Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

H επάρκεια έχει καταργηθεί. Η απάντηση στο ερώτημα είναι όχι, εκτός αν πρόλαβε να πάρει επάρκεια και άδεια διδασκαλίας. Πλέον σε Κέντρα Ξένων Γλωσσών μπορούν να διδάξουν μόνο οι απόφοιτοι φιλολογίας και όσοι είχαν πάρει επάρκεια και άδεια πριν αλλάξει ο νόμος.

Δημοσ.
10 λεπτά πριν, BritGreek είπε

H επάρκεια έχει καταργηθεί. Η απάντηση στο ερώτημα είναι όχι, εκτός αν πρόλαβε να πάρει επάρκεια και άδεια διδασκαλίας. Πλέον σε Κέντρα Ξένων Γλωσσών μπορούν να διδάξουν μόνο οι απόφοιτοι φιλολογίας και όσοι είχαν πάρει επάρκεια και άδεια πριν αλλάξει ο νόμος.

Που είναι και το πιο σωστό κατά την ταπεινή μου γνώμη.

Δημοσ.
29 λεπτά πριν, BritGreek είπε

Κατάλαβα σ ευχαριστώ

19 λεπτά πριν, pi314 είπε

σίγουρα, απλά υπήρχε μια διαφοροποίηση του νόμου για εκεινους που πήραν πριν το 2014 και μετά έμπλεκαν και τον ΕΟΠΠΕΠ. Κατα τα αλλα, ήταν αδικία για τα παιδιά που πήγαιναν και σπούδαζαν ξένες γλώσσες φιλολογίας και πήγαινε ο άλλος και έπαιρνε ενα ECPE. Από έρευνα πάντως το ecpε, φτάνει τσιμα τσιμα το 2ο ετος αγγλικής φιλολογίας και αυτό στο περίπου

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
19 λεπτά πριν, airtrelomike13 είπε

Κατάλαβα σ ευχαριστώ

Υπάρχει κάποιος που υποστηρίζει το αντίθετο; Σας είπαν ότι ισχύει κάτι τέτοιο;

38 λεπτά πριν, pi314 είπε

Συμφωνώ. Μόνο μου ένσταση είναι το γεγονός ότι δεν γίνονται δεκτές για τον συγκεκριμένο σκοπό οι πιστοποιήσεις Celta και Delta.

Επεξ/σία από BritGreek
Δημοσ.
2 λεπτά πριν, BritGreek είπε

Υπάρχει κάποιος που υποστηρίζει το αντίθετο; Σας είπαν ότι ισχύει κάτι τέτοιο;

Συμφωνώ. Μόνο μου ένταση είναι το γεγονός ότι δεν γίνονται δεκτά για τον συγκεκριμένο σκοπό τα πιστοποιητικά Celta και Delta.

μου είπαν οτι όσοι πηραν το ecpe πριν το 2014 μπορούν να πάνε να διδάξουν σε φροντιστήριο. Επίσης κάποτε ερχόταν Έλληνες από το Εξωτερικό πχ Αγγλία, Αφρική και τους έδιναν άδεια διδασκαλία. Τι κουφο ηταν και αυτο

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
11 λεπτά πριν, airtrelomike13 είπε

μου είπαν οτι όσοι πηραν το ecpe πριν το 2014 μπορούν να πάνε να διδάξουν σε φροντιστήριο. Επίσης κάποτε ερχόταν Έλληνες από το Εξωτερικό πχ Αγγλία, Αφρική και τους έδιναν άδεια διδασκαλία. Τι κουφο ηταν και αυτο

Αν δεν πρόλαβαν να πάρουν επάρκεια και άδεια, όχι δεν μπορούν ούτε εκείνοι. Αν είχε κανείς παρακολουθήσει ένα ολόκληρο ακαδημαϊκό έτος σε πανεπιστήμιο στο εξωτερικό, έπαιρνε κανονικά επάρκεια και άδεια. Αν κάποιος απλώς ερχόταν από το εξωτερικό έδινε C2 και την έπαιρνε αν ήθελε να διδάξει σε φροντιστήρια. Τώρα δεν ισχύει τίποτα από αυτά. 

Αυτό που έχει αλλάξει είναι το ότι οι απόφοιτοι ιδιωτικών σχολών που δίνουν πτυχίο πανεπιστημίου σε φιλολογία, έχουν τα ίδια επαγγελματικά δικαιώματα με τους απόφοιτους των δημόσιων πανεπιστημίων, αλλά δεν έχουν ακαδημαϊκά δικαιώματα. Δηλαδή ένας που παίρνει πτυχίο Αγγλικής φιλολογίας σε ιδιωτική σχολή στην Ελλάδα, δεν μπορεί να κάνει μεταπτυχιακό σε δημόσιο πανεπιστήμιο στη χώρα μας. Μπορεί όμως να κάνει στο εξωτερικό. Και επίσης, παίρνει άδεια διδασκαλίας.

Επεξ/σία από BritGreek
Δημοσ.
Στις 20/12/2022 στις 8:30 ΜΜ, pi314 είπε

Θεωρητικά, γιατί πρακτικά υπάρχουν πάρα πολλοί απόφοιτοι αγγλικής φιλολογίας που το επίπεδο τους είναι με το ζόρι B2. Προσωπικά έχω γνωρίσει μόνο μία καθηγήτρια στο λύκειο που πραγματικά ήξερε άπταιστα αγγλικά. Εξαιρούνται προφανώς οι ελάχιστοι που σπούδασαν αγγλική φιλολογία στην Αγγλία. 

Επίσης, με την ίδια λογική θα έπρεπε να απαιτούνται φιλόλογοι, μαθηματικοί και φυσικοί στο δημοτικό αντί για απλούς δασκάλους. 

• Confused 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...