Προς το περιεχόμενο

Retro Handhelds (Anbernic/Retroid/Powkiddy/κ.α)

vagosvts7
Μετάβαση στην απάντηση Απαντήθηκε από GreeKar98K,
Μήνυμα προστέθηκε από Malthador,

Το νήμα ανοίγει ξανά, γράφω πιο αναλυτικά το τι αφορά και τους κανόνες που θα το διέπουν (πέραν των κανόνων που ισχύουν forum-wide), οι οποίοι πρέπει να ακολουθούνται με ευλάβεια:

• On-topic είναι η κουβέντα γύρω από τα διάφορα ρετρό handheld μηχανήματα που κυκλοφορούν, κυρίως από Κίνα μεριά. 
  • On-topic είναι η κουβέντα γύρω από το σετάρισμα των OS των συσκευών αυτών, χωρίς να υπάρχει ουδεμία αναφορά πάνω σε συγκεκριμένα games, σε roms ή σε BIOS.
  • Το νήμα δεν προσφέρεται για υποστήριξη πάνω στο retroarch, μην αναλώνεστε εκεί γιατί η κουβέντα για τα cores ή το content οδηγεί με μαθηματική ακρίβεια σε κουβέντα για roms και BIOS. Υπάρχουν ολόκληρα wikis που καλύπτουν εκτενέστατα το retroarch.
  • Εννοείται ότι απαγορεύονται ρητά και κατηγορηματικά links που περιέχουν πειρατικό περιεχόμενο (roms, BIOS κλπ) είτε άμεσα, είτε έμμεσα.
  • Εννοείται ότι απαγορεύονται ρητά και κατηγορηματικά οι ερωτήσεις προς αναζήτηση πειρατικού περιεχομένου ή προς συμβουλευτικής σχετικά με πειρατικό περιεχόμενο, ακόμα και μετά «από συνεννόηση μέσω ΠΜ».

Επειδή τα ρετρό μηχανάκια εμπίπτουν σε ευαίσθητη κατηγορία, εάν δείτε κάποιο μέλος να παρεκτρέπεται με το μήνυμά του, είτε του στέλνετε απευθείας ΠΜ για να το διορθώσει, είτε στέλνετε αναφορά και το αναλαμβάνουν οι συντονιστές.

Αν έχετε κάποια απορία, μου στέλνετε ΠΜ. Κατά κανόνα πάντως, αν έχετε αμφιβολία σχετικά με το αν πρέπει να ποστάρετε κάτι, τότε το πιθανότερο είναι ότι απαγορεύεται να το ποστάρετε.

Αυτά τα απλά. Τα τηρείτε και το νήμα δεν θα ξανακλειδωθεί.

Προτεινόμενες αναρτήσεις

2 ώρες πριν, ksessalonikios είπε

Με τον δικό μου κωδικό; Γιατί τώρα το δοκίμασα και μου το βγάζει 46.99   Μικρή η διαφορά αλλά γιατί να τους κεράσεις καφεδάκι; 🙂

για οδηγό δες εδώ https://retrogamecorps.com/2023/01/03/anbernic-rg35xx-starter-guide/#Software

Μήπως δεν έχει έξτρα έκπτωση λόγω νέου χρήστη ή τίποτα σχετικό; Και μένα με τον κωδικό σου (ως νέος χρήστης) βγαίνει 46,99€

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 2,5k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

11 ώρες πριν, pollop είπε

Mην πάρεις μεγάλη κάρτα, έτσι και αλλιως οι sd τους είναι για πέταμα ποιοτικά. Αγοράζεις μια καροτυλα και περνάς εκεί τα ρομς που θέλεις

Thanks, το παρήγγειλα, ελπίζω να μην αργήσει. Έχω το gpi retroflag, θα πάει στις μικρές ή κάνα ανηψάκι. 

Επειδή έχει λίγες μέρες που βρήκα το thread, έχει κάπου οδηγίες για να βάλω τις roms; 

16 λεπτά πριν, oykas2001 είπε

Thanks, το παρήγγειλα, ελπίζω να μην αργήσει. Έχω το gpi retroflag, θα πάει στις μικρές ή κάνα ανηψάκι. 

Επειδή έχει λίγες μέρες που βρήκα το thread, έχει κάπου οδηγίες για να βάλω τις roms; 

Απλοί κανόνες λειτουργίας του νήματος:

Όχι σύνδεσμοι σε πειρατικό περιεχόμενο (ή sites που διανέμουν πειρατικό περιεχόμενο, game roms, bios files κλπ)

Όχι αναζήτηση για πειρατικό περιεχόμενο ή παροχή συμβουλών για τέτοιο -- ούτε "μέσω συνεννόησης από pm".

• Thanks 1

7 λεπτά πριν, oykas2001 είπε

Δε ρώτησα για το που μπορώ να βρω roms, απλά πως τις περνάω στη κάρτα. Αν ενοχλεί το μήνυμα, ζητώ συγνώμη και το διαγράφω.

Copy paste στο κατάλληλο φάκελο.. Παράδειγμα το sonic του megadrive το περνάς στο φάκελο MD.. 

Εδώ το πως σεταρουμε το rg35xx με GarlicOS (οδηγίες είναι και tips δεν έχει συνδέσμους για roms) 

https://retrogamecorps.com/2023/01/03/anbernic-rg35xx-starter-guide/

ΥΓ. @Malthador το πήρες στα χέρια σου το rg35xx? Πως σου φαίνεται? 

• Like 1

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Καλημέρα παιδιά.Κάτοχος και εγώ από χθες του rg35xx.Φαίνεται πάρα πολύ ωραίο,όμορφη οθόνη κτλ.Πέρασα batocera 0.8.1 . Πως κάνω scrape τα παιχνίδια και πως μπορώ να αλλάξω theme?Ευχαριστώ?

Edit : Βρήκα πως να κάνω scrape . Το θέμα πως το αλλάζω?

Επεξ/σία από kologavros
  • Like 2

22 λεπτά πριν, kologavros είπε

Καλημέρα παιδιά.Κάτοχος και εγώ από χθες του rg35xx.Φαίνεται πάρα πολύ ωραίο,όμορφη οθόνη κτλ.Πέρασα batocera 0.8.1 . Πως κάνω scrape τα παιχνίδια και πως μπορώ να αλλάξω theme?Ευχαριστώ

Τα παιχνίδια τα κάνεις scraper μέσω υπολογιστή αφού δεν διαθέτει Wifi το rg35xx.. Εδώ είναι η διαδικασία.. 

ΥΓ. Να περάσεις σε άλλη sd το GarlicOS, είναι το ποιο ιδανικό os για το rg35xx.. Το batocera είναι σε beta μορφή ακόμα.. 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
4 λεπτά πριν, vagosvts7 είπε

Τα παιχνίδια τα κάνεις scraper μέσω υπολογιστή αφού δεν διαθέτει Wifi το rg35xx.. Εδώ είναι η διαδικασία.. 

ΥΓ. Να περάσεις σε άλλη sd το GarlicOS, είναι το ποιο ιδανικό os για το rg35xx.. Το batocera είναι σε beta μορφή ακόμα.. 

Είναι εύκολο στο garlic os να περασω bios και roms?Δεν έχω ασχοληθεί με το retroarch 

Επεξ/σία από kologavros

• Moderators

Μου ήρθε το RG35xx σε χρώμα OG GameBoy.

Το δοκίμασα πολύ λίγο γιατί δεν θέλω να αναλωθώ στο μαμήσιο OS.

Στα γρήγορα, γιατί θέλω να πεταχτώ να πάρω microSD:

1. Μικρούλι και γλυκούλι. Πολύ όμορφο και βολικό εμφανισιακά, αλλά αρκετά μικρό για τα χέρια μου, πρέπει να βρω τρόπο για να το κρατάω, για να μην πατάω randomly τα back buttons.
  2. Πολύ sturdy κατασκευή, παρόλο που είναι πανάλαφρη. Δεν το περίμενα, νόμιζα ότι θα ήταν κινεζιά. Επίσης τα κουμπάκια πολύ άνετα στο πάτημά τους.
  3. Η οθόνη τρομερή, σίγουρα καλύτερη από V1/V2 Switch. Έμεινα με το στόμα ανοιχτό σε ότι αφορά το οπτικό αποτέλεσμα.
  4. Ο ήχος είναι αρκετά χάλια. Θα μου πεις τι περίμενες από μονοφωνική συσκευή, but still, θα μπορούσαν και καλύτερα. Θα πρέπει να κουβαλάω και ακουστικά μέσα στην θήκη όταν μου έρθει με το καλό.

Γενικά η συσκευή είναι εξαιρετική και για παιδιά. Στα χρήματά της είναι άψογο δώρο για ανιψάκια κλπ μικρότερης ηλικίας για να μπουν στον κόσμο των games. Το τσιμπάς, το σετάρεις και το χαρίζεις.

Άντε τώρα να το βγάλουν και σε clamshell να γουστάρουμε περισσότερο.

Για να μην κάθομαι να ψάχνω, να βάλω Batocera ή GarlicOS; Κατά κανόνα το θέλω μέχρι και για PS1, εκτός κι αν δεν είναι μεγάλο μπέρδεμα το Dreamcast με το emulation του αναλογικού.

• Like 1

Απορία ίσως και πολύ offtopic. Συγκρίνοντας το RG55xx λόγου χάρη με ένα PSP (δεν βάζω PSVita μπας και είναι άδικη η σύγκριση) αξίζει; Ωραίο ως gadget αλλά θα δει κάποιος διαφορά; Ευχαριστώ.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, Malthador είπε

Μου ήρθε το RG35xx σε χρώμα OG GameBoy.

Το δοκίμασα πολύ λίγο γιατί δεν θέλω να αναλωθώ στο μαμήσιο OS.

Στα γρήγορα, γιατί θέλω να πεταχτώ να πάρω microSD:

1. Μικρούλι και γλυκούλι. Πολύ όμορφο και βολικό εμφανισιακά, αλλά αρκετά μικρό για τα χέρια μου, πρέπει να βρω τρόπο για να το κρατάω, για να μην πατάω randomly τα back buttons.
  2. Πολύ sturdy κατασκευή, παρόλο που είναι πανάλαφρη. Δεν το περίμενα, νόμιζα ότι θα ήταν κινεζιά. Επίσης τα κουμπάκια πολύ άνετα στο πάτημά τους.
  3. Η οθόνη τρομερή, σίγουρα καλύτερη από V1/V2 Switch. Έμεινα με το στόμα ανοιχτό σε ότι αφορά το οπτικό αποτέλεσμα.
  4. Ο ήχος είναι αρκετά χάλια. Θα μου πεις τι περίμενες από μονοφωνική συσκευή, but still, θα μπορούσαν και καλύτερα. Θα πρέπει να κουβαλάω και ακουστικά μέσα στην θήκη όταν μου έρθει με το καλό.

Γενικά η συσκευή είναι εξαιρετική και για παιδιά. Στα χρήματά της είναι άψογο δώρο για ανιψάκια κλπ μικρότερης ηλικίας για να μπουν στον κόσμο των games. Το τσιμπάς, το σετάρεις και το χαρίζεις.

Άντε τώρα να το βγάλουν και σε clamshell να γουστάρουμε περισσότερο.

Για να μην κάθομαι να ψάχνω, να βάλω Batocera ή GarlicOS; Κατά κανόνα το θέλω μέχρι και για PS1, εκτός κι αν δεν είναι μεγάλο μπέρδεμα το Dreamcast με το emulation του αναλογικού.

Να περάσεις GarlicOS είναι stable και απλοϊκό σε χρήση(να το έχεις για stadar os) .. Με το batocera μπορεί να σου φάει σκάλωμα η συσκευή, reboot κτλ.. Άλλα αν θες να το δοκιμάσεις σε μία sd δεν χάνεις κάτι.. Εμένα μου αρέσει πολύ ο ήχος για μονοφωνικο ηχείο, δυνατός και καθαρός.. Μήπως είναι θέμα του stock firmware ή δοκίμασες κάποια περίεργη rom.. 

ΥΓ. Ωραίο review.. 

Επεξ/σία από vagosvts7
  • Thanks 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...