Προς το περιεχόμενο

Retro Handhelds (Anbernic/Retroid/Powkiddy/κ.α)

Μετάβαση στην απάντηση Απαντήθηκε από GreeKar98K,
Μήνυμα προστέθηκε από Malthador,

Το νήμα ανοίγει ξανά, γράφω πιο αναλυτικά το τι αφορά και τους κανόνες που θα το διέπουν (πέραν των κανόνων που ισχύουν forum-wide), οι οποίοι πρέπει να ακολουθούνται με ευλάβεια:

• On-topic είναι η κουβέντα γύρω από τα διάφορα ρετρό handheld μηχανήματα που κυκλοφορούν, κυρίως από Κίνα μεριά. 
  • On-topic είναι η κουβέντα γύρω από το σετάρισμα των OS των συσκευών αυτών, χωρίς να υπάρχει ουδεμία αναφορά πάνω σε συγκεκριμένα games, σε roms ή σε BIOS.
  • Το νήμα δεν προσφέρεται για υποστήριξη πάνω στο retroarch, μην αναλώνεστε εκεί γιατί η κουβέντα για τα cores ή το content οδηγεί με μαθηματική ακρίβεια σε κουβέντα για roms και BIOS. Υπάρχουν ολόκληρα wikis που καλύπτουν εκτενέστατα το retroarch.
  • Εννοείται ότι απαγορεύονται ρητά και κατηγορηματικά links που περιέχουν πειρατικό περιεχόμενο (roms, BIOS κλπ) είτε άμεσα, είτε έμμεσα.
  • Εννοείται ότι απαγορεύονται ρητά και κατηγορηματικά οι ερωτήσεις προς αναζήτηση πειρατικού περιεχομένου ή προς συμβουλευτικής σχετικά με πειρατικό περιεχόμενο, ακόμα και μετά «από συνεννόηση μέσω ΠΜ».

Επειδή τα ρετρό μηχανάκια εμπίπτουν σε ευαίσθητη κατηγορία, εάν δείτε κάποιο μέλος να παρεκτρέπεται με το μήνυμά του, είτε του στέλνετε απευθείας ΠΜ για να το διορθώσει, είτε στέλνετε αναφορά και το αναλαμβάνουν οι συντονιστές.

Αν έχετε κάποια απορία, μου στέλνετε ΠΜ. Κατά κανόνα πάντως, αν έχετε αμφιβολία σχετικά με το αν πρέπει να ποστάρετε κάτι, τότε το πιθανότερο είναι ότι απαγορεύεται να το ποστάρετε.

Αυτά τα απλά. Τα τηρείτε και το νήμα δεν θα ξανακλειδωθεί.

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 2,9k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.
Στις 3/10/2023 στις 12:39 ΠΜ, Witcher1st είπε

Το τελευταιο διαστημα σκεφτομαι την αγορα nintendo 2ds / switch lite για το 5χρονο παιδι μου. Αλλα βλεπω οτι υπαρχει και η επιλογη retro κονσολας, η οποια παιζει σχεδον τα παντα και λογικα συμφερει.

Υπαρχουν μειονεκτηματα;; Περα οτι δεν υποστηριζει παιχνιδια απο τις καινουριες κονσολες και ψιλοκολλανε σε n64, ps2 κτλ.. Τουλαχιστον υπαρχει πληρης καλυψη σε ολα τα υπολοιπα.

Θα το εκτιμουσε ενα 5χρονο ή ειναι καλυτερα να παω σε Nintendo switch; Εκει ομως βεβαια τα λεφτα ειναι αρκετα παραπανω, και τα συνολικα παιχνιδια θα ειναι αρκετα λιγοτερα..

Τωρα θα χωθω εκει που δε με σπερνουν αλλα γνωμη μου σαν γονιος παιδιου παρομοιας ηλικιας ειναι οτι οσο μπορεις να το καθυστερησεις καλο θα κανεις. Ειναι μικρα ακομη.

Αν παλι κατι τετοιο ειναι ανεφικτο, στην περιπτωση μου θα προτιμουσα κατι που θα συνδεεται στην τηλεοραση ωστε να παιζουμε μαζι και να το κανουμε σαν μια δραστηριοτητα πατερα-γιου και οχι να παιζει μονος του σε handheld. Ετσι θα μπορουσα και να τον ελεγξω καλυτερα και να τον εισαγω πιο ομαλα στο gaming που λατρευω και γω με τον τροπο που το λατρευω. 

Σορρυ που χωθηκα. Ο καθενας ξερει το καλυτερο για αυτον απλα ηθελα να πω μια αλλη οπτικη.

• Like 3
Δημοσ.
3 ώρες πριν, Witcher1st είπε

Οι συσκευες αυτες υποστηριζουν fast forward και save states; Ακομα και οι πιο φθηνες τυπου Miyoo Mini.

Ναι υποστηρίζουν κανονικά.. 

Δημοσ.
10 hours ago, Mitroglou7 said:

Τωρα θα χωθω εκει που δε με σπερνουν αλλα γνωμη μου σαν γονιος παιδιου παρομοιας ηλικιας ειναι οτι οσο μπορεις να το καθυστερησεις καλο θα κανεις. Ειναι μικρα ακομη.

Αν παλι κατι τετοιο ειναι ανεφικτο, στην περιπτωση μου θα προτιμουσα κατι που θα συνδεεται στην τηλεοραση ωστε να παιζουμε μαζι και να το κανουμε σαν μια δραστηριοτητα πατερα-γιου και οχι να παιζει μονος του σε handheld. Ετσι θα μπορουσα και να τον ελεγξω καλυτερα και να τον εισαγω πιο ομαλα στο gaming που λατρευω και γω με τον τροπο που το λατρευω. 

Σορρυ που χωθηκα. Ο καθενας ξερει το καλυτερο για αυτον απλα ηθελα να πω μια αλλη οπτικη.

Τι επιλογές έχω για σύνδεση σε τηλεόραση;

Δημοσ.
4 ώρες πριν, Witcher1st είπε

Τι επιλογές έχω για σύνδεση σε τηλεόραση;

Δεν ξέρω να σου πω με ακρίβεια καθώς εμείς δεν έχουμε φτάσει ακόμη εκεί.

Πιθανότατα θα πήγαινα σε κάποια κονσόλα-χρέπι-κινεζιά απ'αυτές που κυκλοφορούν κοντά στο 50άρικο και πρακτικά έχουν μέσα emulators NES-SNES κτλ.  

Το παιδί δε θα έχει θέμα με τα γραφικά καθώς θα είναι η πρώτη του επαφή με το gaming. Δε ξέρω βέβαια αν έπαιζε κάτι "εντυπωσιακό" στο tablet ώστε να χαλαστεί με το super mario.

Δημοσ.

Για σύνδεση με tv, πάρε ενα android tv box με 50€, βάλε πάνω ενα μοχλό κ παίζεις μέχρι psp τα πάντα εύκολα. Πιο εύκολο ίσως για παιδάκι αυτό. 

• Like 2
Δημοσ.
On 05/10/2023 at 08:57, Mitroglou7 said:

Δεν ξέρω να σου πω με ακρίβεια καθώς εμείς δεν έχουμε φτάσει ακόμη εκεί.

Πιθανότατα θα πήγαινα σε κάποια κονσόλα-χρέπι-κινεζιά απ'αυτές που κυκλοφορούν κοντά στο 50άρικο και πρακτικά έχουν μέσα emulators NES-SNES κτλ.  

Το παιδί δε θα έχει θέμα με τα γραφικά καθώς θα είναι η πρώτη του επαφή με το gaming. Δε ξέρω βέβαια αν έπαιζε κάτι "εντυπωσιακό" στο tablet ώστε να χαλαστεί με το super mario.

Επαιξε το mario run στο tablet και αναγκαστηκα να το σβησω, γιατι εχανε συνεχεια και εκλαιγε.. Υπομονη μηδεν σε αυτη την ηλικια. Και απ'οτι θυμαμαι το κλασσικο mario δεν ειναι και το πιο ευκολο παιχνιδι.

Δημοσ.
2 ώρες πριν, Witcher1st είπε

Επαιξε το mario run στο tablet και αναγκαστηκα να το σβησω, γιατι εχανε συνεχεια και εκλαιγε.. Υπομονη μηδεν σε αυτη την ηλικια. Και απ'οτι θυμαμαι το κλασσικο mario δεν ειναι και το πιο ευκολο παιχνιδι.

5 ετών μόνο εύκολα ή με cheat, κάνε μια αναζήτηση και θα βρεις 1 button games, έχει κάποια το gamecube πχ με Wimmie, Dora κλπ. Απλά να κουνάει ενα μοχλό κ πάτα ενα κουμπί για όλα. Δεν είναι για γρήγορα κ δύσκολα τόσο μικρό παιδάκι. 

Εναλλακτικά κάποια που παίρνουν cheat να έχει πολύ μεγάλη ζωή, να μη χάνει κλπ. N64, psp δέχονται εύκολα cheats πάντως θυμάμαι στους emulators, λογικά και τα πιο παλιά με λίγο ψάξιμο. 

Δημοσ.

Χωρις να θελω να κανω τον εξυπνο, 5 ετων δεν υπαρχει παιχνιδι που θα μπορει να παιξει και να χαρει στο ελαχιστο το παιδακι. Καλυτερα κατι πιο δημιουργικο. 

Και το λεω γιατι τα ιδια εκανα και εγω ως gamer με τις κορες μου. 5 και 6 χρονων να προσπαθω να παιξουμε απλα παιχνιδια, να τους δειχνω να εκνευριζονται , να κλαινε και με το δικιο τους. 

Ωσπου στα 8 τους και οι 2 αρχισαν να παιζουν και τωρα η μεγαλη 12 χρονων τερματιζει το spiderman . 

Δημοσ.

Το δικό μου από 6 ετών του έβαλα Mario Kart και Switch Sports (όλοι μαζί) στο Switch. Φυσικά παίζει λίγο και ελεγχόμενα στην τηλεόραση. Δοκίμασε και Ms Pac-Man μέσω emulator (μιας και έχει δει εμένα) αλλά δεν τα καταφέρνει ακόμη.

Πιστεύω τέτοια παιχνίδια όπως προανέφερα είναι ιδανικά για παιδιά. Διασκεδαστικά, χωρίς βία και ομαδικά και μαθαίνει την αξία του χάνω και του κερδίζω.

Φυσικά όπως είπε κάποιος πιο κάνω ο καθένας όπως θέλει πορεύεται με τα παιδιά του.

Εγώ επένδυσα σε switch που έχει ένα σωρό παιχνίδια και για παιδιά και φυσικά μέσω emulators μπορεί άνετα μέχρι PSP για μεγάλους. Και έχει handheld και TV mode. Εύκολο και απλό.

Δημοσ.
18 ώρες πριν, Witcher1st είπε

Ο δικός μου είναι 4 χρονών οπότε δε μπορώ με ακρίβεια να φανταστώ τι θα μπορεί και τι δε θα μπορεί να κάνει σε 1 χρόνο. Πιθανολογώ ότι όντως είναι λίγο μικρός ώστε να συγχρονίσει σε αυτό το βαθμό δάχτυλα και αυτό που βλέπει ώστε να αποφεύγει με ταχύτητα και ακρίβεια εμπόδια κτλ.

Ίσως κάποια παιχνίδια στο tablet λίγο πιο "εκπαιδευτικά" τύπου "βάλε τα ζωάκια στο μαντρί" ή "καθάρισε τη Πέπα που λερώθηκε με παγωτό" όπου απλά με το δάχτυλό του σέρνει πράγματα να ενδείκνυνται παραπάνω για αυτή την ηλικία.

Δημοσ.

δοκιμασμένα Retro Games για μικρούλια... 

Super Monkey Ball (SEGA αθάνατη) 

Mario Soccer 

Mario Basketball 

Mario Kart

οτιδήποτε side scrolling εύκολο τύπου Double Dragon, Teenage Mutant Ninja turtles, με βοήθεια απο μεγάλο πάει επίσης όμορφα. 

Επίσης υπάρχουν πολύ εύκολα παιδικά games, θα τα βρείτε σαν one button Games for kids αν τα ψάξετε ως κατηγορία. Δεν είναι ντροπή να είναι εύκολο, σκοπός είναι να χαρούν και να περνάνε ωραία. Πχ κάτι παιχνίδια με στίβο που απλά κοπανάνε ένα κουμπί για να τρέξει γρήγορα ο αθλητής τους αρέσουν πολύ, από retro πχ το.... Athens 2004 στο PS2 πχ, να θυμηθούμε και τα παλιά. 

Δημοσ.

Χαιρετώ την ομάδα. Σκέφτομαι για την αγορά ενός retroid pocket 3+. Μπορεί κανένας να μου προτείνει μαγαζί, προφανώς από εξωτερικό, με καλές τιμές. Βλέπω ότι η τιμή του είναι τσίμπημενη σε σχέση με λίγους μήνες πρίν.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...