Προς το περιεχόμενο

Retro Handhelds (Anbernic/Retroid/Powkiddy/κ.α)

vagosvts7
Μετάβαση στην απάντηση Απαντήθηκε από GreeKar98K,
Μήνυμα προστέθηκε από Malthador,

Το νήμα ανοίγει ξανά, γράφω πιο αναλυτικά το τι αφορά και τους κανόνες που θα το διέπουν (πέραν των κανόνων που ισχύουν forum-wide), οι οποίοι πρέπει να ακολουθούνται με ευλάβεια:

• On-topic είναι η κουβέντα γύρω από τα διάφορα ρετρό handheld μηχανήματα που κυκλοφορούν, κυρίως από Κίνα μεριά. 
  • On-topic είναι η κουβέντα γύρω από το σετάρισμα των OS των συσκευών αυτών, χωρίς να υπάρχει ουδεμία αναφορά πάνω σε συγκεκριμένα games, σε roms ή σε BIOS.
  • Το νήμα δεν προσφέρεται για υποστήριξη πάνω στο retroarch, μην αναλώνεστε εκεί γιατί η κουβέντα για τα cores ή το content οδηγεί με μαθηματική ακρίβεια σε κουβέντα για roms και BIOS. Υπάρχουν ολόκληρα wikis που καλύπτουν εκτενέστατα το retroarch.
  • Εννοείται ότι απαγορεύονται ρητά και κατηγορηματικά links που περιέχουν πειρατικό περιεχόμενο (roms, BIOS κλπ) είτε άμεσα, είτε έμμεσα.
  • Εννοείται ότι απαγορεύονται ρητά και κατηγορηματικά οι ερωτήσεις προς αναζήτηση πειρατικού περιεχομένου ή προς συμβουλευτικής σχετικά με πειρατικό περιεχόμενο, ακόμα και μετά «από συνεννόηση μέσω ΠΜ».

Επειδή τα ρετρό μηχανάκια εμπίπτουν σε ευαίσθητη κατηγορία, εάν δείτε κάποιο μέλος να παρεκτρέπεται με το μήνυμά του, είτε του στέλνετε απευθείας ΠΜ για να το διορθώσει, είτε στέλνετε αναφορά και το αναλαμβάνουν οι συντονιστές.

Αν έχετε κάποια απορία, μου στέλνετε ΠΜ. Κατά κανόνα πάντως, αν έχετε αμφιβολία σχετικά με το αν πρέπει να ποστάρετε κάτι, τότε το πιθανότερο είναι ότι απαγορεύεται να το ποστάρετε.

Αυτά τα απλά. Τα τηρείτε και το νήμα δεν θα ξανακλειδωθεί.

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 2,5k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

1 ώρα πριν, john5757 είπε

παιδιά ψήνομαι άσχημα για το steam deck. Έχω τώρα το rg353v και σκέφτομαι να το πουλήσω για το steam deck,εαν ενδιαφέρεται κάποιος απο εδω το συζητάμε

για emulation παρε Odin 2, μικρότερο κ ελαφρύτερο κ παίζει τα πάντα. κ πιο οικονομικό επίσης. 

Αν δε θες pc gaming πας εκεί. 

• Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δυστηχώς το emulation με έχει κουράσει.Υπαρχουν χιλιαδες παιχνίδια και τρωω αρκετη ώρα για να ψάξω ποια μου αρεσουν στο ξεσκαρταρισμα δηλαδή. Απο την άλλη έχω παίξει απειρα παιχνίδια παλια στον Η/Υ και θα ήθελα να τα ξαναπαίξω πχ αυτό

Μου αρεσει πολύ το πείραγμα και το s.d έχει μπολικο.Το μονο που με ανησυχηχεί είναι το βαρος του,είναι κοντα 700 γραμμαρια,ενταξει το μέγεθος οχι τόσο γιατι μονο στο σπιτι θα είναι.

• Like 2

1 hour ago, john5757 said:

Δυστηχώς το emulation με έχει κουράσει.Υπαρχουν χιλιαδες παιχνίδια και τρωω αρκετη ώρα για να ψάξω ποια μου αρεσουν στο ξεσκαρταρισμα δηλαδή. Απο την άλλη έχω παίξει απειρα παιχνίδια παλια στον Η/Υ και θα ήθελα να τα ξαναπαίξω πχ αυτό

Μου αρεσει πολύ το πείραγμα και το s.d έχει μπολικο.Το μονο που με ανησυχηχεί είναι το βαρος του,είναι κοντα 700 γραμμαρια,ενταξει το μέγεθος οχι τόσο γιατι μονο στο σπιτι θα είναι.

Αν αντέχει η τσέπη, περίμενε το OLED που είναι και ένα τσακ ελαφρύτερο (-20g).  Όσο για τα roms, υπάρχουν κάποια curated lists τα οποία περιέχουν τα must play από κάθε κονσόλα, αλλά κατανοητή η διαπίστωση σου. Οι υπερβολικές επιλογές οδηγούν στον φόβο "μήπως κάτι άλλο θα άξιζε περισσότερο τον χρόνο μου;"

• Like 1

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Παιδιά έχω Nintendo switch που είναι πατσαρισμενο να παίζει από την sd… αξίζει να ασχοληθώ με retro emulators σε αυτό, η να παρω  ένα πχ RG353vs? Θέλω κάτι να παίζει άνετα μέχρι και ps1

Επεξ/σία από ababapanos

8 hours ago, ababapanos said:

Παιδιά έχω Nintendo switch που είναι πατσαρισμενο να παίζει από την sd… αξίζει να ασχοληθώ με retro emulators σε αυτό, η να παρω  ένα πχ RG353vs? Θέλω κάτι να παίζει άνετα μέχρι και ps1

Με το Switch είσαι ok.

8 ώρες πριν, ababapanos είπε

Και εγώ έχω switch cfw αλλά περισσότερο με βολεύουν τα retro handheld κονσολακια, λόγου μεγέθους, βάρους και αυτονομίας! Εννοείτε ότι αξίζει να ασχοληθείς, για psx τα πηγαίνουν περίφημα το rg35xx και Miyoo mini plus που είναι οικονομικά για αγορά πλέον! 

Ας πούμε, λοιπόν, ότι το handheld μας φοράει ένα custom os. Πόσο εύκολο είναι μετά να περάσουμε παιχνίδια; Είναι drug n drop από το πισί η διαδικασία ή χρειάζεται κάτι άλλο;

3 λεπτά πριν, -WISE- είπε

Ας πούμε, λοιπόν, ότι το handheld μας φοράει ένα custom os. Πόσο εύκολο είναι μετά να περάσουμε παιχνίδια; Είναι drug n drop από το πισί η διαδικασία ή χρειάζεται κάτι άλλο;

Για σεταρισμα ρίξε μια ματιά στο retro game corps, έχει ωραίους οδηγούς και στη σελίδα και στο κανάλι του.

• Like 1
  • Thanks 1

Πάντως εγω παιδιά διαπίστωσα το εξής με τα μικρά retroκονσολακια τύπου miyoo mini plus και rg35xx (το οποίο και έχω).

Δυστυχώς οι οθόνες για τα παιχνίδια από psx και πάνω είναι πολύ μικρές για να απολαύσεις το οπτικό περιεχόμενο των παιχνιδιών. Απο switch - deck και πάνω κάτι γίνεται.

Αυτό είναι διαπίστωση μου με χρήση του rg35xx για αρκετούς μήνες.

19 λεπτά πριν, Kapws είπε

Δώστε ιδέες για games που λιώσατε σε τέτοιο format κονσόλας και να είναι σχετικά eye candy, για να συμπληρώσω στη λίστα μου. :)

Βάλε μας τη λίστα σου!  😛 😛

2 ώρες πριν, Kapws είπε

Δώστε ιδέες για games που λιώσατε σε τέτοιο format κονσόλας και να είναι σχετικά eye candy, για να συμπληρώσω στη λίστα μου. :)

Σε μικρη οθόνη είναι πολύ ωραία τα platform, μα πάρα πολύ ωραία. 

• Like 1

On 12/11/2023 at 08:47, vdeseris said:

Καλό λιώσιμο σε όσους πήραν το rg35xx. 
Αξίζει κάθε ευρώ 

IMG_3039.jpeg

Επειδή δεν το χω ιδιαίτερα και μία φορά άλλαξα μια ρύθμιση και τρόμαξα να το επαναφέρω, τι πρέπει να πειράξω (σε βήματα για χαζούς) για να έχω αυτό το Skin στο Gameboy; (RG35xx)

9 λεπτά πριν, thagkol είπε

Επειδή δεν το χω ιδιαίτερα και μία φορά άλλαξα μια ρύθμιση και τρόμαξα να το επαναφέρω, τι πρέπει να πειράξω (σε βήματα για χαζούς) για να έχω αυτό το Skin στο Gameboy; (RG35xx)

Αυτό ήταν το default skin (overlay) που είχε το garlic os. Πατώντας τα L1 και R1 αλλάζει το χρώμα της οθόνης (πράσινο, γκρι κτλ)

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...