Προς το περιεχόμενο

Retro Handhelds (Anbernic/Retroid/Powkiddy/κ.α)

vagosvts7
Μετάβαση στην απάντηση Απαντήθηκε από GreeKar98K,
Μήνυμα προστέθηκε από Malthador,

Το νήμα ανοίγει ξανά, γράφω πιο αναλυτικά το τι αφορά και τους κανόνες που θα το διέπουν (πέραν των κανόνων που ισχύουν forum-wide), οι οποίοι πρέπει να ακολουθούνται με ευλάβεια:

• On-topic είναι η κουβέντα γύρω από τα διάφορα ρετρό handheld μηχανήματα που κυκλοφορούν, κυρίως από Κίνα μεριά. 
  • On-topic είναι η κουβέντα γύρω από το σετάρισμα των OS των συσκευών αυτών, χωρίς να υπάρχει ουδεμία αναφορά πάνω σε συγκεκριμένα games, σε roms ή σε BIOS.
  • Το νήμα δεν προσφέρεται για υποστήριξη πάνω στο retroarch, μην αναλώνεστε εκεί γιατί η κουβέντα για τα cores ή το content οδηγεί με μαθηματική ακρίβεια σε κουβέντα για roms και BIOS. Υπάρχουν ολόκληρα wikis που καλύπτουν εκτενέστατα το retroarch.
  • Εννοείται ότι απαγορεύονται ρητά και κατηγορηματικά links που περιέχουν πειρατικό περιεχόμενο (roms, BIOS κλπ) είτε άμεσα, είτε έμμεσα.
  • Εννοείται ότι απαγορεύονται ρητά και κατηγορηματικά οι ερωτήσεις προς αναζήτηση πειρατικού περιεχομένου ή προς συμβουλευτικής σχετικά με πειρατικό περιεχόμενο, ακόμα και μετά «από συνεννόηση μέσω ΠΜ».

Επειδή τα ρετρό μηχανάκια εμπίπτουν σε ευαίσθητη κατηγορία, εάν δείτε κάποιο μέλος να παρεκτρέπεται με το μήνυμά του, είτε του στέλνετε απευθείας ΠΜ για να το διορθώσει, είτε στέλνετε αναφορά και το αναλαμβάνουν οι συντονιστές.

Αν έχετε κάποια απορία, μου στέλνετε ΠΜ. Κατά κανόνα πάντως, αν έχετε αμφιβολία σχετικά με το αν πρέπει να ποστάρετε κάτι, τότε το πιθανότερο είναι ότι απαγορεύεται να το ποστάρετε.

Αυτά τα απλά. Τα τηρείτε και το νήμα δεν θα ξανακλειδωθεί.

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Οριζόντια, επειδή λόγω μεγαλύτερης επιφάνειας ασκείται μικρότερη πίεση στην κοιλιά! P=F/A άλλωστε ως γνωστόν, επί ίδιου βάρους λοιπόν έχουμε μικρότερη P. :)

Εκτός αν τα κατακόρυφα είναι superlight! 

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 2,5k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Παιδιά θέλω να αγοράσω κάποιο Retro Handheld  αλλά μερικές φορές με βολεύει το joystick 🕹️ με μοχλό έχω μερικά με καλώδιο USB, δουλεύουν με αυτά τα handhelds το έχει δοκιμάσει κανείς;

1 ώρα πριν, Artman13 είπε

Παιδιά θέλω να αγοράσω κάποιο Retro Handheld  αλλά μερικές φορές με βολεύει το joystick 🕹️ με μοχλό έχω μερικά με καλώδιο USB, δουλεύουν με αυτά τα handhelds το έχει δοκιμάσει κανείς;

Λογικά ρυθμίζεται εύκολα να δουλεύει με adapter σε USB type C, αλλά αν θες εξωτερικό μοχλό μην πας σε handheld, πάρε καλύτερα ενα tablet 10ρι με βάση ή ενα low cost laptop μτχ κλπ. Ακομα καλύτερα σε tv. 

2 λεπτά πριν, rodosf1 είπε

Λογικά ρυθμίζεται εύκολα να δουλεύει με adapter σε USB type C, αλλά αν θες εξωτερικό μοχλό μην πας σε handheld, πάρε καλύτερα ενα tablet 10ρι με βάση ή ενα low cost laptop μτχ κλπ. Ακομα καλύτερα σε tv. 

Ναι σκεφτόμουν ότι με το handheld θα το είχα φορητό όποτε το ήθελα και όποτε ήμουν στο σαλόνι θα το έβαζα στην τηλεόραση με το joystick οπότε θα τα συνδύαζε όλα. Το θέμα είναι ότι είχα δοκιμάσει παλιότερα ένα tv box android με emulators με το joystick αλλά δεν δούλεψε για αυτό ρωτάω αν το έχει δοκιμάσει κάποιος. 

1 hour ago, Artman13 said:

Ναι σκεφτόμουν ότι με το handheld θα το είχα φορητό όποτε το ήθελα και όποτε ήμουν στο σαλόνι θα το έβαζα στην τηλεόραση με το joystick οπότε θα τα συνδύαζε όλα. Το θέμα είναι ότι είχα δοκιμάσει παλιότερα ένα tv box android με emulators με το joystick αλλά δεν δούλεψε για αυτό ρωτάω αν το έχει δοκιμάσει κάποιος. 

ta  tv box δεν εχουν drivers για joystic .

πηγη eta prime σε καποιο επισοδειο που δεν θυμαμαι .

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
On 25/08/2023 at 20:06, oykas2001 said:

Εγώ να ρωτήσω κάτι που είδα σήμερα και μου δημιούργησε απορία: το Rog Ally μπορεί να παίξει ότι και μια τέτοια κονσόλα;;;; 

Παιζει στην κυριολεξια....ΤΑ ΠΑΝΤΑ...οποιονδηποτε emul ανετα και απροβληματιστα, απλα σε καποιους απο αυτους θα χρειαστει να κανεις remapping το controller...

On 25/08/2023 at 20:51, oykas2001 said:

Αυτό για την μπαταρία το είδα κι εγώ, τι steam καλύτερο ;

επειδη το ειχα το SD θα σου πω οτι οχι το SD δεν ειναι καλυτερο....ΣΕ ΟΛΑ!!!  και για να καταφερεις να παιξεις, τουλαχιστον, ΜΑΜΕ ειναι σχεδον εκνευριστικο απο το να το καταφερεις να ξεκινησει μεχρι και να σεταρεις το controller...προσωπικα το παρατησα και οταν μου δοθηκε η ευκαιρια το πουλησα...

Επεξ/σία από spinemm
  • Like 2

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 hour ago, spinemm said:

Παιζει στην κυριολεξια....ΤΑ ΠΑΝΤΑ...οποιονδηποτε emul ανετα και απροβληματιστα, απλα σε καποιους απο αυτους θα χρειαστει να κανεις remapping το controller...

επειδη το ειχα το SD θα σου πω οτι οχι το SD δεν ειναι καλυτερο....ΣΕ ΟΛΑ!!!  και για να καταφερεις να παιξεις, τουλαχιστον, ΜΑΜΕ ειναι σχεδον εκνευριστικο απο το να το καταφερεις να ξεκινησει μεχρι και να σεταρεις το controller...προσωπικα το παρατησα και οταν μου δοθηκε η ευκαιρια το πουλησα...

Στο λειτουργικό που έρχεται το steam deck υπάρχουν έτοιμα images που τα γράφεις σε καρτα μνήμης και κάνει τα παντα απο εξωμείωση , ευκολα . Απο εκει και πέρα μπορείς να το σετάρεις και σε desktop mode , έχει απειρους οδηγούς κτλ και να παίζει τα πάντα.  Τώρα πως  απότυχε κάποιος στο ... mame  ...

Φυσικά και 2η λύση και καλυτερη για μένα , αν και αλλάζει ο χαρακτήρας του είναι να περάσεις σε στικάκι win 10 και μετά είναι γνωστά  όλα . Εγω έτσι το έχω και συνδεσα δισκο , πληκτρολόγιο , ποντίκι και τα πάντα και είναι μια χαρά μηχάνημα .

Το Rog ally και κάθε νεότερο που βγαίνει με τιμές 800 ++  και κατι 1000+ που βγάζουν άλλοι , λογικό να είναι ποιο δυνατό .

Η μπαταρία στο Rog κρατάει πάντως 1 με 2 ώρες το πολύ απο αυτά που λένε , δεν είναι το δυνατό του σημείο θα έλεγα .

Για τα 340 που ζητάει και τα 400 το  Deck είναι vfm με διαφορά !!!

Επεξ/σία από Galaxy
  • Like 1

Eιχα δοκιμασει σχεδον τα παντα...πχ με το emudeck σχεδον κανενα παιχνιδι δεν επαιζε, ενω αααν φορτωναν, πιξελιαζαν τα παντα ή μου εβγαζε προβλημα με τη rom...

Η μπαταρια στο ally κραταει περιπου 1 με 2 ωρες αναλογα με τι παιχνιδι παιζεις....ΜΑΜΕ εχω αγγιξει το 3μισαωρο πριν το βαλω στην πριζα...

Τωρα για το τι ειναι vfm...τι να σου πω ο καθενας οτι ευχαριστιεται, για εμενα το ALLY παρα τα 800Ε που ζηταει ειναι οτι καλυτερο εχω στα χερια μου αυτη τη στιγμη...απο εκει και περα το ξαναλεω...με οτι ευχαριστιεται ο καθενας μας!! 

• Like 1

10 λεπτά πριν, fauci είπε

Να και τα δικά μου για να περνάει η ώρα.

Το ένα σαλονατο , το άλλο τουαλετατο !! 😁

anber.png

Φίλε για πες μας μερικές εντυπώσεις για το rg nano! Βολεύει καθόλου για gaming ή μόνο για μπρελοκ 😋! @pollopσε πρόλαβαν 😎🎮

Εγω που έχω στραβωμαρα και βαζω γυαλια για ps5/xbox σε 75αρα και παιζει και λιγο πρεσβυωπια και το φοβομουν πολυ οτι θα παει ακλαφτο , ε το εχω λιωσει.

Το εχω λιωσει σε 20λεπτα μαξ βεβαια και δεν ειναι σαν το 353v που βγαζεις και δυωρο.

Ειναι για συγκεκριμένα παιχνιδια και σε συγκεκριμένες καταστάσεις.

Μπαινει στην μικρη τσεπη του τζιν και το σουπερ ατου του ειναι οτι , με το κουμπι power το ανοιγεις και συνεχιζεις απο εκει που ησουν και με τον ιδιο τροπο ξανασβηνει και κανει αυτοματο save.

Για μένα αν και ακριβο προς πανακριβο , τα αξιζει τα λεφτα του !!!

• Like 2

Καλησπερα παιδια , μια γρηγορη ερωτηση αν γνωριζει καποιος εχω το powkiddy x55 , του εχω περασει το jelos , γνωριζει καποιος πως μπορω να το κανω να βλεπει τα dos games ? 

1 ώρα πριν, kyriakidis είπε

Καλησπερα παιδια , μια γρηγορη ερωτηση αν γνωριζει καποιος εχω το powkiddy x55 , του εχω περασει το jelos , γνωριζει καποιος πως μπορω να το κανω να βλεπει τα dos games ? 

Rom Folder: dos

Extensions: .dosz .DOSZ .exe .EXE .com .COM .bat .BAT .conf .CONF .cue .CUE .iso .ISO .zip .ZIP

Αυτά είναι από το Arkos αλλά είναι ίδιο με το Jelos στο φάκελο των παιχνιδιών, πανομοιότυπα.. 

2 ώρες πριν, vagosvts7 είπε

Rom Folder: dos

Extensions: .dosz .DOSZ .exe .EXE .com .COM .bat .BAT .conf .CONF .cue .CUE .iso .ISO .zip .ZIP

Αυτά είναι από το Arkos αλλά είναι ίδιο με το Jelos στο φάκελο των παιχνιδιών, πανομοιότυπα.. 

Τελικα το βρηκα στο jelos πρεπει να μπουν στον φακελο pc 

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...