Προς το περιεχόμενο

Retro Handhelds (Anbernic/Retroid/Powkiddy/κ.α)

Μετάβαση στην απάντηση Απαντήθηκε από GreeKar98K,
Μήνυμα προστέθηκε από Malthador,

Το νήμα ανοίγει ξανά, γράφω πιο αναλυτικά το τι αφορά και τους κανόνες που θα το διέπουν (πέραν των κανόνων που ισχύουν forum-wide), οι οποίοι πρέπει να ακολουθούνται με ευλάβεια:

• On-topic είναι η κουβέντα γύρω από τα διάφορα ρετρό handheld μηχανήματα που κυκλοφορούν, κυρίως από Κίνα μεριά. 
  • On-topic είναι η κουβέντα γύρω από το σετάρισμα των OS των συσκευών αυτών, χωρίς να υπάρχει ουδεμία αναφορά πάνω σε συγκεκριμένα games, σε roms ή σε BIOS.
  • Το νήμα δεν προσφέρεται για υποστήριξη πάνω στο retroarch, μην αναλώνεστε εκεί γιατί η κουβέντα για τα cores ή το content οδηγεί με μαθηματική ακρίβεια σε κουβέντα για roms και BIOS. Υπάρχουν ολόκληρα wikis που καλύπτουν εκτενέστατα το retroarch.
  • Εννοείται ότι απαγορεύονται ρητά και κατηγορηματικά links που περιέχουν πειρατικό περιεχόμενο (roms, BIOS κλπ) είτε άμεσα, είτε έμμεσα.
  • Εννοείται ότι απαγορεύονται ρητά και κατηγορηματικά οι ερωτήσεις προς αναζήτηση πειρατικού περιεχομένου ή προς συμβουλευτικής σχετικά με πειρατικό περιεχόμενο, ακόμα και μετά «από συνεννόηση μέσω ΠΜ».

Επειδή τα ρετρό μηχανάκια εμπίπτουν σε ευαίσθητη κατηγορία, εάν δείτε κάποιο μέλος να παρεκτρέπεται με το μήνυμά του, είτε του στέλνετε απευθείας ΠΜ για να το διορθώσει, είτε στέλνετε αναφορά και το αναλαμβάνουν οι συντονιστές.

Αν έχετε κάποια απορία, μου στέλνετε ΠΜ. Κατά κανόνα πάντως, αν έχετε αμφιβολία σχετικά με το αν πρέπει να ποστάρετε κάτι, τότε το πιθανότερο είναι ότι απαγορεύεται να το ποστάρετε.

Αυτά τα απλά. Τα τηρείτε και το νήμα δεν θα ξανακλειδωθεί.

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
59 λεπτά πριν, broxopios είπε

Κοίτα... δεν είναι της τάξης των πιο μεγάλων χειριστηρίων σε καμία περίπτωση αλλά είναι πολύ καλύτερο απ' ότι δείχνει στο πιάσιμο. Ύστερα έχει το γνωστό latency που έχουν τα bluetooth gamepads. Επίσης έχει το αρνητικό ότι δεν μπορεί να χρησιμοποιηθεί και ως wired ώστε να μηδενιστεί αν θες το latency. Και σαφώς στα 20€ είναι λίγο ακριβό. Στα 10-12€ θα ήταν οκ. 

Αλλά και πάλι δεν μετάνιωσα που το πήρα. Είμαι και γκατζετάκιας και δεν μπορούσα να αντισταθώ. Στη θέση σου θα περίμενα το micro που βγαίνει σε λίγες μέρες. Σίγουρα θα είναι πιο ακριβό, υπολογίζω γύρω στα 25€. Έχει type-c, μπορεί να χρησιμοποιηθεί και ως wired και έχει περισσότερα κουμπιά (όχι ότι είναι απαραίτητο για μένα το τελευταίο). 

Θα τα βάλω και τα δύο στο μάτι για καμία έκπτωση τότε! Ευχαριστώ 

• Απαντ. 2,9k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.
2 hours ago, vagosvts7 said:

Για πες μας φίλε εντυπώσεις για το RG405M.. Το γλυκό κοιτάζα εδώ και καιρό λόγου μεγέθους και specs αλλά πάλι σκέφτομαι μην την πατήσω όπως στο retroid pocket 3 plus και παίζω παιχνίδια μόνο 8bit και 16bit.. Τα psp games δείχνουν καλά σε 16:9 αναλογία ή τα έχεις βάλει full screen για να μην έχεις μαύρες μπάρες? Το έχεις με stock OS ή με Gamma os? Αν κάνεις την αρχή με τα κινεζακια μετά τρως κόλλημα να πάρεις κι άλλα.. Γιαυτό και προς το παρών κάθομαι στα αυγά μου μπας και βγει το rg35xx plus και το miyoo flip και σκάνε και μύτη τα Handheld με snapdragon πάλι..Κάτι πρέπει να πάρω πάλι δεν γίνεται αλλά θα πρέπει να δώσω και κάτι να μην κάθεται, ίσως κάποια στιγμή να δώσω το rg503 αν πάρω κάτι δυνατότερο.. 

Η αλήθεια είναι πως το σετάρω ακόμα, σήμερα μου ήρθε μια 512gb κάρτα και την φορτώνω. Στα παιχνίδια του psp δεν με ενόχλησαν τόσο οι μπάρες, αλλά δεν έχω παίξει και κάποιο απαιτητικό rpg με πολλά γράμματα στην οθόνη.  Σε mame, gba, snes και psx, dreamcast είναι ότι πρέπει. Όσον αφορά το gamecube σε 5-10 που δοκίμασα δεν είδα ιδιαίτερα θέματα, στο ps2 από την άλλη το είδα να ζοριζόταν (ίσως έφταιγαν και τα rom που του έβαλα, δεν το πολυέψαξα με τις ρυθμίσεις). 

Προσπάθησα να του βάλω gamma os αλλά κάτι γίνεται και δεν βλέπει σωστά τα partitions, του πέρασα ξανά το δικό του firmware και ξαναέκανα την διαδικασία αλλά τζίφος οπότε έμεινα στο stock. Γενικά μέχρι  στιγμής το βλέπω να με καλύπτει και να γίνεται ωραίο σετ με το switch. Όταν με το καλό ωριμάσει λίγο ακόμα το ps2/wii emulation τα ξανακοιτάω για κάποια αναβάθμιση αλλά για τώρα είμαι οκ πιστεύω.

• Like 1
Δημοσ.
2 λεπτά πριν, snik είπε

Η αλήθεια είναι πως το σετάρω ακόμα, σήμερα μου ήρθε μια 512gb κάρτα και την φορτώνω. Στα παιχνίδια του psp δεν με ενόχλησαν τόσο οι μπάρες, αλλά δεν έχω παίξει και κάποιο απαιτητικό rpg με πολλά γράμματα στην οθόνη.  Σε mame, gba, snes και psx, dreamcast είναι ότι πρέπει. Όσον αφορά το gamecube σε 5-10 που δοκίμασα δεν είδα ιδιαίτερα θέματα, στο ps2 από την άλλη το είδα να ζοριζόταν (ίσως έφταιγαν και τα rom που του έβαλα, δεν το πολυέψαξα με τις ρυθμίσεις). 

Προσπάθησα να του βάλω gamma os αλλά κάτι γίνεται και δεν βλέπει σωστά τα partitions, του πέρασα ξανά το δικό του firmware και ξαναέκανα την διαδικασία αλλά τζίφος οπότε έμεινα στο stock. Γενικά μέχρι  στιγμής το βλέπω να με καλύπτει και να γίνεται ωραίο σετ με το switch. Όταν με το καλό ωριμάσει λίγο ακόμα το ps2/wii emulation τα ξανακοιτάω για κάποια αναβάθμιση αλλά για τώρα είμαι οκ πιστεύω.

Σε PS2 αν κολλάει βάλε τα Fast/Unsafe settings ανα game κρατώντας την επιλογή πατημένη πανω στον τίτλο κ θα δεις τρομερή διαφορά. 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

με αφορμή τον φίλο που μου θύμισε το virtual striker 2 ειπα να το δοκιμασω σε retroarch (macOS) κι ενω μπορεσα να ξεκινήσει ειχε πολλά προβληματα στα γραφικά μ' αποτελεσμα να μην παιζεται, εχει καταφερει κανεις το συγκεκριμενο να το τρεξει χωρίς προβληματα; 

Επεξ/σία από ksessalonikios
  • Moderators
Δημοσ.

Το νήμα ανοίγει ξανά, γράφω πιο αναλυτικά το τι αφορά και τους κανόνες που θα το διέπουν (πέραν των κανόνων που ισχύουν forum-wide), οι οποίοι πρέπει να ακολουθούνται με ευλάβεια:

• On-topic είναι η κουβέντα γύρω από τα διάφορα ρετρό handheld μηχανήματα που κυκλοφορούν, κυρίως από Κίνα μεριά. 
  • On-topic είναι η κουβέντα γύρω από το σετάρισμα των OS των συσκευών αυτών, χωρίς να υπάρχει ουδεμία αναφορά πάνω σε συγκεκριμένα games, σε roms ή σε BIOS.
  • Το νήμα δεν προσφέρεται για υποστήριξη πάνω στο retroarch, μην αναλώνεστε εκεί γιατί η κουβέντα για τα cores ή το content οδηγεί με μαθηματική ακρίβεια σε κουβέντα για roms και BIOS. Υπάρχουν ολόκληρα wikis που καλύπτουν εκτενέστατα το retroarch.
  • Εννοείται ότι απαγορεύονται ρητά και κατηγορηματικά links που περιέχουν πειρατικό περιεχόμενο (roms, BIOS κλπ) είτε άμεσα, είτε έμμεσα.
  • Εννοείται ότι απαγορεύονται ρητά και κατηγορηματικά οι ερωτήσεις προς αναζήτηση πειρατικού περιεχομένου ή προς συμβουλευτικής σχετικά με πειρατικό περιεχόμενο, ακόμα και μετά «από συνεννόηση μέσω ΠΜ».

Επειδή τα ρετρό μηχανάκια εμπίπτουν σε ευαίσθητη κατηγορία, εάν δείτε κάποιο μέλος να παρεκτρέπεται με το μήνυμά του, είτε του στέλνετε απευθείας ΠΜ για να το διορθώσει, είτε στέλνετε αναφορά και το αναλαμβάνουν οι συντονιστές.

Αν έχετε κάποια απορία, μου στέλνετε ΠΜ. Κατά κανόνα πάντως, αν έχετε αμφιβολία σχετικά με το αν πρέπει να ποστάρετε κάτι, τότε το πιθανότερο είναι ότι απαγορεύεται να το ποστάρετε.

Αυτά τα απλά. Τα τηρείτε και το νήμα δεν θα ξανακλειδωθεί.

• Like 3
  • Thanks 1
Δημοσ.
On 24/08/2023 at 09:19, ksessalonikios said:

με αφορμή τον φίλο που μου θύμισε το virtual striker 2 ειπα (macOS) κι ενω μπορεσα να ξεκινήσει ειχε πολλά προβληματα στα γραφικά μ' αποτελεσμα να μην παιζεται, εχει καταφερει κανεις το συγκεκριμενο να το τρεξει χωρίς προβληματα; 

Καταρχάς ευχαριστούμε τον Malthador  για την συνέχιση του νήματος , θα ηταν κρίμα να κλειδώσει .

Σε απάντηση  του  ksessalonikios   σε Retroid Pocket 3+  που έχω απο τον Βαγγέλη σεταρισμένο , παίζει άψογα το συγκεκριμένο και μάλλον όλα του Dreamcast , θεωρώ και όλα τα άλλα με το ίδιο τσιπάκι θα παίζουν .

Έλπιζω να μην έκανα καμια πατάτα και ξανακλειδώσει  😉

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
26 λεπτά πριν, Galaxy είπε

Καταρχάς ευχαριστούμε τον Malthador  για την συνέχιση του νήματος , θα ηταν κρίμα να κλειδώσει .

Σε απάντηση  του  ksessalonikios   σε Retroid Pocket 3+  που έχω απο τον Βαγγέλη σεταρισμένο , παίζει άψογα το συγκεκριμένο και μάλλον όλα του Dreamcast , θεωρώ και όλα τα άλλα με το ίδιο τσιπάκι θα παίζουν .

Έλπιζω να μην έκανα καμια πατάτα και ξανακλειδώσει  😉

Αν μας ξανά κλείσουν Κώστα εσένα θα κυνηγάω !! Επί της ουσίας τώρα όποιος ενδιαφέρεται για δυνατά μηχανάκια με unisoc t618 , παίζουν καλές τιμές πλέον σε retroid pocket 3+ (επιτέλους) και σε rg405m , εκτός από τα rg505 και powkiddy x28 που είχαν λογική τιμή εξαρχής !! Όλα έχουν Android λογισμικό !

ΥΓ. Παράκληση , παιδιά σταματήστε να ποστάρετε  για roms και bios είναι κρίμα να μας κλείσουν !! Ο google είναι φίλος σας !!

Επεξ/σία από vagosvts7
  • Like 3
Δημοσ.
3 λεπτά πριν, vagosvts7 είπε

Αν μας ξανά κλείσουν Κώστα εσένα θα κυνηγάω !! Επί της ουσίας τώρα όποιος ενδιαφέρεται για δυνατά μηχανάκια με unisoc t618 , παίζουν καλές τιμές πλέον σε retroid pocket 3+ (επιτέλους) και σε rg405m , εκτός από τα rg505 και powkiddy x28 που είχαν λογική τιμή εξαρχής !! Όλα έχουν Android λογισμικό !

Πολυ σωστά, κατάλληλο timing για αγορές. Αν περιμένει κανείς 6-12 μήνες θα βγουν τα νέα θηρία, οπότε χτυπήστε τώρα ένα μηχανάκι με Τ618 και απολαύστε, να νιώσουμε μετά την... εξέλιξη! :)

ps. ευχαριστούμε που μας ανοίξατε πάλι το νήμα! 

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Εγώ να ρωτήσω κάτι που είδα σήμερα και μου δημιούργησε απορία: το Rog Ally μπορεί να παίξει ότι και μια τέτοια κονσόλα;;;; 

Επεξ/σία από oykas2001
Δημοσ.
2 λεπτά πριν, oykas2001 είπε

Εγώ να ρωτήσω κάτι που είδα σήμερα και μου δημιούργησε απορία: το Rog Ally μπορεί να παίξει ότι και μια τέτοια κονσόλα;;;; 

Είναι τέρας, παίζει τα πάντα μέχρι ΑΑ από pc, gamepass, console streaming οτιδήποτε! 

Αλλά είναι 

1. Πανάκριβο 

2. Μεγάλο σε μέγεθος

3. βαρύ 

4. Μικρή διάρκεια μπαταρίας, σε 2-3 ώρες είναι νεκρό λένε οι μαρτυρίες. Βέβαια αν παίζεις retro θα κρατάει περισσότερο σίγουρα. 

• Like 2
Δημοσ.
2 λεπτά πριν, oykas2001 είπε

Αμε μπορεί !! Αλλά μην με ρωτήσεις πως  γίνεται !! Από την στιγμή που έχει windows μπορεί να τρέχει διάφορους emulators και με σχετική ευκολία !! Αλλά να πάρει κάποιος το rog ally , να δώσει τόσα χρήματα για να παίζει retro games δεν αξίζει !! Γι αυτό υπάρχουν τα Κινεζάκια που με λίγα χρήματα κάνουν αξιόλογα τη δουλειά τους !

• Like 1
Δημοσ.
38 minutes ago, rodosf1 said:

Είναι τέρας, παίζει τα πάντα μέχρι ΑΑ από pc, gamepass, console streaming οτιδήποτε! 

Αλλά είναι 

1. Πανάκριβο 

2. Μεγάλο σε μέγεθος

3. βαρύ 

4. Μικρή διάρκεια μπαταρίας, σε 2-3 ώρες είναι νεκρό λένε οι μαρτυρίες. Βέβαια αν παίζεις retro θα κρατάει περισσότερο σίγουρα. 

Αυτό για την μπαταρία το είδα κι εγώ, τι steam καλύτερο ;

37 minutes ago, vagosvts7 said:

Αμε μπορεί !! Αλλά μην με ρωτήσεις πως  γίνεται !! Από την στιγμή που έχει windows μπορεί να τρέχει διάφορους emulators και με σχετική ευκολία !! Αλλά να πάρει κάποιος το rog ally , να δώσει τόσα χρήματα για να παίζει retro games δεν αξίζει !! Γι αυτό υπάρχουν τα Κινεζάκια που με λίγα χρήματα κάνουν αξιόλογα τη δουλειά τους !

Όχι φυσικά!!!! Και όχι  φυσικά μόνο για ρετρό, εννοείται για ΑΑ τίτλους (γκουχ γκουχ gow γκουχ).

Δημοσ.

Καταρχάς να ζητήσω συγνώμη απ' όλους γιατί μάλλον ήμουν η αφορμή να κλειδώσει το τόπικ. Δεν γνώριζα ότι δεν πρέπει να γίνεται αναφορά σε Roms ακόμη κι αν τις έχουμε αγοράσει νόμιμα. Οπότε συνεχίζω ontopic. 

Εσάς τις σας βολεύει στο κράτημα πιο πολύ. Συσκευές με κάθετο προσανατολισμό τύπου Gameboy, ή με οριζόντια τύπου Game Gear? Έχω χρόνια να πιάσω το Game Gear αλλά έχω την εντύπωση ότι με οριζόντιο προσανατολισμό με τους μοχλούς και του κουμπιά από πλάγια πρέπει να είναι πιο βολικό. Βέβαια λόγω νοσταλγίας, αισθητικά προτιμώ τύπου Gameboy. 

• Like 3
Δημοσ.
48 minutes ago, broxopios said:

Καταρχάς να ζητήσω συγνώμη απ' όλους γιατί μάλλον ήμουν η αφορμή να κλειδώσει το τόπικ. Δεν γνώριζα ότι δεν πρέπει να γίνεται αναφορά σε Roms ακόμη κι αν τις έχουμε αγοράσει νόμιμα. Οπότε συνεχίζω ontopic. 

Εσάς τις σας βολεύει στο κράτημα πιο πολύ. Συσκευές με κάθετο προσανατολισμό τύπου Gameboy, ή με οριζόντια τύπου Game Gear? Έχω χρόνια να πιάσω το Game Gear αλλά έχω την εντύπωση ότι με οριζόντιο προσανατολισμό με τους μοχλούς και του κουμπιά από πλάγια πρέπει να είναι πιο βολικό. Βέβαια λόγω νοσταλγίας, αισθητικά προτιμώ τύπου Gameboy. 

ετσι που ρωτας , δεν αντεχω με τιποτα τα gameboy .

ειχα κατα σειρα gpd xp  το πρωτο , rg350 , odroid go super kai retroid pocket 3+ .

ολα οριζοντια .

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...