Προς το περιεχόμενο

Αφύπνιση με Google TV σε TCL 43C635

Μετάβαση στην απάντηση Απαντήθηκε από -WISE-,

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Ούτε θυμάμαι πόσα χρόνια έχω να ανοίξω νέο thread, οπότε επιείκεια παρακαλώ αν έχει αλλάξει κάτι...

Λοιπόν, αγόρασα πρόσφατα την τηλεόραση του τίτλου - πάρα πολύ καλή, ανέβασα κι ένα μεγάλο review/αξιολόγηση στο Skroutz. Anyway, η τηλεόραση με καλύπτει πλήρως, αλλά υπάρχει ΕΝΑ σημείο που με προβληματίζει έντονα και δεν βρίσκω άκρη:

Στο Google TV λειτουργικό της (κι όχι Android TV, άλλο πράγμα, δεν το ήξερα), δεν βλέπω να υπάρχει πουθενά δυνατότητα προγραμματισμένης αφύπνισης της συσκευής... Μια 29άρα dumb LG που είχα τα τελευταία 7 χρόνια, μπορούσα να την προγραμματίσω να ανοίξει μόνη της πχ 7 το πρωί, ή όταν αρχίζει η τάδε εκπομπή την επόμενη μέρα (και φυσικά να κλείνει μόνη της πχ στις 2 το βράδυ). Η τωρινή "έξυπνη" τηλεόρασή μου δεν έχει καμία τέτοια δυνατότητα χρονοπρογραμματισμού... Αν προγραμματίσω μια εκπομπή κι εκείνη την ώρα είναι κλειστή, δεν ανοίγει οπότε τζάμπα η υπενθύμιση που έθεσα. Και επιπλέον δεν βρίσκω και κανένα app που να μπορεί να κάνει κάτι παρόμοιο. Η μόνη επιλογή που υπάρχει είναι "να κλείσω σε τόσες ώρες".

Μου κάνει τρομερή εντύπωση ότι δεν βρίσκω πουθενά καμία αναφορά στο θέμα. Είναι και για άλλους πρόβλημα αυτό? Το έχετε λύσει κάπως?

Ευχαριστώ.

Επεξ/σία από Marcos_Aurilius
Δημοσ.

Έχω αλλάξει 4 τηλεοράσεις τα τελευταία 5 χρόνια και ποτέ δεν βρήκα αυτό το χαρακτηριστικό σε καμία. Είτε μιλάμε για smart είτε όχι. Μάλλον ήταν  χαρακτηριστικό της LG.

Ο μόνος τρόπος που μου έρχεται στο μυαλό για να ανοίγει η τιβί όταν θες είναι να "παίξεις" με schedule/scenes και smart home εντολές.

Δες αν το λειτουργικό της επειδή είναι Google μπορεί να συνδεθεί με το Home Assistant στο κινητό σου (εφαρμογή Google Home). Αν ναι, μέσα από την εφαρμογή δημιουργείς ρουτίνα για το πότε θες να ανοίγει και να κλείνει.

Αν δεν την αναγνωρίζει το Google Home, τότε λογικά με μία έξυπνη πρίζα θα μπορείς πάλι να θέσεις scenes/schedules.

Τελευταία επιλογή που μου έρχεται στο μυαλό είναι να πάρεις κάτι τέτοιο και πάλι μέσω scenes στην εφαρμογή του να βάλεις την τιβί να ανοιγκλείνει όποτε θες.

• Like 1
Δημοσ.

Ευχαριστώ για την απάντηση κατ'αρχάς.

Το Google Home την αναγνωρίζει αρχικά, αλλά μετά δεν μπορεί να την βάλει σε δωμάτια και γενικά να αλληλεπιδράσει μαζί της. Το είχα σκεφτεί αυτό περί Smart Home, θα το ξαναδώ.

Η εξυπνη πρίζα ΟΚ, θα της δώσει ρεύμα, αλλά θα ξανανοίξει η TV ή θα μπει standby?

Τέλος, ωραίο το μηχανάκι που έστειλες στο τέλος - αν ξέρεις, μπορώ να το προγραμματίσω και να κάνει αυτές τις δουλειές (άναμμα/σβήσιμο) όταν λείπω απ'το σπίτι (που είναι κι αυτό που χρειάζομαι περισσότερο), ή πρέπει να είναι εκεί γύρω το κινητό για να του δώσει την εντολή?

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Όσον αφορά στα smart plugs ας μην σου πω ψέματα. Σίγουρα τα παιδιά στην ενότητα smart home θα ξέρουν. Εγώ έχω δει να χρησιμοποιούνται από φώτα και καφετιέρες μέχρι ενίδρυα. Πιθανόν θα κάνει και με την τιβί.

Από κει και πέρα, η λύση του WiFi universal control είναι καραδοκιμασμένη από εμένα σε ό,τι έχει υπέρυθρες μέσα στο σπίτι. :P

Μέσω της εφαρμογής το έχω βάλει να μου ανοιγωκλείνει τα a/c τις ώρες που θέλω και φυσικά κάνει και για την τιβί. Όλα γίνονται απομακρυσμένα και εκτός σπιτιού αν θες να ανοίξεις ή να κλείσεις ή να αλλάξεις κανάλια και ό,τι θες. Είτε με δεδομένα είτε με WIFI από το κινητό.

Έχω δύο τέτοια μαραφέτια και τα είχα πάρει γύρω στα 15 ευρώ θυμάμαι. Υπάρχουν και φθηνότερα στο skroutz αλλά σου μιλάω για αυτά λόγω προσωπικής πείρας.

Να και δύο φωτο από το περιβάλλον του app.

Screenshot_20221221_131154_Smart Life.jpg

Screenshot_20221221_131220_Smart Life.jpg

Επεξ/σία από -WISE-
  • Like 1
Δημοσ.
2 λεπτά πριν, -WISE- είπε

Μέσω της εφαρμογής το έχω βάλει να μου ανοιγοκλείνει τα a/c τις ώρες που θέλω και φυσικά κάνει και για την τιβί. Όλα γίνονται απομακρυσμένα και εκτός σπιτιού αν θες να ανοίξεις ή να κλείσεις ή να αλλάξεις κανάλια και ό,τι θες. Είτε με δεδομένα είτε με WIFI από το κινητό.

Συγνώμη, εγώ μάλλον δεν το διατύπωσα σωστά. Θέλω να την προγραμματίσω πριν φύγω πχ για ταξίδι, και να ανάβει και να σβήνει μόνη της, χωρίς να ξανασχοληθώ εγώ μέχρι να γυρίσω (καταλαβαίνω τον πειρασμό να σκεφτεί κανείς ότι έχω κάποιον δεμένο στο σπίτι και τον ψυχαγωγώ 🙃 ) - όχι απλώς να το κάνω εγώ χειροκίνητα από απόσταση. Γίνεται? Ευχαριστώ.

• Λύση
Δημοσ.
11 λεπτά πριν, Marcos_Aurilius είπε

Συγνώμη, εγώ μάλλον δεν το διατύπωσα σωστά. Θέλω να την προγραμματίσω πριν φύγω πχ για ταξίδι, και να ανάβει και να σβήνει μόνη της, χωρίς να ξανασχοληθώ εγώ μέχρι να γυρίσω (καταλαβαίνω τον πειρασμό να σκεφτεί κανείς ότι έχω κάποιον δεμένο στο σπίτι και τον ψυχαγωγώ 🙃 ) - όχι απλώς να το κάνω εγώ χειροκίνητα από απόσταση. Γίνεται? Ευχαριστώ.

Αν δεις και την φωτογραφία από πάνω που ανέβασα, μπορείς να ορίσεις εσύ δικές σου "σκηνές" για το πότε θα ανοίγει και θα κλείνει όποια συσκευή θες. Εγώ στη φωτό σου δείχνω για παράδειγμα το A/C. Μία που το ορίζεις, μία που δεν ξανα ασχολείσαι.

• Like 1
Δημοσ.
4 λεπτά πριν, -WISE- είπε

Αν δεις και την φωτογραφία από πάνω που ανέβασα, μπορείς να ορίσεις εσύ δικές σου "σκηνές" για το πότε θα ανοίγει και θα κλείνει όποια συσκευή θες. Εγώ στη φωτό σου δείχνω για παράδειγμα το A/C. Μία που το ορίζεις, μία που δεν ξανα ασχολείσαι.

Αν σου πω ότι δεν είχαν φορτώσει πριν οι φωτο? Με κάλυψες, ξανά ευχαριστώ πάρα πολύ!

• Like 1
Δημοσ.
Μόλις τώρα, Marcos_Aurilius είπε

Αν σου πω ότι δεν είχαν φορτώσει πριν οι φωτο? Με κάλυψες, ξανά ευχαριστώ πάρα πολύ!

Τις ανέβασα σε δεύτερο χρόνο. 😛

Να είσαι καλά φίλε μου. Παρόλα αυτά, ρώτα και στην κατηγορία smart home μήπως τα παιδιά εκεί έχουν κάποια άλλη λύση που δεν περνάει από το μυαλό μου.

• Like 1
Δημοσ.
Στις 21/12/2022 στις 12:48 ΜΜ, -WISE- είπε

Τελευταία επιλογή που μου έρχεται στο μυαλό είναι να πάρεις κάτι τέτοιο και πάλι μέσω scenes στην εφαρμογή του να βάλεις την τιβί να ανοιγκλείνει όποτε θες.

Και πάλι ευχαριστώ. Μου ήρθε χθες, και έκανε άμεσα την δουλειά του.

• Like 1
Δημοσ.
1 ώρα πριν, Marcos_Aurilius είπε

Και πάλι ευχαριστώ. Μου ήρθε χθες, και έκανε άμεσα την δουλειά του.

Να είσαι καλά φίλε μου. Καλές γιορτές!

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...