Προς το περιεχόμενο

Retro Handhelds (Anbernic/Retroid/Powkiddy/κ.α)

Μετάβαση στην απάντηση Απαντήθηκε από GreeKar98K,
Μήνυμα προστέθηκε από Malthador,

Το νήμα ανοίγει ξανά, γράφω πιο αναλυτικά το τι αφορά και τους κανόνες που θα το διέπουν (πέραν των κανόνων που ισχύουν forum-wide), οι οποίοι πρέπει να ακολουθούνται με ευλάβεια:

• On-topic είναι η κουβέντα γύρω από τα διάφορα ρετρό handheld μηχανήματα που κυκλοφορούν, κυρίως από Κίνα μεριά. 
  • On-topic είναι η κουβέντα γύρω από το σετάρισμα των OS των συσκευών αυτών, χωρίς να υπάρχει ουδεμία αναφορά πάνω σε συγκεκριμένα games, σε roms ή σε BIOS.
  • Το νήμα δεν προσφέρεται για υποστήριξη πάνω στο retroarch, μην αναλώνεστε εκεί γιατί η κουβέντα για τα cores ή το content οδηγεί με μαθηματική ακρίβεια σε κουβέντα για roms και BIOS. Υπάρχουν ολόκληρα wikis που καλύπτουν εκτενέστατα το retroarch.
  • Εννοείται ότι απαγορεύονται ρητά και κατηγορηματικά links που περιέχουν πειρατικό περιεχόμενο (roms, BIOS κλπ) είτε άμεσα, είτε έμμεσα.
  • Εννοείται ότι απαγορεύονται ρητά και κατηγορηματικά οι ερωτήσεις προς αναζήτηση πειρατικού περιεχομένου ή προς συμβουλευτικής σχετικά με πειρατικό περιεχόμενο, ακόμα και μετά «από συνεννόηση μέσω ΠΜ».

Επειδή τα ρετρό μηχανάκια εμπίπτουν σε ευαίσθητη κατηγορία, εάν δείτε κάποιο μέλος να παρεκτρέπεται με το μήνυμά του, είτε του στέλνετε απευθείας ΠΜ για να το διορθώσει, είτε στέλνετε αναφορά και το αναλαμβάνουν οι συντονιστές.

Αν έχετε κάποια απορία, μου στέλνετε ΠΜ. Κατά κανόνα πάντως, αν έχετε αμφιβολία σχετικά με το αν πρέπει να ποστάρετε κάτι, τότε το πιθανότερο είναι ότι απαγορεύεται να το ποστάρετε.

Αυτά τα απλά. Τα τηρείτε και το νήμα δεν θα ξανακλειδωθεί.

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Σεταριστηκε πανευκολα,καθεται μια χαρα στο χερι και γενικα καλη ποιοτητα κατασκευης

Η οθονη για τα λεφτα της τα σπαει και χωρις backlight bleed

• Like 1
  • Απαντ. 2,8k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Παιδιά και εμένα μάλλον ήρθε και περιμένει στο σπίτι....

Να το σετάρω με διπλή οs σε κάθε card slot ή να πάω μία και καλή garlic με μία καρτούλα?

Δημοσ.

Πως το σετ άρουμε με διπλή καύματα; Αφήνουμε την στοκ και βάζουμε garlic στε μια SS στο 2ο slot?

Saturn υποστηρίζει με κάποιο τρόπο;

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, ougxar είπε

Θα ελεγα διπλη για να κανεις πιο ευκολα το update οταν θελησεις

Edit στο αρχικό Post μου μιας και πλεον κατάλαβα τι παίζει.

Σε μία sd βαζουμε τα παιχνιδάκια μας (roms) και στην άλλη το garlic.

Thanks για τη διευκρίνηση.

Επειδή έχω μία 64 καλης ποιότητας αυτή τη στιγμή μπορώ να χρησιμοποιήσω μία και να βάλλω garlic και roms χωρίς να εχω θέμα με τα updates?

Επεξ/σία από gust
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
2 ώρες πριν, pollop είπε

Καλοπαιχνιδο το κονσολακι στα παιδιά που το πήραν προσφατα. Βαγγο πρεπει η anbernic  να σου βγάλει ποσοστό 😆

Όχι μόνο η Anbernic και το Geekbuying πρέπει 🤣🤣

36 λεπτά πριν, Cacciatore είπε

Πως το σετ άρουμε με διπλή καύματα; Αφήνουμε την στοκ και βάζουμε garlic στε μια SS στο 2ο slot?

Saturn υποστηρίζει με κάποιο τρόπο;

34 λεπτά πριν, gust είπε

Άρα αφήνω Μαμα όπως είναι και φυτεύω garlic στη δεύτερη θύρα με τις ROMs της επιλογής μου?

Δεν χρειάζεται διπλή.. Βγάζετε την stock sd, κατεβάζετε το τελευταίο GarlicOS σε image, αποσυμπίεση και μετά το καίμε με κάποια εφαρμογή και στο τέλος κάνουμε επέκταση το διαμέρισμα που είναι σε fat32 που περιέχει τους φακέλους bios, roms, cfw (Το ονομάζουμε ROMS το partition αυτό που κάναμε επέκταση).. Το τοποθετούμε στην θήρα TF1 και είμαστε έτοιμοι.. Όταν κάποια στιγμή βγει ενημέρωση στο GarlicOS κατεβάζουμε το 7zip που λέει copy, το κάνουμε αποσυμπίεση και αντιγράφουμε τα αρχεία στα ανάλογα partition.. Το image είναι για πρώτη φορά για να έχουμε το GarlicOS στην sd.. 

Tips. Στο πρώτο partition έχει ένα φάκελο dtb με τα διάφορα μέγεθη μπαταρίας.. Αν έχετε παράδειγμα 2.600mah θα το κάνετε rename σε kernel.dtb και θα το αντικαταστήσετε με το αρχικό.. 

Βγάζετε το stock OS, βάζετε το GarlicOS στην πρώτη θύρα sd και είστε έτοιμοι, το ιδιο κάνετε αν θέλετε να ξανά τρέξετε το stock.. Το ίδιο ισχύει και για το batocera.. Δεν πειράζετε κάτι από την κονσόλα δεν υπάρχει κίνδυνος, μέσο sd τρέχουν τα os.. 

Επεξ/σία από vagosvts7
  • Like 1
  • Thanks 1
Δημοσ.
26 λεπτά πριν, vagosvts7 είπε

Tips. Στο πρώτο partition έχει ένα φάκελο dtb με τα διάφορα μέγεθη μπαταρίας.. Αν έχετε παράδειγμα 2.600mah θα το κάνετε rename σε kernel.dtb και θα το αντικαταστήσει με το αρχικό.

Αυτό γιατί πρέπει να το κάνουμε? Νομίζω στο rg35xx 2600 mah είναι η μπαταρία.

Δημοσ.
1 λεπτό πριν, gust είπε

Αυτό γιατί πρέπει να το κάνουμε? Νομίζω στο rg35xx 2600 mah είναι η μπαταρία.

Για να δείχνει σωστά η ένδειξη κατανάλωσης της μπαταρίας.. Τα πρώτα rg35xx ήταν με 2.100mAh όπως το δικό μου.. Υπάρχουν μπαταρίες στο aliexpress για αντικατάσταση της αρχικής με 2.800 και 3.500 mAh.. 

YΓ. Μήπως είναι καιρός να βγει rg35xx+ 🎮🎮

• Like 1
Δημοσ.

Περνάω roms.... τα παιχνίδια από cd τα βάζουμε σε ξεχωριστό φάκελο με το όνομα του παιχνιδιού ή όλα χύμα στον κάθε φάκελο συστήματος.

Δημοσ.

Το geekbuying είναι safe για πληρωμή με κάρτα; Δεν έχω PayPal δυστυχώς. Σόρρυ που ξαναρωτάω, αλλά έχω από εχθές το rg35xx στο καλάθι και περιμένει. Καρτερεί. 😆

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
8 λεπτά πριν, gust είπε

Περνάω roms.... τα παιχνίδια από cd τα βάζουμε σε ξεχωριστό φάκελο με το όνομα του παιχνιδιού ή όλα χύμα στον κάθε φάκελο συστήματος.

Τα αρχεία cue bin εννοείς στο psx? Μπορείς να τα περάσεις και χύμα, αλλά και να τα μετατρέψεις σε chd μπορείς(γίνετε ένα αρχείο σε μικρότερο μέγεθος) 

4 λεπτά πριν, GreeKar98K είπε

Το geekbuying είναι safe για πληρωμή με κάρτα; Δεν έχω PayPal δυστυχώς. Σόρρυ που ξαναρωτάω, αλλά έχω από εχθές το rg35xx στο καλάθι και περιμένει. Καρτερεί. 😆

Πάντα αγορές με PayPal, αλλιώς από Aliexpress που παίρνει τις κάρτες και δεν χρησιμοποιεί PayPal, έχει δική του ασφάλεια.. 

Επεξ/σία από vagosvts7
  • Thanks 2
Δημοσ.
7 ώρες πριν, VonLoutsos είπε

Απορία ίσως και πολύ offtopic. Συγκρίνοντας το RG55xx λόγου χάρη με ένα PSP (δεν βάζω PSVita μπας και είναι άδικη η σύγκριση) αξίζει; Ωραίο ως gadget αλλά θα δει κάποιος διαφορά; Ευχαριστώ.

Η οθόνη του Rg35xx σιγουρα ειναι καλύτερη απο του Psp και είναι και δυνατότερο σε εξωμείωση . Το psp με το ζορι έφτανε 333Mhz . Snes επίσης στο psp και Gba πάλι με το ζόρι παίζαν .

Βέβαια αν θέλεις Psp παιχνιδια εδώ το Rg35xx μας τα χαλάει διότι δεν είναι τόσο δυνατό .

Πιο πολύ βασίζεται στην νοσταλγια νομίζω σε όσους είχαν τοτε Gameboy και στο σύγχρονο interface ---> Garlicos .

Στο psp είναι ποιο μεγάλο μπέρδεμα το περασμα εξωμειωτών κτλ .

Σε αυτου του είδους τα gadget ολα παρόμοια είναι απλά εμεις είμαστε τρελοί και τα θέλουμε ΟΛΑ !!!!

• Like 3
Δημοσ.

Εντυπώσεις από το dpad; Είναι απαραίτητο το τρικ με το tape στην πλακέτα για να μην πατιεται κατά λάθος η διαγώνια κατεύθυνση;

Δημοσ.
6 λεπτά πριν, ksessalonikios είπε

Εντυπώσεις από το dpad; Είναι απαραίτητο το τρικ με το tape στην πλακέτα για να μην πατιεται κατά λάθος η διαγώνια κατεύθυνση;

Μια χαρά είναι το dpad του.. Υπερβολές είναι αυτά.. Αν και στο miyoo mini plus το βρίσκω λίγο καλύτερο το dpad.. Είναι και πιο φαρδύ.. Πάντως στο rg35xx δεν συνάντησα κάποιο θέμα.. Ακόμα και το powkiddy v90 έχει αξιόλογο dpad.. 

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...