Προς το περιεχόμενο

Retro Handhelds (Anbernic/Retroid/Powkiddy/κ.α)

vagosvts7
Μετάβαση στην απάντηση Απαντήθηκε από GreeKar98K,
Μήνυμα προστέθηκε από Malthador,

Το νήμα ανοίγει ξανά, γράφω πιο αναλυτικά το τι αφορά και τους κανόνες που θα το διέπουν (πέραν των κανόνων που ισχύουν forum-wide), οι οποίοι πρέπει να ακολουθούνται με ευλάβεια:

• On-topic είναι η κουβέντα γύρω από τα διάφορα ρετρό handheld μηχανήματα που κυκλοφορούν, κυρίως από Κίνα μεριά. 
  • On-topic είναι η κουβέντα γύρω από το σετάρισμα των OS των συσκευών αυτών, χωρίς να υπάρχει ουδεμία αναφορά πάνω σε συγκεκριμένα games, σε roms ή σε BIOS.
  • Το νήμα δεν προσφέρεται για υποστήριξη πάνω στο retroarch, μην αναλώνεστε εκεί γιατί η κουβέντα για τα cores ή το content οδηγεί με μαθηματική ακρίβεια σε κουβέντα για roms και BIOS. Υπάρχουν ολόκληρα wikis που καλύπτουν εκτενέστατα το retroarch.
  • Εννοείται ότι απαγορεύονται ρητά και κατηγορηματικά links που περιέχουν πειρατικό περιεχόμενο (roms, BIOS κλπ) είτε άμεσα, είτε έμμεσα.
  • Εννοείται ότι απαγορεύονται ρητά και κατηγορηματικά οι ερωτήσεις προς αναζήτηση πειρατικού περιεχομένου ή προς συμβουλευτικής σχετικά με πειρατικό περιεχόμενο, ακόμα και μετά «από συνεννόηση μέσω ΠΜ».

Επειδή τα ρετρό μηχανάκια εμπίπτουν σε ευαίσθητη κατηγορία, εάν δείτε κάποιο μέλος να παρεκτρέπεται με το μήνυμά του, είτε του στέλνετε απευθείας ΠΜ για να το διορθώσει, είτε στέλνετε αναφορά και το αναλαμβάνουν οι συντονιστές.

Αν έχετε κάποια απορία, μου στέλνετε ΠΜ. Κατά κανόνα πάντως, αν έχετε αμφιβολία σχετικά με το αν πρέπει να ποστάρετε κάτι, τότε το πιθανότερο είναι ότι απαγορεύεται να το ποστάρετε.

Αυτά τα απλά. Τα τηρείτε και το νήμα δεν θα ξανακλειδωθεί.

Προτεινόμενες αναρτήσεις

58 minutes ago, filgarg2 said:

Μόλις έβαλα παραγγελία το Powkiddy X55 απο το Geekbuying στα 87 ευρώ. Ας ελπίσουμε οτι θα έρθει γρήγορα και οτι δεν θα βαρέσει κανένα τελωνείο.

Πολυ καλή επιλογή. Θα το ευχαριστηθείς σίγουρα. Ότι απορία έχεις απο σεταρισμα, γράψε εδω, εχω φαει ώρες με την κονσολιτσα αυτη

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 2,5k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Παίδες ,μόλις είδα αυτό κι εβγαλα το δαχτυλο απο την σκανδάλη για παραγγελία του RP4 pro. O Russ στο Retro Game Corps, δεν είναι αμερόληπτος, μάλλον.
O Tάκης (UDON) υποστηρίζει οτι το green tint της οθόνης είναι θέμα hardware που απλά το διορθώνουν κάνοντας tweaking στο software. Με το παραδειγμα του boot logo (16:55) , φαινεται ξεκαθαρα.  Υπαρχει περίπτωση στις επόμενες παρτίδες να αλλάξουν panels?!
Λεώ να περιμένω λίγο και να μην πάω σε Odin 2 (λόγω μεγέθους/φορητότητας) ,μέχρι να δω τι θα γίνει τελικά με αυτή την ιστορία.

Υ.Γ: @rodosf1 Είναι σαν να κρατας switch κανονικό ή lite?

This Emulates [Almost] Everything! - Retroid Pocket 4 Pro Deep Dive - YouTube

Επεξ/σία από gameleon

11 λεπτά πριν, gameleon είπε

Παίδες ,μόλις είδα αυτό κι εβγαλα το δαχτυλο απο την σκανδάλη για παραγγελία του RP4 pro. O Russ στο Retro Game Corps, δεν είναι αμερόληπτος, μάλλον.
O Tάκης (UDON) υποστηρίζει οτι το green tint της οθόνης είναι θέμα hardware που απλά το διορθώνουν κάνοντας tweaking στο software. Με το παραδειγμα του boot logo (16:55) , φαινεται ξεκαθαρα.  Υπαρχει περίπτωση στις επόμενες παρτίδες να αλλάξουν panels?!
Λεώ να περιμένω λίγο και να μην πάω σε Odin 2 (λόγω μεγέθους/φορητότητας) ,μέχρι να δω τι θα γίνει τελικά με αυτή την ιστορία.

Odin 2 αίσθηση σαν κράτημα σε βάρος είναι σαν του switch, αφού έχουν την ίδια μάζα. 

Είναι όμως πιο μαζεμένο και πιο εργονομικό λόγω 6αρας οθόνης και τρομερά καλών grip. Συν τα πίσω programmable πλήκτρα οπου πχ εγω τα χρησιμοποιώ για εναλλαγή οθόνης DS/3DS και να έχω σε full screen την κυρία. 

Προσωπικά 100% φορητό δε θεωρώ οτιδήποτε πέραν των clamshell (flip καπάκι) και των μικρών Miyoo mini plus, anbernic rg35xx/plus κλπ. 

Στα μεγαλύτερα αναγκαστικά κουβαλάς θήκη, προσέχεις κλπ κλπ. 

Οπότε φορητό μεν, για εντός σπιτιού δε. Αντε κ για ταξίδια/αεροπλάνα και βαπόρια είναι οκ. Εγώ το πήρα σε τριήμερο και το απόλαυσα στο ξενοδοχείο στις off ώρες μου το Odin 2.

Αν ισχύει αυτό με το πρόβλημα στα panel στο RP4 ίσως είναι σοβαρό θέμα παρτίδας. Θα φανεί. 

• Like 2

4 minutes ago, rodosf1 said:

Odin 2 αίσθηση σαν κράτημα σε βάρος είναι σαν του switch, αφού έχουν την ίδια μάζα. 

Είναι όμως πιο μαζεμένο και πιο εργονομικό λόγω 6αρας οθόνης και τρομερά καλών grip. Συν τα πίσω programmable πλήκτρα οπου πχ εγω τα χρησιμοποιώ για εναλλαγή οθόνης DS/3DS και να έχω σε full screen την κυρία. 

Προσωπικά 100% φορητό δε θεωρώ οτιδήποτε πέραν των clamshell (flip καπάκι) και των μικρών Miyoo mini plus, anbernic rg35xx/plus κλπ. 

Στα μεγαλύτερα αναγκαστικά κουβαλάς θήκη, προσέχεις κλπ κλπ. 

Οπότε φορητό μεν, για εντός σπιτιού δε. Αντε κ για ταξίδια/αεροπλάνα και βαπόρια είναι οκ. Εγώ το πήρα σε τριήμερο και το απόλαυσα στο ξενοδοχείο στις off ώρες μου το Odin 2.

Αν ισχύει αυτό με το πρόβλημα στα panel στο RP4 ίσως είναι σοβαρό θέμα παρτίδας. Θα φανεί. 

Σε ευχαριστω για την ανάλυση και όντως η συσκευη αυτή (odin2), είναι σε άλλο επιπεδο. Καλύτερη αυτονομία,grip,μεγαλύτερη οθόνη, streaming και ps2 emulation χωρίς να γίνεται meltdown στο εσωτερικο της συσκευής. 
 Συμφωνω μαζί σου για την φορητότητα , απλά προτιμώ πάντα τις πιο μικρες κονσόλες. Γι'αυτό και ενθουσιάστηκα με το RP4pro, σαν retrogadget. Έχω miyoo mini plus, rg405m, 35xx/plus, switch, vita κι αλλά πολλά ,αλλά... συνέχεια με το miyoo ασχολούμαι. Σκέφτομαι όμως, αφού  έχω το 405m , μήπως πρεπει να πάω σε odin , για να καταλαβω όντως διαφορα στην απόδοση.
Τεσπα, ας περάσει κάμποσος καιρός, να δούμε τις εξελιξεις επί του θέματος για πάρω την  απόφαση.

• Like 1

13 λεπτά πριν, gameleon είπε

Σε ευχαριστω για την ανάλυση και όντως η συσκευη αυτή (odin2), είναι σε άλλο επιπεδο. Καλύτερη αυτονομία,grip,μεγαλύτερη οθόνη, streaming και ps2 emulation χωρίς να γίνεται meltdown στο εσωτερικο της συσκευής. 
 Συμφωνω μαζί σου για την φορητότητα , απλά προτιμώ πάντα τις πιο μικρες κονσόλες. Γι'αυτό και ενθουσιάστηκα με το RP4pro, σαν retrogadget. Έχω miyoo mini plus, rg405m, 35xx/plus, switch, vita κι αλλά πολλά ,αλλά... συνέχεια με το miyoo ασχολούμαι. Σκέφτομαι όμως, αφού  έχω το 405m , μήπως πρεπει να πάω σε odin , για να καταλαβω όντως διαφορα στην απόδοση.
Τεσπα, ας περάσει κάμποσος καιρός, να δούμε τις εξελιξεις επί του θέματος για πάρω την  απόφαση.

Στο Odin 2 θα δεις χαοτική διαφορά στην απόδοση. Καλή Value for money επένδυση ειναι κατ εμενα αφού έχεις switch το Odin lite, η πρώτη γενιά. Το είχα και το έχει τώρα ο φίλος @vagosvts7 και είναι απόλαυση. υπέρ ελαφρύ κ αν δεν θες Switch gaming είναι must. Καινούργιο με 200€, θα βρεις όμως πολλά μτχ στα 150-170€ πλέον γιατί τα πουλάνε για το 2.

3 minutes ago, rodosf1 said:

Στο Odin 2 θα δεις χαοτική διαφορά στην απόδοση. Καλή Value for money επένδυση ειναι κατ εμενα αφού έχεις switch το Odin lite, η πρώτη γενιά. Το είχα και το έχει τώρα ο φίλος @vagosvts7 και είναι απόλαυση. υπέρ ελαφρύ κ αν δεν θες Switch gaming είναι must. Καινούργιο με 200€, θα βρεις όμως πολλά μτχ στα 150-170€ πλέον γιατί τα πουλάνε για το 2.

Αυτό δεν είναι με τον Dimensity 900? Για ps2 και Gamecube που με ενδιαφέρει, μου είχε αφήσει μετριες εντυπώσεις ,από κάποια sheets με την απόδοση του σε κάθε παιχνίδι. Έχει γίνει καλύτερο CPU/GPU/drivers optimization, από τότε, με τα updates από την AYN? 

• Like 1

1 ώρα πριν, gameleon είπε

Νομίζω  ότι ο Retro Game Corps ανέφερε πως θα διορθωθεί με patch (άρα μέσω software) οπότε γιατί λες ότι δεν είναι αμερόληπτος;

11 λεπτά πριν, gameleon είπε

Αυτό δεν είναι με τον Dimensity 900? Για ps2 και Gamecube που με ενδιαφέρει, μου είχε αφήσει μετριες εντυπώσεις ,από κάποια sheets με την απόδοση του σε κάθε παιχνίδι. Έχει γίνει καλύτερο CPU/GPU/drivers optimization, από τότε, με τα updates από την AYN? 

Αυτό με τον D900 είναι ναι. Είχα την έκδοση με τα 6GB κ πήγαινε σφαίρα ότι κ αν δοκίμασα! Ίσως ήτανε θέμα του emulator εκείνη την περίοδο. Μπορεί να πει και άλλος γνώμη. 

Εγώ για κανα μήνα το είχα στα χέρια μου μόνο. 

• Like 1

1 minute ago, Bourdoulas said:

Νομίζω  ότι ο Retro Game Corps ανέφερε πως θα διορθωθεί με patch (άρα μέσω software) οπότε γιατί λες ότι δεν είναι αμερόληπτος;

Δεν κατηγόρησα κανέναν. O Russ είναι υπεραναλυτικός στα reviews και όταν στήνω συσκευή ,συνήθως στα guides του καταλήγω. Απλά πιστευω οτι έπρεπε να το ψάξει περισσότερο, όπως έκανε ο UDON και όντως διαπίστωσε πως είναι θέμα panel κι όχι απλά calibration/software. Δες το βίντεο και θα καταλαβεις. Για εμάς τους gamers ,δεν είναι κάτι φοβερό στην τελική, απλά περιμένουμε να δουμε εαν είναι ελαττωματική παρτίδα ή κατι τετοιο.

• Like 1

Μια που και εγω είμαι κατοχος διαφόρων ρετρο και μη , switch v1 , steam deck , odin 2 , 3ds , vita , amiga  κτλ κτλ ...  Το odin 2 παιζει τα ΠΑΝΤΑ και τερματισμένα . Ολα τα gamecube , ps2 , psp χωρις να ιδρώνει το ανεμιστηράκι του . Antuntu 1.5 milion . Με αγορά στα 300 το απλό είναι όσο ποιο future proof σε Android μπορείς να βρεις σε σημείο που η εξωμείωση να είναι ελλειπής . Θεωρω θα έπαιζε και Ps3, wii U , xbox αν υπήρχε πρόγραμμα . Χθές δοκίμασα το Prince of Persia lost crown και το επαιζε στα 60fps , yuzu . Οθόνη 6΄ και συμαζεμμένο σε διαστάσεις .  Ποιο φορητό απο το Steam deck και ελαφρύ . Αν κάποιος είναι αποφασισμένος να δώσει πάνω απο 200 ευρω πιστέυω αξίζει τον κόπο να παει σε αυτο μια και καλή .

• Like 8

3 ώρες πριν, Galaxy είπε

Μια που και εγω είμαι κατοχος διαφόρων ρετρο και μη , switch v1 , steam deck , odin 2 , 3ds , vita , amiga  κτλ κτλ ...  Το odin 2 παιζει τα ΠΑΝΤΑ και τερματισμένα . Ολα τα gamecube , ps2 , psp χωρις να ιδρώνει το ανεμιστηράκι του . Antuntu 1.5 milion . Με αγορά στα 300 το απλό είναι όσο ποιο future proof σε Android μπορείς να βρεις σε σημείο που η εξωμείωση να είναι ελλειπής . Θεωρω θα έπαιζε και Ps3, wii U , xbox αν υπήρχε πρόγραμμα . Χθές δοκίμασα το Prince of Persia lost crown και το επαιζε στα 60fps , yuzu . Οθόνη 6΄ και συμαζεμμένο σε διαστάσεις .  Ποιο φορητό απο το Steam deck και ελαφρύ . Αν κάποιος είναι αποφασισμένος να δώσει πάνω απο 200 ευρω πιστέυω αξίζει τον κόπο να παει σε αυτο μια και καλή .

επειδή το κοιτούσα και εγώ, αλλά σχεδόν τα πάντα οδηγούνε στο steam deck, γιατί κάποιος να μην πάει σε ένα είτε μτχ είτε εαν βρει καινούργιο 64άρι και να καλύψει και το κομμάτι του emulator + να έχεις όλα τα stores + εάν θες να το εχεις και για pc. γιατί ειναι ποιο βαρύ αλλά όχι σε ακραίο βαθμό. και πάντα επειδή μιλάμε για 300 ευρώ. καθώς σε κάτω απο 300 πας στην σειρά rg35xx (είτε plus είτε το Η) που με το 1g ram παιζει τα παντα και δεν δινεις πάνω απο 60 ευρώ και μετά στα μεγάλα σκεφτόμουν πως 1000 φορες ένα steam deck και καθάρισες

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...