Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Καλησπερα.

Έχω χρόνια ένα apc πολυπριζο και παρατήρησα ότι είναι σβηστό το ένα του λαμπάκι.  Αυτό που λέει 10Α/250 v και απ ότι είδα σημαίνει ότι πλέον δε κάνει τίποτα και είναι σαν πολυπριζο του 2ευρου.

Διαβάζοντας και ψάχνοντας βρήκα τους σταθεροποιητες τασης. Π.χ το παρακάτω.

https://www.skroutz.gr/s/30913210/Powertech-PT-AVR1000I-Compact-Σταθεροποιητής-Τάσης-1000VA-με-3-Πρίζες-Ρεύματος.html?utm_source=android&utm_campaign=skroutz_share

Να το προτιμησω?

Επεξ/σία από pug_f_e
Δημοσ.

Λογικα εχει καει η ασφαλεια του. Αν το ανοιξεις αλλαζεται ευκολα.

Παντως ναι ενα σταθεροποιητης (χωρις να εχω δοκιμασει αυτον που εβαλες λινκ) ειναι σιγουρα καλυτερος.

Κατ εμε τα πολυμπριζα ασφαλειας δε κανουν τιποτα.

Δημοσ.

καλημέρα

εγώ έχω αυτά στις πρίζες που με νοιάζει https://www.skroutz.gr/s/7932649/APC-Essential-Surgearrest-1-Μονή-Εξωτερική-Πρίζα-Ρεύματος-Ασφαλείας-Λευκή-PM1W-GR.html?from=manufacturer

κ αν θέλω κουμπώνω πολύπριζο σ αυτό, πχ το router κ η TV +ps4  και 2ο στον ΗΥ κλπ

Δημοσ.

Τελικά παρατήρησα ότι στο πολυπριζο, ειναι αναμενο και το λαμπάκι 10Α/250v απλά είμαι πολύ αχνό.

Να υποθέσω ότι είναι οκ τελικά το πολυπριζο η οχι?

Επίσης με την ευκαιρία που το έβγαλα και το επεξεργαστήκα .. το έβαλα σε 6 πριζες στο σπίτι.

Στις 3 δεν άναβε το λαμπάκι υης γείωσης!!!

Είναι πρόβλημα αυτό? Πρέπει να φωνάξω ηλεκτρολόγο να τις δει??

Δημοσ.

Ναι ειναι προβλημα αυτο. Απαραιτητο να λειτουργει η γειωση σωστα. Ρελε διαφυγης υπαρχει στο πινακα;

Εαν οχι τοτε να βαλεις αμεσα, ειναι θεμα ζωης -θανατου.

Δημοσ.

Δεν έχω ιδέα...

Μπορώ να το ξεχωρίσω κάπως??

Ενημερωτικά επειδή είναι 2 όροφοι με πίνακα στο κάθε οροφο, πρέπει να έχει και στα 2 τετοιο η στο ένα?

Δημοσ.

Στον ένα πίνακα το πιο μεγάλο έχει αυτό.. 

Που απ ότι είδα μοιάζει με ρελε διαφυγής που googlara να δω πως ειναι

Screenshot_20221222-154223_Photos.jpg

Screenshot_20221222-154223_Photos.jpg.bed9efe5954e0efce8b02ef43965c1cf.jpg

Δημοσ.
2 ώρες πριν, pug_f_e είπε

..... επειδή είναι 2 όροφοι με πίνακα στο κάθε όροφο, πρέπει να έχει και στα 2 τέτοιο η στο ένα?

Αν οι δύο όροφοι έχουν διαφορετικά ρολόγια της Δ.Ε.Η. τότε σίγουρα θέλεις ένα ρελέ διαφυγής σε κάθε πίνακα - όροφο.

Αν οι δύο όροφοι έχουν κοινό ρολόι της Δ.Ε.Η. τότε υπό συγκεκριμένες προϋποθέσεις (και μόνο τότε) μπορείς να χρησιμοποιήσεις μόνο ένα ρελέ. Αλλιώς ένα ρελέ σε κάθε πίνακα.

Σε κάθε περίπτωση από την στιγμή που δεν έχεις γείωση σε τρεις πρίζες (όπως σου λέει και ο Dantε πιο πάνω) φωνάζεις ηλεκτρολόγο χθες.

Υ.Γ.: Στην δεύτερη φωτό είναι όντως το ρελέ διαφυγής. Δοκίμασε το αν δουλεύει πατώντας το μπλε οβάλ κουμπί που γράφει Test Regularly.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Το παρατήρησα που έχει ένα κουμπί για τεστ αλλά δε ξέρω πως δουλεύει και τι κάνει οπότε δε το πάτησα.

Όσο αναφορά τις πριζες..

Τοίχος 1 : εχει 3 πριζες και η μια δεν εχει γειωση. Καινοι 3 ειχαν φτιαχτει απο ηλεκτρολογο πριν 6 χρονια. Αρα ή εκανε χαζομαρα ή απλα να μη κάνει επαφή ή γειωση υποθέτω.θα ανοίξω να δω.

Τοίχος 2: ή πριζα είναι παλιά γιατί.οχι σουκο.

Υπάρχει άραγε περίπτωση να έχει καλώδια μέσα και αν απλά την αντικαταστήσει με μια καινούρια σουκο να είμαι οκ???

Πρεπει να έχω σουκο κάπου κλειστή, οπότε θ το τσεκαρω

Τοίχος 3: έχει σουκο πριζα οπότε δε ξέρω τι μπορεί να φταιει

Επεξ/σία από pug_f_e
Δημοσ.

Δοκίμασε να πατήσεις το κουμπί test. Αν το ρελέ λειτουργεί θα κόψει το ηλεκτρικό ρεύμα τουλάχιστον στον όροφο που βρίσκεται ο πίνακας.

Αν κόψει το ρεύμα και στους δύο ορόφους ο ηλεκτρολόγος έχει κάνει σωστή δουλειά και καλύπτεσαι με το ένα ρελέ στον ένα πίνακα.

Αν πέσει το ρεύμα μόνο στον όροφο που είναι το ρελέ τότε θέλεις οπωσδήποτε ρελέ και στον άλλο πίνακα.

Αυτά που σκέφτεσαι για τις πρίζες είναι σωστά. ΑΝ και ΜΟΝΟ ΑΝ γνωρίζεις  από ηλεκτρολογικά και αφού φυσικά κλείσεις και τους δύο γενικούς (ένα στον κάθε πίνακα) τότε και ΜΟΝΟ ΤΟΤΕ έλεγξε τις πρίζες με προσοχή.

Σε οποιαδήποτε άλλη περίπτωση κάλεσε ένα ηλεκτολόγο.

ΠΡΟΣΟΧΗ ΤΟ ΗΛΕΚΤΡΙΚΟ ΡΕΥΜΑ ΣΚΟΤΩΝΕΙ.

• 1 μήνα μετά...

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...