Προς το περιεχόμενο

Retro Handhelds (Anbernic/Retroid/Powkiddy/κ.α)

vagosvts7
Μετάβαση στην απάντηση Απαντήθηκε από GreeKar98K,
Μήνυμα προστέθηκε από Malthador,

Το νήμα ανοίγει ξανά, γράφω πιο αναλυτικά το τι αφορά και τους κανόνες που θα το διέπουν (πέραν των κανόνων που ισχύουν forum-wide), οι οποίοι πρέπει να ακολουθούνται με ευλάβεια:

• On-topic είναι η κουβέντα γύρω από τα διάφορα ρετρό handheld μηχανήματα που κυκλοφορούν, κυρίως από Κίνα μεριά. 
  • On-topic είναι η κουβέντα γύρω από το σετάρισμα των OS των συσκευών αυτών, χωρίς να υπάρχει ουδεμία αναφορά πάνω σε συγκεκριμένα games, σε roms ή σε BIOS.
  • Το νήμα δεν προσφέρεται για υποστήριξη πάνω στο retroarch, μην αναλώνεστε εκεί γιατί η κουβέντα για τα cores ή το content οδηγεί με μαθηματική ακρίβεια σε κουβέντα για roms και BIOS. Υπάρχουν ολόκληρα wikis που καλύπτουν εκτενέστατα το retroarch.
  • Εννοείται ότι απαγορεύονται ρητά και κατηγορηματικά links που περιέχουν πειρατικό περιεχόμενο (roms, BIOS κλπ) είτε άμεσα, είτε έμμεσα.
  • Εννοείται ότι απαγορεύονται ρητά και κατηγορηματικά οι ερωτήσεις προς αναζήτηση πειρατικού περιεχομένου ή προς συμβουλευτικής σχετικά με πειρατικό περιεχόμενο, ακόμα και μετά «από συνεννόηση μέσω ΠΜ».

Επειδή τα ρετρό μηχανάκια εμπίπτουν σε ευαίσθητη κατηγορία, εάν δείτε κάποιο μέλος να παρεκτρέπεται με το μήνυμά του, είτε του στέλνετε απευθείας ΠΜ για να το διορθώσει, είτε στέλνετε αναφορά και το αναλαμβάνουν οι συντονιστές.

Αν έχετε κάποια απορία, μου στέλνετε ΠΜ. Κατά κανόνα πάντως, αν έχετε αμφιβολία σχετικά με το αν πρέπει να ποστάρετε κάτι, τότε το πιθανότερο είναι ότι απαγορεύεται να το ποστάρετε.

Αυτά τα απλά. Τα τηρείτε και το νήμα δεν θα ξανακλειδωθεί.

Προτεινόμενες αναρτήσεις

43 λεπτά πριν, vagosvts7 είπε

Σε μεγάλη τηλεόραση δεν αξίζει πιστεύω .. Μόνο αν παίζεις με τους shaders στα 2D games.. Θέλεις πιο ισχυρό μηχανάκι γιαυτην την δουλειά.. Αν και δεν το είχα δοκιμάσει ποτέ το rg35xx να δω τι εικόνα βγάζει με hdmi (Ας μας πούνε τα παιδιά που το έχουν στη κατοχή τους αν βολεύει σε τηλεόραση) .. Παράδειγμα του psx με native ανάλυση σε 55αρα tv δεν βλέπονται μόνο αν έχεις αυτόνομο emulator duckstation και βάζεις ανάλυση full HD και παραπάνω κάτι που δεν μπορεί να το κάνει το rg35xx.. Αν σε σύνδεση με hdmi μπορούσε να βγάλει 4Κ ανάλυση στην τηλεόραση θα σου έλεγα ότι τα 2D games και γενικά παιχνίδια με Pixel art παίζονται ευχάριστα.. Στο Series X όταν είχα emulators retroarch κτλ τα παλιά παιχνίδια έδειχναν μπόμπα λόγου native 4k κρύσταλλο εικόνα χωρίς θαμπάδα σε 4:3 ratio.. Ούτε shaders δεν έμπαινα στο κόπο να πειράξω.. Σε 55 άρα oled tv δοκιμασμένα.. Ακόμα και το retroid pocket 3 plus που είχα δοκιμάσει σε tv έβγαζε μέχρι 720p ανάλυση αν δεν κάνω λάθος @Galaxyδιόρθωσεμαι που εσύ το συνδέεις σε tv..

Για σύνδεση σε τηλεόραση είναι προτιμότερο android tv Box που βγάζουν 4K ανάλυση εικόνα και ακόμα καλύτερα Mini pc με τον intel n100 που είναι οικονομικά και σίγουρα πιο δυνατά από τα android tv box για emulators.. 

Σε ευχαριστώ για το κοπο να μου απαντησεις,αναμεσα σε miyoo plus και το rg35 πιο θεωρείται πιο ανετο και αξιοπιστο.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 2,5k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

19 λεπτά πριν, FromDusk_TillDawn είπε

Σε ευχαριστώ για το κοπο να μου απαντησεις,αναμεσα σε miyoo plus και το rg35 πιο θεωρείται πιο ανετο και αξιοπιστο.

Και τα δύο είναι πολύ καλά για τα χρήματα τους.. Το rg35xx έχει πιο φωτεινή οθόνη αν θέλεις να παίζεις σε παραλία ή βεράντα.. Το miyoo mini plus έχει wifi που είναι χρήσιμο για update Ota στο OnionOs και για να scraperαρεις τις roms (να κατεβάζεις boxart, εικόνες μέσα από την κονσόλα), το OnionOs είναι πιο εύκολη η διαδικασία να το περάσεις στο miyoo(copy-paste τα αρχεία σε μια άδεια sd fat32) ενώ στο rg35xx πρέπει να κάψεις image στη sd για να περάσεις GarlicOS.. Αν και τα τελευταία μοντέλα τα στέλνουν με dual boot stock OS με GarlicOS.. Και τα δύο στο χέρι είναι βολικά που τα έχω δοκιμάσει απλά το rg35xx γεμίζει την παλάμη καλύτερα.. Αν βρίσκεις το miyoo mini plus στα 50 ευρώ προτίμησε αυτό αλλιώς το rg35xx στα 45 ευρώ από geekbuying είναι μπόμπα τιμή.. Και στα δύο είναι προτιμότερο να περάσεις τα custom os (onion για miyoo και Garlic για rg35xx).. Υπόψην ότι το rg35xx παίρνει και batocera και Koriki os που ξεκλειδώνει δυνατότητες περισσότερες και μπορείς να τρέξεις ds games, psp, n64 με συμβιβασμούς, συν ότι συνδέετε το rg35xx σε tv μέσω mini hdmi.. Αλλά αν δεν θες πολύ να ψάχνεσαι κτλ, με το miyoo mini plus περνάς το OnionOs και ξεμπερδεύεις και είναι απλή υπόθεση.. Νομίζω σε μπέρδεψα πάρα σε βοήθησα να επιλέξεις 🤣😎

• Thanks 2

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
31 λεπτά πριν, vagosvts7 είπε

Και τα δύο είναι πολύ καλά για τα χρήματα τους.. Το rg35xx έχει πιο φωτεινή οθόνη αν θέλεις να παίζεις σε παραλία ή βεράντα.. Το miyoo mini plus έχει wifi που είναι χρήσιμο για update Ota στο OnionOs και για να scraperαρεις τις roms (να κατεβάζεις boxart, εικόνες μέσα από την κονσόλα), το OnionOs είναι πιο εύκολη η διαδικασία να το περάσεις στο miyoo(copy-paste τα αρχεία σε μια άδεια sd fat32) ενώ στο rg35xx πρέπει να κάψεις image στη sd για να περάσεις GarlicOS.. Αν και τα τελευταία μοντέλα τα στέλνουν με dual boot stock OS με GarlicOS.. Και τα δύο στο χέρι είναι βολικά που τα έχω δοκιμάσει απλά το rg35xx γεμίζει την παλάμη καλύτερα.. Αν βρίσκεις το miyoo mini plus στα 50 ευρώ προτίμησε αυτό αλλιώς το rg35xx στα 45 ευρώ από geekbuying είναι μπόμπα τιμή.. Και στα δύο είναι προτιμότερο να περάσεις τα custom os (onion για miyoo και Garlic για rg35xx).. Υπόψην ότι το rg35xx παίρνει και batocera και Koriki os που ξεκλειδώνει δυνατότητες περισσότερες και μπορείς να τρέξεις ds games, psp, n64 με συμβιβασμούς, συν ότι συνδέετε το rg35xx σε tv μέσω mini hdmi.. Αλλά αν δεν θες πολύ να ψάχνεσαι κτλ, με το miyoo mini plus περνάς το OnionOs και ξεμπερδεύεις και είναι απλή υπόθεση.. Νομίζω σε μπέρδεψα πάρα σε βοήθησα να επιλέξεις 🤣😎

Οχι ολα καλα,σε ευχαριστώ και παλι,αρχικα θα το παιξω σε στοκ και θα ψαχτω στη πορεια,το μονο θεμα μου οπως το βλεπω ειναι πως θα αλλαξω sd card ,δηλαδη τι αρχειο θα αντιγραψω στον υπολογιστή για να το περάσω στη νεα καρτα γιατι βλεπω ολοι τις αλλαζουν.

Μου αρεσει πιο πολυ το rg35xx απλα δε θέλω να μπλεξω σε κανα οτι να ναι d pad.

Επεξ/σία από FromDusk_TillDawn

2 λεπτά πριν, FromDusk_TillDawn είπε

Οχι ολα καλα,σε ευχαριστώ και παλι,αρχικα θα το παιξω σε στοκ και θα ψαχτω στη πορεια,το μονο θεμα μου οπως το βλεπω ειναι πως θα αλλαξω sd card ,δηλαδη τι αρχειο θα αντιγραψω στον υπολογιστή για να το περάσω στη νεα καρτα γιατι βλεπω ολοι τις αλλαζουν.

στα οικονομικά κινεζακια το dpad δεν είναι ούτε του Elite Series 2, ούτε του PS5, ούτε του  Razer. Απαιτεί συμβιβασμό η φάση. 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 hour ago, FromDusk_TillDawn said:

win32 disk imager .

θα κρατησεις ενα image απο την αρχικη sd , και μετα θα το βαλεις στην καινουρια .

Επεξ/σία από stefanos_th
  • Thanks 1

Ήρθε η ώρα μου να μπω και εγώ στην οικογένεια τον retro handheld, θέλω να διαθέσω κάτω από 100€, σκέφτομαι για το Anbernic RG353ps που βγαίνει περίπου στα 80-85€, το ξεχώρισα επειδή μου φαίνεται πολύ βολικό στο κράτημα, έχει το d-pad ψηλά και επίσης το βρίσκω όμορφο, έχουμε καμία εμπειρία από το d-pad (του 360 μου προκαλεί ακόμα εφιάλτες) ή κάτι άλλο που πρέπει να ξέρω/προσέξω; να περιμένω για κανα sale;

• Like 1

11 λεπτά πριν, Havik είπε

Ήρθε η ώρα μου να μπω και εγώ στην οικογένεια τον retro handheld, θέλω να διαθέσω κάτω από 100€, σκέφτομαι για το Anbernic RG353ps που βγαίνει περίπου στα 80-85€, το ξεχώρισα επειδή μου φαίνεται πολύ βολικό στο κράτημα, έχει το d-pad ψηλά και επίσης το βρίσκω όμορφο, έχουμε καμία εμπειρία από το d-pad (του 360 μου προκαλεί ακόμα εφιάλτες) ή κάτι άλλο που πρέπει να ξέρω/προσέξω; να περιμένω για κανα sale;

Δες κ Powkiddy X55, ακούγονται εξαιρετικά σχόλια κ έχει 5,5ιντσες οθόνη. Παίζει εύκολα κάτω από 80-100€.

• Like 1

4 minutes ago, rodosf1 said:

Δες κ Powkiddy X55, ακούγονται εξαιρετικά σχόλια κ έχει 5,5ιντσες οθόνη. Παίζει εύκολα κάτω από 80-100€.

Ανάμεσα σε αυτά τα δυο ήμουν, η μεγαλύτερη οθόνη είναι πολύ δελεαστική, δεν κοιτάω κάποιο άλλο μοντέλο, το χ55 βγαίνει αυτήν την στιγμή λίγο πιο ακριβό, προτιμώ ελαχιστά παραπάνω το rg353ps, δεν το έχω αποφασίσει ακόμα, είδα και το ποστ λίγες σελίδες πίσω.

• Like 1

50 λεπτά πριν, rodosf1 είπε

στα οικονομικά κινεζακια το dpad δεν είναι ούτε του Elite Series 2, ούτε του PS5, ούτε του  Razer. Απαιτεί συμβιβασμό η φάση. 

Προφανως,🙂 εγω αναφερομαι σε προβληματικο οχι να εχει την ακριβεια των παραπανω.

• Like 1

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, Havik είπε

Το rg353ps είναι εξαιρετικό για τα χρήματα του.. Σε όλα τα reviews που έχω δει αυτό λένε.. Αν το βρίσκεις 80 ευρώ να το πάρεις αξίζει.. Τα dpad της Anbernic είναι τα πιο ποιοτικά σε σχέση με την retroid και Powkiddy.. Αν θέλεις μεγάλη οθόνη καλή επιλογή είναι το powkiddy x55 και ακόμα καλύτερη επιλογή το anbernic rg503 με την 5 αρά οθόνη oled αν το βρεις στην τιμή του x55.. Αν δεν σε ενδιαφέρει το wifi, είναι εξαιρετικό στην τιμή του και το powkiddy rk2023 στα 70 ευρώ αλλά αν έβρισκα το rg353ps στα 80 ευρώ θα έδινα άνετα 10 ευρώ παραπάνω για να έχω wifi και Bluetooth.. 

Κοίτα πρώτα στο Geekbuying, μετά κοίτα στο aliexpress από σωστούς πωλητές και ρίξε και μια ματιά στο banggood, αν και είναι ακριβό στα retro handheld σε σχέση με το Geekbuying και aliexpress που με coins και προσφορές κατεβάζεις το αρχικό ποσό.. 

1 ώρα πριν, FromDusk_TillDawn είπε

Απλά τράβα από την stock sd το φάκελο με τις roms και το φάκελο με τα bios στον υπολογιστή, να τα έχεις αρχείο.. Το stock OS δεν λέει πολλά στο rg35xx, προτείνω GarlicOS για να έχεις σωστή εμπειρία στο emulation κομμάτι.. Τα πάντα για το rg35xx εδώ σε οδηγίες, πως περνάς και το GarlicOS σε μονή sd εύκολο είναι, τα γράφει όλα το παλικάρι https://retrogamecorps.com/2023/01/03/anbernic-rg35xx-starter-guide/

Επεξ/σία από vagosvts7
  • Thanks 1

Γενικά τα περισσότερα που θα παίζω θέλουν dpad, ένα λόγος που δεν προτιμώ το X55 που είναι joystick centered, θα ψάξω πληροφορίες για το rg503, γενικά η μεγαλύτερη οθόνη είναι πολύ δελεαστική!

Το rg353ps + 64gb έχει 90.75€ και υπάρχει κουπόνι για -8% (all items , είναι στο πάνω μέρος στο banner) στο geekbuying.

• Like 1

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Καλησπέρα, υπάρχει κάτι οικονομικό σε handheld κάτω από 150 (ιδανικά 80-100) να παίζει ps2 games ; Από gran turismo 4 , midnight club μέχρι ratchet and clank και crash bandicoot , λίγο πολύ βαριά παιχνίδια από ps2 να τα τρέχει; Κινητό δυστυχώς δεν βολεύει ακόμα και αν το βάλω σε μια βάση χειριστηρίου. Κάρτα SD έχω δύο 64gb που θα έχει η κάθε μία άλλη συλλογή.

Μπαταρία ιδανικά 2ωρο να κρατάει αλλά και με πιο λίγο βολευομαι , θα παίζω κυρίως από και προς τη σχολή και όταν βρίσκω χρόνο εκτός σπιτιού να σκοτώσω. Λάπτοπ επίσης δοκίμασα και δεν βολεύει καθόλου. 

Παραγγέλνω από όπου να ναι με μια προτίμηση σε αμαζον γερμανίας λόγο διαθέσιμων χρημάτων που έχω στον λογαριασμό μετά από refund προϊόντος και λόγο πολύ καλού support.

Επεξ/σία από Nik1239

On 15/08/2023 at 13:02, vagosvts7 said:

Το Ayn odin 2 θα έχει snapdragon 8 Gen 2 και θα κοστίζει 300 δολάρια.. 

τωρα ?  καλα δεν ειχαμε ησυχασει ?

απο indiegogo εχει παραγγειλει κανεις ? τελωνειο θα περασει ? απο shengzen θα ερθει .

57 λεπτά πριν, Nik1239 είπε

Καλησπέρα, υπάρχει κάτι οικονομικό σε handheld κάτω από 150 (ιδανικά 80-100) να παίζει ps2 games ; Από gran turismo 4 , midnight club μέχρι ratchet and clank και crash bandicoot , λίγο πολύ βαριά παιχνίδια από ps2 να τα τρέχει; Κινητό δυστυχώς δεν βολεύει ακόμα και αν το βάλω σε μια βάση χειριστηρίου. Κάρτα SD έχω δύο 64gb που θα έχει η κάθε μία άλλη συλλογή.

Μπαταρία ιδανικά 2ωρο να κρατάει αλλά και με πιο λίγο βολευομαι , θα παίζω κυρίως από και προς τη σχολή και όταν βρίσκω χρόνο εκτός σπιτιού να σκοτώσω. Λάπτοπ επίσης δοκίμασα και δεν βολεύει καθόλου. 

Παραγγέλνω από όπου να ναι με μια προτίμηση σε αμαζον γερμανίας λόγο διαθέσιμων χρημάτων που έχω στον λογαριασμό μετά από refund προϊόντος και λόγο πολύ καλού support.

Πρόσφατα πήρα το powkiddy x28 στα 140 κ ακόμα εκεί παίζει στο aliexpress. Επίσης το retro pocket 3 plus ανέφερε κάποιος τιμή προσφοράς στα 150. Κ το anbernic rg405 εκεί είχε παίξει πρόσφατα. 

Αυτά εσωτερικά είναι παρόμοια (ίδια) μηχανάκια αλλά ΔΕΝ παίζουν όλη τη βιβλιοθήκη του ps2. Οπότε μην έχεις δεδομένο ότι θα παίζουν όλα. κάποια θα παίξουν με ρυθμίσεις, άλλα πάλι με τίποτα. 

Ρίξε μια ματιά πάντως στο compatibility list του rp3+ πάνω κάτω έτσι παίζουν όλα κ θα δεις αν παίζουν όσα σ ενδιαφέρουν. 

Για μετακίνηση νομίζω το anbernic rg405m κερδίζει επειδή είναι 16-17cm σε μήκος κ μπαίνει εύκολα και σε τσέπη. :)

Βέβαια τα Crash Bandicoot που ανέφερες πχ  παίζουν και στη βιβλιοθήκη του Gamecube αν τα έχεις στη συλλογή σου, ίδιου επιπέδου κονσόλα, οπότε είναι πιθανό εκεί να έχουν καλή απόδοση. 

Στο amazon οι συσκευές αυτές πάνε πολύ παραπάνω δεν σε συμφέρει, προτίμησε κινέζικο κανάλι αποστολής, Banggood, aliexpress, geekbuying κλπ όπως πολλοί έχουμε πάρει από εδώ. 

5 ώρες πριν, Havik είπε

Γενικά τα περισσότερα που θα παίζω θέλουν dpad, ένα λόγος που δεν προτιμώ το X55 που είναι joystick centered, θα ψάξω πληροφορίες για το rg503, γενικά η μεγαλύτερη οθόνη είναι πολύ δελεαστική!

Το rg353ps + 64gb έχει 90.75€ και υπάρχει κουπόνι για -8% (all items , είναι στο πάνω μέρος στο banner) στο geekbuying.

https://www.google.com/amp/s/gr.gizchina.com/2023/08/17/anbernic-rg353ps-game-console-available-aug/amp/

• Thanks 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...