Lucifer Δημοσ. 20 Δεκεμβρίου 2022 Δημοσ. 20 Δεκεμβρίου 2022 (επεξεργασμένο) Καλησπέρα σε όλους, προσπαθώ να ανοίξω το Speedport (fiber 200) στο TightVNC μέσω Internet. Μέσω LAN δουλεύει μια χαρά στην 5900. Ό,τι έχω προσπαθήσει ως τώρα δεν έχει δουλέψει, δεν μπορώ να βγάλω καν ping στην public ip μου. Μπορεί κάποιος να με βοηθήσει με τις σωστές ρυθμίσεις; Ευχαριστώ εκ των προτέρων! Επεξ/σία 24 Δεκεμβρίου 2022 από Lucifer
Gogotsa Δημοσ. 21 Δεκεμβρίου 2022 Δημοσ. 21 Δεκεμβρίου 2022 Θα εγκαταστησεις ενα software vpn τυπου tailscale και στα 2 pcs που σου κανουν στατικη ip και θα μπαινεις μεσω αυτης. https://tailscale.com/ 1
Sarandis Δημοσ. 21 Δεκεμβρίου 2022 Δημοσ. 21 Δεκεμβρίου 2022 Δες αν όντως είναι public ip αυτή που σου δίνουν, επισης την "αυξημένη προστασία οτενετ" Με ένα port forward θα πρέπει να παίξει, το χρησιμοποιούσα και γω μέχρι που το άλλαξα σε realvnc. 1
Lucifer Δημοσ. 21 Δεκεμβρίου 2022 Μέλος Δημοσ. 21 Δεκεμβρίου 2022 2 ώρες πριν, Gogotsa είπε Θα εγκαταστησεις ενα software vpn τυπου tailscale και στα 2 pcs που σου κανουν στατικη ip και θα μπαινεις μεσω αυτης. https://tailscale.com/ Ευχαριστώ, μπορώ ήδη να μπαίνω μέσω teamviewer αλλά προτιμώ το περιβάλλον του TightVNC γι' αυτό παιδεύομαι! 52 λεπτά πριν, Sarandis είπε Δες αν όντως είναι public ip αυτή που σου δίνουν, επισης την "αυξημένη προστασία οτενετ" Με ένα port forward θα πρέπει να παίξει, το χρησιμοποιούσα και γω μέχρι που το άλλαξα σε realvnc. Πώς βλέπω αν είναι η public; Κι εγώ αυτό ψυλλιάζομαι καθώς δεν pingάρει, αλλά που το βλέπω; Forwarding εννοείται έχω κάνει, αλλά δεν είδα φως...
infin1tyGR Δημοσ. 21 Δεκεμβρίου 2022 Δημοσ. 21 Δεκεμβρίου 2022 (επεξεργασμένο) Αν μέσα στο router η WAN IP αρχίζει από 100 δεν είναι public. Πάρε τηλέφωνο στο 13788 και πες να σε βγάλουν από το CGNAT. 5 minutes ago, Lucifer said: Ευχαριστώ, μπορώ ήδη να μπαίνω μέσω teamviewer αλλά προτιμώ το περιβάλλον του TightVNC γι' αυτό παιδεύομαι! Δεν αντικαθιστά το VNC η εφαρμογή που σου πρότεινε. Επεξ/σία 21 Δεκεμβρίου 2022 από infin1tyGR 1
Lucifer Δημοσ. 21 Δεκεμβρίου 2022 Μέλος Δημοσ. 21 Δεκεμβρίου 2022 10 λεπτά πριν, infin1tyGR είπε Αν μέσα στο router η WAN IP αρχίζει από 100 δεν είναι public. Πάρε τηλέφωνο στο 13788 και πες να σε βγάλουν από το CGNAT. Δεν αντικαθιστά το VNC η εφαρμογή που σου πρότεινε. Δεν αρχίζει από 100, από 94. αρχίζει και ταυτίζεται με αυτή που μου δίνουν υπηρεσίες φάση whatismyip. Προφανώς για την εφαρμογή δεν κατάλαβα χριστό, το ψάχνω τώρα περισσότερο μη σας πρήζω.
infin1tyGR Δημοσ. 21 Δεκεμβρίου 2022 Δημοσ. 21 Δεκεμβρίου 2022 Αν δοκιμάζεις μέσα από το δικό σου δίκτυο με την public IP σου δεν θα παίξει. Δοκίμασε από άλλο δίκτυο, π.χ. από κινητό με data. 1
Lucifer Δημοσ. 21 Δεκεμβρίου 2022 Μέλος Δημοσ. 21 Δεκεμβρίου 2022 4 λεπτά πριν, infin1tyGR είπε Δοκίμασε από άλλο δίκτυο, π.χ. από κινητό με data. Αυτό δοκιμάζω (και αυτό είναι και αυτό που θέλω να πετύχω πρακτικά, να έχω πρόσβαση από κινητό έξω όπως κάνω και με το teamviewer). Δοκίμασα ακόμα και να βάλω το ίδιο port με το TeamViewer στο TightVNC αλλά μπάλες. Είμαι πλέον σίγουρος ότι το ζήτημα το έχει η IP, θα δοκιμάσω τη λύση του @Gogotsa μήπως και...
infin1tyGR Δημοσ. 21 Δεκεμβρίου 2022 Δημοσ. 21 Δεκεμβρίου 2022 Το port forward έχει γίνει σίγουρα σωστά; Στο σωστό interface;
Lucifer Δημοσ. 21 Δεκεμβρίου 2022 Μέλος Δημοσ. 21 Δεκεμβρίου 2022 Έχω ανοίξει TCP και UDP (καρτέλα Firewall) το ίδιο port για το PC που τρέχει ο VNC server. Σωστά;
infin1tyGR Δημοσ. 21 Δεκεμβρίου 2022 Δημοσ. 21 Δεκεμβρίου 2022 Σωστά. Έχει κι ένα πεδίο WAN Connection που πρέπει να προσέξεις αν είναι σωστό για τη σύνδεσή σου. 1
Lucifer Δημοσ. 21 Δεκεμβρίου 2022 Μέλος Δημοσ. 21 Δεκεμβρίου 2022 1 ώρα πριν, infin1tyGR είπε Σωστά. Έχει κι ένα πεδίο WAN Connection που πρέπει να προσέξεις αν είναι σωστό για τη σύνδεσή σου. Το Ethernet_PPP λέμε;
infin1tyGR Δημοσ. 22 Δεκεμβρίου 2022 Δημοσ. 22 Δεκεμβρίου 2022 Σωστά, αν έχεις FTTH αυτό είναι. Δυστυχώς δεν μπορώ να σκεφτώ κάτι άλλο που να δημιουργεί πρόβλημα 😕 1
Lucifer Δημοσ. 22 Δεκεμβρίου 2022 Μέλος Δημοσ. 22 Δεκεμβρίου 2022 Σ' ευχαριστώ πάρα πολύ όπως και να 'χει!
Gogotsa Δημοσ. 23 Δεκεμβρίου 2022 Δημοσ. 23 Δεκεμβρίου 2022 Το tailscale σου φτιαχνει static ips στα clients και χρησιμοποιεις αυτες στο vnc για να μπαινεις και να μη ψαχνεσαι με τις public στο ρουτερ σου.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα