Προς το περιεχόμενο

Retro Handhelds (Anbernic/Retroid/Powkiddy/κ.α)

Μετάβαση στην απάντηση Απαντήθηκε από GreeKar98K,
Μήνυμα προστέθηκε από Malthador,

Το νήμα ανοίγει ξανά, γράφω πιο αναλυτικά το τι αφορά και τους κανόνες που θα το διέπουν (πέραν των κανόνων που ισχύουν forum-wide), οι οποίοι πρέπει να ακολουθούνται με ευλάβεια:

• On-topic είναι η κουβέντα γύρω από τα διάφορα ρετρό handheld μηχανήματα που κυκλοφορούν, κυρίως από Κίνα μεριά. 
  • On-topic είναι η κουβέντα γύρω από το σετάρισμα των OS των συσκευών αυτών, χωρίς να υπάρχει ουδεμία αναφορά πάνω σε συγκεκριμένα games, σε roms ή σε BIOS.
  • Το νήμα δεν προσφέρεται για υποστήριξη πάνω στο retroarch, μην αναλώνεστε εκεί γιατί η κουβέντα για τα cores ή το content οδηγεί με μαθηματική ακρίβεια σε κουβέντα για roms και BIOS. Υπάρχουν ολόκληρα wikis που καλύπτουν εκτενέστατα το retroarch.
  • Εννοείται ότι απαγορεύονται ρητά και κατηγορηματικά links που περιέχουν πειρατικό περιεχόμενο (roms, BIOS κλπ) είτε άμεσα, είτε έμμεσα.
  • Εννοείται ότι απαγορεύονται ρητά και κατηγορηματικά οι ερωτήσεις προς αναζήτηση πειρατικού περιεχομένου ή προς συμβουλευτικής σχετικά με πειρατικό περιεχόμενο, ακόμα και μετά «από συνεννόηση μέσω ΠΜ».

Επειδή τα ρετρό μηχανάκια εμπίπτουν σε ευαίσθητη κατηγορία, εάν δείτε κάποιο μέλος να παρεκτρέπεται με το μήνυμά του, είτε του στέλνετε απευθείας ΠΜ για να το διορθώσει, είτε στέλνετε αναφορά και το αναλαμβάνουν οι συντονιστές.

Αν έχετε κάποια απορία, μου στέλνετε ΠΜ. Κατά κανόνα πάντως, αν έχετε αμφιβολία σχετικά με το αν πρέπει να ποστάρετε κάτι, τότε το πιθανότερο είναι ότι απαγορεύεται να το ποστάρετε.

Αυτά τα απλά. Τα τηρείτε και το νήμα δεν θα ξανακλειδωθεί.

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 2,9k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Λογικά τα 300€ θα είναι early bird για τους 100 πρώτους και μετά οι υπόλοιποι, θα πληρώσουν κερατιατικα.

Δημοσ.
57 λεπτά πριν, GreeKar98K είπε

Λογικά τα 300€ θα είναι early bird για τους 100 πρώτους και μετά οι υπόλοιποι, θα πληρώσουν κερατιατικα.

Insomniacs σας θέλω με το δάχτυλο στη... σκανδάλη να πάρουμε τουλάχιστον 10 κομμάτια σε τιμή ευκαιρίας, και 10 για τις αγγελίες! :)

Δημοσ.
Στις 14/8/2023 στις 8:20 ΜΜ, Galaxy είπε

Μια χαρα παίζει το Rp3+ που έχω σε ps1 psp ds , dreamcast , GameCube, wii .Τώρα για 3ds , Ps2 ας είμαστε και ρεαλιστές,  εκεί θες steam deck τουλάχιστον.  Κάποια χοντρή πατάτα έχει γίνει.  Ειδικά ps1 παίζουν και τα φορητα του 50αρικου.. Δυστυχώς δεν το έχω κοντά μου αυτό για να πω ακριβώς εκδόσεις εξωμειωτων , από βδομάδα αν θέλει κάποιος ευχαρίστως να δω.

Δοκιμάσαμε πάλι επανεγκατάσταση κάποιους αυτόνομους emulators που πρότειναν και τα παιδιά παραπάνω και η κατάσταση βελτιώθηκε αρκετά σε DC DS psp, αυτά πρόλαβαμε να φτιάξουμε. Στο Saturn μια ρύθμιση στην cpu τα πάει γρήγορα, μια με λαγκαρισμα, ακόμα δεν βρήκαμε την χρυσή τομή  

Αν είναι εύκολο όταν εχεις χρόνο, μπορείς να γράψεις ποιους αυτόνομους emulators χρησιμοποιείς στο rp3+ με τις ρυθμίσεις τους; 

• Thanks 1
Δημοσ.

Για όποιον ενδιαφέρεται υπάρχει το Retroid Pocket 3+ στο gshopper στα 145 ευρώ με το κουπόνι 5thgshopper15 

Εγώ προτίμησα το Gamesir X2 pro στα 45 ευρώ να δοκιμάσω με ένα android κινητό που ήδη έχω σα 2η συσκευή, για να δω αν με βολέψει.

• Like 1
Δημοσ.
25 λεπτά πριν, thagkol είπε

Για όποιον ενδιαφέρεται υπάρχει το Retroid Pocket 3+ στο gshopper στα 145 ευρώ με το κουπόνι 5thgshopper15 

Εγώ προτίμησα το Gamesir X2 pro στα 45 ευρώ να δοκιμάσω με ένα android κινητό που ήδη έχω σα 2η συσκευή, για να δω αν με βολέψει.

Τελωνεία κλπ αποφεύγει; 

Δημοσ.
4 λεπτά πριν, thagkol είπε

Δεν εχουν τελωνείο, έχω πάρει παλιότερα και πιο ακριβά πράγματα από εκεί 

πως στέλνει με καθε μέθοδο αποστολής; 

ΕΛΤΑ, FedEx, ACS? γνωρίζουμε; 

Μην την πατήσει κάνεις. 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Στο site τους λέει αυτό 

Goods purchased from Gshopper and delivered to the destination located in the European Union (EU), VAT and duties(if applicable) have been included in their selling prices,

Εχω πάρει παλιότερα από εκεί διάδρομο γυμναστικής και είχε έρθει με UPS από Πολωνία στην πόρτα μου. Τελικά ήταν ελαττωματικός, και ήρθε πάλι UPS και τον πήρε από το σπίτι μου με full refund.

edit: Είναι μαγαζί που αναφέρει και ο Σωτήρης στη σελίδα του.

Επεξ/σία από thagkol
Δημοσ.
On 31/07/2023 at 21:54, Malthador said:

Ψιλό-οfftopic, αλλά βρήκα εντυπωσιακό αυτό το βίντεο του Linus. Υπάρχουν τουλάχιστον 3-4 σοβαρά μηχανάκια από σοβαρές εταιρείες τα οποία βγάζουν απείρως καλύτερο emulation από τις ράντομ κινεζιές που παράγγειλε ο Linus και όμως ο ίδιος αποφάσισε να φτιάξει ένα 20λεπτο βίντεο (που απαιτεί αρκετές εργατοώρες από αρκετά άτομα) αφιερωμένο σε ανοησίες.

Προσωπικά βλέπω ατζέντα από πίσω και το διαβάζω ως «μην αγοράζετε βλακείες από την Κίνα», που με τη σειρά του σημαίνει ότι έχουν αρχίσει να τους μπαίνουν στο μάτι η Miyoo, η Anbernic κλπ και σπαταλάνε πόρους για να χτυπήσουν τη δημοτικότητά τους.

γυριζω 5 σελιδες πισω γιατι σημερα καποιος εκανε post ,

που λεει ακριβως αυτο το πραμα ,

https://www.insomnia.gr/forums/topic/678650-αστείες-περίεργες-ενδιαφέρουσες-εικόνες/page/117/#comment-59908529

• Like 1
Δημοσ.
1 ώρα πριν, stefanos_th είπε

γυριζω 5 σελιδες πισω γιατι σημερα καποιος εκανε post ,

που λεει ακριβως αυτο το πραμα ,

https://www.insomnia.gr/forums/topic/678650-αστείες-περίεργες-ενδιαφέρουσες-εικόνες/page/117/#comment-59908529

Πολυ διαφωτιστικό σχετικά με τους... "reviewers" και τα κίνητρα τους. Γενικά πλέον παίζει πολύ στην tech industry αυτο ολο.

Όσον αφορά αυτά που είπε για τα κινεζακια μας, η λύση γνωστή:

Όλοι πορεία με τα μηχανάκια τα Suzuki Address κ τα παπάκια τα Honda έξω από Linus και μαρσαρουμε μέχρι να σβήσει ο ήλιος!! :)

Σε άλλα νέα, αν βγει και δεν είναι ψέμα.... θα είναι πανέμορφο. Αν... 

Screenshot_2023-08-16-21-25-34-153_com.android.chrome-edit.jpg.08773edbbf6806b987d083298a703e59.jpg

Δημοσ.

Βασικά αυτό το βίντεο πρέπει να γίνει sticky στην αρχική του YouTube, για να καταλάβουν αρκετοί, ειδικά οι νεότεροι ηλικιακά που πάνε σε ρυθμούς fast food, τι παίζει με τους δημιουργούς περιεχομένου. Μας έχουν φλομώσει στην παπαντζα αρκετοί όχι μόνο ο Linus, προωθούσαν ότι τους βόλευε και σε όλα τα υπόλοιπα γελοιοποίηση κράξιμο, και προμοτάρουν τον εαυτό τους ως υπέρμαχοι του καταναλωτή. Προσωπικά στους συγκεκριμένους ανά τα χρόνια έχω βρει αρκετά λάθη, και απλά δεν βλέπω τα βίντεο τους. Μπράβο όμως στο game nexus που έκανε σωστή και εύστοχη έρευνα και έγραψε μερικά to the point. 

• Like 2
  • Thanks 1
Δημοσ.

Καλησπερα,αξιζει να πάρω το anbernic rg35xx για τηλεοραση μεγαλη,και handheld προφανως αλλα ηθελα να υπάρχει και η εναλλακτική για πιο μεγαλη οθονη.Θα δειχνει καλα?

Και ηθελα να μαθω αν ολα τα μοντέλα εχουν προβλημα στο d pad.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
11 ώρες πριν, FromDusk_TillDawn είπε

Καλησπερα,αξιζει να πάρω το anbernic rg35xx για τηλεοραση μεγαλη,και handheld προφανως αλλα ηθελα να υπάρχει και η εναλλακτική για πιο μεγαλη οθονη.Θα δειχνει καλα?

Και ηθελα να μαθω αν ολα τα μοντέλα εχουν προβλημα στο d pad.

Σε μεγάλη τηλεόραση δεν αξίζει πιστεύω .. Μόνο αν παίζεις με τους shaders στα 2D games.. Θέλεις πιο ισχυρό μηχανάκι γιαυτην την δουλειά.. Αν και δεν το είχα δοκιμάσει ποτέ το rg35xx να δω τι εικόνα βγάζει με hdmi (Ας μας πούνε τα παιδιά που το έχουν στη κατοχή τους αν βολεύει σε τηλεόραση) .. Παράδειγμα του psx με native ανάλυση σε 55αρα tv δεν βλέπονται μόνο αν έχεις αυτόνομο emulator duckstation και βάζεις ανάλυση full HD και παραπάνω κάτι που δεν μπορεί να το κάνει το rg35xx.. Αν σε σύνδεση με hdmi μπορούσε να βγάλει 4Κ ανάλυση στην τηλεόραση θα σου έλεγα ότι τα 2D games και γενικά παιχνίδια με Pixel art παίζονται ευχάριστα.. Στο Series X όταν είχα emulators retroarch κτλ τα παλιά παιχνίδια έδειχναν μπόμπα λόγου native 4k κρύσταλλο εικόνα χωρίς θαμπάδα σε 4:3 ratio.. Ούτε shaders δεν έμπαινα στο κόπο να πειράξω.. Σε 55 άρα oled tv δοκιμασμένα.. Ακόμα και το retroid pocket 3 plus που είχα δοκιμάσει σε tv έβγαζε μέχρι 720p ανάλυση αν δεν κάνω λάθος @Galaxyδιόρθωσεμαι που εσύ το συνδέεις σε tv..

Για σύνδεση σε τηλεόραση είναι προτιμότερο android tv Box που βγάζουν 4K ανάλυση εικόνα και ακόμα καλύτερα Mini pc με τον intel n100 που είναι οικονομικά και σίγουρα πιο δυνατά από τα android tv box για emulators.. 

Επεξ/σία από vagosvts7
  • Thanks 3

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...