Προς το περιεχόμενο

Retro Handhelds (Anbernic/Retroid/Powkiddy/κ.α)

vagosvts7
Μετάβαση στην απάντηση Απαντήθηκε από GreeKar98K,
Μήνυμα προστέθηκε από Malthador,

Το νήμα ανοίγει ξανά, γράφω πιο αναλυτικά το τι αφορά και τους κανόνες που θα το διέπουν (πέραν των κανόνων που ισχύουν forum-wide), οι οποίοι πρέπει να ακολουθούνται με ευλάβεια:

• On-topic είναι η κουβέντα γύρω από τα διάφορα ρετρό handheld μηχανήματα που κυκλοφορούν, κυρίως από Κίνα μεριά. 
  • On-topic είναι η κουβέντα γύρω από το σετάρισμα των OS των συσκευών αυτών, χωρίς να υπάρχει ουδεμία αναφορά πάνω σε συγκεκριμένα games, σε roms ή σε BIOS.
  • Το νήμα δεν προσφέρεται για υποστήριξη πάνω στο retroarch, μην αναλώνεστε εκεί γιατί η κουβέντα για τα cores ή το content οδηγεί με μαθηματική ακρίβεια σε κουβέντα για roms και BIOS. Υπάρχουν ολόκληρα wikis που καλύπτουν εκτενέστατα το retroarch.
  • Εννοείται ότι απαγορεύονται ρητά και κατηγορηματικά links που περιέχουν πειρατικό περιεχόμενο (roms, BIOS κλπ) είτε άμεσα, είτε έμμεσα.
  • Εννοείται ότι απαγορεύονται ρητά και κατηγορηματικά οι ερωτήσεις προς αναζήτηση πειρατικού περιεχομένου ή προς συμβουλευτικής σχετικά με πειρατικό περιεχόμενο, ακόμα και μετά «από συνεννόηση μέσω ΠΜ».

Επειδή τα ρετρό μηχανάκια εμπίπτουν σε ευαίσθητη κατηγορία, εάν δείτε κάποιο μέλος να παρεκτρέπεται με το μήνυμά του, είτε του στέλνετε απευθείας ΠΜ για να το διορθώσει, είτε στέλνετε αναφορά και το αναλαμβάνουν οι συντονιστές.

Αν έχετε κάποια απορία, μου στέλνετε ΠΜ. Κατά κανόνα πάντως, αν έχετε αμφιβολία σχετικά με το αν πρέπει να ποστάρετε κάτι, τότε το πιθανότερο είναι ότι απαγορεύεται να το ποστάρετε.

Αυτά τα απλά. Τα τηρείτε και το νήμα δεν θα ξανακλειδωθεί.

Προτεινόμενες αναρτήσεις

έχω παραγκείλει r35s και σκέφτομαι να το ακυρώσω για να πάρω rk2023 φοβόμενος ότι το r35s δεν σηκώνει dreamcast το οποίο είναι σημαντικό για εμένα.

¨εχει κανείς να δώσει κάποια γνώμη γενικά se r35s vs rk2023?

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 2,5k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

8 hours ago, The__Blade said:

έχω παραγκείλει r35s και σκέφτομαι να το ακυρώσω για να πάρω rk2023 φοβόμενος ότι το r35s δεν σηκώνει dreamcast το οποίο είναι σημαντικό για εμένα.

¨εχει κανείς να δώσει κάποια γνώμη γενικά se r35s vs rk2023?

O RG3566 σε linux (JelOS k ArkOS) στο RE2 που δοκίμαζα βγάζει 28 με 40 fps, σε γενικές γραμμές το 30αρι το κρατάει βέβαια δεν έπαιξα πολύ, σε ενδιαφέρει συγκεκριμένο παιχνίδι;

34 minutes ago, Havik said:

O RG3566 σε linux (JelOS k ArkOS) στο RE2 που δοκίμαζα βγάζει 28 με 40 fps, σε γενικές γραμμές το 30αρι το κρατάει βέβαια δεν έπαιξα πολύ, σε ενδιαφέρει συγκεκριμένο παιχνίδι;

Τα shootemup bangai o κ.α. ο 3326 ειναι στο r35s

On 17/10/2023 at 20:58, The__Blade said:

Τα shootemup bangai o κ.α. ο 3326 ειναι στο r35s

Δοκίμασα το bangai, το άλλο δεν το βρήκα, γενικά διατηρούνται πάνω από 25 fps, με την περισσότερη ώρα να είναι 28, stutter ή άλλα περίεργα δεν είδα είναι πολύ ομαλό το game play.

Καλησπέρα παίδες.

Έχει κανείς άποψη για το Powkiddy RGB20S;

Είδα κάποια review και φαίνεται vfm κονσολίτσα. Εντάξει σε κάποια παιχνίδια χωλαίνει αλλά overal ανταποκρίνεται καλά.

Δεν έχει built in wifi αλλά φαντάζομαι μπορείς να εμπλουτίσεις localy τη λίστα παιχνιδιών, σωστά; Επίσης, υπάρχει λόγος να πάρει κάποιος την έκδοση με τα 128gb και όχι τα 32gb μνήμης;

4 hours ago, -WISE- said:

Καλησπέρα παίδες.

Έχει κανείς άποψη για το Powkiddy RGB20S;

Είδα κάποια review και φαίνεται vfm κονσολίτσα. Εντάξει σε κάποια παιχνίδια χωλαίνει αλλά overal ανταποκρίνεται καλά.

Δεν έχει built in wifi αλλά φαντάζομαι μπορείς να εμπλουτίσεις localy τη λίστα παιχνιδιών, σωστά; Επίσης, υπάρχει λόγος να πάρει κάποιος την έκδοση με τα 128gb και όχι τα 32gb μνήμης;

δεν αξιζει το 128 . ετσι και αλλιως θα παρεις μια sd να βαλεις . κοιτα μεχρι τι χωρητικοτητα διαβαζει , αποφασιζεις και διαλεγεις . 

κρατας τα δεδομενα που εχει μεσα ;) .

το wifi θα υποστηριζει εξωτερικο , μερικα πολυ συγκεκριμενα τσιπ , οχι ολα .

• Thanks 1

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Πριν λίγες μέρες βγήκαν νέες εκδόσεις ArkOS και JelOS, στο Jelos που χρησιμοποιώ κάτι δεν πάει καλά με τις γενικές ρυθμίσεις του retroarch, σαν να μην καταχωρούνται, όταν ανοίγεις κάποιο σύστημα έχει τις default και όχι αυτές που επέλεξα και επίσης δεν μπορείς να σβήσεις στα hotkeys τα key binds, να τα αφήσεις κενά.

edit Jelos έβγαλε σήμερα update αλλά δεν το δοκίμασα.

Δεν ξέρω αν είναι bug αλλά φαίνεται να ενοποίησαν τα settings του retroarch 32 k 64Bit οπότε δεν χρειάζεται να τα αλλάξεις δυο φορές (όπως το ARKos).

https://www.hardkernel.com/

Επίσης μια προσφορά, το ordroid Go advance 29$, Go super 39$ και gο ultra 59$, προσοχή όμως θα περάσουν τελωνείο που πέρα από το ΦΠΑ σημαίνει και extra χρέωση, για το ultra π.χ αν θυμάμαι καλά είναι +10€ ταρίφα τελωνείο , +13,4€ ( 24% του 55€) αν βάλεις και το wifi module 9$ που είναι extra πάει κοντά στα 90€, βέβαια με την προϋπόθεση ότι θα έρθει με ΕΛΤΑ, αλλιώς οι άλλες μεταφορικές έχουν δικές τους (προς τα πάνω ) τιμές, π.χ. δεν ξέρω αν χρεώνουν και αμοιβή εκτελωνιστή.....

Edit: Ξέχασα τα μεταφορικά!!!!

Επεξ/σία από Havik

2 hours ago, Havik said:

Επίσης μια προσφορά, το ordroid Go advance 29$, Go super 39$ και gο ultra 59$, προσοχή όμως θα περάσουν τελωνείο που πέρα από το ΦΠΑ σημαίνει και extra χρέωση, για το ultra π.χ αν θυμάμαι καλά είναι +10€ ταρίφα τελωνείο , +13,4€ ( 24% του 55€) αν βάλεις και το wifi module 9$ που είναι extra πάει κοντά στα 90€, βέβαια με την προϋπόθεση ότι θα έρθει με ΕΛΤΑ, αλλιώς οι άλλες μεταφορικές έχουν δικές τους (προς τα πάνω ) τιμές, π.χ. δεν ξέρω αν χρεώνουν και αμοιβή εκτελωνιστή.....

το ordroid Go super εχει 40 ευρω μεταφορικα.

οταν το αγορασα 80 και 40 μεταφορικα πληρωσα αλλα 79 τελωνειο .

οποτε σκεφτητε καλα αν αξιζει .

• Like 2

9 hours ago, stefanos_th said:

το ordroid Go super εχει 40 ευρω μεταφορικα.

οταν το αγορασα 80 και 40 μεταφορικα πληρωσα αλλα 79 τελωνειο .

οποτε σκεφτητε καλα αν αξιζει .

Έχεις δίκιο, ξέχασα τα μεταφορικά τελείως!

___

Έχει κανένας το RG505, γενικές εντυπώσεις, αρνητικά;

Πάνω που έχω δει βιντεάκια, έχω ψηθεί κι είμαι έτοιμος να πάρω τελικά ένα Powkiddy RGB30 κι είμαι ανάμεσα σε άσπρο ή μπλε, βλέπω πως είναι έτοιμο να κυκλοφορήσει εντός Νοεμβρίου σε κίτρινο κι αργότερα σε κόκκινο. Θα κινηθώ για το κίτρινο τελικά. Παραθέτω φωτογραφίες με τα δύο χρώματα για όσους ενδιαφέρονται. 

IMG_20231024_232735.jpg

IMG_20231024_232705.jpg

• Like 3

3 λεπτά πριν, Anakin1981 είπε

Πάνω που έχω δει βιντεάκια, έχω ψηθεί κι είμαι έτοιμος να πάρω τελικά ένα Powkiddy RGB30 κι είμαι ανάμεσα σε άσπρο ή μπλε, βλέπω πως είναι έτοιμο να κυκλοφορήσει εντός Νοεμβρίου σε κίτρινο κι αργότερα σε κόκκινο. Θα κινηθώ για το κίτρινο τελικά. Παραθέτω φωτογραφίες με τα δύο χρώματα για όσους ενδιαφέρονται. 

IMG_20231024_232735.jpg

IMG_20231024_232705.jpg

Τι παίζει με τελωνείο;

1 ώρα πριν, -WISE- είπε

Τι παίζει με τελωνείο;

Δεν είχα πρόβλημα όταν είχα πάρει το Miyoo Mini plus από Keepretro, δε νομίζω να έχω και τώρα. Γενικά με αγορές από Κίνα δεν είχα ποτέ θέμα. 

• Like 1

Μετα απο παρα πολλα handhelds που περασαν απο τα χερια μου τελικα κατεληξα στον συνδιασμο Steam Deck για σπιτι/ταξιδια και Anbernic RG353VS για να το εχω παντου σαν daily driver.

Ειναι ελαχιστα μεγαλυτερο απο το RG35XX που ειχα πριν αλλα σαφως δυνατοτερο και με αναλογικους μοχλους. Εχει ανετα Dreamcast, PSP, Saturn, Nintendo DS, Scummvm και (πολυ σημαντικο γιατι στο RG35XX σερνοταν) Amiga.

Επισης το ArkOS τα σπαει! Περασα την εγκατασταση σε μια καλη επωνυμη SD Card και εβαλα και μια 2η 512GB φουλ και το αποτελεσμα ειναι αυτο:

Πραγματικα θα με συντροφευει για αρκετο καιρο.

• Like 6
  • Thanks 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...