Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, filip123go είπε

ΤΙ ΘΑ ΜΟΥ ΚΑΝΕΙ ΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ;;;;  Εδω αυτά δεν τα ξέρουν οι ίδιοι οι παιδαγωγοί , πως θα  τα μάθουν σε εμένα;;; Για πιάσε ένα φυσικό λυκείου ας πούμε να σου κάνει ανάλυση σημάτων και να σου εξηγήσει και για ποιον λόγο υπάρχει αυτό το πράγμα, ή έναν χημικό να σου εξηγήσει τα κράματα του σιδήρου (Ωστενίτης, Σεμεντίτης κλπ κλπ) και πως χρησιμοποιούνται στη βιομηχανία..  Σαν χαζοί θα σε κοιτάνε (καλα για γυμνάσιο δεν το συζητώ καν) .
Μην λέμε ότι θέλουμε. Οι γνώσεις που έχουν οι παιδαγωγοί είναι στην καλύτερη το bare minimum της επιστήμης. Οποιοσδήποτε μηχανικός που σέβεται τον εαυτό του, ξέρει καλύτερη φυσική, μαθηματικά, πληροφορική και γενικά όλα τα STEM μαθήματα από έναν μέσο παιδαγωγό που διδάσκει σε σχολείο. 

Πραγματικά φίλε μου δεν έχεις ιδέα από παιδαγωγική και εκπαίδευση. Τα έχεις μπερδεμένα στο μυαλό σου. Φάσκεις και αντιφάσκεις συνέχεια. Είσαι τυπικό παράδειγμα του επαγγελματία που όντως ξέρεις περισσότερα από τους παιδαγωγούς όσον αφορά το εφαρμοσμένο μέρος της επιστήμης του, αλλά σίγουρα δεν ξέρεις να διδάσκεις.

Εννοείτε ότι η ΓΕΝΙΚΗ παιδεία δεν σε φτάνει σε σημείο που μπορείς να κάνεις εφαρμογή επαγγελματικά των γνώσεων σου. Δεν είναι και αυτός ο σκοπό της. Ο σκοπός της είναι να σε κάνει σκεπτόμενο άνθρωπο με γενικές γνώσεις αλλά και να σε προετοιμάσει για την τριτοβάθμια εκπαίδευση όπου εκεί θα σε μάθει να το κάνεις επαγγελματικά και θα σε εξειδικεύσει.

Αναφορά σε κείμενο

Εκανα μαθήματα 4 χρόνια σε πανεπιστήμιο. 

Έτσι εξηγούνται πολλά. Καταρχάς δεν είχες να κάνεις με παιδιά αλλά με ενήλικες και ούτε είχες να κάνεις με εκπαιδευτικούς παιδιών.

Αναφορά σε κείμενο

Πως στο καλό φταίω εγώ, εαν ο δάσκαλος δεν μπορεί (βασικά  δεν τον νοιάζει) να κεντρίσει το ενδιαφέρον των παιδιων;

Φταις για το ότι το παιδί σου δεν πάει "δασκαλεμένο" στο σχολείο για το πόσο πρέπει να προσέχει, να μην μιλάει, να είναι φρόνιμο και να σέβεται. Ο δάσκαλος πριν φτάσει να του κεντρίσει το ενδιαφέρον δυστυχώς πρέπει πρώτα να "τιθασεύσει" μία ολόκληρη τάξη αντί να το κάνουν οι γονείς στα παιδιά τους ο καθένας ξεχωριστά. Άσε που στην καλύτερη έχεις 2-3 πιτσιρίκια που σου κάνουν το μάθημα καταστροφή και ασχολείσαι συνέχεια μαζί τους.

Αναφορά σε κείμενο

Α ναι συγνώμη, ξέχασα να αναφέρω ότι φταίνε και αυτοί που ψηφιζω (οι οποίοι δεν ξέρουμε ποιοι είναι, αλλα δεν έχει σημασία. ΦΤΑΙΝΕ!!! )

Δεν εννοώ αυτοί που ψηφίζεις εσύ συγκεκριμένα, αλλά όλοι μας γενικά. Η παιδεία είναι υποβαθμισμένη, ο προϋπολογισμός για την παιδεία αστείος, πρόγραμμα και σταθερή πορεία δεν υπάρχει, μισθοί πείνας, υποδομές ο θεός να τις κάνει.... Αλλά πότε μας απασχόλησε η παιδεία σαν λαός. Όλοι τον κλάδο μας κοιτάμε.

Αναφορά σε κείμενο

Φυσικά, αφού το φροντιστήριο φέρνει αποτέλεσμα, ενώ το σχολείο όχι. Και το καλύτερο είναι πως οι ίδιοι καθηγητές που είναι στο σχολείο, το απόγευμα κάνουν actually μάθημα στο φροντιστήριο . 

Να εδώ αντιφάσκεις. Τελικά τι σε ενδιαφέρει, η στείρα γνώση που χρειάζεται για τις πανελλήνιες ή η αληθινή γνώση που λέγαμε πριν;

Επίσης οι δάσκαλοι δεν διδάσκουν σε φροντιστήρια γιατί απαγορεύεται. Και στα ιδιαίτερα που κάνουν ΚΑΠΟΙΟΙ (γιατί δυστυχώς στην Ελλάδα ο μισθός του δασκάλου είναι λίγο πιο κάτω από του ανειδίκευτου εργάτη και λίγο πιο πάνω μετά από κάποια χρόνια) θα σε διδάξουν και αυτοί αυτά που θες για τις πανελλήνιες. Αλλά είπαμε δεν είναι αυτά η πραγματική γνώση.

Αναφορά σε κείμενο

Ενώ η δική σου στατιστική τι να πω. "Dude trust me" φάση. 

Η δική μου στατιστική συμπεριλαμβάνει 3 με 4 ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΑ σχολεία κάθε χρόνο, με 450 μαθητές περίπου (που τους κάνω μάθημα) και γνωριμία/συζητήσεις με δεκάδες δασκάλους. Αυτός έβαλε 3 βίντεο από το yourtube. Αν νομίζεις ότι είμαι "trust me φάση" (μου αρέσει το επίπεδο της γλώσσας που χρησιμοποιείς για "εκπαιδευτικός"), τότε αυτός τι είναι ή εσύ που έκανες 4 χρόνια σε ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ και όχι σε παιδιά;

Και επειδή ήθελες να σου θυμίσω τι ξέχασες να μου απαντήσεις, δεν μου απάντησες γιατί είπες ότι τον σεβασμό τον κερδίζεις (το είπες) ενώ πρέπει να είναι δεδομένος μέχρι αποδείξεως του αντιθέτου (συμφώνησες),  και δεν μου απάντησες γιατί είπες ότι εγώ θέλω να με σέβονται επειδή είμαι δάσκαλος ενώ δεν το είχα πει.

Απάντησε μου σε αυτά και στα παραπάνω, χωρίς να έρχεσαι σε αντίφαση με αυτά που είχες πει και χωρίς υπερβολές. Δεν θα σου ξανά-απαντήσω γιατί βαριέμαι (πια) τους ατέρμονες διαλόγους όπου ο καθένας προσπαθεί να πείσει τον άλλον και τους άλλους. Σου απάντησα γιατί ξέρω ότι πολλοί σκέφτονται έτσι για την εκπαίδευση και ήθελα να γράψω κάποια πράγματα με αφορμή αυτά που έγραψες. Νομίζω ότι το κάλυψα αρκετά. Και εννοείτε ότι θέλω να έχεις τον τελευταίο λόγο για να μείνει τροφή για σκέψη στους υπόλοιπους.

Καλές γιορτές.

Επεξ/σία από Retromaniac
  • Like 1
  • Απαντ. 57
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
7 ώρες πριν, filip123go είπε

Όπως έχω γράψει και σε άλλο  ποστ, ο σεβασμός κερδίζεται. Αυτή τη καραμέλα του "πρέπει να με σέβεσαι μόνο και μόνο επειδή είμαι μεγαλύτερος/εκπαιδευτικός/βάλε ότι άλλο θέλεις" πρέπει κάποια στιγμή να σταματήσει. Πρέπει να σε σέβομαι επειδή είσαι άνθρωπος και αντίστοιχα πρέπει να σέβεσαι εσύ εμένα. Εαν τα παιδιά δεν σέβονται τους εκπαιδευτικούς κατα 90% φταίνε οι ίδιοι εκπαιδευτικοί. Ημουν και εγώ στο χώρο της εκπαίδευσης αρκετά χρόνια και όσοι συνάδελφοι είχαν "παράπονα" , ήταν καθαρά από δική τους ανικανότητα. 

Επίσης όποιος πιστεύει ότι τα παιδια τώρα είναι λιγότερο έξυπνα ή έχουν λιγότερες γνώσεις απ ότι είχαν τα παιδια 20 και 30 χρόνια πριν, απλα γίνεται γραφικός. Ενας 15χρονος στα 90s δεν ήξερε τι συμβαίνει πέρα από τη γειτονιά του. 

καταλαβαίνω τι θες να πεις αλλά η λύση σου είναι λάθος φυσικά και τα παιδια πρέπει να σέβονται πρώτα πρώτα τους γονείς τους η μάνα και π. να είναι ή καθυστερημένη, είναι μάνα σου αυτό δεν αλλάζει

τέλος τι πάει να πει κερδίζεται, θέλω να πω ποια είναι τα κριτήρια; και εκτός ότι ο καθένας μπορεί να βάλει τα δικά του κριτήρια πάλι είναι χαζό γιατί δεν έχουν όλοι το ίδιο μυαλό για να αξιολογήσουν το Χ κριτήριο με τον ίδιο τρόπο.

Για παράδειγμα ας πάρουμε τον musk το μισό insomnia τον θεωρεί ιδιοφυΐα το άλλο μισό τσαρλατάνο βλάκα.... τώρα φαντάσου τι διαφορά (και αδυναμία-ανικανότητα ) στην κρίση θα υπάρχει σε μια τάξη με είκοσι 14χρονα... 

άρα με την δική σου λογική κάποια παιδια θα τον σέβονται κάποια καθόλου και κάποια έτσι και έτσι μπάχαλο δηλαδή

και από που και ως που ο καθηγητής θα πρέπει να δοκιμαστεί από τα 14χρονα 💩?

Αυτός είναι που θα δοκιμάσει τα 14χρονα αυτός είναι ο βασικός του ρόλος! τώρα αν κάνει η όχι για αυτή την δουλειά είναι υποχρέωση και θέμα άλλων το αν πρέπει να κρατήσει την θέση του ή όχι τα παιδια όμως θα πρέπει να σέβονται τον οποιονδήποτε μπει και κάτσει στο έδρανο αυτό αν είναι ο λάθος άνθρωπος δεν αφορά τα παιδια αλλά τον σύλλογο γονέων τους Έλληνες πολίτες ευρύτερα και το υπουργείο παιδείας κτλ

στο λεωφορείο αν μπει μια γιαγιάκα το τσογλανι καλά θα κάνει να σηκωθεί από την θέση αν είναι όλες γεμάτες.

Οι μικροτεροι πρεπεια να σέβονται τους μεγαλυτερους.

Επεξ/σία από Dr_Pepper
  • Like 1
Δημοσ.
14 ώρες πριν, Retromaniac είπε

Πιο τεμπέληδες έχουν γίνει όλοι. Το επίπεδο των μαθητών είναι στα τάρταρα. Ειδικά στην εφηβεία είναι αλλού για αλλού.

Πως να σου μεινει η γνωση,οταν αντι να μορφωνεσαι,απλα ανοιγεις το google για να την "πεις" στην παρεα,να επικρατησει η γνωμη και μετα να το  ξεχασεις;

Δημοσ.
11 ώρες πριν, filip123go είπε

Ωραία, σε αυτό συμφωνώ. 

ΤΙ ΘΑ ΜΟΥ ΚΑΝΕΙ ΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ;;;;  Εδω αυτά δεν τα ξέρουν οι ίδιοι οι παιδαγωγοί , πως θα  τα μάθουν σε εμένα;;; Για πιάσε ένα φυσικό λυκείου ας πούμε να σου κάνει ανάλυση σημάτων και να σου εξηγήσει και για ποιον λόγο υπάρχει αυτό το πράγμα, ή έναν χημικό να σου εξηγήσει τα κράματα του σιδήρου (Ωστενίτης, Σεμεντίτης κλπ κλπ) και πως χρησιμοποιούνται στη βιομηχανία..  Σαν χαζοί θα σε κοιτάνε (καλα για γυμνάσιο δεν το συζητώ καν) .
Μην λέμε ότι θέλουμε. Οι γνώσεις που έχουν οι παιδαγωγοί είναι στην καλύτερη το bare minimum της επιστήμης. Οποιοσδήποτε μηχανικός που σέβεται τον εαυτό του, ξέρει καλύτερη φυσική, μαθηματικά, πληροφορική και γενικά όλα τα STEM μαθήματα από έναν μέσο παιδαγωγό που διδάσκει σε σχολείο. 

Εκανα μαθήματα 4 χρόνια σε πανεπιστήμιο. 

Πως στο καλό φταίω εγώ, εαν ο δάσκαλος δεν μπορεί (βασικά  δεν τον νοιάζει) να κεντρίσει το ενδιαφέρον των παιδιων;

Α ναι συγνώμη, ξέχασα να αναφέρω ότι φταίνε και αυτοί που ψηφιζω (οι οποίοι δεν ξέρουμε ποιοι είναι, αλλα δεν έχει σημασία. ΦΤΑΙΝΕ!!! )

Φυσικά, αφού το φροντιστήριο φέρνει αποτέλεσμα, ενώ το σχολείο όχι. Και το καλύτερο είναι πως οι ίδιοι καθηγητές που είναι στο σχολείο, το απόγευμα κάνουν actually μάθημα στο φροντιστήριο . 

Ενώ η δική σου στατιστική τι να πω. "Dude trust me" φάση. 

Εμφάνιση κρυμμένου περιεχομένου

Εάν παρέλειψα κάτι, να μου το επισημάνεις,  να το απαντήσω.

...καλησπέρα σας... ως τι κάνατε μαθήματα στο πανεπιστήμιο;

Δημοσ.
17 ώρες πριν, Retromaniac είπε

Εντυπωσιακή στατιστική έρευνα. Συγχαρητήρια. Πήγαινε και σε ένα γενικό λύκειο τώρα να δεις τι γίνεται, για να μην μιλήσω για ΕΠΑΛ.

Ενω η δικη σου στατιστικη ηταν "source : trust me bro. "

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
7 λεπτά πριν, Ntinaras είπε

Ενω η δικη σου στατιστικη ηταν "source : trust me bro. "

Διάβασε τι έγραψα για την δικιά μου, απαντώντας στον άλλον, παρακάτω.... Τώρα αν πιστεύεις ακόμη ότι είσαι πιο ειδικός ή ότι η άποψή σου έχει μεγαλύτερη βαρύτητα στο συγκεκριμένο θέμα τότε είσαι κλασσικός Έλληνας.

Αναφορά σε κείμενο

Η δική μου στατιστική συμπεριλαμβάνει 3 με 4 ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΑ σχολεία κάθε χρόνο, με 450 μαθητές περίπου (που τους κάνω μάθημα) και γνωριμία/συζητήσεις με δεκάδες δασκάλους. Αυτός έβαλε 3 βίντεο από το yourtube. Αν νομίζεις ότι είμαι "trust me φάση" (μου αρέσει το επίπεδο της γλώσσας που χρησιμοποιείς για "εκπαιδευτικός"), τότε αυτός τι είναι ή εσύ που έκανες 4 χρόνια σε ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ και όχι σε παιδιά;

Επεξ/σία από Retromaniac
Δημοσ.
29 λεπτά πριν, Retromaniac είπε

Διάβασε τι έγραψα για την δικιά μου, απαντώντας στον άλλον, παρακάτω.... Τώρα αν πιστεύεις ακόμη ότι είσαι πιο ειδικός ή ότι η άποψή σου έχει μεγαλύτερη βαρύτητα στο συγκεκριμένο θέμα τότε είσαι κλασσικός Έλληνας.

Εκανες μαθημα και πριν 30 χρονια?

Δημοσ.
11 λεπτά πριν, Ntinaras είπε

Εκανες μαθημα και πριν 30 χρονια?

Ναι, πριν 30 χρόνια ήμουν μαθητής και τώρα είμαι δάσκαλος. Άρα έχω μέτρο σύγκρισης. Εσύ έχεις μόνο σαν μαθητής. Επίσης το ότι τώρα είμαι δάσκαλος με βοηθάει να επαναξιολογήσω τις καταστάσεις που έζησα σαν μαθητής. Εσύ ακόμη τις αξιολογείς με την οπτική του μαθητή.

Παραδέξου λοιπόν το αυτονόητο για να μην είσαι κλασσικός Έλληνας.

Δημοσ.
Στις 21/12/2022 στις 1:58 ΠΜ, StamTheMan είπε

Και παρ'ολα αυτα,με τοση προσβαση στη γνωση,ο κοσμος γινεται ολοενα και πιο χαζος.

Μεγάλη κουβέντα. 

Ο κόσμος γίνεται ολοένα και πιο τεμπέλης. 

Η πληροφορία υπάρχει εκεί έξω, αλλά είναι παντελώς ΑΧΡΗΣΤΗ αν δεν την αξιοποιήσεις, δηλαδή αν δεν έχεις κριτική σκέψη για να βάλεις κάτω τις 3-4 πηγές ενημέρωσης, και να βγάλεις εσύ το δικό σου συμπέρασμα. 

Ο κόσμος βαριέται να φιλτράρει το παραμικρό, και τα κατεβάζει όλα αμάσητα. Είμαστε (σαν κόσμος) πλέον καταναλωτές περιεχομένου, όχι δημιουργοί. Το πρόβλημα θα ενταθεί με τις νέες γενιές ακόμα περισσότερο, γιατί δε ΜΑΘΑΙΝΟΥΝ να το ψάχνουν. 

Με ένα google search (ή bing search, για τους πιο τολμηρούς), βρίσκεις μία απάντηση στο ερωτημά σου, και αν είναι στα πρώτα 3-4 αποτελέσματα "έκλεισες", δε θα ασχοληθείς να διαβάσεις περισσότερο και να εμβαθύνεις. Πραγματικά πολύ μεγάλο πρόβλημα. 

• Like 2
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
Στις 21/12/2022 στις 1:08 ΜΜ, Retromaniac είπε

Όσον αφορά την εξυπνάδα, ναι είναι πιο έξυπνα να σου την πουν, να σε κοντραρουν, να σου αντιμιλησουν, να βγουν έξω και να φέρονται σαν χουλιγκαν, σαν πρωτόγονοι. Και ναι, βλέπουν όλη μέρα youtube και να μαζεύουν πληροφορίες που αγνοούσαμε στη  ηλικία τους κτλ. Αλλά όχι δεν είναι πιο έξυπνα στην επίλυση προβλημάτων και στη πραγματική γνώση.

Οι ίδιες ανεπάρκειες 20 χρόνια. Μια μάζα που λέγεται "τα παιδιά" κι ένας τύπος που νομίζει ότι η ευγένεια και ο σεβασμός είναι το ίδιο πράγμα -και απορεί που τα παιδιά δεν κάνουν το ίδιο λάθος για το οποίο έχει πείσει τον εαυτό του. Απαίδευτοι άνθρωποι που δεν μπορούν να στηρίξουν ούτε τα παιδιά τους στην εξερεύνηση του εαυτού τους, πόσο μάλλον τα παιδιά άλλων στοιβαγμένα σε 20άδες στην ίδια αίθουσα που πουλάνε μούρη, γνώση και επίπεδο στις αναρτήσεις τους με ορθογραφικά λάθη. Νοσταλγία για "εμένα όταν ήμουν παιδί" και κεκαλυμμένος φθόνος για τα παραπάνω εργαλεία που έχουν τώρα τα παιδιά που αφαιρούν από την επίπλαστη σημαντικότητα της "αυθεντίας".

Καλή λησμονιά.

Επεξ/σία από Lucifer
  • Thanks 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
2 ώρες πριν, Lucifer είπε

Οι ίδιες ανεπάρκειες 20 χρόνια. Μια μάζα που λέγεται "τα παιδιά" κι ένας τύπος που νομίζει ότι η ευγένεια και ο σεβασμός είναι το ίδιο πράγμα -και απορεί που τα παιδιά δεν κάνουν το ίδιο λάθος για το οποίο έχει πείσει τον εαυτό του. Απαίδευτοι άνθρωποι που δεν μπορούν να στηρίξουν ούτε τα παιδιά τους στην εξερεύνηση του εαυτού τους, πόσο μάλλον τα παιδιά άλλων στοιβαγμένα σε 20άδες στην ίδια αίθουσα που πουλάνε μούρη, γνώση και επίπεδο στις αναρτήσεις τους με ορθογραφικά λάθη. Νοσταλγία για "εμένα όταν ήμουν παιδί" και κεκαλυμμένος φθόνος για τα παραπάνω εργαλεία που έχουν τώρα τα παιδιά που αφαιρούν από την επίπλαστη σημαντικότητα της "αυθεντίας".

Καλή λησμονιά.

Πρέπει να δεις κάποιον ειδικό επειγόντως. Η μοναξιά κάνει κακό.

Επεξ/σία από Retromaniac

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...