Προς το περιεχόμενο

Retro Handhelds (Anbernic/Retroid/Powkiddy/κ.α)

vagosvts7
Μετάβαση στην απάντηση Απαντήθηκε από GreeKar98K,
Μήνυμα προστέθηκε από Malthador,

Το νήμα ανοίγει ξανά, γράφω πιο αναλυτικά το τι αφορά και τους κανόνες που θα το διέπουν (πέραν των κανόνων που ισχύουν forum-wide), οι οποίοι πρέπει να ακολουθούνται με ευλάβεια:

• On-topic είναι η κουβέντα γύρω από τα διάφορα ρετρό handheld μηχανήματα που κυκλοφορούν, κυρίως από Κίνα μεριά. 
  • On-topic είναι η κουβέντα γύρω από το σετάρισμα των OS των συσκευών αυτών, χωρίς να υπάρχει ουδεμία αναφορά πάνω σε συγκεκριμένα games, σε roms ή σε BIOS.
  • Το νήμα δεν προσφέρεται για υποστήριξη πάνω στο retroarch, μην αναλώνεστε εκεί γιατί η κουβέντα για τα cores ή το content οδηγεί με μαθηματική ακρίβεια σε κουβέντα για roms και BIOS. Υπάρχουν ολόκληρα wikis που καλύπτουν εκτενέστατα το retroarch.
  • Εννοείται ότι απαγορεύονται ρητά και κατηγορηματικά links που περιέχουν πειρατικό περιεχόμενο (roms, BIOS κλπ) είτε άμεσα, είτε έμμεσα.
  • Εννοείται ότι απαγορεύονται ρητά και κατηγορηματικά οι ερωτήσεις προς αναζήτηση πειρατικού περιεχομένου ή προς συμβουλευτικής σχετικά με πειρατικό περιεχόμενο, ακόμα και μετά «από συνεννόηση μέσω ΠΜ».

Επειδή τα ρετρό μηχανάκια εμπίπτουν σε ευαίσθητη κατηγορία, εάν δείτε κάποιο μέλος να παρεκτρέπεται με το μήνυμά του, είτε του στέλνετε απευθείας ΠΜ για να το διορθώσει, είτε στέλνετε αναφορά και το αναλαμβάνουν οι συντονιστές.

Αν έχετε κάποια απορία, μου στέλνετε ΠΜ. Κατά κανόνα πάντως, αν έχετε αμφιβολία σχετικά με το αν πρέπει να ποστάρετε κάτι, τότε το πιθανότερο είναι ότι απαγορεύεται να το ποστάρετε.

Αυτά τα απλά. Τα τηρείτε και το νήμα δεν θα ξανακλειδωθεί.

Προτεινόμενες αναρτήσεις

1 ώρα πριν, rodosf1 είπε

Πρόσφατα πήρα το powkiddy x28 στα 140 κ ακόμα εκεί παίζει στο aliexpress. Επίσης το retro pocket 3 plus ανέφερε κάποιος τιμή προσφοράς στα 150. Κ το anbernic rg405 εκεί είχε παίξει πρόσφατα. 

Αυτά εσωτερικά είναι παρόμοια (ίδια) μηχανάκια αλλά ΔΕΝ παίζουν όλη τη βιβλιοθήκη του ps2. Οπότε μην έχεις δεδομένο ότι θα παίζουν όλα. κάποια θα παίξουν με ρυθμίσεις, άλλα πάλι με τίποτα. 

Ρίξε μια ματιά πάντως στο compatibility list του rp3+ πάνω κάτω έτσι παίζουν όλα κ θα δεις αν παίζουν όσα σ ενδιαφέρουν. 

Για μετακίνηση νομίζω το anbernic rg405m κερδίζει επειδή είναι 16-17cm σε μήκος κ μπαίνει εύκολα και σε τσέπη. :)

Βέβαια τα Crash Bandicoot που ανέφερες πχ  παίζουν και στη βιβλιοθήκη του Gamecube αν τα έχεις στη συλλογή σου, ίδιου επιπέδου κονσόλα, οπότε είναι πιθανό εκεί να έχουν καλή απόδοση. 

Στο amazon οι συσκευές αυτές πάνε πολύ παραπάνω δεν σε συμφέρει, προτίμησε κινέζικο κανάλι αποστολής, Banggood, aliexpress, geekbuying κλπ όπως πολλοί έχουμε πάρει από εδώ. 

Μεσα σε τσάντα θα μπαίνει οπότε δεν με απασχολεί το μέγεθος όσο το να είναι άνετο στο χέρι. Κυρίως το gt4 με νοιάζει να τρέχει μιας και ποτέ δεν το έκανα 100% όταν είχα το ps2 και θέλω να το επιδιώξω. Έχω ήδη save 25% στο κινητό 😅

Πρόλαβα και ειδα μερικά από retroid και σκέφτομαι για pre-order το retro pocket 2s λόγο χαμηλής ανάλυσης οθόνης και 4:3 αναλογίας. Είδα και το 3+ από ETA prime στο YouTube αλλά δεν ξέρω αν είναι αρκετός ο T618 αλλά και ο T610 που έχει το 2s. Θα κοιτάξω και το powkiddy πιο μετά. 

Ευχαριστώ για τη βοήθεια!

• Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 2,5k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

49 λεπτά πριν, Nik1239 είπε

Μεσα σε τσάντα θα μπαίνει οπότε δεν με απασχολεί το μέγεθος όσο το να είναι άνετο στο χέρι. Κυρίως το gt4 με νοιάζει να τρέχει μιας και ποτέ δεν το έκανα 100% όταν είχα το ps2 και θέλω να το επιδιώξω. Έχω ήδη save 25% στο κινητό 😅

Πρόλαβα και ειδα μερικά από retroid και σκέφτομαι για pre-order το retro pocket 2s λόγο χαμηλής ανάλυσης οθόνης και 4:3 αναλογίας. Είδα και το 3+ από ETA prime στο YouTube αλλά δεν ξέρω αν είναι αρκετός ο T618 αλλά και ο T610 που έχει το 2s. Θα κοιτάξω και το powkiddy πιο μετά. 

Ευχαριστώ για τη βοήθεια!

εδω είσαι. 

10 λεπτά πριν, rodosf1 είπε

εδω είσαι. 

Αρκετά slow downs δυστυχώς οπότε με βλέπω να περιμένω για κάτι δυνατότερο ή μέχρι να μπορεσω να πάρω κάτι πιο ακριβό. Έχω συνηθίσει τον 865 και αν δεν τρέχει χωρίς slow downs εκτός από κάνα δυο πίστες δεν μπορώ να παίξω.

Το g cloud της Logitech αξίζει λέτε;

• Like 1

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Καλημέρα στη retroπαρέα! Μπήκα κι εγώ στο σπορ με το rg35xx (μετά από hacked psTV και snes mini) !! 
 Είναι η χρυσή τομή σε φορητότητα-μεγεθος οθόνης-επιδόσεις!!! 

Αν και μου ήρθε με διπλό boot (stock και garlic), έφτιαξα dual SD setup με GarlicOS , κάποια roms pack με boxart έτοιμα κτλ κτλ. Είναι ΤΕΛΕΙΟ! Έχω στην παλάμη μου, μία τεράστια συλλογή με αγαπημένα παιχνίδια και τεχνικά μπορώ να παραμετροποιήσω τα πάντα. Στην ουσία όμως ,με αυτό το setup, απλά θαυμάζω την συλλογή μου και το πόσο καλή δουλειά έχει κάνει ο Black Seraph.

That said... παίζω πιο πολύ gran turismo 2, megaman x4 και metroid zero mission, χρησιμοποιώντας άλλη κάρτα με MinUI. Γιατι?? Διότι το save system του garlic είναι άθλιο... Άλλαξα μερικές επιλογές από τα defaults, αλλά και πάλι...γεμίζει αχρηστα αρχειάκια την  sd. Στο minUI, κάνεις save απλά πατώντας το menu button κι επιλέγοντας save slot. Επίσης κάνω quit το παιχνιδι ,χωρίς autosave. Στο garlicOS, κάθε φορα που κανω quit σώζει απο μόνο του. Φανταστείτε λοιπόν με πόσα αρχειακια έχει γεμίσει η sd, όταν τσεκαρα από ενθουσιασμό τα άπειρα mame roms... 

Ο Developer ετοιμάζει GarlicOS 2 απο ότι είδα να συζητουν στο reddit, οπου ελπίζω να αλλάξει το save system  και να το κάνει πιο "παραδοσιακό" και απλό, αλλά και να προσθέσει hybernation /standby mode. Αυτα τα χαρακτηριστικά τα έχει το minUI (απλά πατάς μια φορα το power) ,το οποίο όμως δεν υποστηρίζει τόσα πολλά cores/κονσόλες, όπως το garlic, ακόμα κι αν προσθεσεις τα extra της κοινότητας.

Επίλογος? Δεν μπορούμε να τα έχουμε όλα (προς το παρόν) σε αυτή τη ζωή ... χαχαχαχαχααααααα!

Το rg35xx είναι το απόλυτο κονσολάκι για όντως φορητό retrogaming. Αν θελήσω περισσότερη ισχύ και δεν βρω αυτά που θέλω σε μονταρισμένο psVITA... θα πάω σε rg405m ή κατι παρόμοιο σε αυτές τις διαστασεις.

Επεξ/σία από gameleon
  • Like 3

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Τελικά έκανα παραγγελία το ANBERNIC RG353PS με 64GB TF Card στα 83€ με το κουπόνι NNNABV353PS απο geekbuying, είχα και κάτι coin λόγο νέου account οπότε τελική τιμή 81.2€ με free priority line, υπάρχει και το κουπόνι gkb23bts1 για -8%.

Επέλεξα το White Transparent αν και μου άρεσε πολύ και το grey, δεν ξέρω αν η 64gb έρχεται με game αλλά δεν θα με χάλαγε.

Spoiler

image.png.f23056bf3e2142e1e5bbb8fab04e405d.png

image.png.183737b2bfedc254b23a5129605ea9bd.png

Ήμουν ανάμεσα στα Powkiddy x55 και ANBERNIC RG503, το X55 (5.5 INCH 1280x720) to απέρριψα λόγο της θέσης του μοχλού, το RG503 η αλήθεια είναι δυσκολεύτηκα, η oled οθόνη (4.95" 960x544)  ήταν μεγάλος πειρασμός αλλά ήταν και ο μοναδικός, μου φαίνεται άσχημο με το το πλαστικό που περιβάλλει την οθόνη, σε πολλά review είπαν για grinding κουμπιά (ΑΒΧΥ) και ότι κάποιες φορές/σπάνια κόλλαγαν, φαντάζομαι ότι με την χρήση ή με λίγο γυαλόχαρτο θα έφτιαχνε, τα shoulder κουμπιά λέγαν ότι δεν βολεύουν επειδή είναι τοποθετημένα σε σειρά, δεν έχω άποψη αλλά νομίζω δεν θα πείραζε, το joystick είναι ακριβώς από κάτω από το σταυρό οπότε ίσως δεν βολεύει τόσο αν τον χρειαστείς.

Επέλεξα το RG353PS γιατί εμφανισιακά μου άρεσε από την αρχή και μου φαίνεται πιο βολικό το σχήμα του στο πιάσιμο, θυμάμαι παλιά στο gameboy μου μούδιαζαν τα δάχτυλα XD, το joystick είναι ελαφρός προς τα δεξιά που το θεωρώ καλό, foul και στις 3 συσκευές ότι δεν έχουν hall Joysticks.

Τα περισσότερα παιχνίδια που θα παίζω θα είναι n64 και πίσω οπότε ήθελα να είναι σε πιο βολικό σημείο ο σταυρός. Λόγο του ότι τα παιχνίδια είναι αρκετά παλιά η 4:3 ανάλυση είναι πιο ιδανική από την 16:9, σίγουρα θα ήθελα μεγαλύτερη οθόνη αλλά οι άλλες θα είχαν black bars δεξιά/αριστερά (προσωπικά δεν με πειράζει, ιδιαίτερα με την Oled του 503), και το κάθετο για να το εκμεταλλευτείς πρέπει να κάνει upscale και αν δεν είναι ακέραιο πολλαπλάσιο αρχίζουν τα περίεργα, δεν ξέρω κατά πόσο θα ήταν ενοχλητικό όμως αυτό, μικρή παραμόρφωση vs μεγαλύτερη οθόνη ;;; αντίστροφα όμως αν κάποιος θέλει πιο σύγχρονα game με 16:9  ή streaming από το pc τότε δεν του κάνει με τίποτα! ελπίζω να όπως τα σκέφτομαι και να με βολεύει, στην τελική άλλο να το σκέφτεσαι και άλλο να το έχεις στα χέρια σου και ακόμα περισσότερο άλλο να έχεις δυο συσκευές και να τις συγκρίνεις.

Edit

Επίσης από την στιγμή που πληρώνουμε ΦΠΑ στο κατάστημα (geekbuying/banggood κτλ) δεν ξέρω τι σημασία έχει το priority line και το να μην περάσει από τελωνείο, επίσης δεν πολυ συμπαθώ το aliExpress, όχι ότι δεν έχω αγοράσει από εκεί αλλά το ότι δεν έχει paypal και είναι όλα "inhouse" με χαλάει λίγο, επίσης νομίζω το ebay είναι πιο αντικειμενικό αν γίνει στραβή και έχεις και το pp σαν δικλείδα.

Edit 2

Η επόμενη αγορά λόγο ρετρο gaming θα είναι κάποιαααα στιγμή το Sinden Lightgun (90€+ shipping).

https://www.sindenshop.com/collections/all-products

Επεξ/σία από Havik
  • Like 2

Τούμπανο κονσολιτσα ελπίζω να μην είναι πολύ τούμπανο και η τιμή του όταν υπάρξει σε stock (για 300 δολάρια έλεγαν αρχική τιμή) .. Μια oled οθόνη του λείπει μόνο.. 

Πληροφοριακά, η Powkiddy ετοιμάζει νέο κονσολάκι με 4“ οθόνη σε οριζόντια μορφή, λειτουργικό Linux και επεξεργαστή τον RK3566. 

https://retrododo.com/powkiddy-rgb30/

powkiddy-rgb30-1-1160x653.webp.614b6fffa0d77f2e1b88e45b9e4f1e66.webp

• Like 3
  • Thanks 1

9 λεπτά πριν, Anakin1981 είπε

Πληροφοριακά, η Powkiddy ετοιμάζει νέο κονσολάκι με 4“ οθόνη σε οριζόντια μορφή, λειτουργικό Linux και επεξεργαστή τον RK3566. 

https://retrododo.com/powkiddy-rgb30/

powkiddy-rgb30-1-1160x653.webp.614b6fffa0d77f2e1b88e45b9e4f1e66.webp

Και η εικόνα δεν είναι shrinked, η οθόνη είναι όντως τετράγωνη!! 

3 hours ago, Malthador said:

Μας έχουν πρήξει στα οριζόντια και στα κάθετα και στα τετράγωνα.

Πού είναι τα clamshell.

Gpd win mini για clamshell 

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...