Προς το περιεχόμενο

Retro Handhelds (Anbernic/Retroid/Powkiddy/κ.α)

vagosvts7
Μετάβαση στην απάντηση Απαντήθηκε από GreeKar98K,
Μήνυμα προστέθηκε από Malthador,

Το νήμα ανοίγει ξανά, γράφω πιο αναλυτικά το τι αφορά και τους κανόνες που θα το διέπουν (πέραν των κανόνων που ισχύουν forum-wide), οι οποίοι πρέπει να ακολουθούνται με ευλάβεια:

• On-topic είναι η κουβέντα γύρω από τα διάφορα ρετρό handheld μηχανήματα που κυκλοφορούν, κυρίως από Κίνα μεριά. 
  • On-topic είναι η κουβέντα γύρω από το σετάρισμα των OS των συσκευών αυτών, χωρίς να υπάρχει ουδεμία αναφορά πάνω σε συγκεκριμένα games, σε roms ή σε BIOS.
  • Το νήμα δεν προσφέρεται για υποστήριξη πάνω στο retroarch, μην αναλώνεστε εκεί γιατί η κουβέντα για τα cores ή το content οδηγεί με μαθηματική ακρίβεια σε κουβέντα για roms και BIOS. Υπάρχουν ολόκληρα wikis που καλύπτουν εκτενέστατα το retroarch.
  • Εννοείται ότι απαγορεύονται ρητά και κατηγορηματικά links που περιέχουν πειρατικό περιεχόμενο (roms, BIOS κλπ) είτε άμεσα, είτε έμμεσα.
  • Εννοείται ότι απαγορεύονται ρητά και κατηγορηματικά οι ερωτήσεις προς αναζήτηση πειρατικού περιεχομένου ή προς συμβουλευτικής σχετικά με πειρατικό περιεχόμενο, ακόμα και μετά «από συνεννόηση μέσω ΠΜ».

Επειδή τα ρετρό μηχανάκια εμπίπτουν σε ευαίσθητη κατηγορία, εάν δείτε κάποιο μέλος να παρεκτρέπεται με το μήνυμά του, είτε του στέλνετε απευθείας ΠΜ για να το διορθώσει, είτε στέλνετε αναφορά και το αναλαμβάνουν οι συντονιστές.

Αν έχετε κάποια απορία, μου στέλνετε ΠΜ. Κατά κανόνα πάντως, αν έχετε αμφιβολία σχετικά με το αν πρέπει να ποστάρετε κάτι, τότε το πιθανότερο είναι ότι απαγορεύεται να το ποστάρετε.

Αυτά τα απλά. Τα τηρείτε και το νήμα δεν θα ξανακλειδωθεί.

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Εν τω μεταξύ ξαναψήθηκα για αγορά λόγω της "προσφοράς" στα 114 ευρώ του rg505 η οποία δυστυχώς δεν ίσχυε. 

Τόσο καιρό είχα βγάλει τον δαίμονα αγοράς από το μυαλό μου 🤣

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 2,5k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

4 λεπτά πριν, Bourdoulas είπε

Εν τω μεταξύ ξαναψήθηκα για αγορά λόγω της "προσφοράς" στα 114 ευρώ του rg505 η οποία δυστυχώς δεν ίσχυε. 

Τόσο καιρό είχα βγάλει τον δαίμονα αγοράς από το μυαλό μου 🤣

σβήσε τη φλόγα της αγοράς χαχαχα 

Πάντως το rg505, rg405 έχουν το κακό των inline shoulder buttons, δε βολεύει για να παίζεις xbox, pc, ps κλπ. 

Καλύτερα πάρε ένα με σκάνδαλες πχ Powkiddy X28, γύρω στο 110-120ρι με 5,5 ίντσες οθόνη. 

2 ώρες πριν, rodosf1 είπε

σβήσε τη φλόγα της αγοράς χαχαχα 

Πάντως το rg505, rg405 έχουν το κακό των inline shoulder buttons, δε βολεύει για να παίζεις xbox, pc, ps κλπ. 

Καλύτερα πάρε ένα με σκάνδαλες πχ Powkiddy X28, γύρω στο 110-120ρι με 5,5 ίντσες οθόνη. 

Που το βρήκες σε αυτή την τιμή; Δεν το βλέπω κάπου 

Spoiler

Πίσω μου σε έχω σατανά 😅

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, Bourdoulas είπε

Που το βρήκες σε αυτή την τιμή; Δεν το βλέπω κάπου 

Απόκρυψη περιεχομένων

Πίσω μου σε έχω σατανά 😅

τσέκαρε aliexpress κ gshopper. Όντως το είχα πετύχει ευκαιρία αλλά βγαίνει ξανά νομίζω στο ALI. 

Προσοχή θέλει να του φλασαρεις πριν το στήσεις το νέο firmware (από σελίδα της Powkiddy) για σωστή λειτουργία των πίσω σκανδαλών σε remote play, στα άλλα παίζει από default. 

edit: κ με 107-108 το  βλέπω στο aliexpress τώρα. ορμάτε! 

Επεξ/σία από rodosf1
  • Thanks 1

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
56 λεπτά πριν, rodosf1 είπε

τσέκαρε aliexpress κ gshopper. Όντως το είχα πετύχει ευκαιρία αλλά βγαίνει ξανά νομίζω στο ALI. 

Προσοχή θέλει να του φλασαρεις πριν το στήσεις το νέο firmware (από σελίδα της Powkiddy) για σωστή λειτουργία των πίσω σκανδαλών σε remote play, στα άλλα παίζει από default. 

edit: κ με 107-108 το  βλέπω στο aliexpress τώρα. ορμάτε! 

Αποφεύγω Ali για τέτοιες αγορές. Ειδικά οι πωλητές που τα δίνουν 107 ευρώ δεν φαίνονται αξιόπιστοι. 

Σε ευχαριστώ για την βοήθεια!

Edit: Άλλη απατεωνιά που κάνουν είναι να σου βγαίνει στα αποτελέσματα το X28 σε φθηνή τιμή και όταν μπαίνεις στο listing να σου δίνει στην φθηνή τιμή το x55 🤣🤣🤣

Επεξ/σία από Bourdoulas
  • Like 1

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Καλησπέρα παιδιά. 

Υπάρχει κάποιος σχετικά εύκολος τρόπος να περάσουμε φωτογραφίες στις ROMS (Garlic OS)

Επεξ/σία από -WISE-

17 hours ago, Bourdoulas said:

Έχεις δοκιμάσει κανείς το Gamesir G8; Το σκέφτομαι σοβαρά αντί αγοράς dedicated φορητού...

Εχω το gamersir το Bluetooth. Ωραίο και άμεση απόκριση και γενικά βολεύει.

Δυο μειονεκτήματα: πρώτον το scale της οθόνης που δεν βολεύει πολύ και ότι δεν το έχεις άμεσα όπως ένα handheld.

• Thanks 1

4 ώρες πριν, baspav είπε

Εχω το gamersir το Bluetooth. Ωραίο και άμεση απόκριση και γενικά βολεύει.

Δυο μειονεκτήματα: πρώτον το scale της οθόνης που δεν βολεύει πολύ και ότι δεν το έχεις άμεσα όπως ένα handheld.

Τόσο χάλια το scaling ε;

18 minutes ago, Bourdoulas said:

Τόσο χάλια το scaling ε;

Ναι το ratio εννοώ. Αφήνει αρκετό μαύρο περιθώριο δεξιά αριστερά στα 4:3 παιχνίδια λόγω του μεγέθους της οθόνης. Βεβαία αυτό συνηθίζεται αλλά η αμεσότητα είναι πιο σημαντική.

11 ώρες πριν, -WISE- είπε

Καλησπέρα παιδιά. 

Υπάρχει κάποιος σχετικά εύκολος τρόπος να περάσουμε φωτογραφίες στις ROMS (Garlic OS)

Check εδώ.
Προσωπικά χρησιμοποίησα το Skraper.

• Thanks 1

Παίδες αφήνω ένα tips για τα παιχνίδια του nes από retroarch με το Nestopia UE core! Με αυτό εξαλείφει τα γραφικά που τρεμοπαίζουν! Στο rgb30 δείχνουν υπέροχα τα παιχνίδια του nes που το δοκίμασα! Πηγαίνετε στο Core Options - Video και βάζετε τα Overscan(top, bottom , left, right) την τιμή 8! Μετά πηγαίνετε Core Options - Emulation Hacks και το remove sprite limit το βάζετε on και την cpu speed(overclock) την βάζετε 2x

• Like 4
  • Thanks 1

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Και σε αυτό κάνει δουλειά και στην κίνηση που έχουν αρκετό τρέμουλο μερικά παιχνίδια (το περιορίζει αρκετά) και στο σπάσιμο εικόνας! 

Επεξ/σία από vagosvts7

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
Στις 30/12/2023 στις 2:27 ΜΜ, Fp84 είπε

Καλησπερα στην Παρεα!!! και καλη Χρονια!!!

παρηγγειλα απο απο Powkiddy μια παιχνιδομηχανη μαζι με θηκη οπου η αξια τους ηταν 163€ (132+31φοροι)

στο traking μου βγαζει οτι Το αντικείμενο έχει πάρει διασάφηση...  

αρα πληρωνω τελωνειο???

Καλησπερα Παιδια παρελαβα σημερα χωρις καμια επιπλεον χρεωση απο το τελωνειο !!!

Ολα καλα!!!

Επεξ/σία από Fp84
  • Like 1
  • Thanks 2

1 ώρα πριν, Fp84 είπε

Καλησπερα Παιδια παρελαβα σημερα χωρις καμια επιπλεον χρεωση απο το τελωνειο !!!

Ολα καλα!!!

καλορίζικο, γράψε μας τις εντυπώσεις σου εδώ όταν μπορέσεις. 

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...