Προς το περιεχόμενο

Retro Handhelds (Anbernic/Retroid/Powkiddy/κ.α)

vagosvts7
Μετάβαση στην απάντηση Απαντήθηκε από GreeKar98K,
Μήνυμα προστέθηκε από Malthador,

Το νήμα ανοίγει ξανά, γράφω πιο αναλυτικά το τι αφορά και τους κανόνες που θα το διέπουν (πέραν των κανόνων που ισχύουν forum-wide), οι οποίοι πρέπει να ακολουθούνται με ευλάβεια:

• On-topic είναι η κουβέντα γύρω από τα διάφορα ρετρό handheld μηχανήματα που κυκλοφορούν, κυρίως από Κίνα μεριά. 
  • On-topic είναι η κουβέντα γύρω από το σετάρισμα των OS των συσκευών αυτών, χωρίς να υπάρχει ουδεμία αναφορά πάνω σε συγκεκριμένα games, σε roms ή σε BIOS.
  • Το νήμα δεν προσφέρεται για υποστήριξη πάνω στο retroarch, μην αναλώνεστε εκεί γιατί η κουβέντα για τα cores ή το content οδηγεί με μαθηματική ακρίβεια σε κουβέντα για roms και BIOS. Υπάρχουν ολόκληρα wikis που καλύπτουν εκτενέστατα το retroarch.
  • Εννοείται ότι απαγορεύονται ρητά και κατηγορηματικά links που περιέχουν πειρατικό περιεχόμενο (roms, BIOS κλπ) είτε άμεσα, είτε έμμεσα.
  • Εννοείται ότι απαγορεύονται ρητά και κατηγορηματικά οι ερωτήσεις προς αναζήτηση πειρατικού περιεχομένου ή προς συμβουλευτικής σχετικά με πειρατικό περιεχόμενο, ακόμα και μετά «από συνεννόηση μέσω ΠΜ».

Επειδή τα ρετρό μηχανάκια εμπίπτουν σε ευαίσθητη κατηγορία, εάν δείτε κάποιο μέλος να παρεκτρέπεται με το μήνυμά του, είτε του στέλνετε απευθείας ΠΜ για να το διορθώσει, είτε στέλνετε αναφορά και το αναλαμβάνουν οι συντονιστές.

Αν έχετε κάποια απορία, μου στέλνετε ΠΜ. Κατά κανόνα πάντως, αν έχετε αμφιβολία σχετικά με το αν πρέπει να ποστάρετε κάτι, τότε το πιθανότερο είναι ότι απαγορεύεται να το ποστάρετε.

Αυτά τα απλά. Τα τηρείτε και το νήμα δεν θα ξανακλειδωθεί.

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
2 hours ago, broxopios said:

Ποιο είναι το καλύτερο zelda κατά τη γνώμη σας, ασχέτου κονσόλας; Δεν έχω παίξει ποτέ και θα ήθελα να δοκιμάσω.

Skyward sword από τα linear, Tears of the Kingdom από τα...non linear.

Επεξ/σία από ikaros2
  • Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 2,5k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

15 ώρες πριν, broxopios είπε

Ποιο είναι το καλύτερο zelda κατά τη γνώμη σας, ασχέτου κονσόλας; Δεν έχω παίξει ποτέ και θα ήθελα να δοκιμάσω.

Link to the Past τέλος. 😝 Από τα 2d.

Ocarina of Time από τα 3D.

Breath of the wild και Tears of the Kingdom είναι κατηγορία μόνα τους.

• Like 2
  • Thanks 1

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Ocarina of Time σίγουρα, στα καινούρια με χάλασαν τα καρτουνίστικα / neon- γραφικά, το τελευταίο δεν το έχω παίξει και το προηγούμενο το βαρέθηκα...

RG353PS + JELOS, 1 bug so far, η μπαταρία ενώ είναι σε αναμονή εξαντλείται γρήγορα, περίπου 20% μέσα σε 6 ώρες.

Η εκκίνηση του είναι λίιιγο πιο αργή από ARKOS αλλά έχω την εντύπωση ότι τα menu είναι πιο μαζεμένα (του retroArch είναι ίδια).

Επεξ/σία από Havik
  • Like 1

Το τελευταιο διαστημα σκεφτομαι την αγορα nintendo 2ds / switch lite για το 5χρονο παιδι μου. Αλλα βλεπω οτι υπαρχει και η επιλογη retro κονσολας, η οποια παιζει σχεδον τα παντα και λογικα συμφερει.

Υπαρχουν μειονεκτηματα;; Περα οτι δεν υποστηριζει παιχνιδια απο τις καινουριες κονσολες και ψιλοκολλανε σε n64, ps2 κτλ.. Τουλαχιστον υπαρχει πληρης καλυψη σε ολα τα υπολοιπα.

Θα το εκτιμουσε ενα 5χρονο ή ειναι καλυτερα να παω σε Nintendo switch; Εκει ομως βεβαια τα λεφτα ειναι αρκετα παραπανω, και τα συνολικα παιχνιδια θα ειναι αρκετα λιγοτερα..

2 ώρες πριν, Witcher1st είπε

Το τελευταιο διαστημα σκεφτομαι την αγορα nintendo 2ds / switch lite για το 5χρονο παιδι μου. Αλλα βλεπω οτι υπαρχει και η επιλογη retro κονσολας, η οποια παιζει σχεδον τα παντα και λογικα συμφερει.

Υπαρχουν μειονεκτηματα;; Περα οτι δεν υποστηριζει παιχνιδια απο τις καινουριες κονσολες και ψιλοκολλανε σε n64, ps2 κτλ.. Τουλαχιστον υπαρχει πληρης καλυψη σε ολα τα υπολοιπα.

Θα το εκτιμουσε ενα 5χρονο ή ειναι καλυτερα να παω σε Nintendo switch; Εκει ομως βεβαια τα λεφτα ειναι αρκετα παραπανω, και τα συνολικα παιχνιδια θα ειναι αρκετα λιγοτερα..

Στην πληθώρα παιχνιδιών Retro θα βρεις πολλά κατάλληλα για μικρό παιδί. πχ 2d games που είναι κατανοητά σε αυτή την ηλικία. τα 3D τα ζαλίζουν αρκετά. Οπότε αυτό είναι ενα συν για retro κονσόλα. 

Από την άλλη θέλει κάμποσο σεταρισμα από εσένα το retro μηχανάκι. 

Στο switch/ds αγοράζεις κονσόλα, παιχνίδια κ παίζει. 

Φ

Τέλος, σε κάθε περίπτωση φρόντισε να επιλέξεις μεγάλη οθόνη, μακριά από τις μικρές τα μάτια των παιδιών. πχ Powkiddy X55 λίγο κάτω απο 100€, anbernic rg505/powkiddy x28 για λίγο πιο ακριβό, κοντά στα 150€. 

• Like 1

Στις 3/10/2023 στις 12:39 ΠΜ, Witcher1st είπε

Καλημέρα... Το 2ds μεταχειρισμένο με cfw αν το βρεις μέχρι 100 ευρώ είναι τέλεια επιλογή για ένα παιδάκι.. Αλλιώς μπορείς να του πάρεις για αρχή το anbernic rg35xx στα 50 ευρώ ή το miyoo mini plus (50-60 ευρώ) να δεις αν ασχολείται με τα retro 2D παιχνίδια.. Το ποσό είναι μικρό γιαυτα που προσφέρουν οι retro handheld consoles..Αν δεις ότι δεν ασχολείται τα βάζεις αγγελία και δεν θα έχεις χασούρα γιατί θα έχεις δαπανήσει λίγα χρήματα γιαυτες τις κονσόλες.. 

• Like 1
  • Thanks 1

Επειδη εδω μεσα εισαστε οι ειδικοι του ειδους. Υπαρχουν retro κονσολες με εξελιγμενο android chip, τυπου snapdragon 865+ ;; Ωστε να μπορουν να παιζουν ακομα και ps2, xbox χωρις προβλημα.

Αν και σιγουρα θα ξεκινησω με κατι πιο απλο και φθηνο..

Τελος, τετοιες κονσολες τις φερνεις απο Κινα μερια ή υπαρχουν και Ευρωπη/Ελλαδα;

5 hours ago, vagosvts7 said:

Καλημέρα... Το 2ds μεταχειρισμένο με cfw αν το βρεις μέχρι 100 ευρώ είναι τέλεια επιλογή για ένα παιδάκι.. Αλλιώς μπορείς να του πάρεις για αρχή το anbernic rg35xx στα 50 ευρώ ή το miyoo mini plus (50-60 ευρώ) να δεις αν ασχολείται με τα retro 2D παιχνίδια.. Το ποσό είναι μικρό γιαυτα που προσφέρουν οι retro handheld consoles..Αν δεις ότι δεν ασχολείται τα βάζεις αγγελία και δεν θα έχεις χασούρα γιατί θα έχεις δαπανήσει λίγα χρήματα γιαυτες τις κονσόλες.. 

Χασούρα με το rg35xx σίγουρα δεν θα έχει, εγώ από πλάκα το έβαλα 33ευρώ πάνω απ' ότι το πήρα και σε 25' είχε σκάσει άτομο έξω από την πόρτα να το πάρει. Νόμιζα ότι θα έπαιρνε τα νεφρά μου αντί για την κονσόλα, με τόση μανία την ήθελαν.😅

3 minutes ago, Witcher1st said:

Επειδη εδω μεσα εισαστε οι ειδικοι του ειδους. Υπαρχουν retro κονσολες με εξελιγμενο android chip, τυπου snapdragon 865+ ;; Ωστε να μπορουν να παιζουν ακομα και ps2, xbox χωρις προβλημα.

Αν και σιγουρα θα ξεκινησω με κατι πιο απλο και φθηνο..

Τελος, τετοιες κονσολες τις φερνεις απο Κινα μερια ή υπαρχουν και Ευρωπη/Ελλαδα;

https://www.indiegogo.com/projects/odin2-the-new-generation-ultimate-gaming-handheld#/

Εδώ είσαι. Sanpdragon 8 gen 2. Όπως καταλαβαίνεις έρχεται από έξω το συγκεκριμένο.

• Like 1

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Σιγουρα αυτες οι κονσολες αξιζουν σε σχεση με ενα χακαρισμενο ds. Το μονο ισως μειονεκτημα ειναι οτι δεν εχουν διπλη οθονη και ισως η εμπειρια με τα ds παιχνιδια να μην ειναι και η καλυτερη.

Odin2. Τερας αλλα και τρελη τιμη!! :D

Επεξ/σία από Witcher1st

29 minutes ago, GreeKar98K said:

Χασούρα με το rg35xx σίγουρα δεν θα έχει, εγώ από πλάκα το έβαλα 33ευρώ πάνω απ' ότι το πήρα και σε 25' είχε σκάσει άτομο έξω από την πόρτα να το πάρει. Νόμιζα ότι θα έπαιρνε τα νεφρά μου αντί για την κονσόλα, με τόση μανία την ήθελαν.😅

https://www.indiegogo.com/projects/odin2-the-new-generation-ultimate-gaming-handheld#/

Εδώ είσαι. Sanpdragon 8 gen 2. Όπως καταλαβαίνεις έρχεται από έξω το συγκεκριμένο.

οκ , μπορει να ηταν καποιος που δεν ξερει να κανει αγορες ή να θελει να το κανει δωρο σημερα το βραδυ .

• Like 2

19 λεπτά πριν, Witcher1st είπε

Σιγουρα αυτες οι κονσολες αξιζουν σε σχεση με ενα χακαρισμενο ds. Το μονο ισως μειονεκτημα ειναι οτι δεν εχουν διπλη οθονη και ισως η εμπειρια με τα ds παιχνιδια να μην ειναι και η καλυτερη.

Odin2. Τερας αλλα και τρελη τιμη!! :D

Για DS με 5+ ίντσες οθόνη αφής με android είσαι κομπλέ. Επίσης αγοράζεις την φουλ έκδοση του Drastic DS Emulator και ξεκλειδώνει πολλές δυνατότητες πχ να βλέπεις μόνο τη μια σε πλήρη μεγέθυνση, άλλη εμπειρία! 

Βέβαια... μετά έρχεται η όρεξη και θα θες πιο δυνατό μηχανάκι. Οπότε για πιο οικονομικά με μεγάλη οθόνη κ android anbernic rg505, retroid pocket 3 plus κ powkiddy x28. Μικροδιαφορες έχουν με τα ίδια χαρακτηριστικά όλα. Ότι σ αρέσει και βρεις πιο φτηνό τσιμπάς. 

1 hour ago, stefanos_th said:

οκ , μπορει να ηταν καποιος που δεν ξερει να κανει αγορες ή να θελει να το κανει δωρο σημερα το βραδυ .

Honestly, δεν ξέρω. Είχα και άλλα πέντε μηνύματα σε διάρκεια, 25-30 λεπτών. Και δεν πάει πολύ, ένας, ενάμισης μήνας. Μπορεί να ήατν fluke.

45 λεπτά πριν, GreeKar98K είπε

Honestly, δεν ξέρω. Είχα και άλλα πέντε μηνύματα σε διάρκεια, 25-30 λεπτών. Και δεν πάει πολύ, ένας, ενάμισης μήνας. Μπορεί να ήατν fluke.

Εδώ;

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...