G-pal Δημοσ. 21 Δεκεμβρίου 2022 Share Δημοσ. 21 Δεκεμβρίου 2022 Καλημέρα, Λοιπόν έκανα την μετάβαση στο 7530 πριν μερικές μέρες. Η διαδικασία σεταρισματος ήταν πολύ εύκολη και όλα δούλεψαν από την πρώτη στιγμή. Έβλεπα όμως μια δυο αποσυνδέσεις τις "ώρες αιχμής". Όταν πχ ερχόντουσαν πολλά άτομα σπιτι. Να σημειώσω ότι χρησιμοποιώ για wifi εξοπλισμό της ubiquiti και τώρα και πριν. Να προσθέσω ότι μέσα στις ρυθμίσεις έχω βάλει να έχει μέγιστη σταθερότητα. Εχθές για περίπου μία ώρα δεν κατάφερε να σταθεροποιηθεί και είχα συνεχείς αποσυνδέσεις. Σήμερα ήρθε ο τεχνικός του ΟΤΕ. Έλεγξε τα πάντα από μεριάς του, όπως κολώνα, κουτί στο σπίτι και εσωτερική πρίζα και δεν βρήκε κανένα πρόβλημα. Μήπως υπάρχει καμία ρύθμιση που πρέπει να μου κάνει ο ΟΤΕ ? Αλλιώς είναι μονόδρομος να γυρίσω στο παλιό ρούτερ. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
christo7s Δημοσ. 22 Δεκεμβρίου 2022 Share Δημοσ. 22 Δεκεμβρίου 2022 Screenshot απο στατιστικά γραμμης? Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
G-pal Δημοσ. 23 Δεκεμβρίου 2022 Μέλος Share Δημοσ. 23 Δεκεμβρίου 2022 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
christo7s Δημοσ. 23 Δεκεμβρίου 2022 Share Δημοσ. 23 Δεκεμβρίου 2022 Εφόσον το έχεις ρυθμίσει στο Maximum Stability... μάλλον έχεις θέμα με τη 200ρα... Το παλιό το router έπαιζε χωρίς αποσυνδέσεις? Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
G-pal Δημοσ. 23 Δεκεμβρίου 2022 Μέλος Share Δημοσ. 23 Δεκεμβρίου 2022 6 ώρες πριν, christo7s είπε Εφόσον το έχεις ρυθμίσει στο Maximum Stability... μάλλον έχεις θέμα με τη 200ρα... Το παλιό το router έπαιζε χωρίς αποσυνδέσεις? Καλά 200 δεν έπιανα πότε. Κοντά στα 85 πιάνω. Σύμφωνα με την cosmote δεν είναι δικό τους θέμα. Με το παλιό είχα μια αποσύνδεση ανά 4-5 μέρες ή και όχι. Με την avm μίλησα και λένε ότι δεν είναι δικό τους αλλά θα μου κάνουν αλλαγή για καλό και για κακό. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
christo7s Δημοσ. 24 Δεκεμβρίου 2022 Share Δημοσ. 24 Δεκεμβρίου 2022 (επεξεργασμένο) 17 ώρες πριν, G-pal είπε Καλά 200 δεν έπιανα πότε. Κοντά στα 85 πιάνω. Σύμφωνα με την cosmote δεν είναι δικό τους θέμα. Με το παλιό είχα μια αποσύνδεση ανά 4-5 μέρες ή και όχι. Με την avm μίλησα και λένε ότι δεν είναι δικό τους αλλά θα μου κάνουν αλλαγή για καλό και για κακό. Άποψη μου είναι ότι η 100ρα γραμμη θα είναι ποιο σταθερή. Αυτό με τις αποσυνδεσεις στο fritz δε μπορώ να καταλάβω... ενω στο παλιο δεν είχες θέμα... Επεξ/σία 24 Δεκεμβρίου 2022 από christo7s Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
poulinos Δημοσ. 24 Δεκεμβρίου 2022 Share Δημοσ. 24 Δεκεμβρίου 2022 22 hours ago, G-pal said: Καλά 200 δεν έπιανα πότε. Κοντά στα 85 πιάνω. Σύμφωνα με την cosmote δεν είναι δικό τους θέμα. Με το παλιό είχα μια αποσύνδεση ανά 4-5 μέρες ή και όχι. Με την avm μίλησα και λένε ότι δεν είναι δικό τους αλλά θα μου κάνουν αλλαγή για καλό και για κακό. δυσκολο εως απιθανο να φταιει το fritz. τζαμπα σε εχουν σε 200αρα. καλωδιωση ειναι σωστη? https://www.cyta.com.cy/mp/informational/support/files/wiring-guide-for-broadband_GR.pdf Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
G-pal Δημοσ. 25 Δεκεμβρίου 2022 Μέλος Share Δημοσ. 25 Δεκεμβρίου 2022 12 ώρες πριν, poulinos είπε δυσκολο εως απιθανο να φταιει το fritz. τζαμπα σε εχουν σε 200αρα. καλωδιωση ειναι σωστη? https://www.cyta.com.cy/mp/informational/support/files/wiring-guide-for-broadband_GR.pdf Σωστή καλωδίωση έχω ναι. Θα γίνει η αντικατάσταση hardware για να αποκλείσω το πρόβλημα υλικού. Λογικά έχει σχέση με την ποιότητα της γραμμής και τον αλγόριθμο του ΟΤΕ που επιλέγει το profile της κάθε γραμμής και θα πρέπει να πέσω σε έμπειρο τεχνικό να διαβάσει σωστά τα δεδομένα και να επιλέξει το κατάλληλο προφίλ. Ο αλγόριθμος δεν είναι "συνηθισμένος" σε fritz box άρα δεν μπορεί να επιλέξει αυτόματα το κατάλληλο προφίλ για διόρθωση των σφαλμάτων. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
poulinos Δημοσ. 25 Δεκεμβρίου 2022 Share Δημοσ. 25 Δεκεμβρίου 2022 2 hours ago, G-pal said: Σωστή καλωδίωση έχω ναι. Θα γίνει η αντικατάσταση hardware για να αποκλείσω το πρόβλημα υλικού. Λογικά έχει σχέση με την ποιότητα της γραμμής και τον αλγόριθμο του ΟΤΕ που επιλέγει το profile της κάθε γραμμής και θα πρέπει να πέσω σε έμπειρο τεχνικό να διαβάσει σωστά τα δεδομένα και να επιλέξει το κατάλληλο προφίλ. Ο αλγόριθμος δεν είναι "συνηθισμένος" σε fritz box άρα δεν μπορεί να επιλέξει αυτόματα το κατάλληλο προφίλ για διόρθωση των σφαλμάτων. γενικως η γραμμη σου παιζει οχι τοσο καλα.δοκιμασε και με το ρουτερ του παροχου ή αλλιως ανεβασε το stability στο Fritz πριν αλλαξεις το ρουτερ.αν παιξει σταθερα δεν ειναι θεμα ρουτερ. τα profile απο την πλευρα του παροχου ειναι λιγο fixed. συνηθως απλα σε ριχνουν σε μικροτερο πακετο ωστε να μην φτανει η γραμμη στα ορια. ισως πραγματι σε 17α profile να επαιζες πιο σταθερα Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα