Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 57
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.
7 ώρες πριν, polaki είπε

Η πληροφορία υπάρχει εκεί έξω, αλλά είναι παντελώς ΑΧΡΗΣΤΗ αν δεν την αξιοποιήσεις, δηλαδή αν δεν έχεις κριτική σκέψη για να βάλεις κάτω τις 3-4 πηγές ενημέρωσης, και να βγάλεις εσύ το δικό σου συμπέρασμα. 

Oπως ειχε πει ο Κεβιν Μιτνικ πριν κατι δεκαετιες:
Το ιντερνετ απευθυνεται σε ολους,αλλα ειναι χρησιμο μονο στους εξυπνους.

• Like 2
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
22 ώρες πριν, cumulus είπε

May be an image of text that says "ΑΘΩΑ ΠΑΙΔΙΚΗ ΨΥΧΟΥΛΑ Αγαπημένε μου Αη-Βασίλη Επειδή φέτος ήμουνα πολύ καλό παιδάκι θα ήθελα να μου φέρεις δώρο .ya .....kρ.ι..α വ.. λίνα. σε ευχαριστώ πολύ!"

Προφανώς η κυρία Λίνα έκανε το μάθημα της ελληνικής γλώσσας....

Επίσης σε μια πολιτισμένη χώρα με κάτι τέτοιο το παιδί θα πήγαινε σε παιδοψυχολόγο και οι γονείς θα ήταν υπο screening για την πιθανότητα να το κακοποιούν ή να του δημιουργούν τραύματα λόγω των μεταξύ τους σχεσιακών προβλημάτων ή άλλου είδους προβλημάτων (πχ οικονομικών ή ψυχολογικών) που μπορεί να έχουν οι ίδιοι. 

12 ώρες πριν, StamTheMan είπε

Oπως ειχε πει ο Κεβιν Μιτνικ πριν κατι δεκαετιες:
Το ιντερνετ απευθυνεται σε ολους,αλλα ειναι χρησιμο μονο στους εξυπνους.

Ναι αυτό ήταν αλήθεια πριν αποκτήσει το κάθε βούρλο ένα σμαρτφόνι.

Πχ παλιότερα μπορεί να έψαχνα κάτι τέρμα εξεζητημένο σε ένα forum πες με 10000 μέλη  πχ κατι σχετικό πες με την λειτουργία ή τα στανταρ ασφαλείας ενός δορυφόρου κτλ και κάποιος κάπου θα μου έδινε απάντηση και ίσως και υλικό σχετικό(πχ μετρήσεις) όταν αυτός δούλευε σε κάποιο project κτλ  <--- Αυτό ίσχυε ακόμη και στην Ελλάδα και σταμάτησε περίπου τον καιρό που έκλεισε το(ελληνικό)  forum του pc magazine  (όχι ότι ήταν το μοναδικό καλό ελληνικό αλλά έχει μείνει στο μυαλό μου σαν ορόσημο για ένα τέλος εποχής στο ελληνικό internet) 

Τώρα και ας έχει ένα forum 10.000.000 μέλη και να ασχολείται αποκλειστικά με αυτό που ψάχνω το 60% περίπου θα πει κάποια ειρωνεία/βλακεία το 30% θα κάνει copy paste ότι του φανεί του λωλοστεφανή κόψε ράψε  απο google ή βασικά πράγματα που τα ξέρουμε όλοι πάλι απο google  και το 10% θα κάνει downvote γιατί υπάρχει ήδη παρόμοιο θέμα (το οποίο δεν υπάρχει απλά δεν καταλαβαίνουν την διαφορά σε αυτό που ψάχνω εγώ με αυτό που έχουν στο "μυαλό" τους αυτοί ) επίσης απο το προαναφερθέν 60% οι μισοί τουλάχιστον θα κάνουν downvote αλλά εκείνοι απλά για κακία και για να ψοφήσει η κατσίκα του γείτονα. 

Επεξ/σία από Dr_Pepper
  • Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
20 ώρες πριν, polaki είπε

Μεγάλη κουβέντα. 

Ο κόσμος γίνεται ολοένα και πιο τεμπέλης. 

Η πληροφορία υπάρχει εκεί έξω, αλλά είναι παντελώς ΑΧΡΗΣΤΗ αν δεν την αξιοποιήσεις, δηλαδή αν δεν έχεις κριτική σκέψη για να βάλεις κάτω τις 3-4 πηγές ενημέρωσης, και να βγάλεις εσύ το δικό σου συμπέρασμα. 

Ο κόσμος βαριέται να φιλτράρει το παραμικρό, και τα κατεβάζει όλα αμάσητα. Είμαστε (σαν κόσμος) πλέον καταναλωτές περιεχομένου, όχι δημιουργοί. Το πρόβλημα θα ενταθεί με τις νέες γενιές ακόμα περισσότερο, γιατί δε ΜΑΘΑΙΝΟΥΝ να το ψάχνουν. 

Με ένα google search (ή bing search, για τους πιο τολμηρούς), βρίσκεις μία απάντηση στο ερωτημά σου, και αν είναι στα πρώτα 3-4 αποτελέσματα "έκλεισες", δε θα ασχοληθείς να διαβάσεις περισσότερο και να εμβαθύνεις. Πραγματικά πολύ μεγάλο πρόβλημα. 

Πρεπει ολοι μαζι να αναρωτηθουμε ποιος εχει βαλει εκει την πληροφορια, γιατι την εχει βαλει εκει, τι θα κερδισει και το πιο σημαντικο> Για ποιον λογο να θελει καποιος να σου δωσει αυτην την πληροφορια.

Ολα τα αλλα ειναι απλα για να γραφουμε σεντονια στα φορουμ.

fake.png

Επεξ/σία από BertaJourdan
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
3 ώρες πριν, BertaJourdan είπε

Πρεπει ολοι μαζι να αναρωτηθουμε ποιος εχει βαλει εκει την πληροφορια, γιατι την εχει βαλει εκει, τι θα κερδισει και το πιο σημαντικο> Για ποιον λογο να θελει καποιος να σου δωσει αυτην την πληροφορια.

Ολα τα αλλα ειναι απλα για να γραφουμε σεντονια στα φορουμ.

fake.png

Δεν πειράζει, μείνε αμόρφωτος εσύ αν θες μέχρι να βρεις την απάντηση στα ερωτήματα που και καλά έθεσες. 

Οποιος ψάξει θα βρει και  αν έχει κριτική σκέψη θα πάρει την πληροφορία που θέλει.

Αντε καλές γιορτές.

Επεξ/σία από polaki
Δημοσ.
6 ώρες πριν, Dr_Pepper είπε

Ναι αυτό ήταν αλήθεια πριν αποκτήσει το κάθε βούρλο ένα σμαρτφόνι.

Πχ παλιότερα μπορεί να έψαχνα κάτι τέρμα εξεζητημένο σε ένα forum πες με 10000 μέλη  πχ κατι σχετικό πες με την λειτουργία ή τα στανταρ ασφαλείας ενός δορυφόρου κτλ και κάποιος κάπου θα μου έδινε απάντηση και ίσως και υλικό σχετικό(πχ μετρήσεις) όταν αυτός δούλευε σε κάποιο project κτλ  <--- Αυτό ίσχυε ακόμη και στην Ελλάδα και σταμάτησε περίπου τον καιρό που έκλεισε το(ελληνικό)  forum του pc magazine  (όχι ότι ήταν το μοναδικό καλό ελληνικό αλλά έχει μείνει στο μυαλό μου σαν ορόσημο για ένα τέλος εποχής στο ελληνικό internet) 

Τώρα και ας έχει ένα forum 10.000.000 μέλη και να ασχολείται αποκλειστικά με αυτό που ψάχνω το 60% περίπου θα πει κάποια ειρωνεία/βλακεία το 30% θα κάνει copy paste ότι του φανεί του λωλοστεφανή κόψε ράψε  απο google ή βασικά πράγματα που τα ξέρουμε όλοι πάλι απο google  και το 10% θα κάνει downvote γιατί υπάρχει ήδη παρόμοιο θέμα (το οποίο δεν υπάρχει απλά δεν καταλαβαίνουν την διαφορά σε αυτό που ψάχνω εγώ με αυτό που έχουν στο "μυαλό" τους αυτοί ) επίσης απο το προαναφερθέν 60% οι μισοί τουλάχιστον θα κάνουν downvote αλλά εκείνοι απλά για κακία και για να ψοφήσει η κατσίκα του γείτονα. 

Εδω και πολλα χρονια,δεν περιμενω να μορφωθω απο ενα forum.
Μονο και μονο που μπαινει ο καθε κομπλεξικος και λεει ψεμματα για να επιχειρηματολογησει και να "κερδισει" στην αντιπαραθεση,μου αρκει.

Η κακια στα φορουμ εχει παει σε αλλο επιπεδο.

Δημοσ.
6 ώρες πριν, polaki είπε

Δεν πειράζει, μείνε αμόρφωτος εσύ αν θες μέχρι να βρεις την απάντηση στα ερωτήματα που και καλά έθεσες. 

Οποιος ψάξει θα βρει και  αν έχει κριτική σκέψη θα πάρει την πληροφορία που θέλει.

Αντε καλές γιορτές.

Δεν πειραζει, μορφωσου εσυ και καταπινε αμασητο οτι βρισκεις εκει εξω στα και καλα ερωτηματα σου.

Στην αναζητηση  <<πανταζη>> για τα εμβολια ησουν και εσυ μεσα ε...

Το κακο ειναι οτι θα μου την πουνε παλι τα μοντερατορια να μην γραφω ειρωνικα, αλλα δεν πειραζει.

Ευκαιρια ψαχνω να γεμισω αλλιως τον χρονο μου.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
5 ώρες πριν, StamTheMan είπε

Εδω και πολλα χρονια,δεν περιμενω να μορφωθω απο ενα forum.
Μονο και μονο που μπαινει ο καθε κομπλεξικος και λεει ψεμματα για να επιχειρηματολογησει και να "κερδισει" στην αντιπαραθεση,μου αρκει.

Η κακια στα φορουμ εχει παει σε αλλο επιπεδο.

Δεν ειναι η κακία ειναι η βλακεία και δεν το λέω επειδή ειμαι ψώνιο ή επειδή πιστεύω πως είμαι ο καλύτερος είναι απλή στατιστική. 

Εξ ορισμού το 50% του πληθυσμού είναι χαμηλού IQ δηλαδή γύρω στα 4 δις άνθρωποι (ή γύρω στα 5 εκατομμύρια Έλληνες) 

λεω εξ ορισμού γιατί αυτό σημαίνει μέση ευφυΐα (100IQ) ειναι το ποσοστό που κάτω απο αυτή την τιμή (100) ειναι το 50% του πληθυσμού και πάνω απο αυτή την τιμή το άλλο 50%

What Does My IQ Score Mean? Your IQ Score Explained.

Αν προσέξεις πριν απο την γραμμή που ειναι πάνω στο 100 έχουμε 34% του πληθυσμού + 14 + 2 = 50%

Μέ άλλα λόγια αν είσαι στην μέση απο θέμα IQ, επαναλαμβάνω μέση ούτε έξυπνος δηλαδή ούτε ιδιοφυΐα κάτι ενδιάμεσο σε αυτά.. απλά average human 

και βγεις έξω στον δρόμο πχ πας στην Ερμού που έχει και κόσμο τότε 1 στους 2 που θα συναντάς ειναι "χαζότεροι" απο εσένα. 

Τα πρώτα χρόνια του internet λοιπόν (επι εποχή bulletins αλλά ας μπούμε κατευθείαν στα τέλη του 90 με αρχές 2000) μπαίνανε μόνο κυρίως άνθρωποι με τεχνική κατάρτιση  ή άτομα που το απαιτούσε (αλλά και το υποστήριζε η τσέπη) η δουλειά τους με άλλα λόγια άνθρωποι που κατα πάσα πιθανότητα λόγω θέσης μπορούμε να κρίνουμε πως βρίσκονται απο το 100 και πάνω (δεξιά σύμφωνα με την καμπύλη πιο πάνω) 

στατιστικά όμως αυτοί οι άνθρωποι (αν και αποτελούσαν την πλειοψηφία των επισκεπτών του internet ή αν όχι την πλειοψηφία τότε σίγουρα έστω ένα πολύ μεγάλο ποσοστό που στην χειρότερη ήταν γύρω στο 50%) βάση συνολικού πληθυσμού στον πλανήτη γη ειναι η μειοψηφία 

Πχ 115 IQ δεν ειναι μεγάλο με την έννοια πχ ότι ο έξυπνος της τάξης στο σχολείο σου πολύ πιθανόν να ήταν στο 115 ή κάπου εκεί βλέπεις όμως ότι μιλάμε για το 16% του πληθυσμού που να ειναι απο 115 πάνω. 

Αυτό σημαίνει ότι απο το 2007 περίπου (πότε ήταν το πρώτο iphone ; )  μέχρι σήμερα στατιστικά  οι περισσότεροι "νέοι" χρήστες στο ιντερνετ να προέρχονται απο το υπόλοιπο 74% του πληθυσμού δηλαδή απο 115 IQ και κάτω (αριστερά) 

με το 50% των οποίων να ειναι κάτω απο 100IQ..... 

Με άλλα λόγια γεμίσαμε με wokes σάρα και μάρα :P 

Υπόψιν η ευφυΐα δεν σχετίζεται (αναγκαστικά τουλάχιστον) με κοινωνικό status ή μόρφωση υπάρχουν άτομα με PhD που ειναι κάτω ακόμη απο 90! 

Είναι θέμα προσωπικής εργασίας και πειθαρχίας/θέλησης να πετύχεις τον στόχο πολλές φορές το πόσα "χαρτιά" θα έχεις το μυαλό με την έννοια του IQ απλά θα σε βοηθήσει να πετύχεις το ίδιο αποτέλεσμα με συγκριτικά λιγότερη δουλειά (μαυρίζω το συγκριτικά γιατί πάλι θα πρέπει να δουλέψεις ειδικά αν μιλάμε για PhD δεν πα να εισαι και ιδιοφυΐα απλά θα χρειαστείς λιγότερες ώρες συγκριτικά με κάποιον που έχει μικρότερο IQ απο εσένα) 

Το λέω αυτό γιατί έχει σημασία δεν ειναι μόνο άτυχοι/φτωχοί/αμόρφωτοι αυτοί που "χαλάνε" το internet αυτοί βασικά το χαλάνε και λιγότερο γιατί δεν έχουν και τόσο έπαρση (και επίσης υπάρχουν φτωχοί και αμόρφωτοι που έχουν μεγάλο IQ) το κυρίως πρόβλημα ειναι αυτοί που έχουν μια κοινωνική θέση ή μόρφωση και έχουν χαμηλό IQ που ουσιαστικά ειναι το χειρότερο μείγμα γιατί όσο χαμηλότερο IQ τόσο πιο εύκολα σου φαίνονται όλα και νομίζεις ότι εισαι καλύτερος απο αυτό που πραγματικά είσαι 

File:Dunning–Kruger Effect 01.svg - Wikimedia Commons

αλλά έχοντας και κάποιο ακαδημαϊκό τίτλο ή κοινωνική θέση (πχ ο μπαμπάς σου σε έβαλε διευθυντή κτλ) ειναι σαν να βάζεις βενζίνη στην φωτιά... γιατί παίρνουν αυτοί μετά ακόμη μεγαλύτερη φόρα (έτσι γεννήθηκε το cancel culture όπου όποιος δεν συμφωνεί μαζί μου τρώει block/ban κτλ και δημιουργούνται αγέλες που σαν πρόβατα καταφεύγουν στην μάζα για προστασία ) 

πχ δες αυτή την σειρά όπου βάλανε παίχτες να κρίνουν την ευφυΐα τους μεταξύ τους και η τύπισσα που εκ των υστέρων είχε τον μικρότερο δείκτη IQ νόμιζε ότι ήταν πανέξυπνη επειδή είχε καριέρα και πτυχία (που μπράβο της δεν ειναι ότι δεν τα άξιζε δούλεψε και τα πήρε απλά ο σατανάς ειναι στις λεπτομέρειες και δεν θα πρέπει να συγχέουμε το ένα με το άλλο, άλλο δουλειά ή δουλειά + τύχη + κονέ και άλλο ευφυΐα αν υπάρχουν όλα μαζί ακόμη καλύτερα αλλά ειναι ξεχωριστά πράματα) 

Με άλλα λόγια σίγουρα αν μιλάμε για κάτι του χώρου της πχ βιοχημεία την δική της άποψη θα εμπιστευόμουν περισσότερο αν για οτιδήποτε άλλο που είναι πάνω κάτω το ίδιο γνωστό ή άγνωστο με τους υπόλοιπους  θα εμπιστευόμουν την κρίση του ατόμου που είχε 134 IQ 

Επεξ/σία από Dr_Pepper
  • Like 2
  • Thanks 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
3 ώρες πριν, Dr_Pepper είπε

Με άλλα λόγια σίγουρα αν μιλάμε για κάτι του χώρου της πχ βιοχημεία την δική της άποψη θα εμπιστευόμουν περισσότερο αν για οτιδήποτε άλλο που είναι πάνω κάτω το ίδιο γνωστό ή άγνωστο με τους υπόλοιπους  θα εμπιστευόμουν την κρίση του ατόμου που είχε 134 IQ 

Σχολιαζω μονο αυτο,γιατι μονο με αυτο διαφωνω ( η μπορει να διαφωνω και με αλλα και να μην το καταλαβα λογω περασμενης ωρας,κουρασης και χαμηλου IQ :P ) .

Ειδα το βιντεο,δεν το αμφισβητω,καταλαβαινω τι θελει να περασει.
Δε θα εμπιστευομουν την αποψη της,γιατι εχω δει ποσο ευκολα μπορει να κανει λαθος ακομα και σε βασικα πραματα, καποιος που εχει τετοια θεματα .

Θεματα εννοω ειτε χαμηλο IQ σε συνδυασμο με διαφορα κομπλεξ,ειτε υψηλο παλι με διαφορα κομπλεξ,ειτε να ειναι στο φασμα και να μη μπορει καλυτερα,ειτε απλα να ειναι "πνευμα αντιλογιας",με αποτελεσμα να πεφτει ευκολα σε αντιφασεις,απο αυτη την αναγκη του για αντιπαραθεση.

Εχω συνεργαστει πολυ στενα με ανθρωπο ο οποιος ειχε φουλ γνωσεις και ικανοτητες,αλλα η διαθεση του για να σε μειωσει και να εξυψωσει εαυτον, ηταν τοσο εντονη,που τον εχω βρει λαθος σε πολυ απλα θεματα.  Πολυ λυπηρο να εισαι  τοσο ικανος ανθρωπο,αλλα οι ικανοτητες σου να επισκιαζονται απο τετοια προβληματα.

Οταν λοιπον καποιος εχει τοσο κακη κριση,οι γνωσεις και η εμπειρια δε μετρανε,καθως δε μπορω να εμπιστευθω τον τροπο που εχει εκλαβει τα δεδομενα ,για να βγαλει μετα τις οποιες πληροφοριες ( οπως οριζαν την πληροφορικη τα βιβλια μας καποτε ) .

BTW αν σου βρισκεται κανα ψιλοεγκυρο IQ test,με ενδιαφερει.

Επεξ/σία από StamTheMan
Δημοσ.
9 ώρες πριν, StamTheMan είπε

Εχω συνεργαστει πολυ στενα με ανθρωπο ο οποιος ειχε φουλ γνωσεις και ικανοτητες,αλλα η διαθεση του για να σε μειωσει και να εξυψωσει εαυτον, ηταν τοσο εντονη,που τον εχω βρει λαθος σε πολυ απλα θεματα.  Πολυ λυπηρο να εισαι  τοσο ικανος ανθρωπο,αλλα οι ικανοτητες σου να επισκιαζονται απο τετοια προβληματα.

Αυτό ακριβώς. Συμφωνώ απόλυτα.

Αλλά το βλέπω από ανθρώπους νέους, έξυπνους, που ακόμη δεν έχουν πολύ εμπειρία και νομίζουν ότι ξέρουν τα πάντα. Και σου συμπεριφέρονται με αυτόν ακριβώς αυτό το τρόπο.

Δημοσ.
15 ώρες πριν, BertaJourdan είπε

Δεν πειραζει, μορφωσου εσυ και καταπινε αμασητο οτι βρισκεις εκει εξω στα και καλα ερωτηματα σου.

Να διαβασεις καλύτερα τί έγραψα, αλλά και τί έγραψε ο φίλος με τη φοβερή ανάλυση για το ποσοστό του κόσμου με τα IQ. 

Αυτό που εγώ έγραψα είναι ότι η πληροφορία υπάρχει εκεί έξω ΑΛΛΑ (νιώσε το ΑΛΛΑ), χρειάζεται κριτική σκέψη για να φιλτράρεις τα μπάζα και να αποκτήσεις τη δίκη σου κατασταλαγμένη άποψη.

Ξαναδιαβασε αυτό που μόλις έγραψα. Και μετά ξαναδιάβασε αυτό που έγραψες εσύ περί καταπίνω αμάσητο ότι βλέπω εκεί έξω.

Και μετά ξαναδιάβασε το ποστ του φίλου σχετικά με το IQ.

Δημοσ.
3 ώρες πριν, polaki είπε

Να διαβασεις καλύτερα τί έγραψα, αλλά και τί έγραψε ο φίλος με τη φοβερή ανάλυση για το ποσοστό του κόσμου με τα IQ. 

Αυτό που εγώ έγραψα είναι ότι η πληροφορία υπάρχει εκεί έξω ΑΛΛΑ (νιώσε το ΑΛΛΑ), χρειάζεται κριτική σκέψη για να φιλτράρεις τα μπάζα και να αποκτήσεις τη δίκη σου κατασταλαγμένη άποψη.

Ξαναδιαβασε αυτό που μόλις έγραψα. Και μετά ξαναδιάβασε αυτό που έγραψες εσύ περί καταπίνω αμάσητο ότι βλέπω εκεί έξω.

Και μετά ξαναδιάβασε το ποστ του φίλου σχετικά με το IQ.

Δεν ξερω. Ισως και να εχω αδικο. Ισως και να μην τοσο πολυπλοκα <<εκει εξω>>.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...