Προς το περιεχόμενο

Retro Handhelds (Anbernic/Retroid/Powkiddy/κ.α)

vagosvts7
Μετάβαση στην απάντηση Απαντήθηκε από GreeKar98K,
Μήνυμα προστέθηκε από Malthador,

Το νήμα ανοίγει ξανά, γράφω πιο αναλυτικά το τι αφορά και τους κανόνες που θα το διέπουν (πέραν των κανόνων που ισχύουν forum-wide), οι οποίοι πρέπει να ακολουθούνται με ευλάβεια:

• On-topic είναι η κουβέντα γύρω από τα διάφορα ρετρό handheld μηχανήματα που κυκλοφορούν, κυρίως από Κίνα μεριά. 
  • On-topic είναι η κουβέντα γύρω από το σετάρισμα των OS των συσκευών αυτών, χωρίς να υπάρχει ουδεμία αναφορά πάνω σε συγκεκριμένα games, σε roms ή σε BIOS.
  • Το νήμα δεν προσφέρεται για υποστήριξη πάνω στο retroarch, μην αναλώνεστε εκεί γιατί η κουβέντα για τα cores ή το content οδηγεί με μαθηματική ακρίβεια σε κουβέντα για roms και BIOS. Υπάρχουν ολόκληρα wikis που καλύπτουν εκτενέστατα το retroarch.
  • Εννοείται ότι απαγορεύονται ρητά και κατηγορηματικά links που περιέχουν πειρατικό περιεχόμενο (roms, BIOS κλπ) είτε άμεσα, είτε έμμεσα.
  • Εννοείται ότι απαγορεύονται ρητά και κατηγορηματικά οι ερωτήσεις προς αναζήτηση πειρατικού περιεχομένου ή προς συμβουλευτικής σχετικά με πειρατικό περιεχόμενο, ακόμα και μετά «από συνεννόηση μέσω ΠΜ».

Επειδή τα ρετρό μηχανάκια εμπίπτουν σε ευαίσθητη κατηγορία, εάν δείτε κάποιο μέλος να παρεκτρέπεται με το μήνυμά του, είτε του στέλνετε απευθείας ΠΜ για να το διορθώσει, είτε στέλνετε αναφορά και το αναλαμβάνουν οι συντονιστές.

Αν έχετε κάποια απορία, μου στέλνετε ΠΜ. Κατά κανόνα πάντως, αν έχετε αμφιβολία σχετικά με το αν πρέπει να ποστάρετε κάτι, τότε το πιθανότερο είναι ότι απαγορεύεται να το ποστάρετε.

Αυτά τα απλά. Τα τηρείτε και το νήμα δεν θα ξανακλειδωθεί.

Προτεινόμενες αναρτήσεις

για οσους τα εχετε δει ολα τα ρετρο προτεινω 2 καινουρια παιχνιδια .

1. https://www.youtube.com/watch?v=SycBcwkTE4E [ υπαρχει δωρεαν demo ]

2. https://www.youtube.com/watch?v=F4YACp6ifbc [ καλη τυχη . . .  ]

• Like 2
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 2,5k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

2 ώρες πριν, stefanos_th είπε

για οσους τα εχετε δει ολα τα ρετρο προτεινω 2 καινουρια παιχνιδια .

1. https://www.youtube.com/watch?v=SycBcwkTE4E [ υπαρχει δωρεαν demo ]

2. https://www.youtube.com/watch?v=F4YACp6ifbc [ καλη τυχη . . .  ]

Ωραίες επιλογές Στέφανε αν και τα είχα στην συλλογή μου 😜

Είχα ανοίξει θέμα για retro παιχνίδια, αν θέλετε να μιλάμε από εκεί να ανταλλάζουμε απόψεις 

Παρακολουθώ από youtube τον shump junkie και έχω ανακαλύψει διαφορά retro games που δεν γνώριζα.. 

Σε αυτό που παραδέχομαι το Nintendo Switch είναι ότι βγάζει μπόλικα Retro games σε remake όπως και καινούργια παράδειγμα το Super Cyborg (στιλ Contra) και είναι ότι πρέπει για handeld gaming .. Αγαπώ Beat em up & Shoot em up.. 

IMG_20230504_215132_edit_273804739407478.jpg

IMG_20230504_213412_edit_273655304432274.jpg

• Like 3

11 ώρες πριν, vagosvts7 είπε

Ένα μικρό συγκριτικό στις οθόνες με τέρμα φωτεινότητα σε όλες τις συσκευές.. Έβγαλα και την Ai από την κάμερα του κινητού να είναι όσο πιο φυσικά τα χρώματα στις φωτογραφίες .. 

IMG_20230504_140307.jpg

IMG_20230504_140235.jpg

Δίπλα στο Switch είναι το RG35xx και από κάτω το miyoo;

•  

Δίπλα στο Switch είναι το RG35xx και από κάτω το miyoo;

Νομίζω σωστά τα λές μια που το RG35xx είναι λιγο ποιο μεγάλο απο το miyoo και κάτω απο το switch είναι το 503 Anbernic .

19 ώρες πριν, vagosvts7 είπε

Το αριστερό αναλογικό το προτιμώ πάνω αριστερά και το δεξί κάτω.. Όπως έχει κάνει η Ninty με το switch.. 

Έλα πουλάνε το GPD Xp handheld console  με μοχλούς όπως τους θέλεις  !  Ορμάτε !!! 🤪

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Το AdvanceMENU που σας έλεγα στο OnionOs.. Και το activity tracker είναι πάλι ωραίο εργαλείο που μετράει τις ώρες που έχουμε παίξει στο κάθε παιχνίδι.. 

ΥΓ. Το έβαλα αγγελία για ανταλλαγή, δεν άντεξα 😅(αν δεν είχα το rg35xx και το rg503 θα το κρατούσα) 

Επεξ/σία από vagosvts7

Μολις μου εστειλαν απο geek οτι το rg505 θα σταλει την αλλη εβδομαδα. Στο μεταξυ μια βδομαδα πριν αγνοουσα την υπαρξη του και με οσα εχω διαβασει εδω τσατιστηκα που θα αργησει λες και δεν εχω τι να παιξω ωσπoυ να ερθει. 

First world problems...

• Like 1

3 λεπτά πριν, james9tito είπε

Μολις μου εστειλαν απο geek οτι το rg505 θα σταλει την αλλη εβδομαδα. Στο μεταξυ μια βδομαδα πριν αγνοουσα την υπαρξη του και με οσα εχω διαβασει εδω τσατιστηκα που θα αργησει λες και δεν εχω τι να παιξω ωσπoυ να ερθει. 

First world problems...

ετσι ακριβως ειχα τσαντιστει και εγω που περιμενω το rg 35xx  λες και δεν εχω τιποτα να παιξω, που και ακομα στην δουλεια παιρνω το switch και εχω λιωσει το νεο zelda!!!

• Like 1

Παιδιά καλησπέρα, από τύχη έπεσα στο thread και ομολογώ έχω εντυπωσιαστεί με αυτές τις μίνι handheld κονσόλες. Έχω playstation classic στο οποίο είχα τρέξει κάποιες rom αλλά ειλικρινά βαριέμαι να κάθομαι να ψάχνω μια μια rom για παιχνίδια που με ενδιαφέρουν, οπότε και θα το πουλήσω. Όταν ήμουν μικρός είχα το mame σε ένα pc και το είχα λιώσει, αλλά τώρα που μεγάλωσα δεν υπάρχει κάτι αντίστοιχο. 

Θα ήθελα να ρωτήσω εσάς τους γνώστες, έψαξα λίγο στο aliexpress που είδα ότι υπάρχει διαθέσιμο, το RG35XX και είδα ότι το δίνουν σε δύο διαφορετικές τιμές με 5474 και 8285 παιχνίδια αντίστοιχα. Δηλαδή έχουν περάσει μέσα ήδη τις roms και είναι ready to play η κονσόλα; 

Επίσης βλέπω ότι υπάρχει και το miyoo, ανάμεσα στα δύο τι διαφορές υπάρχουν εκτός του μεγέθους; Κοιτάζω κατά βάση κάτι σε στυλ game boy color και όχι στυλ gba όπως είναι δηλαδή το 503 Anbernic. 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
11 λεπτά πριν, kaktos77 είπε

Παιδιά καλησπέρα, από τύχη έπεσα στο thread και ομολογώ έχω εντυπωσιαστεί με αυτές τις μίνι handheld κονσόλες. Έχω playstation classic στο οποίο είχα τρέξει κάποιες rom αλλά ειλικρινά βαριέμαι να κάθομαι να ψάχνω μια μια rom για παιχνίδια που με ενδιαφέρουν, οπότε και θα το πουλήσω. Όταν ήμουν μικρός είχα το mame σε ένα pc και το είχα λιώσει, αλλά τώρα που μεγάλωσα δεν υπάρχει κάτι αντίστοιχο. 

Θα ήθελα να ρωτήσω εσάς τους γνώστες, έψαξα λίγο στο aliexpress που είδα ότι υπάρχει διαθέσιμο, το RG35XX και είδα ότι το δίνουν σε δύο διαφορετικές τιμές με 5474 και 8285 παιχνίδια αντίστοιχα. Δηλαδή έχουν περάσει μέσα ήδη τις roms και είναι ready to play η κονσόλα; 

Επίσης βλέπω ότι υπάρχει και το miyoo, ανάμεσα στα δύο τι διαφορές υπάρχουν εκτός του μεγέθους; Κοιτάζω κατά βάση κάτι σε στυλ game boy color και όχι στυλ gba όπως είναι δηλαδή το 503 Anbernic. 

Δεν αξίζει να ασχολείστε με τις roms που σας στέλνουν τα Κινεζακια.. Οι romset είναι περίεργες και έχουν μέσα και κινεζικες roms, αλλά σίγουρα θα βρείτε και πολλές αξιόλογες mame roms που έχουν περάσει , αλλά το χειρότερο είναι η ποιότητα της sdcard που τα συνοδεύουν, που ανά πάσα στιγμή μπορεί να σας μείνει στο χέρι η sdcard.. Παράδειγμα σε μερικές που στέλνουν λείπουν τα παλιά Mario.. Περισσότερο επενδύουν στα ps1 games από ότι έχω προσέξει.. Εγώ πάντα τις αλλάζω με καλύτερης ποιότητας sdcard και με δικές μου roms.. 

Επεξ/σία από vagosvts7
  • Like 2

Το rg35xx μου με ενημέρωσαν ότι βρίσκεται στην κούριερ τώρα και θα το έχω στα χέρια μου το απόγευμα. Έχω πάρει το διαφανές μωβ, αν ενδιαφέρεται κανείς να δει πως φαίνεται μπορώ να ανεβάσω και φωτογραφίες αργότερα.

• Like 1

14 λεπτά πριν, vagosvts7 είπε

Δεν αξίζει να ασχολείστε με τις roms που σας στέλνουν τα Κινεζακια.. Οι romset είναι περίεργες και έχουν μέσα και κινεζικες roms, αλλά σίγουρα θα βρείτε και πολλές αξιόλογες mame roms που έχουν περάσει , αλλά το χειρότερο είναι η ποιότητα της sdcard που τα συνοδεύουν, που ανά πάσα στιγμή μπορεί να σας μείνει στο χέρι η sdcard.. Παράδειγμα σε μερικές που στέλνουν λείπουν τα παλιά Mario.. Περισσότερο επενδύουν στα ps1 games από ότι έχω προσέξει.. Εγώ πάντα τις αλλάζω με καλύτερης ποιότητας sdcard και με δικές μου roms.. 

Άρα παίρνουμε την φθηνή έκδοση με τα 64gb και αλλάζουμε την sd και βάζουμε δικά μας roms. Αν μπεις σε αυτή τη διαδικασία χρειάζεται να αλλάξεις και το OS ή απλά εσείς τα αλλάζετε για μεγαλύτερη ταχύτητα κλπ καλούδια; Δηλαδή με λίγα λόγια μπορώ να βάλω δικιά μου sd και να περάσω roms αλλά να μείνω με το stock OS; 

Επίσης διάβασα ότι το rg35xx υποστηρίζει και δεύτερο ασύρματο χειριστήριο ισχύει όντως;

Ευχαριστώ πολύ εκ των προτέρων!

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
10 λεπτά πριν, kaktos77 είπε

Άρα παίρνουμε την φθηνή έκδοση με τα 64gb και αλλάζουμε την sd και βάζουμε δικά μας roms. Αν μπεις σε αυτή τη διαδικασία χρειάζεται να αλλάξεις και το OS ή απλά εσείς τα αλλάζετε για μεγαλύτερη ταχύτητα κλπ καλούδια; Δηλαδή με λίγα λόγια μπορώ να βάλω δικιά μου sd και να περάσω roms αλλά να μείνω με το stock OS; 

Επίσης διάβασα ότι το rg35xx υποστηρίζει και δεύτερο ασύρματο χειριστήριο ισχύει όντως;

Ευχαριστώ πολύ εκ των προτέρων!

Ναι μπορείς να περάσεις τις δικές σου roms στο κατάλληλο φάκελο φυσικά.. Αν και με το rg35xx δεν το δοκίμασα πέρασα κατευθείαν το GarlicOS.. Υποστηρίζει χειριστήριο 2.4G 8Bitdo.. Δεν το έχω δοκιμάσει, το γράφει η Anbernic στη σελίδα της..Εννοείτε πας στην φθηνότερη έκδοση και αυτό ισχύει για όλες τις Retro Handheld consoles που μας πασάρουν sd εξωτερικές με περισσότερα παιχνίδια.. 

Τώρα αν κάποιος δεν θέλει να ασχοληθεί περαιτέρω και προτιμάει να το πάρει έτοιμο με διάφορες roms και δεν έχει πολλές απαιτήσεις, μπορεί να κάνει την δουλειά του και έτσι χωρίς να πειράξει κάτι.. Plug and play.. 

Επεξ/σία από vagosvts7
  • Like 1

8 λεπτά πριν, vagosvts7 είπε

Ναι μπορείς να περάσεις τις δικές σου roms στο κατάλληλο φάκελο φυσικά.. Αν και με το rg35xx δεν το δοκίμασα πέρασα κατευθείαν το GarlicOS.. Υποστηρίζει χειριστήριο 2.4G 8Bitdo.. Δεν το έχω δοκιμάσει, το γράφει η Anbernic στη σελίδα της..Εννοείτε πας στην φθηνότερη έκδοση και αυτό ισχύει για όλες τις Retro Handheld consoles που μας πασάρουν sd εξωτερικές με περισσότερα παιχνίδια.. 

Τώρα αν κάποιος δεν θέλει να ασχοληθεί περαιτέρω και προτιμάει να το πάρει έτοιμο με διάφορες roms και δεν έχει πολλές απαιτήσεις, μπορεί να κάνει την δουλειά του και έτσι χωρίς να πειράξει κάτι.. Plug and play.. 

Σε ευχαριστώ πολύ για τη βοήθεια!

• Like 1

6 ώρες πριν, vagosvts7 είπε

Παράδειγμα σε μερικές που στέλνουν λείπουν τα παλιά Mario..

Και σε μένα έγινε αυτό (rg35xx). Το ανοίγω πρώτη φορά και λέω να βάλω το πρώτο mario  για το καλό. Ψάχνω από εδώ, από εκεί. Πουθενά. Όπως και κανένα άλλο Mario. Οπότε garlic με κλειστά μάτια..

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...