Προς το περιεχόμενο

Retro Handhelds (Anbernic/Retroid/Powkiddy/κ.α)

vagosvts7
Μετάβαση στην απάντηση Απαντήθηκε από GreeKar98K,
Μήνυμα προστέθηκε από Malthador,

Το νήμα ανοίγει ξανά, γράφω πιο αναλυτικά το τι αφορά και τους κανόνες που θα το διέπουν (πέραν των κανόνων που ισχύουν forum-wide), οι οποίοι πρέπει να ακολουθούνται με ευλάβεια:

• On-topic είναι η κουβέντα γύρω από τα διάφορα ρετρό handheld μηχανήματα που κυκλοφορούν, κυρίως από Κίνα μεριά. 
  • On-topic είναι η κουβέντα γύρω από το σετάρισμα των OS των συσκευών αυτών, χωρίς να υπάρχει ουδεμία αναφορά πάνω σε συγκεκριμένα games, σε roms ή σε BIOS.
  • Το νήμα δεν προσφέρεται για υποστήριξη πάνω στο retroarch, μην αναλώνεστε εκεί γιατί η κουβέντα για τα cores ή το content οδηγεί με μαθηματική ακρίβεια σε κουβέντα για roms και BIOS. Υπάρχουν ολόκληρα wikis που καλύπτουν εκτενέστατα το retroarch.
  • Εννοείται ότι απαγορεύονται ρητά και κατηγορηματικά links που περιέχουν πειρατικό περιεχόμενο (roms, BIOS κλπ) είτε άμεσα, είτε έμμεσα.
  • Εννοείται ότι απαγορεύονται ρητά και κατηγορηματικά οι ερωτήσεις προς αναζήτηση πειρατικού περιεχομένου ή προς συμβουλευτικής σχετικά με πειρατικό περιεχόμενο, ακόμα και μετά «από συνεννόηση μέσω ΠΜ».

Επειδή τα ρετρό μηχανάκια εμπίπτουν σε ευαίσθητη κατηγορία, εάν δείτε κάποιο μέλος να παρεκτρέπεται με το μήνυμά του, είτε του στέλνετε απευθείας ΠΜ για να το διορθώσει, είτε στέλνετε αναφορά και το αναλαμβάνουν οι συντονιστές.

Αν έχετε κάποια απορία, μου στέλνετε ΠΜ. Κατά κανόνα πάντως, αν έχετε αμφιβολία σχετικά με το αν πρέπει να ποστάρετε κάτι, τότε το πιθανότερο είναι ότι απαγορεύεται να το ποστάρετε.

Αυτά τα απλά. Τα τηρείτε και το νήμα δεν θα ξανακλειδωθεί.

Προτεινόμενες αναρτήσεις

3 λεπτά πριν, john5757 είπε

έχω ψηθεί για μια μακροστενη συσκευή , το κινητο δε με βόλεψε ποτέ. Κατέληξα στο rg505, εαν κάποιος θέλει ανταλαγή με rg353v με 256 κάρτα το συζητάμε, το έχω κανα 5αρι μηνες,είναι καινούργιο,μαύρο 

rg505 νομίζω έχει και Hall effect joysticks που σημαίνει οχι drift. Πολυ καλο χαρακτηριστικό.

• Like 2
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 2,5k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Εγώ συνεχίζω με Evercade με πιο σύγχρονα παιχνίδια αυτή τη φορά όμως:

IMG_20230714_113417.jpg

Ελπίζω μέσα στο χρόνο να πάρω και το ανανεωμένο φορητό. 

Επεξ/σία από NickTG
  • Like 4

13 ώρες πριν, james9tito είπε

Κάποιος είπε RG505?? 

20230713_224202.jpg

Ωωω, σε τι φάση είσαι με το rg505,είσαι στα χωρίσματα η στα μέλια.Αν είσαι στα χωρίσματα και ψήνεσαι να το κουβεντιάσουμε το θελω

1 ώρα πριν, john5757 είπε

Ωωω, σε τι φάση είσαι με το rg505,είσαι στα χωρίσματα η στα μέλια.Αν είσαι στα χωρίσματα και ψήνεσαι να το κουβεντιάσουμε το θελω

Ακομη -και σιγουρα για ολο το καλοκαιρι - στα μελια. Με το Miyoo mini+ δεν ξερω πως θα παει η σχεση μας αλλα θα δω θα προσπαθησω να τα βρουμε. 

Μιας και πουλησα το switch,το rg505 με καλυπτει σε ολα και εχει πολυ jrpg που θελω να παιξω συν Zelda κλπ 

Δεν ξερω πιστευω οτι θα τα παμε καλα μαζι!

• Like 1

Στις 13/7/2023 στις 1:21 ΜΜ, dhmhtrhs79 είπε

Μάγκες έχω ευχάριστα νέα σε όσους ενδιαφέρονται για το Ayn Odin. 

Παρέλαβα σήμερα χωρίς καμια εξτρα χρέωση (ΦΠΑ, τελωνειο κτλ.).

Οπως το περίμενα, καθως κ ενα αλλο παιδι απο εδω το είχε παρει ετσι, αλλα κ πολλοι αλλοι στην Ευρωπη.

Μιλαμε παντα για το Lite 4/64 το οποιο ειναι το μονο που αποστέλλεται με απλό ταχυδρομείο (4PX) και οχι με DHL κτλ οπου το τελωνειο ειναι 100% σιγουρο.

Οποτε ολα πηγαν κατ ευχην και με 215 ευρω περίπου τελικη τιμη με τα μεταφορικά και την μετατροπη ισοτιμιας απο PayPal ηρθε στα χερια μου.

Ημουν για RP3+ αλλα στα 200 ευρω που εφτανε ειπα να ρισκαρω για κατι καλυτερο. Νομιζω το RP3+ δεν αξιζει στα 200 εκτος αν ενδιαφερει τοσο πολυ η φορητότητα (μικρο μεγεθος). Αλλιως RG505 στα 150 ή ακομη πιο φθηνα ενα powkiddy x28 στα 130 περίπου.

Οπότε οσοι το σκέφτεστε βαρατε στο ψαχνο!

Είναι gambling απο οτι διαβάζω το τελωνείο με 4PX για το lite. αν σκάσει δασμος συν ΦΠΑ... κλαίμε. 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Καλησπέρα παιδια και ιδιατέρως τον @vagosvts7 που θα εχει κανει την διαδικασια πολλες φορες μιας και ειναι ο γκουρου της καταστασης.

Εχω εδω και ενα μηνα και δεν ειχα ασχοληθει καθολου ενα RG35XX. Ε σημερα εκατσα και αγορασα ενα card reader και μια καρτουλα να κανω την διαδικασια με garlic OS. Τα ερωτηματα μου που γεννηθηκαν ειναι τα εξης.

1) Εβλεπα μια διαδικασια στο youtube και εβαλα και ενα retroarch bios και το βλεπω στο μενου. Τι κανω με αυτο?

2) Ειχα roms απο mame στον υπολογιστη και τα πεταξα στον φακελο MAME2000 σωστα?

3) Οταν παω απο το RG35XX να τρεξω τα παιχνιδια λιγα που δοκιμασα μαυριζει η οθονη και δεν τρεχει το παιχνιδι. Δεν ειναι συμβατες αυτες οι ρομ που εχω?

Σας ευχαριστω παρα πολυ προκαταβολικα για την βοηθεια σας

EDIT: Roms που εβαλα απο gameboy παιζουν κανονικα... απο mame τιποτα

Επεξ/σία από InsertCoinToJoi

3 ώρες πριν, InsertCoinToJoi είπε

Καλησπέρα παιδια και ιδιατέρως τον @vagosvts7 που θα εχει κανει την διαδικασια πολλες φορες μιας και ειναι ο γκουρου της καταστασης.

Εχω εδω και ενα μηνα και δεν ειχα ασχοληθει καθολου ενα RG35XX. Ε σημερα εκατσα και αγορασα ενα card reader και μια καρτουλα να κανω την διαδικασια με garlic OS. Τα ερωτηματα μου που γεννηθηκαν ειναι τα εξης.

1) Εβλεπα μια διαδικασια στο youtube και εβαλα και ενα retroarch bios και το βλεπω στο μενου. Τι κανω με αυτο?

2) Ειχα roms απο mame στον υπολογιστη και τα πεταξα στον φακελο MAME2000 σωστα?

3) Οταν παω απο το RG35XX να τρεξω τα παιχνιδια λιγα που δοκιμασα μαυριζει η οθονη και δεν τρεχει το παιχνιδι. Δεν ειναι συμβατες αυτες οι ρομ που εχω?

Σας ευχαριστω παρα πολυ προκαταβολικα για την βοηθεια σας

EDIT: Roms που εβαλα απο gameboy παιζουν κανονικα... απο mame τιποτα

Διάβασε εδώ θα σε βοηθήσει που τοποθετείς τις roms σε ποιους φακέλους και τι χρειάζεσαι γενικά από bios.. https://github.com/OnionUI/Onion/wiki/Emulators#arcade-systems

Οι roms από mame μπαίνουν στο φάκελο ARCADE και κατά προτίμηση θέλεις mame 2003 Plus rom sets, αν και προτιμότερο στο rg35xx είναι να βρεις rom set από FBA2012 ή FBNEO .. 

• Like 1
  • Thanks 1

1 hour ago, cupra20vt said:

Για παμε σιγα σιγα να παιρνουμε σειρα!!!

Αν και το emulation στο αndroid το αποφεύγω, ειδικά χωρίς touch screen , στο linux μέρος και με αυτή την τιμη είναι πολυ καλη περίπτωση. Οπως εχω προαναφέρει η έλλειψη bt και wifi για εμενα δεν αποτελεί πρόβλημα 

Just now, pollop said:

Αν και το emulation στο αndroid το αποφεύγω, ειδικά χωρίς touch screen , στο linux μέρος και με αυτή την τιμη είναι πολυ καλη περίπτωση. Οπως εχω προαναφέρει η έλλειψη bt και wifi για εμενα δεν αποτελεί πρόβλημα 

Μα για το jelos  και την τιμη αξιζει για εμενα.. ουτε εμενα ενδιαφερει το bt και το wi fi..

• Like 1

10 minutes ago, rodosf1 said:

2GB μνήμη κ 6 core cpu είναι λόγος ανησυχίας είναι η αλήθεια. 

Ναι οκ κατανοητό, αλλα σε αυτη την τιμή κάνεις κάποιες υποχωρήσεις 

• Like 2

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...