Προς το περιεχόμενο

Retro Handhelds (Anbernic/Retroid/Powkiddy/κ.α)

vagosvts7
Μετάβαση στην απάντηση Απαντήθηκε από GreeKar98K,
Μήνυμα προστέθηκε από Malthador,

Το νήμα ανοίγει ξανά, γράφω πιο αναλυτικά το τι αφορά και τους κανόνες που θα το διέπουν (πέραν των κανόνων που ισχύουν forum-wide), οι οποίοι πρέπει να ακολουθούνται με ευλάβεια:

• On-topic είναι η κουβέντα γύρω από τα διάφορα ρετρό handheld μηχανήματα που κυκλοφορούν, κυρίως από Κίνα μεριά. 
  • On-topic είναι η κουβέντα γύρω από το σετάρισμα των OS των συσκευών αυτών, χωρίς να υπάρχει ουδεμία αναφορά πάνω σε συγκεκριμένα games, σε roms ή σε BIOS.
  • Το νήμα δεν προσφέρεται για υποστήριξη πάνω στο retroarch, μην αναλώνεστε εκεί γιατί η κουβέντα για τα cores ή το content οδηγεί με μαθηματική ακρίβεια σε κουβέντα για roms και BIOS. Υπάρχουν ολόκληρα wikis που καλύπτουν εκτενέστατα το retroarch.
  • Εννοείται ότι απαγορεύονται ρητά και κατηγορηματικά links που περιέχουν πειρατικό περιεχόμενο (roms, BIOS κλπ) είτε άμεσα, είτε έμμεσα.
  • Εννοείται ότι απαγορεύονται ρητά και κατηγορηματικά οι ερωτήσεις προς αναζήτηση πειρατικού περιεχομένου ή προς συμβουλευτικής σχετικά με πειρατικό περιεχόμενο, ακόμα και μετά «από συνεννόηση μέσω ΠΜ».

Επειδή τα ρετρό μηχανάκια εμπίπτουν σε ευαίσθητη κατηγορία, εάν δείτε κάποιο μέλος να παρεκτρέπεται με το μήνυμά του, είτε του στέλνετε απευθείας ΠΜ για να το διορθώσει, είτε στέλνετε αναφορά και το αναλαμβάνουν οι συντονιστές.

Αν έχετε κάποια απορία, μου στέλνετε ΠΜ. Κατά κανόνα πάντως, αν έχετε αμφιβολία σχετικά με το αν πρέπει να ποστάρετε κάτι, τότε το πιθανότερο είναι ότι απαγορεύεται να το ποστάρετε.

Αυτά τα απλά. Τα τηρείτε και το νήμα δεν θα ξανακλειδωθεί.

Προτεινόμενες αναρτήσεις

15 minutes ago, Artman13 said:

ναι το είδα ότι το ανέφερες απλώς με backup απο stock και μετά εγκατάσταση στο GammaOS τους ίδιους ακριβώς emu χωρίς να ψάχνει έναν έναν απο το ιντερνετ για αμφιβόλου ποιότητας "moded apk" για όσους είναι επι πληρωμή και για τον καθένα ξεχωριστά είναι ποιο γρήγορη και καλύτερη λύση. 

Διαφωνω με την αποψη σου (τους εχω πληρωσει ,νομιζω 5 ευρω τον καθενα ή κατι τετοιο για DS και N64.. ωστε να έχω την τελευταια εκδοση παντα. O Flycast είναι  δωρεαν), αλλά ας αποφασίσει ο ίδιος τι είναι πιο εύκολο,καλυτερο και γρήγορο.

• Like 2
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 2,5k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
11 ώρες πριν, gameleon είπε

Διαφωνω με την αποψη σου (τους εχω πληρωσει ,νομιζω 5 ευρω τον καθενα ή κατι τετοιο για DS και N64.. ωστε να έχω την τελευταια εκδοση παντα. O Flycast είναι  δωρεαν), αλλά ας αποφασίσει ο ίδιος τι είναι πιο εύκολο,καλυτερο και γρήγορο.

Α του προτείνεις να τα αγοράσει αυτά που έχει ήδη δωρεάν στο stock όλα από την αρχή; Οκ τότε γιατί δεν το είχες γράψει στο πρώτο σου μήνυμα απλά πες το του ανθρώπου να το γνωρίζει πως είναι επι πληρωμή. 

Επεξ/σία από Artman13

5 ώρες πριν, Bourdoulas είπε

Έχει χρησιμοποιήσει κάποιος το Odin 2 με το Daijisho; Φορτώνει standalone emus; Γιατί παλιότερα υπήρχε ένα bug και δεν σε άφηνε.

Φορτώνει κανονικά ο Daijisho standalone emulators! Δοκιμασμένο στο odin lite! 

• Like 1

Ενέδωσα και πήρα ένα ANBERNIC RG35XX H με την πρόσφατη προσφορά από το Geekbuying. Το stock OS είναι καλό ή προτείνεται κάτι άλλο; So far εμπειρία με ένα Piboy DMG με ένα rpi4 8GB  και batocera το οποίο δυστυχώς είναι θορυβώδες για τα γούστα μου.

• Like 2

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Καλά εκανες. Καλοριζικο! 

Στο άμεσο μέλλον θα έχουμε πιο πλήρες build του GarlicOS και του MuOs. Γενικά είναι άγουρη προς το παρόν η cfw σκηνή για το κονσολακι. Λείπουν πολλά features.

Μεχρι να έρθει το αναμενόμενο breakthrough, απλά κατέβασε το τελευταίο official firmware και απόλαυσε το κονσολακι σου. Happy retro gaming!

Επεξ/σία από gameleon
  • Like 1

Σορρυ για το οφτοπικ αλλα δινω ενα Rg505 ετοιμο στημενο, λογω ελλειψης χρόνου. Επειδη βλεπω οτι πολλοι εδω ασχολειστε ας το δωσω το λυπαμαι να το βλεπω να καθεται ..

So, πριν είχα το RG353PS και το είχα σετάρι (roms, art box etc) απο το λογισμικό του, απο ότι έχω δει, τις εικόνες τις αποθηκεύει στο κάθε game console folder, στο RG505 όμως δεν φαίνεται να γίνεται το ίδιο, έχει άλλο φάκελο, οπότε η ερώτηση, υπάρχει εύκολος τρόπος για την μεταφορά (προφανώς βαριέμαι να κάνω copy paste και rename folders) ή το ξεχνάω και το ξανακατεβάζω;

Μέχρι στιγμής είμαι με όλα stock και θα το κρατήσω λίγο ακόμα έτσι, μετά θα βάλλω gammaOS, μέχρι στιγμής το stock frond end κατάφερα να το κολλήσω μια φορά, δεν έκανε αποθήκευση το νέο game folder path. τελικά έκανα reset settings και όλα οκ.

Σαν συσκευή η οθόνη ξεχωρίζει, ωραία χρώματα και το μαύρο τα σπάει, oled γαρ, τα σε σειρά L1L2R1R2 με βολεύουν περισσότερο από ότι τα stacked του 353. τα ηχεία είναι πολύ καλά σε low/mid volume και έχουν και ένα stereo effect μιας και είναι δυο, αν είχε το 505 το σχήμα του 353, δλδ στρογγυλεμένες άκρες, θα ήταν τέλειο.

5 ώρες πριν, Havik είπε

Για backup android apps που είπατε, γίνεται μέσα από το android; αν όχι, ποια εφαρμογή χρησιμοποιείται;

Δεν τα έχω χρησιμοποιήσει γιατί εγώ στο 405Μ γύρισα στο stock μια και δουλεύω 99% τους standalone emu αλλά κοίτα τα swift backup και neo backup απλά θέλει root αλλά έτσι και αλλιώς θα το κάνεις root γιατί μόνο έτσι περνάει το Gamma OS.  Ωραίο πάντως το Gamma OS κάποια στιγμή ίσως το ξαναπεράσω. 

• Like 1

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Ω μα τι έκπληξη (sarcasm)...καινούργιο hardware από την Anbernic... Θεωρώ η τιμή θα παίξει σημαντικό ρόλο για το αν θα επιλέξει κάποιος αυτό ή το Pocket 4

Αρκετά βολικό form factor και επιτέλους ανθρώπινες σκανδάλες

Επεξ/σία από Bourdoulas
  • Like 4

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, Bourdoulas είπε

Έχει παραγγείλει κάποιος από droix.net; Παίζει τελωνείο με free shipping ;

Λόγικα παίζει τελωνείο είναι εκτός Ευρωπαϊκής ένωσης! Έχει έδρα Αγγλία! Καλύτερα παραγγελίες από Κίνα μεριά, πάρα από Αγγλία και Αμερική! 

Επεξ/σία από vagosvts7

1 λεπτό πριν, vagosvts7 είπε

Λόγικα παίζει τελωνείο είναι εκτός Ευρωπαϊκής ένωσης! Έχει έδρα Αγγλία! Καλύτερα παραγγελίες από Κίνα μεριά, πάρα από Αγγλία και Αμερική! 

Δυστυχώς δεν βρίσκω πουθενά το base odin 2 και έλεγα να το πάρω από εκεί αφού είναι διαθέσιμο. Λένε έχουν αποθήκες στην Ευρώπη αλλά δεν σου εξασφαλίζουν από που θα φύγει το πακέτο. Κρίμα...

5 minutes ago, Bourdoulas said:

Δυστυχώς δεν βρίσκω πουθενά το base odin 2 και έλεγα να το πάρω από εκεί αφού είναι διαθέσιμο. Λένε έχουν αποθήκες στην Ευρώπη αλλά δεν σου εξασφαλίζουν από που θα φύγει το πακέτο. Κρίμα...

τωρα πια το snapdragon odin / odin lite  εχουν ιδια τιμη στο επισημο σαιτ

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...