Προς το περιεχόμενο

Retro Handhelds (Anbernic/Retroid/Powkiddy/κ.α)

vagosvts7
Μετάβαση στην απάντηση Απαντήθηκε από GreeKar98K,
Μήνυμα προστέθηκε από Malthador,

Το νήμα ανοίγει ξανά, γράφω πιο αναλυτικά το τι αφορά και τους κανόνες που θα το διέπουν (πέραν των κανόνων που ισχύουν forum-wide), οι οποίοι πρέπει να ακολουθούνται με ευλάβεια:

• On-topic είναι η κουβέντα γύρω από τα διάφορα ρετρό handheld μηχανήματα που κυκλοφορούν, κυρίως από Κίνα μεριά. 
  • On-topic είναι η κουβέντα γύρω από το σετάρισμα των OS των συσκευών αυτών, χωρίς να υπάρχει ουδεμία αναφορά πάνω σε συγκεκριμένα games, σε roms ή σε BIOS.
  • Το νήμα δεν προσφέρεται για υποστήριξη πάνω στο retroarch, μην αναλώνεστε εκεί γιατί η κουβέντα για τα cores ή το content οδηγεί με μαθηματική ακρίβεια σε κουβέντα για roms και BIOS. Υπάρχουν ολόκληρα wikis που καλύπτουν εκτενέστατα το retroarch.
  • Εννοείται ότι απαγορεύονται ρητά και κατηγορηματικά links που περιέχουν πειρατικό περιεχόμενο (roms, BIOS κλπ) είτε άμεσα, είτε έμμεσα.
  • Εννοείται ότι απαγορεύονται ρητά και κατηγορηματικά οι ερωτήσεις προς αναζήτηση πειρατικού περιεχομένου ή προς συμβουλευτικής σχετικά με πειρατικό περιεχόμενο, ακόμα και μετά «από συνεννόηση μέσω ΠΜ».

Επειδή τα ρετρό μηχανάκια εμπίπτουν σε ευαίσθητη κατηγορία, εάν δείτε κάποιο μέλος να παρεκτρέπεται με το μήνυμά του, είτε του στέλνετε απευθείας ΠΜ για να το διορθώσει, είτε στέλνετε αναφορά και το αναλαμβάνουν οι συντονιστές.

Αν έχετε κάποια απορία, μου στέλνετε ΠΜ. Κατά κανόνα πάντως, αν έχετε αμφιβολία σχετικά με το αν πρέπει να ποστάρετε κάτι, τότε το πιθανότερο είναι ότι απαγορεύεται να το ποστάρετε.

Αυτά τα απλά. Τα τηρείτε και το νήμα δεν θα ξανακλειδωθεί.

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 2,5k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

2 ώρες πριν, rodosf1 είπε

15.01 ξεκινούσε η καμπάνια στο indiegogo του Odin 2.

15.04... :)

σφαγή 

Screenshot_2023-08-22-15-04-26-440_com.kiwibrowser.browser-edit.jpg.c06a74ef1bcb93a0d1b3f06db1f1aa4d.jpg

update. Μολις ξεκόλλησε έγιναν ανάρπαστα τα πρώτα very early birds base models στα 222€ καπάκι στα 243€ κλπ κλπ. 

Κάλυψαν κατά 540%!!!! την καμπάνια τους μέσα σε λιγότερο από 30 λεπτά οι backers! Νομίζω φαίνεται η μεγάλη προσμονή. 

Πλέον παίζει στα 265€+21€  μεταφορικά για Ελλάδα. Για λίγα λεπτά μάλλον ακόμα. 

Πρώτες αποστολές αναφέρει το Δεκέμβριο του 23.

εως τοτε θα εχουν βγει και αλλα , για την τιμη του παντως τρωει γκολ απο αποδυτηρια. ενα steam deck το καθαριζει ανετως. Τελωνειο και τα συνεφη θα βγουν το ιδιο...

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

2 λεπτά πριν, forgotten είπε

εως τοτε θα εχουν βγει και αλλα , για την τιμη του παντως τρωει γκολ απο αποδυτηρια. ενα steam deck το καθαριζει ανετως. Τελωνειο και τα συνεφη θα βγουν το ιδιο...

Το indiegogo ενθαρρύνει τους πωλητές να καλύπτουν στα έξοδα μεταφοράς taxes n duties. Να μην έχει δυσάρεστες εκπλήξεις ο αγοραστής. 

Οπότε παίζει να έρθει χωρίς δασμούς. Shipping n handling 21€ ισως πανε εκεί. 

Steam deck με 30cm μήκος δεν συγκρίνεται σε σχέση με τα 22cm αυτού. Portability πολύ μεγαλύτερη, το Deck είναι mini pc, αυτό android handheld. Άλλη κατηγορία κ δεν αξίζει να τα συγκρίνουμε τελικά εκτιμώ. 

• Like 1

2 λεπτά πριν, rodosf1 είπε

Το indiegogo ενθαρρύνει τους πωλητές να καλύπτουν στα έξοδα μεταφοράς taxes n duties. Να μην έχει δυσάρεστες εκπλήξεις ο αγοραστής. 

Οπότε παίζει να έρθει χωρίς δασμούς. Shipping n handling 21€ ισως πανε εκεί. 

Steam deck με 30cm μήκος δεν συγκρίνεται σε σχέση με τα 22cm αυτού. Portability πολύ μεγαλύτερη, το Deck είναι mini pc, αυτό android handheld. Άλλη κατηγορία κ δεν αξίζει να τα συγκρίνουμε τελικά εκτιμώ. 

Παράγγειλες τελικά το odin 2? Συμφωνώ και εγώ, άλλη κατηγορία το Steam με το odin.. 

50 λεπτά πριν, vagosvts7 είπε

Παράγγειλες τελικά το odin 2? Συμφωνώ και εγώ, άλλη κατηγορία το Steam με το odin.. 

Βαγγέλη είχε πάει στα 265€ μέχρι να προλάβω να μπω και με τα μεταφορικά +21 θα έφτανε σχεδόν την τιμή retail που θα το δώσουν στα 299€. Οπότε θα κάνω λίγη υπομονή να λιώσω το X28 και μολις βγει retail θα αγοραστεί, τα χρήματα μπήκαν ήδη στην άκρη! κ έχει κ μια τέλεια θήκη!! :)

• Like 1

Καλησπέρα στην παρέα. 

Αφού διάβασα και τις 63 σελίδες, είπα να ποστάρω κι εγώ. Η ιστορία πάει στα μέσα της δεκαετίας του 80 όπου ξεκίνησα κι εγώ με διάφορα handhelds που αγόραζα κυρίως από το πανηγύρι και κάποια καταστήματα με παιχνίδια. Τα γνωστά τότε handhelds που είχαν μόνο ένα παιχνίδι μέσα και ήταν ιδιαίτερα απλοϊκά, του στυλ έχω ένα αυτοκίνητο και έρχονται πάνω μου εμπόδια και προσπαθώ να τα αποφύγω. Είχα διάφορα τέτοια, ακόμη και με άλογα θυμάμαι, μέχρι που μια διαφήμιση κοντά στα Χριστούγεννα του 1990 (ίσως και του 91 αλλά νομίζω το 90) με το πλέον πλέον Gameboy με δώρο το Tetris με βασάνιζε κι εγώ από τη μεριά μου τον πατέρα μου μέχρι να τον πείσω και τελικά να μου το αγοράσει. Αν θυμάμαι κιόλας καλά και δεν κάνω σοβαρό λάθος, το κόστος ήταν στις 27.900 χιλ δραχμές. 

Από τότε λοιπόν άλλαξαν όλα στο θέμα gaming. Για 6 μήνες περίπου έπαιζα ασταμάτητα Tetris και όποτε μάζευα χρήματα αγόραζα και κανένα παιχνίδι και κυρίως νοίκιαζα από βιντεοκλαμπ που έφερναν αρκετά. Θυμάμαι τα Double Dragon 2, F1 Race, Megaman, Goal, Tip Off, Magnetic Soccer, Super Kick Off, Mortal Kombat, Nintento World Cup, Soccer Mania, Teenage Mutant Hero Turtles, Terminator 2, Tiny Toon Andventure, Batman, Burai Fighter, Castelvania, Caesars Palace, Gargoyle's Quest και ίσως ξεχνάω και μερικά ακόμη. 

Μάλιστα κάποια από αυτά τα παίζαμε και διπλά με φίλους. Έντονα θυμάμαι το Double Dragon 2 & F1 Race το οποίο θυμάμαι ότι είχες τη δυνατότητα να το παίξεις και τετραπλό με ειδικό αντάπτορα τον οποίο τον είχε αγοράσει ένα παλικάρι στη γειτονιά αλλά δε θυμάμαι αν είχαμε παίξει. 

Λιώσιμο για πολλά χρόνια. Ακόμη θυμάμαι στο σπίτι να κάνω ότι διαβάζω και μέσα στο βιβλίο να έχω το gameboy. Λατρεία λοιπόν και παραμένει ακόμη η αγαπημένη μου κονσόλα καθώς ότι συνδέεται με τα παιδικά σου χρόνια, αποτελεί ισχυρός δεσμός. 

Στη συνέχεια αγόρασα το Game Gear αλλά έπαιξα ελάχιστα παιχνίδια. Το δώρο που είχε μέσα με 4 αθλητικά παιχνίδια. Πήρα επίσης το Sonic (πολλές εργατοώρες και εκεί), Lemmings. Δε θυμάμαι κάποιο άλλο. Ήθελα κάποια στιγμή να πάρω και τον αντάπτορα που μετατρέποντας σε τηλεόραση με κεραία, αλλά δεν τα κατάφερα. 

Μετά ήρθε το PS1 το οποία παραμέρισε οποιαδήποτε φορητή κονσόλα, οπότε δεν ασχολήθηκα με κάποια άλλη, βγάζοντας απ έξω τους handhelds emulators. 

Φυσικά παιχνίδια που σημάδεψαν την παιδική ηλικία είναι τα δεκάδες arcade που παίζαμε τότε στα ουφάδικα. Αμέτρητα αγαπημένα. Αν έπρεπε ωστόσο να επιλέξω ένα, αυτό θα ήταν το wonder boy in monster land. Το είχε για μερικά χρόνια ένα μαγαζί στο ορεινό χωριό που πήγαινα κάθε καλοκαίρι και θυμάμαι να μην μπορώ να το τερματίσω παρόλα τα ατελείωτα δεκάρικα-εικοσάρικα που του είχα ρίξει. Ώσπου ήρθε από την Αθήνα ένα παλληκάρι και μας έδειξε όλα τα κόλπα, τα κρυφά μέρη. Θυμάμαι ακόμη να τον κοιτάω με δέος. 

Anyway τα arcade games δε θα είχαν λόγο αναφοράς στο παρόν τόπικ αν οι εξαιρετικές συσκευές που υπάρχουν σήμερα δεν είχαν τη δυνατότητα να τα αναπαράγουν. 

Έτσι λοιπόν πριν μερικά χρόνια αγόρασα το Retroflag GPi CASE. Πολύ καλή επιλογή για τότε, αλλά η 2.8 οθόνη, το γεγονός ότι δεν έχει επαναφορτιζόμενη μπαταρία το καθιστούν κατώτερο από το φθηνό της Anbernic που είναι και αρκετά οικονομικό. Βέβαια δεν έψαξα πολύ χαρακτηριστικά αλλά παίζει μέχρι και ps1 απροβλημάτιστα. Βέβαια εγώ αυτά που παίζω είναι Gameboy, Game Gear, Atari 2600 (η πρώτη μου κονσόλα πριν το gameboy), Mame, Neo Geo. 

Ωστόσο με το RetroFlag λίγο ασχολήθηκα. Έχω καταλήξει ότι παρόλο που δεν πιάνει την αίσθηση αυτών των φορητών κονσολών, ασχολούμαι περισσότερο με το RetroArch στο κινητό μου ή όταν υπάρχει η δυνατότητα στο ipad. Μάλιστα πριν λίγο καιρό πήρα και ένα μοχλουδάκι μίνι το 8bitdo zero 2 που παρόλο το μικρό του μέγεθος είναι αρκετά βολικό και αυτές τις μέρες που ήμουν στο χωριό για χαλάρωμα, το χρησιμοποιήσα αρκετά. Σίγουρα θα αγοράσω και το νέο μοντέλο το micro το οποίο βγαίνει σε λίγες μέρες και κάποια στιγμή θα το φέρουν και Ελλάδα. Κάνοντας μια παρένθεση η 8bitdo είχα διαβάσει και το βλέπω και σε αυτό το μικρό gamepad ότι έχει πολύ καλή ποιότητα κατασκευής. 

Ας κάνω λοιπόν την πρώτη μου ερώτηση για όποιον γνωρίζει. Έχουμε κανένα καλό οδηγό για Retroarch? Αρχικά πως μπορώ να παίξω το Virtua Striker? Γιατί έχω δει ότι είναι playable. Πάλι στο Retroarch, πως βάζουμε χειροκίνητα εικόνες στα games γιατί παρόλο που έχω κάνει update δεν τις έχει κατεβάσει στο Neo Geo. 

Στις 25/3/2023 στις 1:34 ΠΜ, vamvakoulas είπε

Καλησπερα σε ολους τους "ρετροφιλους" :)

Τα τελευταια χρονια ασχοληθηκα πιο σοβαρα με τη ρετρο φαση σε emulators στησιματα κλπ οποτε να πω κι εγω τη γνωμη μου. Αρχικα καταρχην ειχα στησει τον retroarch σε ps4pro JB με καμια 30αρια κονσολες full με εξωφυλλα τα παντα, καταπληκτικη δουλεια αλλα θελει πολυ κοπο και χρονο, (καποια στιγμη θα βαλω και βιντεο) οποτε εκανα το επομενο βημα αφου ηθελα να το εχω ολα στο χερι - συγκεκριμενα στην τσεπη μου. Ειχα δοκιμασει 1-2 κινεζιες στην αρχη τυπου Retroid κλπ αλλα δεν ικανοποιηθηκα καθολου, οποτε ξεκινησα τη διαδικασια να το φτιαξω σε smartphone.

Εδω και 3-4 χρονια που ασχολουμαι συστηματικα, αραια και που βεβαια, εφτασα σε ενα σημειο να πω (για εμενα τουλαχιστον και ειμαι αρκετα αυστηρος και υποχονδριος) οτι το αποτελεσμα ειναι κοντα στο perfect. Για του λογου το αληθες ανεβασα και ενα βιντεακι που δειχνει πολυ συνοπτικα βεβαια για τι πραγμα μιλαμε.

Προκειται για χρηση ξεχωριστων emulators (μιλαμε και για συγκεκριμενες εκδοσεις που δουλευουν οσο το δυνατον καλυτερα) σε android παντα, οι οποιοι "δενονται" σε μια συγκεκριμενη εκδοση του DIG (frontend) με αρκετη customια και αυτος, εννοειται με full λειτουργικοτητα σε ολες τις roms-games μαζι με εξωφυλλα, previews κλπ.

Μιλαμε για απολυτο πολυμηχανημα το οποιο σηκωνει τα παντα σχεδον δλδ οπως 3DO, Amstrad CPC6128, Atari Jaguar, 2600, Nintendo's Gameboy, NES,SNES,GCB,Wii,Switch, Sega's GameGear,MasterSystem,Megadrive, Saturn, Dreamcast, Sony's PlayStation 1-2, PSP, PSvita κλπ

Το μονο που μου λειπει ειναι το PS3 χαχαχα

Αυτα που θα χρειαστειτε ειναι μια καλη συσκευη smartphone, που οι περισσοτεροι "gkatzetακιδες" ηδη διαθετουν - προτεινω snapdragon απο 865 και πανω (δουλευει ΑΝΕΤΑ και με πιο αδυναμους οπως 720 κλπ med range αλλα θα δυσκολευτει σε πιο απαιτητικους emu οπως wii-switch-ps2-psvita) . Θα χρειαστει επισης ενα καλο χειριστηριο, κι εδω προτεινω με κλειστα τα ματια το καταπληκτικο gamesir X2 - υπαρχουν βεβαια και πολλα αλλα οπως ipega τα οποια ειναι πολυ τιμια εχοντας και μερικα απο αυτα. Μια καρτουλα sd προφανως - προτεινω 256 αν θελετε να το "τραβηξετε απο τα μαλλια" αφου εδω μιλαμε και καμια 25-30 κονσολες και σε καποιες απο αυτες τα παιχνιδια πιανουν αρκετο χωρο παρ'ολες τις συμπιεσεις που μπορεις να κανεις (pbp για psx, chd για ps2,cso για psp,rvz για wii-gcb κτλ για οσουν γνωριζουν). Και το τελευταιο που θα χρειαστει ειναι ΟΡΕΞΗ, χρονος και μια σχετικη γνωση! Το αποτελεσμα πιστευω οτι αξιζει και με το παραπανω πραγματικα..

Δειτε το παρακατω βιντεο και εδω ειμαστε για οποιαδηποτε απορια :)

Ωραίο φίλε μου. Κι εγώ αυτή την περίοδο σε αυτή τη φάση είμαι μιας και το κινητό το έχω συνεχώς μαζί μου, δεν παίζω απαιτητικά παιχνίδια και το μοχλουδάκι που ανέφερα πάνω μπορείς να το έχεις και στο μπρελόκ σου καθώς προσδίδει και μια arcadiλα, είναι μικρό, όμορφο και δείχνει σκυλί. Το λέω με τη λογική να το έχεις πάντα μαζί σου. 

Αυτό το βίντεο που έλεγες να φτιάξεις για το Retroarch το σκέφτεσαι; Θα με ενδιέφερε. 

Στις 9/5/2023 στις 6:17 ΜΜ, gherudos είπε

Το προχώρησα, 49,70€ πήγε με τον παραπάνω κωδικό που έδωσε ο φίλος. Ελπίζω να μην το μετανοιώσω. Θέλω να παίζω wonder boy in monster land 2 στην τουαλέτα!

Δικός μου είσαι εσύ. Τι παιχνιδάρα!!! Έβαλα κι 2 shaders στο Retroarch και φαίνεται όπως στα ουφάδικα. Τον lcd-grid-v2 & psp-color. 

• Like 4
  • Thanks 1

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

@broxopios Μάλλον φίλε εννοείς το virtua striker 2 του dreamcast.. Εγώ με αυτό έχω τρέλα.. Στα σημερινά κινητά τρέχει άνετα με emulator Flycast ή redream ή με το retroarch με flycast core..Εδώ τα πάντα για το Retroarch  https://retrogamecorps.com/2022/02/28/retroarch-starter-guide/

Τώρα για να παίξεις άνετα σε retro handheld console το virtua striker 2 χρειάζεσαι επεξεργαστή rk3566 και πάνω (δοκιμασμένο από εμένα στο anbernic rg503).. Η πιο οικονομική λύση είναι το powkiddy rk2023 και λίγο παραπάνω το anbernic rg353ps με τον Rockchip RK3566.. Αν δεν σε ενδιαφέρει το virtua striker 2 και απλά θέλεις να μπεις στο κόσμο του retro handheld console αξίζει να επενδύσεις στο miyoo mini plus ή στο anbernic rg35xx αλλά θα παίζεις μέχρι ps1 παιχνίδια(και τα δύο τρέχουν retroarch και έχουν πολύ καλές οθόνες και σου φέρνουν την νοσταλγία 90s με τα Gameboy) .. Άλλη αίσθηση είναι η κονσολίτσα καμία σχέση με τα κινητά.. Παράδειγμα εγώ έχω gamesir X2 και το huawei p50 pro αλλά δεν το απολαμβάνω να παίζω σε σχέση με το miyoo mini plus ή το rg503 και γενικά με οποία retro handheld κονσολιτσα έχω.. Εξάλλου τα περισσότερα retro games που απολαμβάνω είναι αυτά από τα arcades, nes, megadrive, amiga, gba, κτλ (8bit-16bit) με εξαίρεση το αγαπημένο μου dreamcast.. Είναι τόσα πολλά που έβλεπα στα arcades και τα λιγουρευομουν  μικρός και άλλα τόσα που δεν κατάφερα να τα τερματίσω ή να τα αγοράσω για να τα παίξω στις κονσόλες που είχα τότε στη κατοχή μου! 

"Το καλό με το retroarch είναι ότι έχει save και load παντού και έτσι παιχνίδια που δεν έχουν continue μπορούμε να τα τερματίσουμε πλέον γιατί κάποια ήταν και αρκετά δύσκολα" .. 

Και εδώ είχα ανοίξει ένα θέμα για τα retro arcade παιχνίδια 

Επεξ/σία από vagosvts7
  • Like 4

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Και εγω ξεκίνησα με nes του πανηγυριου, μετά ακολούθησε το ps1, το gameboy advance με ελάχιστες κασέτες και πάντα είχα μια μεγάλη αγάπη στα arcade.

Θυμάμαι να φευγουν αρκετά 100αρικα στο Cadillac's & dinosaurs, στα πρώτα street fighter, στο punisher και στο final fight, τα beat em up ήταν τα αγαπημένα μου. Μεγάλωσα και το gaming γινόταν όλο και πιο σπάνια στο pc, δυστυχώς τα περισσότερα παιχνίδια πλέον έχουν γίνει open world και χρειάζονται πολλές ώρες οπότε το να κάτσω τόσες ώρες κάθε φορά μου ήταν αδύνατο. Πριν 8 μήνες αποφάσισα να πάρω ένα modded switch και έγινα ξανά μικρό παιδί! Έχει πολλά ωραία παιχνίδια με ώραιο gameplay και το κυριότερο αρκετά απο αυτά είναι σύντομα. Το βολικό της υπόθεσης είναι ότι μπορώ να πάιξω στο σαλόνι αλλά και να το πάρω στο κρεβάτι μισή ώρα πριν κοιμηθώ. 

Τυχαία έπεσα σε αυτό το θέμα και σε κάποια post στο reddit με retro consoles οπότε λέω εδώ είμαστε μιας και το switch ήταν καλό αλλά ήθελα κάτι πιο μαζεμένο και με καλύτερη αναλογία σε οθόνη για retro games. Πήρα πριν μερικούς μήνες για δοκιμή ένα rg35xx και η αλήθεια είναι πως κόλλησα, την έβγαλα όλο το καλοκαίρι με αυτό στην βεράντα και στην παραλία παίζοντας ps1, mame και κάποια αγαπημένα του snes. Η κονσόλιτσα είναι πανέμορφη και είναι το απόλυτο vfm για το 50αρικο που έδωσα.

Πριν μια εβδομάδα είπα να πάω για το κάτι παραπάνω και πήρα το rg405m για να παίξω παιχνίδια της γενίας που δεν πρόλαβα ps2, gamecube, dreamcast. Στα σχέδια μου ήταν να πουλήσω το rg35xx αλλά η αλήθεια είναι πως είναι πανέμορφο το άτιμο και δεν μου πάει η καρδιά να το δώσω.

Ελπίζω μόνο να μείνω σε αυτές τις κονσόλες και να γεμίσω retro handhelds  σαν κάτι post που βλέπω στο reddit 😅.

20230822_204311 copy.jpg

Επεξ/σία από snik
  • Like 5

1 ώρα πριν, vagosvts7 είπε

@broxopios Μάλλον φίλε εννοείς το virtua striker 2 του dreamcast.. Εγώ με αυτό έχω τρέλα.. Στα σημερινά κινητά τρέχει άνετα με emulator Flycast ή redream ή με το retroarch με flycast core..Εδώ τα πάντα για το Retroarch  https://retrogamecorps.com/2022/02/28/retroarch-starter-guide/

Τώρα για να παίξεις άνετα σε retro handheld console το virtua striker 2 χρειάζεσαι επεξεργαστή rk3566 και πάνω (δοκιμασμένο από εμένα στο anbernic rg503).. Η πιο οικονομική λύση είναι το powkiddy rk2023 και λίγο παραπάνω το anbernic rg353ps με τον Rockchip RK3566.. Αν δεν σε ενδιαφέρει το virtua striker 2 και απλά θέλεις να μπεις στο κόσμο του retro handheld console αξίζει να επενδύσεις στο miyoo mini plus ή στο anbernic rg35xx αλλά θα παίζεις μέχρι ps1 παιχνίδια(και τα δύο τρέχουν retroarch και έχουν πολύ καλές οθόνες και σου φέρνουν την νοσταλγία 90s με τα Gameboy) .. Άλλη αίσθηση είναι η κονσολίτσα καμία σχέση με τα κινητά.. Παράδειγμα εγώ έχω gamesir X2 και το huawei p50 pro αλλά δεν το απολαμβάνω να παίζω σε σχέση με το miyoo mini plus ή το rg503 και γενικά με οποία retro handheld κονσολιτσα έχω.. Εξάλλου τα περισσότερα retro games που απολαμβάνω είναι αυτά από τα arcades, nes, megadrive, amiga, gba, κτλ (8bit-16bit) με εξαίρεση το αγαπημένο μου dreamcast.. Είναι τόσα πολλά που έβλεπα στα arcades και τα λιγουρευομουν  μικρός και άλλα τόσα που δεν κατάφερα να τα τερματίσω ή να τα αγοράσω για να τα παίξω στις κονσόλες που είχα τότε στη κατοχή μου! 

"Το καλό με το retroarch είναι ότι έχει save και load παντού και έτσι παιχνίδια που δεν έχουν continue μπορούμε να τα τερματίσουμε πλέον γιατί κάποια ήταν και αρκετά δύσκολα" .. 

Και εδώ είχα ανοίξει ένα θέμα για τα retro arcade παιχνίδια 

Από handhelds προς το παρόν είμαι καλυμμένος με το Retroflag GPi CASE το οποίο παίζει ότι έχω δοκιμάσει. Βέβαια το Virtua Striker δεν το δοκίμασα. Λογικά δε θα το παίζει. 

Θα διαβάσω τον οδηγό που μου πρότεινες και αν έχω απορίες θα επανέλθω. 

Βάζω και 2 φώτο συγκριτικό πως είναι το μέγεθος του κλασσικού gameboy με το retroflag καθώς και άλλες 2 με το 8bitdo zero 2. 

IMG20230822204302.jpg

IMG20230822204313.jpg

IMG_0724.JPG

IMG_0723.jpg

• Like 2
  • Thanks 1

5 λεπτά πριν, broxopios είπε

Από handhelds προς το παρόν είμαι καλυμμένος με το Retroflag GPi CASE το οποίο παίζει ότι έχω δοκιμάσει. Βέβαια το Virtua Striker δεν το δοκίμασα. Λογικά δε θα το παίζει. 

Θα διαβάσω τον οδηγό που μου πρότεινες και αν έχω απορίες θα επανέλθω. 

Βάζω και 2 φώτο συγκριτικό πως είναι το μέγεθος του κλασσικού gameboy με το retroflag καθώς και άλλες 2 με το 8bitdo zero 2. 

IMG20230822204302.jpg

IMG20230822204313.jpg

IMG_0724.JPG

IMG_0723.jpg

Το χειριστήριο μινιατούρα βολεύει; Δεν είναι πολύ μικρό; Ψήνω να πάρω ένα για το κινητό και εγώ.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
45 λεπτά πριν, snik είπε

Και εγω ξεκίνησα με nes του πανηγυριου, μετά ακολούθησε το ps1, το gameboy advance με ελάχιστες κασέτες και πάντα είχα μια μεγάλη αγάπη στα arcade.

Θυμάμαι να φευγουν αρκετά 100αρικα στο Cadillac's & dinosaurs, στα πρώτα street fighter, στο punisher και στο final fight, τα beat em up ήταν τα αγαπημένα μου. Μεγάλωσα και το gaming γινόταν όλο και πιο σπάνια στο pc, δυστυχώς τα περισσότερα παιχνίδια πλέον έχουν γίνει open world και χρειάζονται πολλές ώρες οπότε το να κάτσω τόσες ώρες κάθε φορά μου ήταν αδύνατο. Πριν 8 μήνες αποφάσισα να πάρω ένα modded switch και έγινα ξανά μικρό παιδί! Έχει πολλά ωραία παιχνίδια με ώραιο gameplay και το κυριότερο αρκετά απο αυτά είναι σύντομα. Το βολικό της υπόθεσης είναι ότι μπορώ να πάιξω στο σαλόνι αλλά και να το πάρω στο κρεβάτι μισή ώρα πριν κοιμηθώ. 

Τυχαία έπεσα σε αυτό το θέμα και σε κάποια post στο reddit με retro consoles οπότε λέω εδώ είμαστε μιας και το switch ήταν καλό αλλά ήθελα κάτι πιο μαζεμένο και με καλύτερη αναλογία σε οθόνη για retro games. Πήρα πριν μερικούς μήνες για δοκιμή ένα rg35xx και η αλήθεια είναι πως κόλλησα, την έβγαλα όλο το καλοκαίρι με αυτό στην βεράντα και στην παραλία παίζοντας ps1, mame και κάποια αγαπημένα του snes. Η κονσόλιτσα είναι πανέμορφη και είναι το απόλυτο vfm για το 50αρικο που έδωσα.

Πριν μια εβδομάδα είπα να πάω για το κάτι παραπάνω και πήρα το rg405m για να παίξω παιχνίδια της γενίας που δεν πρόλαβα ps2, gamecube, dreamcast. Στα σχέδια μου ήταν να πουλήσω το rg35xx αλλά η αλήθεια είναι πως είναι πανέμορφο το άτιμο και δεν μου πάει η καρδιά να το δώσω.

Ελπίζω μόνο να μείνω σε αυτές τις κονσόλες και να γεμίσω retro handhelds  σαν κάτι post που βλέπω στο reddit 😅.

20230822_204311 copy.jpg

Για πες μας φίλε εντυπώσεις για το RG405M.. Το γλυκό κοιτάζα εδώ και καιρό λόγου μεγέθους και specs αλλά πάλι σκέφτομαι μην την πατήσω όπως στο retroid pocket 3 plus και παίζω παιχνίδια μόνο 8bit και 16bit.. Τα psp games δείχνουν καλά σε 16:9 αναλογία ή τα έχεις βάλει full screen για να μην έχεις μαύρες μπάρες? Το έχεις με stock OS ή με Gamma os? Αν κάνεις την αρχή με τα κινεζακια μετά τρως κόλλημα να πάρεις κι άλλα.. Γιαυτό και προς το παρών κάθομαι στα αυγά μου μπας και βγει το rg35xx plus και το miyoo flip και σκάνε και μύτη τα Handheld με snapdragon πάλι..Κάτι πρέπει να πάρω πάλι δεν γίνεται αλλά θα πρέπει να δώσω και κάτι να μην κάθεται, ίσως κάποια στιγμή να δώσω το rg503 αν πάρω κάτι δυνατότερο.. 

Επεξ/σία από vagosvts7

45 λεπτά πριν, snik είπε

20230822_204311 copy.jpg

Όλοι εδώ μέσα έχουμε στόχο να αποκτήσουμε συλλογή με Handhelds, είναι group therapy, μη νομίζεις οτι είναι κουβέντα 😂

Το rg405m το πιο όμορφο με διαφορά στη φωτογραφία!! 

• Like 2

2 λεπτά πριν, Nik1239 είπε

Το χειριστήριο μινιατούρα βολεύει; Δεν είναι πολύ μικρό; Ψήνω να πάρω ένα για το κινητό και εγώ.

Κοίτα... δεν είναι της τάξης των πιο μεγάλων χειριστηρίων σε καμία περίπτωση αλλά είναι πολύ καλύτερο απ' ότι δείχνει στο πιάσιμο. Ύστερα έχει το γνωστό latency που έχουν τα bluetooth gamepads. Επίσης έχει το αρνητικό ότι δεν μπορεί να χρησιμοποιηθεί και ως wired ώστε να μηδενιστεί αν θες το latency. Και σαφώς στα 20€ είναι λίγο ακριβό. Στα 10-12€ θα ήταν οκ. 

Αλλά και πάλι δεν μετάνιωσα που το πήρα. Είμαι και γκατζετάκιας και δεν μπορούσα να αντισταθώ. Στη θέση σου θα περίμενα το micro που βγαίνει σε λίγες μέρες. Σίγουρα θα είναι πιο ακριβό, υπολογίζω γύρω στα 25€. Έχει type-c, μπορεί να χρησιμοποιηθεί και ως wired και έχει περισσότερα κουμπιά (όχι ότι είναι απαραίτητο για μένα το τελευταίο). 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Εγώ πάλι ξεκίνησα τα μοντέρνα handhelds με το Anbernic RG350P το οποίο έδωσα σχετικά σύντομα γιατί ενώ ήταν μικρό και βολικό δεν είχε καλή ανάλυση και ήταν σχετικά αδύναμο. 

Να μην τα πολυλογώ όμως χρησιμοποιώ διάφορους συνδυασμούς εξαρτάται την ώρα, τον τόπο και τι θέλω να παίξω. Εν ολίγοις:

- Κινητό με Gamesir X2 Bluetooth. Με Retroarch και standalone emulators και παίζω άνετα μέχρι PSP και Dreamcast.

- Switch v1 με cfw και παίζω Retroarch πάλι.

-Psvita για τέλειο PSP emulation, ευκολία και φορητότητα. Στο vita υπάρχει και έτοιμο πακέτο με πολύ μεγάλη ποικιλία ROMs και συστημάτων με εικόνες και bezels για κάποιον που ήθελε και ρωτούσε πριν.

-Ψήνομαι αλλά δεν νομίζω τελικά να πάρω άλλο handheld. Κρατάω χρήματα για το Switch 2 η όπως το πουν.

Επεξ/σία από baspav

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...