφωνα με το παρακάτω link: https://www.kepea.gr/aarticle.php?id=2147# σε συμβάσεις αορίστου χρόνου οι πρώτοι 12 μήνες ορίζονται ως δοκιμαστική περίοδος εκτός και αν συμφωνηθούν άλλα. Δεν είμαι νομικός βέβαια και δεν ξέρω αν έχει αλλάξει κάτι. Αν κάνω λάθος διορθώστε με. 

Μην προσπαθούμε να δικαιολογήσουμε τώρα και τα ξεφτιλίκια ορισμένων. 

@alkibiadis12

Αναζητείς εργασία αποκλειστικά στην Θεσσαλονίκη ; 

Το δοκιμαστικό γίνεται κυρίως όχι επειδή δεν έχει να σου δώσει αλλά γιατί δεν θέλει να δεσμευθεί με σύμβαση μεγάλου διαστήματος μηνών πριν σε "μάθουν" καλά και σιγουρευτουν ότι τους κάνει ο εργαζόμενος η δεν προκύψει κανένα θέμα. Θα μου πεις αυτά είναι μέσα στα ρίσκα του επιχειρειν. Αλλά αντε να το ακούσει και να το αποδεχτεί ο εργοδότης. 

7 ώρες πριν, NickTG είπε

Αν δεν μπορεί να δουλεύει σωστά μπορεί πάντα να πάει να δουλέψει σε άλλον.

Δεν υπάρχει καμία δικαιολογία για κάποια σκουπίδια που θέλουν να λέγονται επιχειρηματίες. 

Ναι. Από την μεριά του εργαζόμενου μια χαρά τα λες. Υπάρχει και η μεριά των εργοδοτών που έχουν να πουν αντίστοιχα τα δικά τους. Εγώ δεν είμαι εργοδότης και ούτε έχω διάθεση να στηρίξω εργοδότες που παρανομούν, αλλά η αλήθεια να λέγεται. Καλό είναι να μην δέχεται να εργαστεί μαύρα χωρίς σύμβαση, έτσι θα σταματήσει να το κάνει αυτό και ο τελευταίος εργοδότης. 

Δημοσ.
26 minutes ago, Basilhs23___ said:

γιατί δεν θέλει να δεσμευθεί με σύμβαση μεγάλου διαστήματος μηνών

Με τίποτα δεν δεσμεύεται. Κάνει αορίστου και όποτε θέλει σε διώχνει.

27 minutes ago, Basilhs23___ said:

αλλά η αλήθεια να λέγεται

Η αλήθεια είναι πως υπάρχει νομοθεσία για αυτή τη δουλειά.

Η αλήθεια επίσης είναι πως όπως εγώ θα ρισκάρω να φύγω από εκεί που είμαι και να πάω κάπου όπου μπορεί σε 2 μέρες να με διώξουν και να μείνω χωρίς δουλειά ή να μου έχουν πει άλλα και τελικά να τα βλέπω αλλιώς έτσι θα προσλάβει και αυτός κάποιον από την 1η μέρα με το ρίσκο να μην βγει καλός.

Τα υπόλοιπα είναι δικαιολογίες από υπανθρώπους που δεν θα έπρεπε ούτε πάγκο σε παζάρι να έχουν. 

• Thanks 1
Δημοσ.
2 ώρες πριν, christakos07 είπε

Για την Sitecore τι πληροφορίες έχεις; Αν δε θες δημόσια, μπορούμε και μέσω pm.

Έχεις pm

15 λεπτά πριν, NickTG είπε

Με τίποτα δεν δεσμεύεται. Κάνει αορίστου και όποτε θέλει σε διώχνει.

Πραγματικά. Πριν από τον χρόνο , ούτε αποζημίωση δεν θα δώσει.

Δημοσ.

καλημέρα,

παιδιά είτε είστε στον προγραμματισμό είτε σε οποιαδήποτε άλλη δουλειά, οι δοκιμές και ιστορίες είναι ότι να 'ναι, όσοι ισχυρίζονται ότι υπάρχει έστω και μια δικαιολογία για να συμβαίνει κάτι τέτοιο κάνουν τεράστιο κακό στην αγορά εργασίας. Επίσης  μετά από ένα χρόνο παίρνεις αποζημίωση σαν νέος υπάλληλος, οι νέοι εργαζόμενοι είναι ούτως ή άλλως σε δοκιμαστική περίοδο τους δύο πρώτους μήνες, ο εργοδότης δεν έχει καμία υποχρέωση απέναντι τους σε περίπτωση που δεν προχωρήσει η συνεργασία. Αυτά που κάνουν τα κάνουν απλά για να μην ξεβολέυουν τα λογιστήρια τους με μέρος δώρου, άδειες που αντιστοιχούν κτλ κτλ αλλά και πάλι είναι παράνομοι. Σκέψου το απλά μια τέτοια συνεργασία με τόση καχυποψία αξίζει να ξεκινήσει; και ακόμη περισσότερο να στηρίξεις την ζωή σου σε αυτούς; ΜΗΝ ΥΠΟΤΙΜΑΤΕ ΤΟΥ ΕΑΥΤΟΥΣ ΣΑΣ, για δουλειά πάτε όχι να ζητήσετε δανεικά.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...