Προς το περιεχόμενο

Retro Handhelds (Anbernic/Retroid/Powkiddy/κ.α)

vagosvts7
Μετάβαση στην απάντηση Απαντήθηκε από GreeKar98K,
Μήνυμα προστέθηκε από Malthador,

Το νήμα ανοίγει ξανά, γράφω πιο αναλυτικά το τι αφορά και τους κανόνες που θα το διέπουν (πέραν των κανόνων που ισχύουν forum-wide), οι οποίοι πρέπει να ακολουθούνται με ευλάβεια:

• On-topic είναι η κουβέντα γύρω από τα διάφορα ρετρό handheld μηχανήματα που κυκλοφορούν, κυρίως από Κίνα μεριά. 
  • On-topic είναι η κουβέντα γύρω από το σετάρισμα των OS των συσκευών αυτών, χωρίς να υπάρχει ουδεμία αναφορά πάνω σε συγκεκριμένα games, σε roms ή σε BIOS.
  • Το νήμα δεν προσφέρεται για υποστήριξη πάνω στο retroarch, μην αναλώνεστε εκεί γιατί η κουβέντα για τα cores ή το content οδηγεί με μαθηματική ακρίβεια σε κουβέντα για roms και BIOS. Υπάρχουν ολόκληρα wikis που καλύπτουν εκτενέστατα το retroarch.
  • Εννοείται ότι απαγορεύονται ρητά και κατηγορηματικά links που περιέχουν πειρατικό περιεχόμενο (roms, BIOS κλπ) είτε άμεσα, είτε έμμεσα.
  • Εννοείται ότι απαγορεύονται ρητά και κατηγορηματικά οι ερωτήσεις προς αναζήτηση πειρατικού περιεχομένου ή προς συμβουλευτικής σχετικά με πειρατικό περιεχόμενο, ακόμα και μετά «από συνεννόηση μέσω ΠΜ».

Επειδή τα ρετρό μηχανάκια εμπίπτουν σε ευαίσθητη κατηγορία, εάν δείτε κάποιο μέλος να παρεκτρέπεται με το μήνυμά του, είτε του στέλνετε απευθείας ΠΜ για να το διορθώσει, είτε στέλνετε αναφορά και το αναλαμβάνουν οι συντονιστές.

Αν έχετε κάποια απορία, μου στέλνετε ΠΜ. Κατά κανόνα πάντως, αν έχετε αμφιβολία σχετικά με το αν πρέπει να ποστάρετε κάτι, τότε το πιθανότερο είναι ότι απαγορεύεται να το ποστάρετε.

Αυτά τα απλά. Τα τηρείτε και το νήμα δεν θα ξανακλειδωθεί.

Προτεινόμενες αναρτήσεις

14 λεπτά πριν, jpil είπε

Την  κινεζική 128gb κάρτα την κάνουμε απλά αντιγραφή σε άλλη καλή δική μας ή με πρόγραμμα δημιουργούμε κλώνο της;

Κλώνο κάνε.

• Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 2,5k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
2 ώρες πριν, jpil είπε

Την  κινεζική 128gb κάρτα την κάνουμε απλά αντιγραφή σε άλλη καλή δική μας ή με πρόγραμμα δημιουργούμε κλώνο της;

Αντιγραφή - επικόλληση τα αρχεία στην δικιά σου κάρτα! 

Η δεύτερη κάρτα που στέλνουν οι Κινέζοι με τις roms που έχουν περασμένες και τα συναφή , τις κάνουμε copy paste βρε παιδιά, τι κλώνο λέτε?! 

Επεξ/σία από vagosvts7
  • Like 2

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
54 λεπτά πριν, vagosvts7 είπε

Αντιγραφή - επικόλληση τα αρχεία στην δικιά σου κάρτα! 

Η δεύτερη κάρτα που στέλνουν οι Κινέζοι με τις roms που έχουν περασμένες και τα συναφή , τις κάνουμε copy paste βρε παιδιά, τι κλώνο λέτε?! 

Για το λειτουργικό δεν πρέπει να κάνει κλώνο;

Εκ παραδρομής δεν διάβασα ότι ρωτάει για την δεύτερη κάρτα με τις ROMS.

Επεξ/σία από -WISE-

2 ώρες πριν, -WISE- είπε

Για το λειτουργικό δεν πρέπει να κάνει κλώνο;

Εκ παραδρομής δεν διάβασα ότι ρωτάει για την δεύτερη κάρτα με τις ROMS.

Ούτε για το λειτουργικό δεν χρειάζεται κλώνο.. Θέλεις Garlicos, θέλεις jelos ή Arkos? Κατεβάζεις την τελευταία έκδοση σε image και σε sd επώνυμη φλασαρεις μέσω Balena Etcher ή παρόμοια εφαρμογή! 

46 λεπτά πριν, jpil είπε

Έκανα αντιγραφή όλων των στοιχείων και δεν αναγνωρίζει την νέα 128gb κάρτα το anbernic 35xx.

Τι να φταίει;

https://retrogamecorps.com/2023/01/03/anbernic-rg35xx-starter-guide/

15 λεπτά πριν, jpil είπε

Η κάρτα δηλαδή φταίει που είναι Kingston;

Δεν πιστεύω.. Απλά διάβασε γενικά τον οδηγό που είναι για το rg35xx να σε κατατοπίσει! 

Εδώ και λίγες μέρες έχω παραλάβει το PowKiddy RGB30.
Το πήρα από Gshopper στα 60κάτι ευρώ (με τις πρόσφατες προσφορές) χωρίς κάρτες SD.

Αφού πέρασα JelOS, ROMs και έκανα τις απαραίτητες ρυθμίσεις, μπορώ να πω ότι είμαι πολύ ευχαριστημένος με το μηχανάκι! Έχει ένα πολύ ελαφρό light bleed στο κάτω μέρος που όμως φαίνεται μόνο όταν η οθόνη είναι μαύρη, στα παιχνίδια εξαφανίζεται.

Το καλύτερο για μένα είναι το μέγεθός του, ούτε πολύ μικρό ούτε μεγάλο. Είναι ιδανικό στο κράτημα και στον χειρισμό. Με τα όρθια handhelds τύπου rg35xx, mm+ πόναγαν τα χέρια μου μετά από λίγο. Με αυτό μπορώ να παίζω για ώρες χωρίς πρόβλημα.

Και φυσικά η 4" οθόνη είναι τέλεια! Ειδικά στα "όρθια" παιχνίδια είναι απολαυστική, ενώ τα 4:3 πιάνουν τον ίδιο χώρο όσο ένα handheld με 3.5" οθόνη. Νομίζω σε αυτή την τιμή δύσκολα θα βρει κανείς κονσόλα με αυτά τα χαρακτηριστικά...

• Like 3

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
52 λεπτά πριν, mindnever είπε

Εδώ και λίγες μέρες έχω παραλάβει το PowKiddy RGB30.
Το πήρα από Gshopper στα 60κάτι ευρώ (με τις πρόσφατες προσφορές) χωρίς κάρτες SD.

Αφού πέρασα JelOS, ROMs και έκανα τις απαραίτητες ρυθμίσεις, μπορώ να πω ότι είμαι πολύ ευχαριστημένος με το μηχανάκι! Έχει ένα πολύ ελαφρό light bleed στο κάτω μέρος που όμως φαίνεται μόνο όταν η οθόνη είναι μαύρη, στα παιχνίδια εξαφανίζεται.

Το καλύτερο για μένα είναι το μέγεθός του, ούτε πολύ μικρό ούτε μεγάλο. Είναι ιδανικό στο κράτημα και στον χειρισμό. Με τα όρθια handhelds τύπου rg35xx, mm+ πόναγαν τα χέρια μου μετά από λίγο. Με αυτό μπορώ να παίζω για ώρες χωρίς πρόβλημα.

Και φυσικά η 4" οθόνη είναι τέλεια! Ειδικά στα "όρθια" παιχνίδια είναι απολαυστική, ενώ τα 4:3 πιάνουν τον ίδιο χώρο όσο ένα handheld με 3.5" οθόνη. Νομίζω σε αυτή την τιμή δύσκολα θα βρει κανείς κονσόλα με αυτά τα χαρακτηριστικά...

Ωραίος και μπράβο για το mini review.. Με ποια μέθοδο αποστολής το παράγγειλες? Free shipping που γράφει, έχει tracking και έρχεται με acs? Δεν έχω δοκιμάσει από GShopper και έχει καλές τιμές στα retro handheld ανά περιόδους! Το περιμένω και εγώ το rgb30 από Aliexpress το χτύπησα πριν 10 μέρες (λογικά θα παραλάβω πριν τις γιορτές αν είμαι τυχερός) ! Μπόμπα τιμή το πήρες το κονσολακι, καλό δουλευτο! Ποιο πολύ το πήρα για να παίζω τα παλιά games 8bit μέχρι 32bit και περισσότερο για τα κάθετα παιχνίδια από τα arcade και για αντικατάσταση του miyoo mini plus! Αν και γλυκό κοιτούσα και το rg35xx plus, μπορεί κάποια στιγμή να το χτυπήσω και αυτό σε πτώση τιμής! 

Επεξ/σία από vagosvts7
  • Like 1

8 ώρες πριν, vagosvts7 είπε

Ωραίος και μπράβο για το mini review.. Με ποια μέθοδο αποστολής το παράγγειλες? Free shipping που γράφει, έχει tracking και έρχεται με acs? Δεν έχω δοκιμάσει από GShopper και έχει καλές τιμές στα retro handheld ανά περιόδους! Το περιμένω και εγώ το rgb30 από Aliexpress το χτύπησα πριν 10 μέρες (λογικά θα παραλάβω πριν τις γιορτές αν είμαι τυχερός) ! Μπόμπα τιμή το πήρες το κονσολακι, καλό δουλευτο! Ποιο πολύ το πήρα για να παίζω τα παλιά games 8bit μέχρι 32bit και περισσότερο για τα κάθετα παιχνίδια από τα arcade και για αντικατάσταση του miyoo mini plus! Αν και γλυκό κοιτούσα και το rg35xx plus, μπορεί κάποια στιγμή να το χτυπήσω και αυτό σε πτώση τιμής! 

Καλημέρα.

Ναι Free Shipping με tracking και ήρθε με ACS. Στην ίδια παραγγελία είχα βάλει και ένα κινητό για να χρησιμοποιήσω ένα κουπόνι -20€ για αγορές πάνω από 200 που έπαιζε τότε (11.11). Έκαναν σχεδόν ένα μήνα να έρθουν από CN, πρώτα έφτασε το handheld και την επόμενη το Poco X5 Pro. Από Αλί έβγαινε αρκετά πιο ακριβά, όταν το κοίταζα...
Έχω ξαναψωνίσει από Gshopper και δεν είχα κανένα πρόβλημα. Παρακολουθείς την εξέλιξη της παραγγελίας βάζοντας το tracking στο 17track.

Για τα κάθετα retro παιχνίδια είναι ιδανικό, η οθόνη του φοβερή, 1:1 HD (720p) με πολύ ωραία χρώματα.
Αλλά και πιο βαριά παιχνίδια (μέχρι PSX, Saturn που μ' ενδιαφέρουν) τα τρέχει χωρίς πρόβλημα. Πχ το ραλάκι Daytona USA δεν είχε κολλήματα αρκεί να ενεργοποιήσεις την επιλογή Performance στις ρυθμίσεις του JelOS για Saturn. Πέρα από αυτό όλες οι άλλες επιλογές είναι default, δεν χρειάστηκε να πειράξω κάτι άλλο. Και οι shaders που προτείνουν κάποιοι reviewers δεν μου άρεσαν καθόλου...

Τα controls είναι και αυτά τέλεια τοποθετημένα χωρίς να κουράζουν όπως στα τύπου gameboy κονσολάκια. Και σε αίσθηση ούτε πολύ σφιχτά ούτε χαλαρά. Μόνο οι μοχλοί μόνο δεν έχουν καλό grip και γλυστράνε λίγο αλλά οκ, τα περισσότερα παιχνίδια τα παίζω με το D-pad ούτως ή άλλως.
Επίσης και ο ήχος είναι απίστευτος!

Όταν παραλάβεις προτείνω να βάλεις ROMs για FBneo (ψάξε full, non-merged), αντί για ΜΑΜΕ. Πολλά παιχνίδια ΔΕΝ έτρεχαν με ΜΑΜΕ, ενώ με FBneo έπαιζαν όλα και απ' ότι διαβάζω κάνει και καλύτερο emulation.

• Like 4

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
10 ώρες πριν, mindnever είπε

Καλημέρα.

Ναι Free Shipping με tracking και ήρθε με ACS. Στην ίδια παραγγελία είχα βάλει και ένα κινητό για να χρησιμοποιήσω ένα κουπόνι -20€ για αγορές πάνω από 200 που έπαιζε τότε (11.11). Έκαναν σχεδόν ένα μήνα να έρθουν από CN, πρώτα έφτασε το handheld και την επόμενη το Poco X5 Pro. Από Αλί έβγαινε αρκετά πιο ακριβά, όταν το κοίταζα...
Έχω ξαναψωνίσει από Gshopper και δεν είχα κανένα πρόβλημα. Παρακολουθείς την εξέλιξη της παραγγελίας βάζοντας το tracking στο 17track.

Για τα κάθετα retro παιχνίδια είναι ιδανικό, η οθόνη του φοβερή, 1:1 HD (720p) με πολύ ωραία χρώματα.
Αλλά και πιο βαριά παιχνίδια (μέχρι PSX, Saturn που μ' ενδιαφέρουν) τα τρέχει χωρίς πρόβλημα. Πχ το ραλάκι Daytona USA δεν είχε κολλήματα αρκεί να ενεργοποιήσεις την επιλογή Performance στις ρυθμίσεις του JelOS για Saturn. Πέρα από αυτό όλες οι άλλες επιλογές είναι default, δεν χρειάστηκε να πειράξω κάτι άλλο. Και οι shaders που προτείνουν κάποιοι reviewers δεν μου άρεσαν καθόλου...

Τα controls είναι και αυτά τέλεια τοποθετημένα χωρίς να κουράζουν όπως στα τύπου gameboy κονσολάκια. Και σε αίσθηση ούτε πολύ σφιχτά ούτε χαλαρά. Μόνο οι μοχλοί μόνο δεν έχουν καλό grip και γλυστράνε λίγο αλλά οκ, τα περισσότερα παιχνίδια τα παίζω με το D-pad ούτως ή άλλως.
Επίσης και ο ήχος είναι απίστευτος!

Όταν παραλάβεις προτείνω να βάλεις ROMs για FBneo (ψάξε full, non-merged), αντί για ΜΑΜΕ. Πολλά παιχνίδια ΔΕΝ έτρεχαν με ΜΑΜΕ, ενώ με FBneo έπαιζαν όλα και απ' ότι διαβάζω κάνει και καλύτερο emulation.

Είχα το rg503 με τον ίδιο επεξεργαστή και έχω κρατήσει backup από το arkos με τις roms 256gb και εννοείτε ότι έχω fbneo roms set για arcade, πάντα fbneo χρησιμοποιώ για arcade, είναι πιο λειτουργικό και υποστηρίζει retro achievements που με ενδιαφέρει! Γνωρίζω τις δυνατότητες του rk3566 του dreamcast και του saturn τα τρέχει μια χαρά και αν ξέρεις να πειράζεις τα settings από τους cores φέρνεις το επιθυμητό επίπεδο! Στο psp πάλι αν παίξεις με τα frame skip ρολαρουν καλά τα περισσότερα παιχνίδια! Απλά επειδή πάντα είχα ένα μικρό (miyoo mini plus) και ένα πιο μεγάλο και καλύτερο σε specs (anbernic rg503) και τα έδωσα και τα δύο, το anbernic το αντικατεστησε το odin lite από δύναμη είμαι μπόμπα τα τρέχει όλα και στη θέση του miyoo θα την  πάρει το powkiddy rgb30! 

Χαίρομαι πάντως που ακούω θετικά λόγια εδώ στο φόρουμ για το rgb30, αν και σε όλα τα reviews που είχα δει στο YouTube έλεγαν όλοι τα καλύτερα! Μόνο για το dpad έλεγαν κάποια αρνητικά σχόλια! Για την οθόνη του και τον ήχο τα καλύτερα έλεγαν! 

Επεξ/σία από vagosvts7
  • Like 3

Ήθελα και εγώ να αγοράσω απο GShopper αλλά φοβόμουν για τελωνείο, οκ να πληρώσουμε ΦΠΑ αλλά μέχρι εκεί !!! στο μεταξύ τους έστειλα μνμ και έκανα και ερώτηση για το που βρίσκεται το αντικείμενο (κίνα ή EU)  ή αν έχουν "priority line" σε πρόπτωση που είναι κίνα αλλά δεν έλαβα απάντηση ποτέ.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...