Προς το περιεχόμενο

Retro Handhelds (Anbernic/Retroid/Powkiddy/κ.α)

Μετάβαση στην απάντηση Απαντήθηκε από GreeKar98K,
Μήνυμα προστέθηκε από Malthador,

Το νήμα ανοίγει ξανά, γράφω πιο αναλυτικά το τι αφορά και τους κανόνες που θα το διέπουν (πέραν των κανόνων που ισχύουν forum-wide), οι οποίοι πρέπει να ακολουθούνται με ευλάβεια:

• On-topic είναι η κουβέντα γύρω από τα διάφορα ρετρό handheld μηχανήματα που κυκλοφορούν, κυρίως από Κίνα μεριά. 
  • On-topic είναι η κουβέντα γύρω από το σετάρισμα των OS των συσκευών αυτών, χωρίς να υπάρχει ουδεμία αναφορά πάνω σε συγκεκριμένα games, σε roms ή σε BIOS.
  • Το νήμα δεν προσφέρεται για υποστήριξη πάνω στο retroarch, μην αναλώνεστε εκεί γιατί η κουβέντα για τα cores ή το content οδηγεί με μαθηματική ακρίβεια σε κουβέντα για roms και BIOS. Υπάρχουν ολόκληρα wikis που καλύπτουν εκτενέστατα το retroarch.
  • Εννοείται ότι απαγορεύονται ρητά και κατηγορηματικά links που περιέχουν πειρατικό περιεχόμενο (roms, BIOS κλπ) είτε άμεσα, είτε έμμεσα.
  • Εννοείται ότι απαγορεύονται ρητά και κατηγορηματικά οι ερωτήσεις προς αναζήτηση πειρατικού περιεχομένου ή προς συμβουλευτικής σχετικά με πειρατικό περιεχόμενο, ακόμα και μετά «από συνεννόηση μέσω ΠΜ».

Επειδή τα ρετρό μηχανάκια εμπίπτουν σε ευαίσθητη κατηγορία, εάν δείτε κάποιο μέλος να παρεκτρέπεται με το μήνυμά του, είτε του στέλνετε απευθείας ΠΜ για να το διορθώσει, είτε στέλνετε αναφορά και το αναλαμβάνουν οι συντονιστές.

Αν έχετε κάποια απορία, μου στέλνετε ΠΜ. Κατά κανόνα πάντως, αν έχετε αμφιβολία σχετικά με το αν πρέπει να ποστάρετε κάτι, τότε το πιθανότερο είναι ότι απαγορεύεται να το ποστάρετε.

Αυτά τα απλά. Τα τηρείτε και το νήμα δεν θα ξανακλειδωθεί.

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
1 hour ago, Cacciatore said:

Ευχαριστώ για την απάντηση 

Από όσο γνωρίζουμε, μέχρι τι συστήματα υποστηρίζει;

GameCube, PSP, Saturn, Dreamcast, PS2, Vita, 2DS κλπ;

Υπάρχει κάποιος οδηγός;

επειδη βλεπω οτι συστημα εχεις γραψει ειναι απαιτητικο, καταλαβαινω οτι ξερεις .

δεν ξερω ακριβως τα ορια του rp3+ αλλα εχει τον Τ618.

εξομειωνει ολα τα συστηματα που γραφεις , αλλα οχι ολες τις ρομς .

• Απαντ. 2,8k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
On 04/07/2023 at 12:18, stefanos_th said:

επειδη βλεπω οτι συστημα εχεις γραψει ειναι απαιτητικο, καταλαβαινω οτι ξερεις .

δεν ξερω ακριβως τα ορια του rp3+ αλλα εχει τον Τ618.

εξομειωνει ολα τα συστηματα που γραφεις , αλλα οχι ολες τις ρομς .

Μια που έχω το Retroid pocket 3+ εδω και καιρο , μπορώ να πω οτι παίζει gamecube ,2ds, psp , saturn , dreamcast τελεια θα ελεγα . Τωρα για ps2 ... παιζει αλλά μην περιμένουμε και πολλά .

Επίσης για vita ισως κάποια απλά παιχνίδια μια που και η εξωμείωση είναι στο ξεκίνημα και θέλει δυνατό μηχάνημα .

Έχει όλα τα πλεονεκτήματα ή μειονεκτήματα του Android , συνδέεται με τα πάντα και με όλους τους τρόπους , Bt , Hdmi , usb κτλ , και είναι ένα μικρό και συμμαζεμένο μηχάνημα ομορφούλικο .... @vagosvts7    😉 

Επιπλέον παίζει ΤΕΛΕΙΑ όλα της Amiga για εμάς τους παλιούς ..... και 1200 και demos .

Επεξ/σία από Galaxy
  • Like 2
  • Thanks 1
Δημοσ.

Έφυγε παραγγελία για λογαριασμό ξαδέρφου που ψάχνει καιρό ένα καλό συστηματακι για τα -όχι και τόσο- ρετρό του. 
Ελπίζω όντως να μην περάσει τελωνείο. 
Αν είναι τόσο καλό και στην πράξη, θα ψηθώ να το αποκτήσω κι εγώ, αν και το RG35xx με τα 46€ μια χαρά με έχει βολέψει. Και φθηνό και καλό!

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Παίδες το powkiddy rgb10 max 3 pro δείχνει ενδιαφέρον μηχάνημα, με αξιόλογο επεξεργαστή που τρέχει  gamecube και ps2 νομίζω παιχνίδια (psp, dc, n64 θα τα πηγαίνει αέρα) .. Ακόμα δεν έχουν βγει video review.. Αλλά να μην έχει wifi!? .. Το έχει κόλλημα με τα Wifi η powkiddy στις περισσότερες συσκευές που βγάζει(όταν δίνεις 100+ ευρώ σε τέτοιες κονσόλες επιβάλλεται να έχουν δέκτη Wifi, Bluetooth κτλ) . Έρχεται και με Jelos από την μάνα του.. Και από ότι διάβασα στο review έχει παρόμοια απόδοση ο επεξεργαστής με τον Unisoc Tiger T618 (rp3+, rg505, κ.α) και ότι έχει και εξαιρετική οθόνη η κονσόλα.. 

https://retrododo.com/powkiddy-rgb10max3-pro-review/

Επεξ/σία από vagosvts7
  • Like 3
Δημοσ.
12 hours ago, vagosvts7 said:

Παίδες το powkiddy rgb10 max 3 pro δείχνει ενδιαφέρον μηχάνημα, με αξιόλογο επεξεργαστή που τρέχει  gamecube και ps2 νομίζω παιχνίδια (psp, dc, n64 θα τα πηγαίνει αέρα) .. Ακόμα δεν έχουν βγει video review.. Αλλά να μην έχει wifi!? .. Το έχει κόλλημα με τα Wifi η powkiddy στις περισσότερες συσκευές που βγάζει(όταν δίνεις 100+ ευρώ σε τέτοιες κονσόλες επιβάλλεται να έχουν δέκτη Wifi, Bluetooth κτλ) . Έρχεται και με Jelos από την μάνα του.. Και από ότι διάβασα στο review έχει παρόμοια απόδοση ο επεξεργαστής με τον Unisoc Tiger T618 (rp3+, rg505, κ.α) και ότι έχει και εξαιρετική οθόνη η κονσόλα.. 

https://retrododo.com/powkiddy-rgb10max3-pro-review/

Καλο δείχνει το ατιμο. Πάντως φαίνεται να είμαστε κοντά στα handhelds που θα παίζουν μέχρι κ ps2 σε τιμη γύρω στο 150αρι

• Like 1
  • Moderators
Δημοσ.
2 hours ago, pollop said:

Καλο δείχνει το ατιμο. Πάντως φαίνεται να είμαστε κοντά στα handhelds που θα παίζουν μέχρι κ ps2 σε τιμη γύρω στο 150αρι

Κοντά είμαστε από άποψη ισχύος.

Από άποψη ομορφιάς και εργονομίας, πότε θα δούμε clamshell συσκευές επιτέλους; 🤨

• Like 1
  • Thanks 1
Δημοσ.
5 λεπτά πριν, Malthador είπε

Κοντά είμαστε από άποψη ισχύος.

Από άποψη ομορφιάς και εργονομίας, πότε θα δούμε clamshell συσκευές επιτέλους; 🤨

clamshell, ουτε θήκες, ουτε φόβος, ενα από τα μυστικά επιτυχίας διαχρονικά του μοντέλου των DS συσκευών άλλωστε!

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Τώρα που λέτε για συσκευές flip.. Στο reddit που διαβάζω για retro handheld console, οι περισσότεροι που έχουν το retroid pocket flip έχουν θέμα με το άνοιξε κλείσε, έχουν ανοίξει από πίσω... 

Επεξ/σία από vagosvts7
  • Confused 1
Δημοσ.

Εφτασε το RG35XX πριν καποιες μερες. Αγορα απο geekbuying χωρις τελωνειο. Στην πορτα μου με κουριερ.

Το μηχανακι νεκρο απο την πρωτη στιγμη. Φτοουυ! Στην φορτιση δεν τραβουσε τπτ, ουτε λαμπακια ουτε κιχ ουτε μιχ οσα κουμπια και να πατησα.
Ωσπου μετα απο μιση μερα δοκιμων παταω On/off και reset μαζι και πουφ! The magic happened. Αυτο που και που ακομα το κανω για να ξεκινησει.

Καποιες παρατηρησεις μετα απο μερικες μερες δοκιμων.

-Το στοκ firmware ευκολο και απλο αλλα περιορισμενων δυνατοτητων. Απο την αλλη το Garlic δινει πολλα περισσοτερα αλλα ειναι τραγικο να ψαχνεις ποση ωρα για να βαλεις απλα σβησιμο οθονης μετα απο 2 λεπτα αδρανειας. (ακομα δεν το βρηκα). Στο στοκ το βρισκεις σε 5 δευτερολεπτα.

-Απουσιαζει το search. Πρεπει να περασεις addon που απ οτι ειδα μολις χθες βγηκε κατι. Που σημαινει οτι πρεπει να μπλεχτεις με mods. Δεν νοειται να μην μπορεις να κανεις μια αναζητηση μεσα απο χιλιαδες roms.

-Το προβλημα με το d-pad ειναι υπαρκτο. Εκει που πατας μονο πχ το δεξια, αν κουνησεις ελαφρα το δαχτυλο πανω κατω, τοτε μπορει να παει και πανω η κατω. Θα δοκιμασω το φιξ. Θα πιασει πιστευω αλλα δεν ξερω ποσο θα κρατησει δεδομενου οτι η μονωτικη μετα απο λιγο καιρο αρχιζει και ξεκολλαει και ξερναει κολλα. Το ιδιο λενε εχει και το miyoo.

-Για μενα η amiga ειναι must σε τετοιες συσκευες. Υπαρχουν πολλα exclusive που ηταν amiga-dos. Που σημαινει οτι πας υποχρεωτικα σε garlic. Αλλα θελει σεταρισμα. Και οι 2 πλατφορμες ψιλομπελας για καποιον αρχαριο. Θελει bios files, οχι ο ηχος δεν παιζει καλα, οχι παει σπαστα, οχι ρυθμισεις στο dosbox. Καμια σχεση με mame, nes, mega drive.
Ειδα βγηκε dual firmware απο την ιδια την anbernic μαζι με mini review. Αλλα δεν ξερω αν ειναι καλη επιλογη.

Αυτο το τελευταιο απο καποιον που ασχολειται πρωτη φορα με emulators σε πρακτικο επιπεδο.
Αν και τον τελευταιο καιρο ετοιμαζω ενα bartop με raspberry και εχω θεωρητικο υποβαθρο για το software εως καποιον βαθμο.
Σιγουρα για καποιον διαβασμενο στο retroarch τα περισσοτερα ειναι παιχνιδακι.

Επισης μου ηρθε με 2600mah μπαταρια. Καπου νομιζω ειχα δει οτι πρεπει να κανω κατι στο garlic για αυτο.

Σε γενικες γραμμες παντως μου αρεσε σαν συσκευη. Ακομα και τα πισω πληκτρα που πολλοι εχουν προβλημα στο πατημα εγω τα βρηκα οκ, βολικα.

• Like 3
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
2 ώρες πριν, MaXmaD είπε

Εφτασε το RG35XX πριν καποιες μερες. Αγορα απο geekbuying χωρις τελωνειο. Στην πορτα μου με κουριερ.

Το μηχανακι νεκρο απο την πρωτη στιγμη. Φτοουυ! Στην φορτιση δεν τραβουσε τπτ, ουτε λαμπακια ουτε κιχ ουτε μιχ οσα κουμπια και να πατησα.
Ωσπου μετα απο μιση μερα δοκιμων παταω On/off και reset μαζι και πουφ! The magic happened. Αυτο που και που ακομα το κανω για να ξεκινησει.

Καποιες παρατηρησεις μετα απο μερικες μερες δοκιμων.

-Το στοκ firmware ευκολο και απλο αλλα περιορισμενων δυνατοτητων. Απο την αλλη το Garlic δινει πολλα περισσοτερα αλλα ειναι τραγικο να ψαχνεις ποση ωρα για να βαλεις απλα σβησιμο οθονης μετα απο 2 λεπτα αδρανειας. (ακομα δεν το βρηκα). Στο στοκ το βρισκεις σε 5 δευτερολεπτα.

-Απουσιαζει το search. Πρεπει να περασεις addon που απ οτι ειδα μολις χθες βγηκε κατι. Που σημαινει οτι πρεπει να μπλεχτεις με mods. Δεν νοειται να μην μπορεις να κανεις μια αναζητηση μεσα απο χιλιαδες roms.

-Το προβλημα με το d-pad ειναι υπαρκτο. Εκει που πατας μονο πχ το δεξια, αν κουνησεις ελαφρα το δαχτυλο πανω κατω, τοτε μπορει να παει και πανω η κατω. Θα δοκιμασω το φιξ. Θα πιασει πιστευω αλλα δεν ξερω ποσο θα κρατησει δεδομενου οτι η μονωτικη μετα απο λιγο καιρο αρχιζει και ξεκολλαει και ξερναει κολλα. Το ιδιο λενε εχει και το miyoo.

-Για μενα η amiga ειναι must σε τετοιες συσκευες. Υπαρχουν πολλα exclusive που ηταν amiga-dos. Που σημαινει οτι πας υποχρεωτικα σε garlic. Αλλα θελει σεταρισμα. Και οι 2 πλατφορμες ψιλομπελας για καποιον αρχαριο. Θελει bios files, οχι ο ηχος δεν παιζει καλα, οχι παει σπαστα, οχι ρυθμισεις στο dosbox. Καμια σχεση με mame, nes, mega drive.
Ειδα βγηκε dual firmware απο την ιδια την anbernic μαζι με mini review. Αλλα δεν ξερω αν ειναι καλη επιλογη.

Αυτο το τελευταιο απο καποιον που ασχολειται πρωτη φορα με emulators σε πρακτικο επιπεδο.
Αν και τον τελευταιο καιρο ετοιμαζω ενα bartop με raspberry και εχω θεωρητικο υποβαθρο για το software εως καποιον βαθμο.
Σιγουρα για καποιον διαβασμενο στο retroarch τα περισσοτερα ειναι παιχνιδακι.

Επισης μου ηρθε με 2600mah μπαταρια. Καπου νομιζω ειχα δει οτι πρεπει να κανω κατι στο garlic για αυτο.

Σε γενικες γραμμες παντως μου αρεσε σαν συσκευη. Ακομα και τα πισω πληκτρα που πολλοι εχουν προβλημα στο πατημα εγω τα βρηκα οκ, βολικα.

Πάνω που θα έγραφα ότι τα rg35xx πλέον έρχονται με dual boot stock os και GarlicOS.. Πρέπει να αντικαταστήσεις το dtb file, στην περίπτωση σου θέλεις το 2.600mah, για να δείχνει πιο σωστά την ένδειξη της μπαταρίας στο GarlicOS.. Πατάς το Power στιγμιαία για να σβήσει η οθόνη και να μπει η συσκευή σε αναμονή.. 

Επεξ/σία από vagosvts7
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
2 hours ago, vagosvts7 said:

Πάνω που θα έγραφα ότι τα rg35xx πλέον έρχονται με dual boot stock os και GarlicOS.. Πρέπει να αντικαταστήσεις το dtb file, στην περίπτωση σου θέλεις το 2.600mah, για να δείχνει πιο σωστά την ένδειξη της μπαταρίας στο GarlicOS.. Πατάς το Power στιγμιαία για να σβήσει η οθόνη και να μπει η συσκευή σε αναμονή.. 

Μια διόρθωση μόνο Βαγγέλη. To Garlic δεν υποστηρίζει sleep mode ούτε stand by.

Ουσιαστικά κλείνει ολόκληρη η συσκευή και πριν κλείσει παίρνει ένα save state το οποίο φορτώνει αυτόματα όταν την ανοίγεις.

Επεξ/σία από Bourdoulas
  • Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Πριν λίγες μέρες παρέλαβα το Powkiddy X55 . Ενα νεο handheld με οθόνη 5.5 - 1280*720 IPS και το  RK3566 .Ωραία τα 3.5 αλλά πλέον για τους μεγάλους σε ηλικία ... δεν αρκούν . Τις εντυπώσεις μου για τα 92 ευρω που πλήρωσα θα προσπαθήσω να  τις περιγράψω παρακάτω σε σύγκριση με τα υπόλοιπα που έχω . Φυσικά να πω οτι  ήδη έχω τα Rg35xx , Miyoo mini + , Retroid pocket 3+ , Steam deck  , Switch V1 , Rg351 ...Σαν μέγεθος οθόνης είναι πολύ καλό με τις 5.5΄ να ικανοποιούν τα μάτια .Δυστυχώς η φωτεινότητα δεν νομίζω να αρκεί για κοντρα στον ήλιο , παραλία κτλ δηλαδη αλλά είναι σε αρκετά καλά επίπεδα με κορυφη να είναι τελικα το rg35xx και το Rp3+   σε ένταση . Σε ποιότητα εικόνας επίσης το rp3+  κορυφή αλλά και τα μικρα miyoo και Rg35xx να δείχνουν πολύ καθαρά .

Σε θέμα ήχου είναι αρκετά γεμάτος αλλά με κορυφαίο σε ένταση το Rp3+  καθώς και τα Rg35xx , miyoo να παίζουν αρκετα καθαρά .Σαν χειρηστήρια και πιάσιμο νομιζω είναι καλύτερο απόλα για τα χέρια μου ... είμαι και λίγο ψηλός οποτε ....           

Το Rg35xx με βόλεψε αρκετά ενω το Miyoo μου φάινεται κάπως μικρό . Το Rp3+ δυστυχώς είναι εντελώς παιδικο στα κουμπια κτλ ...Σαν hardware τώρα , μόλις το φόρτισα απροβλημάτιστα με fast charger στα 1.5 Α βέβαια αλλά χωρίς θέμα .

Απο συστήματα παιζει όλα τα γνωστά μέχρι ps1 καλά . Επίσης παιζει Dreamcast , Sega Saturn , Nintendo Ds  , Amiga πολύ καλά . Εκει που δεν τα πολυκαταφέρνει ειδικά σε βαρια παιχνίδια είναι στο Psp πράγμα που το ήθελα .... (Dantes Inferno αρρωστια )

Έχει πλεον επισημη υποστήριξη απο Jelos  https://github.com/JustEnoughLinuxOS/distribution/releases πράγμα πολύ καλό !

Φυσικά έχει wifi , bt και Hdmi (δεν δουλευει σωστά για τωρα με το Jelos) παίρνει 2 κάρτες μνήμης και είναι και πολύ ελαφρύ .

Το jelos παει νεράκι βεβαια .

Τώρα για τα 92 ευρώ νομίζω οτι είναι άξιος διάδοχος των μικρών , μια που ηθελα Amiga αλλά στα ποιο δύσκολα ο βασιλιας μένει το rp3+ με Χ2.5 τιμη , φυσικά .

Για μένα το ιδανικό θα ήταν ένα 5-5.5΄ οθόνη και με hardware Rp4+ αλλά οχι σε τιμή Steam deck ... δύσκολα τα πράγματα αλλά ποιος ξέρει τι άλλα μηχανακια θα βγουν ...

20230707_074616.jpg

20230707_194047.jpg

20230707_194110.jpg

20230707_194132.jpg

20230707_200151.jpg

20230707_200204.jpg

Επεξ/σία από Galaxy
  • Like 10
  • Thanks 1
Δημοσ.

Πολύ καλή και μεστή η παρουσίαση. Οι φωτό επίσης πολύ χαρακτηριστικές. 
Νομιζω ότι το παρών θέμα είναι μέσα στα  καλύτερα και πιο πλήρη

• Like 2
Δημοσ.

Καλησπερα, ηθελα να ρωτησω το εξης. Ενδιαφερομαι ειτε για miyoo mini plus ειτε για rg35xx. Αξιζει απο αμαζον για να γλιτωνουμε τα priority lines/ τελωνειο/ πιθανα προβληματα που μπορει να εχει, ή τα +30€ που ζητανε δεν αξιζει καθολου. Ευχαριστω εκ των προτερων

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...