Προς το περιεχόμενο

Retro Handhelds (Anbernic/Retroid/Powkiddy/κ.α)

vagosvts7
Μετάβαση στην απάντηση Απαντήθηκε από GreeKar98K,
Μήνυμα προστέθηκε από Malthador,

Το νήμα ανοίγει ξανά, γράφω πιο αναλυτικά το τι αφορά και τους κανόνες που θα το διέπουν (πέραν των κανόνων που ισχύουν forum-wide), οι οποίοι πρέπει να ακολουθούνται με ευλάβεια:

• On-topic είναι η κουβέντα γύρω από τα διάφορα ρετρό handheld μηχανήματα που κυκλοφορούν, κυρίως από Κίνα μεριά. 
  • On-topic είναι η κουβέντα γύρω από το σετάρισμα των OS των συσκευών αυτών, χωρίς να υπάρχει ουδεμία αναφορά πάνω σε συγκεκριμένα games, σε roms ή σε BIOS.
  • Το νήμα δεν προσφέρεται για υποστήριξη πάνω στο retroarch, μην αναλώνεστε εκεί γιατί η κουβέντα για τα cores ή το content οδηγεί με μαθηματική ακρίβεια σε κουβέντα για roms και BIOS. Υπάρχουν ολόκληρα wikis που καλύπτουν εκτενέστατα το retroarch.
  • Εννοείται ότι απαγορεύονται ρητά και κατηγορηματικά links που περιέχουν πειρατικό περιεχόμενο (roms, BIOS κλπ) είτε άμεσα, είτε έμμεσα.
  • Εννοείται ότι απαγορεύονται ρητά και κατηγορηματικά οι ερωτήσεις προς αναζήτηση πειρατικού περιεχομένου ή προς συμβουλευτικής σχετικά με πειρατικό περιεχόμενο, ακόμα και μετά «από συνεννόηση μέσω ΠΜ».

Επειδή τα ρετρό μηχανάκια εμπίπτουν σε ευαίσθητη κατηγορία, εάν δείτε κάποιο μέλος να παρεκτρέπεται με το μήνυμά του, είτε του στέλνετε απευθείας ΠΜ για να το διορθώσει, είτε στέλνετε αναφορά και το αναλαμβάνουν οι συντονιστές.

Αν έχετε κάποια απορία, μου στέλνετε ΠΜ. Κατά κανόνα πάντως, αν έχετε αμφιβολία σχετικά με το αν πρέπει να ποστάρετε κάτι, τότε το πιθανότερο είναι ότι απαγορεύεται να το ποστάρετε.

Αυτά τα απλά. Τα τηρείτε και το νήμα δεν θα ξανακλειδωθεί.

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Υπάρχει περίπτωση να καταφέρουμε να τρέξουμε Sega Saturn στο συγκεκριμένο; 

Έχει δοκιμάσει κάποιος κάτι; 
Αν και το βλέπω δύσκολο, εντούτοις αφού τρέχει ps1, σίγουρα θα μπορεί και τα 2d του SS 

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 2,5k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

17 λεπτά πριν, Cacciatore είπε

Υπάρχει περίπτωση να καταφέρουμε να τρέξουμε Sega Saturn στο συγκεκριμένο; 

Έχει δοκιμάσει κάποιος κάτι; 
Αν και το βλέπω δύσκολο, εντούτοις αφού τρέχει ps1, σίγουρα θα μπορεί και τα 2d του SS 

Έχω δοκιμάσει από batocera dreamcast τα τρέχει τα 2d games , n64 το Fzero που δοκίμασα το έτρεξε νεράκι , psp τα πάει καλά στα ελαφριά games , αν και είχα δοκιμάσει virtua tennis το έτρεξε ικανοποιητικά , saturn δεν δοκίμασα δυστυχώς ..

Αν θες να τρέξεις saturn η ποιο αξιόλογη και συμφέρουσα λύση  είναι ρετρό κονσόλα  με επεξεργαστή  RK3566 !!

3 ώρες πριν, Malthador είπε

Γιατί; Πόσα PSX games απαιτούσαν αναλογικό; 5-10;

Μικρό το κακό.

Το θέμα δεν είναι αν ¨απαιτουν¨ αλλά ότι τουλάχιστον για εμένα χωρίς αναλογικό παίζω μόνο τα platform, τα shmup και τα fighting. Όλα τα αλλά μόνο με Στικ αλλιώς μου φαίνονται δύσχρηστα. 

3 ώρες πριν, vagosvts7 είπε

Παιδιά αφήνω για GarlicOS το bootlogo gameboy mini και τα skins από τα συστήματα που παραθέτω στις φωτογραφίες !! 

Copy paste δουλειά είναι .. Το boot logo ( boot_logo.bmp) πάει στο πρώτο partition (αντιγραφή , αντικατάσταση) και τα icons από τα συστήματα πάνε στο δεύτερο partition που έχετε τις roms ( CFW - skin - system) αντιγραφή -επικόλληση - αντικατάσταση !!

ΥΓ. Αν θέλετε μπορείτε να τραβήξετε το αρχικό  bootlogo και τα  φάκελο system με τις εικόνες στο υπολογιστή για backup!

Άψογο. !!! Ευχαριστούμε!!!!!

• Like 2

Nα ρωτήσω. Γνωρίζει κάποιος πως μπορούμε να βάλουμε νέα game σε μια linux κινέζικη μαμε κονσολίτσα.

Η κονσόλα είναι αυτή εδώ

https://vi.aliexpress.com/item/1005004052321838.html?gatewayAdapt=glo2vnm

υπάρχει φάκελος με mame αλλά αν πετάξω ένα zip file mame game εκεί μέσα αφού το έχω κατεβάσει δεν βλέπω να το παίζει. Τώρα η τα file που κατεβάζω δεν παίζουν η μήπως θέλει άλλη διαδικασία για να παίξουν? 

2 ώρες πριν, chek2fire είπε

Nα ρωτήσω. Γνωρίζει κάποιος πως μπορούμε να βάλουμε νέα game σε μια linux κινέζικη μαμε κονσολίτσα.

Η κονσόλα είναι αυτή εδώ

https://vi.aliexpress.com/item/1005004052321838.html?gatewayAdapt=glo2vnm

υπάρχει φάκελος με mame αλλά αν πετάξω ένα zip file mame game εκεί μέσα αφού το έχω κατεβάσει δεν βλέπω να το παίζει. Τώρα η τα file που κατεβάζω δεν παίζουν η μήπως θέλει άλλη διαδικασία για να παίξουν? 

στο φακελο που το εβαλες , τα αλλα αρχεια ειναι ζιπ ?

αν ειναι σε αλλη επεκταση , ξερεις .

2 ώρες πριν, stefanos_th είπε

στο φακελο που το εβαλες , τα αλλα αρχεια ειναι ζιπ ?

αν ειναι σε αλλη επεκταση , ξερεις .

ναι zip είναι. Θα κάνω κάτι πειράματα ακόμα μήπως αυτά που έχω κατεβάσει απλά δεν παίζουν τα ίδια τα αρχεία. 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Καλημέρα παίδες.. Ανέβασα overlay για το RG35XX με GarlicOS, κάνουν και για miyoo mini plus με onionos.. 

Κάνετε αποσυμπίεση και τα περνάτε στο φάκελο overlays του .retroarch στην sd.. 

Tips. Όταν ανοίξετε από το rg35xx ένα παιχνίδι GB παράδειγμα,πατήστε Menu+X για να μπείτε στο quick μενού του Retroarch.. Αν πατήσετε B πάτε στο Main Menu - Settings - Video - Scaling και επιλέγετε Integer Scale και Keep Aspect Ratio (Ειναι οι πραγματικές διαστάσεις του GB), μετά πάτε πίσω στο quick menu - On Screen Overlay - Overlay Present και εκεί θα βρείτε τα overlays που σας έδωσα, δοκιμάστε όποιο σας ταιριάζει και για να το κάνετε μόνιμο, πάτε στο quick menu - Overrides και επιλέγετε save content directory (αν θέλετε να ισχύει για όλη την λίστα παιχνιδιών GB το συγκεκριμένο overlay), save game (να ισχύει μόνο για το συγκεκριμένο παιχνίδι).. Αν  πατήσετε το κουμπί MENU και βγείτε από το παιχνίδι χωρίς να έχετε κάνει save override, φεύγουν οι διαστάσεις και το overlay που επιλέξατε.. 

https://drive.google.com/file/d/17UL1AH8tAsfAKtT6n0d9dOuQj9cx39zV/view

received_227718776556352.jpeg

received_795573061994493.jpeg

received_1678919292536373.jpeg

received_263767379385719.jpeg

Επεξ/σία από vagosvts7
  • Like 8
  • Thanks 4

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Θα τα δώσω όλα στο τέλος, μπας και ηρεμήσει το κεφάλι μου δεν γίνεται αλλιώς..(Το powkiddy v90 είδη το έχω χαρίσει στη sister) .. Αναλωνομαι στο σεταρισμα με αυτές τις κονσόλες και χάνω την ουσία αντί να παίξω κανένα game.. 

Θα με χωρίσει η γυναίκα στο τέλος.. 😂

Πάλι καλά που παίζει και αυτήν video games (Mario kart 8, Rayman και παρόμοια) 

Επεξ/σία από vagosvts7

14 λεπτά πριν, vagosvts7 είπε

Αγγελία εδώ στο insomnia rg35xx στα 130 ευρώ.. Το είδα και αυτό 😔😔

Το είδα και εγώ έψαχνα άμεσα ένα για την μικρή. Όσο υπάρχουν κορόιδα θα υπάρχουν απατεώνες λέει ο λαός 

• Like 1

Δείχνει να φορτίζει το RG35xx αλλά δεν γίνεται και τπτ. Αλλαξα μνήμες κτλ δοκίμασα απο usb και με μετασχηματιστή και πλεον δεν ξεκινάει εκτός και εαν το εχω στο ρεύμα ...

Στο μανισιο λειτουργικό έδειξε και 100% μπαταρία αλλά δεν ξεκινά ... χωρις καλώδιο .

Αυριο θα το ανοίξω να δω μήπως κανα βυσματάκι δεν κάθεται καλα ...

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...