Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
1 ώρα πριν, Retromaniac είπε

Πιο τεμπέληδες έχουν γίνει όλοι. Το επίπεδο των μαθητών είναι στα τάρταρα. Ειδικά στην εφηβεία είναι αλλού για αλλού.

Ναι, θυμαμαι κι εγω στην εποχη μου ποσο μορφωμενοι ηταν οι μαθητες.

• Like 3
  • Thanks 1
  • Απαντ. 57
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

αριστο εργαλειο, εγραφα απλα fifa και εβγαζε πινακαι με αγωνες αποτελεσματα κλπ.

και τωρα ακομα! ουτε πολλα κλικς ουτε γραψιματα.

ναι η τεχνολογια προαγει την τεμπελια, η τεμπελια τη δημιουργια, η δημιουργια την τεχνολογια και κλεινει ο κυκλος :P

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
11 ώρες πριν, giorgosk12 είπε

Αυτο το μονοπώλιο που ονομάζεται Google search κλπ πρέπει  κάποια στιγμή να αρθεί.

χρησιμοποίησε duckduckgo problem  solved 

* και να το κάνεις default search engine σε όλες τι συσκευές σου, οδηγίες https://support.google.com/websearch/answer/464?hl=en

(ειναι για google αλλα τα ιδια βηματα ισχύουν για ολες τις μηχανέςαναζήτησηςτουλαχιστον τις δηομισιες και μεγαλες )

Επεξ/σία από Dr_Pepper
  • Like 2
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, Ntinaras είπε

Ναι, θυμαμαι κι εγω στην εποχη μου ποσο μορφωμενοι ηταν οι μαθητες.

Τουλάχιστον υπήρχε περισσότερη παιδεία, σεβασμός, αρχές.... Αν και σαν εκπαιδευτικός και πρώην μαθητής να σου πω ότι έχω και ένα επιπλέον σύγκρισης.

Επεξ/σία από Retromaniac
  • Like 2
Δημοσ.

Τουλάχιστον υπήρχε περισσότερη παιδεία, σεβασμός, αρχές.... Αν και σαν εκπαιδευτικός και πρώην μαθητής να σου πω ότι έχω και ένα επιπλέον σύγκρισης.

Όπως έχω γράψει και σε άλλο  ποστ, ο σεβασμός κερδίζεται. Αυτή τη καραμέλα του "πρέπει να με σέβεσαι μόνο και μόνο επειδή είμαι μεγαλύτερος/εκπαιδευτικός/βάλε ότι άλλο θέλεις" πρέπει κάποια στιγμή να σταματήσει. Πρέπει να σε σέβομαι επειδή είσαι άνθρωπος και αντίστοιχα πρέπει να σέβεσαι εσύ εμένα. Εαν τα παιδιά δεν σέβονται τους εκπαιδευτικούς κατα 90% φταίνε οι ίδιοι εκπαιδευτικοί. Ημουν και εγώ στο χώρο της εκπαίδευσης αρκετά χρόνια και όσοι συνάδελφοι είχαν "παράπονα" , ήταν καθαρά από δική τους ανικανότητα. 

Επίσης όποιος πιστεύει ότι τα παιδια τώρα είναι λιγότερο έξυπνα ή έχουν λιγότερες γνώσεις απ ότι είχαν τα παιδια 20 και 30 χρόνια πριν, απλα γίνεται γραφικός. Ενας 15χρονος στα 90s δεν ήξερε τι συμβαίνει πέρα από τη γειτονιά του. 

• Like 3
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
3 ώρες πριν, filip123go είπε

Όπως έχω γράψει και σε άλλο  ποστ, ο σεβασμός κερδίζεται. Αυτή τη καραμέλα του "πρέπει να με σέβεσαι μόνο και μόνο επειδή είμαι μεγαλύτερος/εκπαιδευτικός/βάλε ότι άλλο θέλεις" πρέπει κάποια στιγμή να σταματήσει. Πρέπει να σε σέβομαι επειδή είσαι άνθρωπος και αντίστοιχα πρέπει να σέβεσαι εσύ εμένα. Εαν τα παιδιά δεν σέβονται τους εκπαιδευτικούς κατα 90% φταίνε οι ίδιοι εκπαιδευτικοί. Ημουν και εγώ στο χώρο της εκπαίδευσης αρκετά χρόνια και όσοι συνάδελφοι είχαν "παράπονα" , ήταν καθαρά από δική τους ανικανότητα. 

Επίσης όποιος πιστεύει ότι τα παιδια τώρα είναι λιγότερο έξυπνα ή έχουν λιγότερες γνώσεις απ ότι είχαν τα παιδια 20 και 30 χρόνια πριν, απλα γίνεται γραφικός. Ενας 15χρονος στα 90s δεν ήξερε τι συμβαίνει πέρα από τη γειτονιά του.

Πόσο επιπόλαιη και αφοριστική τοποθέτηση στο πνεύμα της εποχής που θέλει τα παιδιά παντοκράτορες. Ο σεβασμός δεν κερδίζεται αλλά χάνεται. Δεν χρειάζεται κανείς να κερδίσει το σεβασμό, πρέπει να είναι δεδομένος και προς τους μαθητές και προς όλους. Ο σεβασμός των δασκάλων προς τους μαθητές είναι πολύ μεγαλύτερος από αυτόν που θες να μας περάσεις. Αντίθετα, κάποια παιδιά δεν έχουν πια κανένα σεβασμό για κανέναν. Δεν μιλάω για ΟΛΑ τα παιδιά, προφανώς.

Και ο σεβασμός που πρέπει να δείχνουμε όλοι προς όλους μαθαίνεται στο σπίτι και όχι στο σχολείο. Εξάλλου βλέπω τεράστια συσχέτιση της καλής συμπεριφοράς των γονέων και των παιδιών. Σπάνια θα δεις γονέα ευγενικό, διαλεκτικό που να ενδιαφέρεται πραγματικά για το παιδί του και όχι για το εγώ του, και το παιδί του να έχει κακή συμπεριφορά στο σχολείο και έλλειψη σεβασμού.

Όσον αφορά την εξυπνάδα, ναι είναι πιο έξυπνα να σου την πουν, να σε κοντραρουν, να σου αντιμιλησουν, να βγουν έξω και να φέρονται σαν χουλιγκαν, σαν πρωτόγονοι. Και ναι, βλέπουν όλη μέρα youtube και να μαζεύουν πληροφορίες που αγνοούσαμε στη  ηλικία τους κτλ. Αλλά όχι δεν είναι πιο έξυπνα στην επίλυση προβλημάτων και στη πραγματική γνώση.

Όχι αγαπητέ δεν θέλω να κερδίσω τον σεβασμό αυτών των παιδιών. Τον σεβασμό προς το πρόσωπο μου τον θεωρώ δεδομένο εκτός και αν αποδείξω ότι δεν τον αξίζω.  Και αυτό πρέπει να ισχύει για κάθε άνθρωπο, μικρό ή μεγάλο. Γιατί με την δικιά σου οπτική θα πρέπει και τα παιδιά να κερδίζουν το σεβασμό των δασκάλων. Τι; Όχι;

Οπότε αυτή την αντίληψη ότι οι ανίκανοι δάσκαλοι φταίνε ελπίζω να μην την περάσεις και στα παιδιά σου, γιατί δεν θα καταφέρεις τίποτε άλλο από την αδιαφορία του παιδιού για το σχολείο.

Αν κάποιος ευθύνεται για το παιδί αυτός είναι ο κηδεμόνας του και όχι ο δάσκαλος. Αυτός έχει την ΠΛΗΡΗ ευθύνη για το τι άνθρωπο θα παραδώσει στην κοινωνία. Ο δάσκαλος είναι εκεί για να τους μάθει μαθηματικά, γλώσσα, φυσική κτλ και όχι για να αντικαταστήσει τον κηδεμόνα του.

Επεξ/σία από Retromaniac
  • Like 1
  • Thanks 4
Δημοσ.
15 ώρες πριν, this.is.elia είπε

Κάτσε να ξεκινήσει η δίκη της Πισπιρίγκου και θα δεις που θα φτάσουν οι αναζητήσεις. Ποιος Εμπαπές τώρα...

Θα δεις ότι θα αποδειχθεί αθώα και θα κάνει μήνυση στο δημόσιο για 5 εκατομμύρια στο τέλος.

Δημοσ.
34 λεπτά πριν, Retromaniac είπε

Πόσο επιπόλαιη και αφοριστική τοποθέτηση στο πνεύμα της εποχής που θέλει τα παιδιά παντοκράτορες. Ο σεβασμός δεν κερδίζεται αλλά χάνεται. Δεν χρειάζεται κανείς να κερδίσει το σεβασμό, πρέπει να είναι δεδομένος και προς τους μαθητές και προς όλους. Ο σεβασμός των δασκάλων προς τους μαθητές είναι πολύ μεγαλύτερος από αυτόν που θες να μας περάσεις. Αντίθετα, κάποια παιδιά δεν έχουν πια κανένα σεβασμό για κανέναν. Δεν μιλάω για ΟΛΑ τα παιδιά, προφανώς.

WTF, δεν διάβασες καν τι έγραψα. Το ίδιο πράγμα λέω. Πρέπει να σε σέβεται επειδή είσαι άνθρωπος, όχι για κάποια ιδιότητα την οποία κατέχεις. 

38 λεπτά πριν, Retromaniac είπε

Και ο σεβασμός που πρέπει να δείχνουμε όλοι προς όλους μαθαίνεται στο σπίτι και όχι στο σχολείο.

Σε αυτό συμφωνώ, δεν ξέρω γιατί έβγαλες διαφορετικό συμπέρασμα. 

39 λεπτά πριν, Retromaniac είπε

Αλλά όχι δεν είναι πιο έξυπνα στην επίλυση προβλημάτων και στη πραγματική γνώση.

define "πραγματική γνώση".

41 λεπτά πριν, Retromaniac είπε

Αν κάποιος ευθύνεται για το παιδί αυτός είναι ο κηδεμόνας του και όχι ο δάσκαλος. Αυτός έχει την ΠΛΗΡΗ ευθύνη για το τι άνθρωπο θα παραδώσει στην κοινωνία. Ο δάσκαλος είναι εκεί για να τους μαθηματικά, γλώσσα, φυσική κτλ και όχι για να αντικαταστήσει τον κηδεμόνα του.

Και σε αυτό συμφωνώ απόλυτα. Οι περισσότεροι δάσκαλοι δεν είναι ικανοί ούτε να διδάξουν τα βασικά (εξου και τα φροντιστήρια) όχι να διαμορφώσουν χαρακτήρα. 

Δημοσ.
12 ώρες πριν, HateMe είπε

Bing δεν έχεις στο χωρίο σου ; 

😄😄😄 Ναι 'σαι καλά με το αστείο σου. Το μπινγκ είναι μηχανή αναζήτησης. Χαχαχααα. 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
3 ώρες πριν, filip123go είπε

Όπως έχω γράψει και σε άλλο  ποστ, ο σεβασμός κερδίζεται

Έγραψες ότι κερδίζεται. Πες μου εσύ που έγραψα ότι πρέπει να με σέβονται επειδή είμαι δάσκαλος και απάντησες έτσι;

Επίσης γιατί μίλησες για 90% φταίξιμο του δασκάλου; Τι κάνει λάθος στο 90% των περιπτώσεων που του αξίζει να χαθεί ο σεβασμός προς το πρόσωπό του;

Και το ότι οι περισσότεροι δάσκαλοι δεν είναι ικανοί να διδάξουν που το συμπέρανες; Να σου θυμίσω ότι το εκπαιδευτικό μας σύστημα (όχι οι δάσκαλοι) ενισχύει τον πρωταθλητισμό ο οποίος ωθεί τα παιδιά στα φροντιστήρια όπου παρακολουθούν (σε αντίθεση με το σχολείο ) με ευλάβεια, στα οποία φροντιστήρια πάνε κυρίως τα παιδιά που ενδιαφέρονται, ενώ στο σχολείο πάνε και πολλά περισσότερα που δεν ενδιαφέρονται και τέλος στα φροντιστήρια είναι 5-8 παιδιά ανά τμήμα και όχι 18 με 25. Βέβαια το δικό σου συμπέρασμα είναι ότι είναι ανίκανοι οι δάσκαλοι και όχι αυτοί που ψηφίζεις ή η νοοτροπία των γονέων που θεωρούν των εαυτό τους παντογνώστη και ειδήμονα και έχει άποψη για κάθε πτυχή της εκπαιδευτικής διαδικασίας την οποία βέβαια είναι μία άποψη που θέλει και να επιβάλλει τις περισσότερες φορές. Και οι γονείς δεν ενδιαφέρονται για το σχολείο όσο για το φροντιστήριο.

Όσον αφορά την πραγματική γνώση, είναι αυτή που θα πάρει το παιδί όταν έχει μία τάξη ο δάσκαλος που δεν αγκομαχά απλά για να επιβάλλει την τάξη αλλά του μένει πολύ χρόνος να διδάξει. Αν δεν έχεις τύχει σε τέτοια τάξη, μπορείς να κατηγορήσεις άνετα τους συμμαθητές σου που δεν γνωρίζεις πια την διαφορά της πραγματικής γνώσης μα αυτή που έχουν τα παιδιά του σήμερα.

Επεξ/σία από Retromaniac
  • Like 1
  • Thanks 1
Δημοσ.
4 ώρες πριν, Retromaniac είπε

Ναι τρομερη παιδεια υπηρχε τοτε

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
55 λεπτά πριν, Retromaniac είπε

Να σου θυμίσω ότι το εκπαιδευτικό μας σύστημα (όχι οι δάσκαλοι)

Aχ αυτό το σύστημα, αυτή η κοινωνία, αυτοι οι γονεις, αυτός ο γείτονας κλπ κλπ κλπ .... Ολοι είναι υπεύθυνοι εκτος από τους καθηγητες.  

55 λεπτά πριν, Retromaniac είπε

Όσον αφορά την πραγματική γνώση, είναι αυτή που θα πάρει το παιδί όταν έχει μία τάξη ο δάσκαλος που δεν αγκομαχά απλά για να επιβάλλει την τάξη αλλά του μένει πολύ χρόνος να διδάξει. Αν δεν έχεις τύχει σε τέτοια τάξη, μπορείς να κατηγορήσεις άνετα τους συμμαθητές σου που δεν γνωρίζεις πια την διαφορά της πραγματικής γνώσης μα αυτή που έχουν τα παιδιά του σήμερα.

Δεν μου απαντάς. Τι θεωρείς πραγματική γνώση;; Το να μάθει ένα παιδί απ έξω την ιστορία, είναι πραγματική γνώση; Η να μάθει απ έξω όλα τα βουνα και τα ποτάμια της χώρας; Η να μάθει να λύνει μια άσκηση στη φυσική ;

Επεξ/σία από filip123go
  • Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
39 λεπτά πριν, filip123go είπε

Aχ αυτό το σύστημα, αυτή η κοινωνία, αυτοι οι γονεις, αυτός ο γείτονας κλπ κλπ κλπ .... Ολοι είναι υπεύθυνοι εκτος από τους καθηγητες.  

Δεν μου απαντάς. Τι θεωρείς πραγματική γνώση;; Το να μάθει ένα παιδί απ έξω την ιστορία, είναι πραγματική γνώση; Η να μάθει απ έξω όλα τα βουνα και τα ποτάμια της χώρας; Η να μάθει να λύνει μια άσκηση στη φυσική ;

Εγώ σου απάντησα και εσύ ανταπαντάς χωρίς επιχειρήματα  απλά προσπαθώντας να προκαλέσεις εντυπώσεις -> "Aχ αυτό το σύστημα, αυτή η κοινωνία, αυτοι οι γονεις, αυτός ο γείτονας κλπ κλπ κλπ .... Ολοι είναι υπεύθυνοι εκτος από τους καθηγητες" 

Εκτός αυτού, αφήνεις έξω τα περισσότερα στα οποία δεν μπορείς να απαντήσεις χωρίς κάποιο είδος αστεϊσμού.

Τα παραδείγματα που προσπαθείς να αναφέρεις ως γνώση απλά δείχνουν ότι δεν έχεις ιδέα τι είναι πραγματική γνώση.

Το να μάθεις "το γιατί και το πώς", είναι η πραγματική γνώση στην ιστορία. Το να μάθεις για τα (και όχι ποια) ποτάμια και τις λίμνες, είναι πραγματική γνώση. Το να μάθεις πως λειτουργεί η φύση και όχι απλά να μάθει να λύνει ασκήσεις είναι η πραγματική γνώση. Την γνώση λοιπόν αυτή θα στη μάθει το σχολείο που δεν ασχολείτε να σου τυποποιήσει μία μεθοδολογία για να πετύχεις σε εξετάσεις σε αντίθεση με κάποιο φροντιστήριο.

Ήσουν στα αλήθεια διδάσκων ή μας πουλάς φούμαρα αγαπητέ; Αυτό που καταλαβαίνω εγώ είναι ότι απλά έχεις μία επιπόλαιη άποψη του μέσου ανθρώπου στην σημερινή κοινωνία που φταίνε όλοι οι άλλοι εκτός απο εμάς. Γιατί υπάρχουν πραγματα στα οποία φταίνε οι δάσκαλοι αλλά δεν είναι αυτά που κατανομάζεις. Αυτά που κατανομάζεις είναι αυτά που φταις εσύ και οι άλλοι αλλά νομίζετε ότι φταίνε οι δάσκαλοι.

Ενδιαφέρον θα είχε να είχες απαντήσει και στα άλλα ζητήματα που σου απάντησα.

Καλή συνέχεια γιατί κάπου εδώ κατάλαβα με ποιον και γιατί κάνω διάλογο.

40 λεπτά πριν, Ntinaras είπε

Ναι τρομερη παιδεια υπηρχε τοτε

Εντυπωσιακή στατιστική έρευνα. Συγχαρητήρια. Πήγαινε και σε ένα γενικό λύκειο τώρα να δεις τι γίνεται, για να μην μιλήσω για ΕΠΑΛ.

Επεξ/σία από Retromaniac
  • Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
43 λεπτά πριν, Retromaniac είπε

Το να μάθεις "το γιατί και το πώς", είναι η πραγματική γνώση στην ιστορία. Το να μάθεις για τα (και όχι ποια) ποτάμια και τις λίμνες, είναι πραγματική γνώση. Το να μάθεις πως λειτουργεί η φύση και όχι απλά να μάθει να λύνει ασκήσεις είναι η πραγματική γνώση.

Ωραία, σε αυτό συμφωνώ. 

Την γνώση λοιπόν αυτή θα στη μάθει το σχολείο

ΤΙ ΘΑ ΜΟΥ ΚΑΝΕΙ ΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ;;;;  Εδω αυτά δεν τα ξέρουν οι ίδιοι οι παιδαγωγοί , πως θα  τα μάθουν σε εμένα;;; Για πιάσε ένα φυσικό λυκείου ας πούμε να σου κάνει ανάλυση σημάτων και να σου εξηγήσει και για ποιον λόγο υπάρχει αυτό το πράγμα, ή έναν χημικό να σου εξηγήσει τα κράματα του σιδήρου (Ωστενίτης, Σεμεντίτης κλπ κλπ) και πως χρησιμοποιούνται στη βιομηχανία..  Σαν χαζοί θα σε κοιτάνε (καλα για γυμνάσιο δεν το συζητώ καν) .
Μην λέμε ότι θέλουμε. Οι γνώσεις που έχουν οι παιδαγωγοί είναι στην καλύτερη το bare minimum της επιστήμης. Οποιοσδήποτε μηχανικός που σέβεται τον εαυτό του, ξέρει καλύτερη φυσική, μαθηματικά, πληροφορική και γενικά όλα τα STEM μαθήματα από έναν μέσο παιδαγωγό που διδάσκει σε σχολείο. 

Ήσουν στα αλήθεια διδάσκων ή μας πουλάς φούμαρα αγαπητέ; Αυτό που καταλαβαίνω εγώ είναι ότι απλά έχεις μία επιπόλαιη άποψη του μέσου ανθρώπου στην σημερινή κοινωνία που φταίνε όλοι οι άλλοι εκτός απο εμάς.

Εκανα μαθήματα 4 χρόνια σε πανεπιστήμιο. 

Αυτά που κατανομάζεις είναι αυτά που φταις εσύ και οι άλλοι αλλά νομίζετε ότι φταίνε οι δάσκαλοι.

Πως στο καλό φταίω εγώ, εαν ο δάσκαλος δεν μπορεί (βασικά  δεν τον νοιάζει) να κεντρίσει το ενδιαφέρον των παιδιων;

Βέβαια το δικό σου συμπέρασμα είναι ότι είναι ανίκανοι οι δάσκαλοι και όχι αυτοί που ψηφίζεις ή η νοοτροπία των γονέων που θεωρούν των εαυτό τους παντογνώστη και ειδήμονα και έχει άποψη για κάθε πτυχή της εκπαιδευτικής διαδικασίας την οποία βέβαια είναι μία άποψη που θέλει και να επιβάλλει τις περισσότερες φορές.

Α ναι συγνώμη, ξέχασα να αναφέρω ότι φταίνε και αυτοί που ψηφιζω (οι οποίοι δεν ξέρουμε ποιοι είναι, αλλα δεν έχει σημασία. ΦΤΑΙΝΕ!!! )

Και οι γονείς δεν ενδιαφέρονται για το σχολείο όσο για το φροντιστήριο.

Φυσικά, αφού το φροντιστήριο φέρνει αποτέλεσμα, ενώ το σχολείο όχι. Και το καλύτερο είναι πως οι ίδιοι καθηγητές που είναι στο σχολείο, το απόγευμα κάνουν actually μάθημα στο φροντιστήριο . 

Εντυπωσιακή στατιστική έρευνα. Συγχαρητήρια. Πήγαινε και σε ένα γενικό λύκειο τώρα να δεις τι γίνεται, για να μην μιλήσω για ΕΠΑΛ.

Ενώ η δική σου στατιστική τι να πω. "Dude trust me" φάση. 

Spoiler

Εάν παρέλειψα κάτι, να μου το επισημάνεις,  να το απαντήσω.

Επεξ/σία από filip123go
Δημοσ.
17 ώρες πριν, polaki είπε

Μπορείς να χρησιμοποιείς αν θες και το Bing. Αλλά δεν θες. 

Δε θα ήταν πιο ωραία οι μισοί να χρησιμοποιείτε το bing ωστε αυτο να ειναι στους μισους που χρησιμοποιουν το google ;

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...