Προς το περιεχόμενο

Retro Handhelds (Anbernic/Retroid/Powkiddy/κ.α)

vagosvts7
Μετάβαση στην απάντηση Απαντήθηκε από GreeKar98K,
Μήνυμα προστέθηκε από Malthador,

Το νήμα ανοίγει ξανά, γράφω πιο αναλυτικά το τι αφορά και τους κανόνες που θα το διέπουν (πέραν των κανόνων που ισχύουν forum-wide), οι οποίοι πρέπει να ακολουθούνται με ευλάβεια:

• On-topic είναι η κουβέντα γύρω από τα διάφορα ρετρό handheld μηχανήματα που κυκλοφορούν, κυρίως από Κίνα μεριά. 
  • On-topic είναι η κουβέντα γύρω από το σετάρισμα των OS των συσκευών αυτών, χωρίς να υπάρχει ουδεμία αναφορά πάνω σε συγκεκριμένα games, σε roms ή σε BIOS.
  • Το νήμα δεν προσφέρεται για υποστήριξη πάνω στο retroarch, μην αναλώνεστε εκεί γιατί η κουβέντα για τα cores ή το content οδηγεί με μαθηματική ακρίβεια σε κουβέντα για roms και BIOS. Υπάρχουν ολόκληρα wikis που καλύπτουν εκτενέστατα το retroarch.
  • Εννοείται ότι απαγορεύονται ρητά και κατηγορηματικά links που περιέχουν πειρατικό περιεχόμενο (roms, BIOS κλπ) είτε άμεσα, είτε έμμεσα.
  • Εννοείται ότι απαγορεύονται ρητά και κατηγορηματικά οι ερωτήσεις προς αναζήτηση πειρατικού περιεχομένου ή προς συμβουλευτικής σχετικά με πειρατικό περιεχόμενο, ακόμα και μετά «από συνεννόηση μέσω ΠΜ».

Επειδή τα ρετρό μηχανάκια εμπίπτουν σε ευαίσθητη κατηγορία, εάν δείτε κάποιο μέλος να παρεκτρέπεται με το μήνυμά του, είτε του στέλνετε απευθείας ΠΜ για να το διορθώσει, είτε στέλνετε αναφορά και το αναλαμβάνουν οι συντονιστές.

Αν έχετε κάποια απορία, μου στέλνετε ΠΜ. Κατά κανόνα πάντως, αν έχετε αμφιβολία σχετικά με το αν πρέπει να ποστάρετε κάτι, τότε το πιθανότερο είναι ότι απαγορεύεται να το ποστάρετε.

Αυτά τα απλά. Τα τηρείτε και το νήμα δεν θα ξανακλειδωθεί.

Προτεινόμενες αναρτήσεις

7 hours ago, vagosvts7 said:

Παίδες αφήνω ένα tips για τα παιχνίδια του nes από retroarch με το Nestopia UE core! Με αυτό εξαλείφει τα γραφικά που τρεμοπαίζουν! Στο rgb30 δείχνουν υπέροχα τα παιχνίδια του nes που το δοκίμασα! Πηγαίνετε στο Core Options - Video και βάζετε τα Overscan(top, bottom , left, right) την τιμή 8! Μετά πηγαίνετε Core Options - Emulation Hacks και το remove sprite limit το βάζετε on και την cpu speed(overclock) την βάζετε 2x

Εδώ έχει προτεινόμενες ρυθμίσεις για όλα τα συστήματα στο RGB30

https://retrogamecorps.com/2023/10/27/powkiddy-rgb30-starter-guide/#Settings

• Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 2,5k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

1 ώρα πριν, GreeKar98K είπε

Έκανε κανείς το βήμα για το Retroid Pocket 4 Pro? Λέω να την κάνω την βουτιά.

περίμενε γιατί έχει κάποια bugs στην οθόνη, άσε να διορθωθούν πρώτα. Είπαν μάλλον με firmware update θα φτιάξει. 

Κατά τα άλλα εξαιρετικό κ πιο μικρό από Odin 2. 

• Like 1

Καλησπέρα και καλή χρονιά στο πιο ενδιαφέρον thread του internet στα ελληνικά, 

την έπαθα κι εγώ μέσα στις γιορτές ψάχνοντας, και αφού διάβασα (σχεδόν) όλα τα παραπάνω και κάνοντας μια αδιανόητη μελέτη παραέξω, κατέληξα να αναμένω το RG35XX+ από Geekbuying.

Παρ'όλα αυτά, ζαχαρώνω κι εγώ σκληρά το Retroid Pocket 4 Pro που αναφέρετε στα τελευταία posts, και πέραν των τεχνικών και της ορθής αναμονής με τις νέες κονσόλες (που κρίνοντας από το 35XX+, ΔΕΝ έχω :P ) , αν έχω καταλάβει σωστά, οι επιλογές μου είναι είτε Κίνα και τελωνείο, είτε Kibotek και σκληρό καπέλο; (το είδα να παίζει στα 270 εκεί...)

• Like 2

49 λεπτά πριν, Κώστας1 είπε

την έπαθα κι εγώ μέσα στις γιορτές ψάχνοντας, και αφού διάβασα (σχεδόν) όλα τα παραπάνω και κάνοντας μια αδιανόητη μελέτη παραέξω, κατέληξα να αναμένω το RG35XX+ από Geekbuying.

Παρ'όλα αυτά, ζαχαρώνω κι εγώ σκληρά το Retroid Pocket 4 Pro που αναφέρετε στα τελευταία posts, και πέραν των τεχνικών και της ορθής αναμονής με τις νέες κονσόλες (που κρίνοντας από το 35XX+, ΔΕΝ έχω :P ) , αν έχω καταλάβει σωστά, οι επιλογές μου είναι είτε Κίνα και τελωνείο, είτε Kibotek και σκληρό καπέλο; (το είδα να παίζει στα 270 εκεί...)

υπάρχει και Κίνα χωρίς τελωνείο. Λίγη υπομονή να κυκλοφορήσει σε site που στέλνουν ατελώς. 

• Like 1

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
8 ώρες πριν, Κώστας1 είπε

Αν είναι να δώσεις 270 ευρώ για το rp4 Pro καλύτερα να χτυπήσεις στα 300 ευρώ το odin 2, που είναι ότι καλύτερο σε specs για emulators (όχι ότι είναι άσχημο το rp4 Pro ή το rp4 το απλό, ειδικά αν μπορούσαμε να τα πάρουμε με την αρχική τους τιμή) ! Γενικά τα retroid pocket από το επίσημο site έχει τελωνείο και τα άλλα Κινεζομαγαζα geekbuying banggood κτλ τα πουλάνε αρκετά ακριβά σε σχέση με την αρχική τους τιμή! Περιμένετε λίγο παίδες, η anbernic θα βγάλει το rg506 με destiny D1200! Τα anbernic τουλάχιστον μπορούμε να τα βρούμε σε λογικές τιμές από τα Κινεζομαγαζα! 

ΥΓ. Εγώ ακόμα περιμένω το miyoo mini flip να βγει 😎

Επεξ/σία από vagosvts7
  • Like 3

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Σας ευχαριστώ πολύ και τους δύο για τις απαντήσεις!

Η αλήθεια είναι ότι από τη μικρή μυρωδιά που έχω πάρει μέχρι στιγμής, δεν είναι εύκολο να ακολουθείς τις κυκλοφορίες, οι οποίες γίνονται σε καταιγιστικό ρυθμό, πόσο μάλλον όταν είσαι και ανυπόμονος... :P

Το odin 2 μοίαζει κι αυτό αρκετά λαχταριστό, αλλά στο κεφάλι μου τιμολογιακά αρχίζει δειλά δειλά να πατάει νερά steam deck (είχα το πρώτο και το έδωσα λόγω απελπιστικής μπαταρίας - το oled μοιάζει σούπερ) και αρχίζουν και παίζουν οι σκέψεις για RG35XX+ για τσέπη μέχρι PS1 και SD OLED για τα υπόλοιπα :D 

Επεξ/σία από Κώστας1
  • Like 2

8 λεπτά πριν, Κώστας1 είπε

Η αλήθεια είναι ότι από τη μικρή μυρωδιά που έχω πάρει μέχρι στιγμής, δεν είναι εύκολο να ακολουθείς τις κυκλοφορίες, οι οποίες γίνονται σε καταιγιστικό ρυθμό, πόσο μάλλον όταν είσαι και ανυπόμονος... :P

Το odin 2 μοίαζει κι αυτό αρκετά λαχταριστό, αλλά στο κεφάλι μου τιμολογιακά αρχίζει δειλά δειλά να πατάει νερά steam deck (είχα το πρώτο και το έδωσα λόγω απελπιστικής μπαταρίας - το oled μοιάζει σούπερ) και αρχίζουν και παίζουν οι σκέψεις για RG35XX+ για τσέπη μέχρι PS1 και SD OLED για τα υπόλοιπα :D 

Ενα θα σου πω. μπαταρία Odin 2... 

3DS 1,5 ώρα σερί κ πήγε από 99 στο...92% με fan στο Smart Mode κ Performance CPU mode. Ενδιάμεσα όλα δηλαδή. 

Τρομερή διαχείριση. 

• Like 3

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
10 λεπτά πριν, Κώστας1 είπε

Σωστό και αυτό! Το θέμα είναι και τι θέλουμε να παίζουμε και πόσα χρήματα να διαθέσουμε για retro handheld console! Το rg35xx plus για τα χρήματα του είναι vfm, όπως και ο προκάτοχος του! Απλά το κακό  με τα κινέζικα Retro handheld που είναι οικονομικά vfm, δεν σταματάς να μπαίνεις σε πειρασμούς και να θέλεις να τα αγοράσεις και ας έχεις είδη αλλά κονσόλακια 😁

Επεξ/σία από vagosvts7
  • Like 2

20 minutes ago, vagosvts7 said:

Περιμένετε λίγο παίδες, η anbernic θα βγάλει το rg506 με destiny D1200! Τα anbernic τουλάχιστον μπορούμε να τα βρούμε σε λογικές τιμές από τα Κινεζομαγαζα!

PLZ GOD NOOOOOOOOOOOOOO (περιμένω να έρθει το 505 !!!).

Πιο πάνω αναφερόμουν σε αυτό ακριβώς που συνέβη στον @Havik , δεν σταματιούνται οι άτιμοι, και να αφήσεις μια κυκλοφορία έχουν ήδη πυροβολήσει την επόμενη :P

Ξεκάθαρα είναι ακριβώς αυτό @vagosvts7, το τι αποτέλεσμα θέλει να πετύχει ο καθένας, και εννοείται το πως έχει στο κεφάλι του τα έξοδα. Δηλαδή το 70ρι που πήγε στο RG35XX+ μου φάνηκε σούπερ, τα 300-400+ του odin 2 (κοιτούσα τα pro/max) παρ'ότι είναι ακόμα μακριά από το Steam Deck, στην ψυχή κάτι λέει για υπομονή και επένδυση εκεί :D 

Το άθλημα πάντως είναι απύθμενο, είναι φοβερό το μπαμ που έχει συμβεί, και είναι απίστευτο το γεγονός ότι έχουμε επιδόσεις σαν αυτές που περιγράφει ο @rodosf1 , ήδη μοιάζει φοβερό το ότι μια κονσόλα σαν το odin 2 μπορεί και κουβαλάει πάνω του PS2 / GC ...

• Like 2

@Κώστας1

Καλά έχει κυκλοφορήσει εδώ κ αρκετό καιρό, δεν θα ήταν έκπληξη αν όντως έβγαινε νέο, αρχές του 2023 νομίζω κάτι τέτοιο.

Κοίτα νομίζω ότι πρέπει να αποφασίσεις τι σε ενδιαφέρει περισσότερο, game που παίζονται με Dpad ή πιο σύγχρονα με μοχλούς αν είναι π.χ. μόνο GB / arcade  etc ίσως το powkiddy RGB30 να ήταν το ιδανικό, αν θες μεικτό τότε τα περισσότερα με το d-pad πάνω είναι οκ, αν θες δυο μοχλούς τότε μάλλον θες ο μοχλός να είναι πάνω, επίσης πιο σύγχρονα = και πιο δυνατή κονσόλα.

Μετά είναι το μέγεθος της οθόνες, 3.5" για μένα είναι λίγες, είχα το RG353PS  αλλά μου φαινόταν μικρή, ήθελα λίγο παραπάνω, από δύναμη ήταν οκ μέχρι dreamcast 30fps όχι παραπάνω.

Η τοποθέτηση των L1 L2 k R1 R2 αν θα είναι σε σειρά η stacked, ξέρω απασχολεί πολλούς, περισσότερα όταν παραλάβω το 505.

Με βάση αυτά πάντως, θα αποκλίσεις πολλά.

Το Kibotek  δεν το ξέρω αλλά με τις τιμές που είδα είναι no-go.

Αυτό που μου την σπάει στην anbernic (θα μιλήσω γιαυτη καθώς είχα μόνο από μια κονσόλα linux based) είναι η μηδενική υποστήριξη, βγάζει μια κονσόλα μια χαρά ποιοτική και μετά από software τπτ, περίμενε την κοινότητα ... μου κακοκάθεται αυτό, αμφιβάλω αν τους κάνει και κάνα donate.

• Like 3

On fire το Θέμα. Τελικά είναι να δεις τι θέλεις να κάνει και που μπορείς να κάνεις λίγο... πίσω. τίποτα δεν είναι τέλειο στις χαμηλές τιμές. 

Όσο αυξάνονται οι απαιτήσεις ανεβαίνει κ η τιμή αλλά πλέον είναι εξωπραγματικες οι επιδόσεις. 

Κατά εμένα βασικό να έχει μια κονσόλα...

4,5+ ίντσες οθόνη 

Hall effect joysticks για να μη μένουν στα χέρια λόγω drift 

stacked shoulder buttons κ όχι σε ευθεία 

και τέλος... να σε φτιάχνει σα gamer να ασχοληθείς. 

• Like 2

• Super Moderators

Έχω βάλει στο μάτι το Odin2 pro αλλά δεν βρίσκω κάτι φθηνότερο από 550 ευρω, μαζί με τους φόρους, για παράδοση σε Ελλάδα από eu store...

2 ώρες πριν, billdanos είπε

Έχω βάλει στο μάτι το Odin2 pro αλλά δεν βρίσκω κάτι φθηνότερο από 550 ευρω, μαζί με τους φόρους, για παράδοση σε Ελλάδα από eu store...

από ayn απευθείας έρχεται με 4px. Όσοι πήραμε ήρθε χωρίς χρέωση τελωνείου ως τώρα. 

• Like 2

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...