Προς το περιεχόμενο

Retro Handhelds (Anbernic/Retroid/Powkiddy/κ.α)

Μετάβαση στην απάντηση Απαντήθηκε από GreeKar98K,
Μήνυμα προστέθηκε από Malthador,

Το νήμα ανοίγει ξανά, γράφω πιο αναλυτικά το τι αφορά και τους κανόνες που θα το διέπουν (πέραν των κανόνων που ισχύουν forum-wide), οι οποίοι πρέπει να ακολουθούνται με ευλάβεια:

• On-topic είναι η κουβέντα γύρω από τα διάφορα ρετρό handheld μηχανήματα που κυκλοφορούν, κυρίως από Κίνα μεριά. 
  • On-topic είναι η κουβέντα γύρω από το σετάρισμα των OS των συσκευών αυτών, χωρίς να υπάρχει ουδεμία αναφορά πάνω σε συγκεκριμένα games, σε roms ή σε BIOS.
  • Το νήμα δεν προσφέρεται για υποστήριξη πάνω στο retroarch, μην αναλώνεστε εκεί γιατί η κουβέντα για τα cores ή το content οδηγεί με μαθηματική ακρίβεια σε κουβέντα για roms και BIOS. Υπάρχουν ολόκληρα wikis που καλύπτουν εκτενέστατα το retroarch.
  • Εννοείται ότι απαγορεύονται ρητά και κατηγορηματικά links που περιέχουν πειρατικό περιεχόμενο (roms, BIOS κλπ) είτε άμεσα, είτε έμμεσα.
  • Εννοείται ότι απαγορεύονται ρητά και κατηγορηματικά οι ερωτήσεις προς αναζήτηση πειρατικού περιεχομένου ή προς συμβουλευτικής σχετικά με πειρατικό περιεχόμενο, ακόμα και μετά «από συνεννόηση μέσω ΠΜ».

Επειδή τα ρετρό μηχανάκια εμπίπτουν σε ευαίσθητη κατηγορία, εάν δείτε κάποιο μέλος να παρεκτρέπεται με το μήνυμά του, είτε του στέλνετε απευθείας ΠΜ για να το διορθώσει, είτε στέλνετε αναφορά και το αναλαμβάνουν οι συντονιστές.

Αν έχετε κάποια απορία, μου στέλνετε ΠΜ. Κατά κανόνα πάντως, αν έχετε αμφιβολία σχετικά με το αν πρέπει να ποστάρετε κάτι, τότε το πιθανότερο είναι ότι απαγορεύεται να το ποστάρετε.

Αυτά τα απλά. Τα τηρείτε και το νήμα δεν θα ξανακλειδωθεί.

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Δύο ήταν οι λόγοι που δεν πήρα το miyoo.Ό πρώτος ήταν το μικρό του μέγεθος καθώς έχω σχετικά μεγάλα χέρια και ξέρω ότι θα μου έπεφτε μικρό, όπως είπα και πιο πάνω το rg οριακά κάθεται στα χέρια μου (αλλά περιμένω τον Βάγγο να πει την γνώμη του). Ο δεύτερος είναι ότι όταν βγήκε το miyoo ήταν σε λογική τιμή, δεν θυμάμαι τώρα ακριβώς αλλά νομίζω γύρω στα 70-80 ευρω. Ε λοιπόν έγινε τρελό τρεντ με το μηχανάκι και οι Κινέζοι-αν το έβρισκες- το δίναν γυρω στα 120-130 ευρώ, οπότε έφαγε άκυρο απο εμένα.

μέρος της συλλογής μου από handhelds. Κανά δυο επιπλέον τις έχω στο εξωχικό.

εικόνα_Viber_2023-05-02_21-54-47-274.jpg

Επεξ/σία από pollop
  • Like 3
  • Απαντ. 2,8k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Να σημειώσω ότι μπορεί σαν ποσό η διαφορά τιμής να είναι 20-25 ευρώ αλλά μιλάμε για 30% πιο ακριβό. Ποσοστό που σε καμία περίπτωση δεν ανταποκρίνεται σε τόσο καλύτερη συσκευή. (Είναι σαν πχ το series x να είχε 600 και το ps5 900 σαν msrp). Για εμένα αυτό το σκεπτικό επικράτησε και πήγα στο anbernic, εννοείται πάντα και με σύμφωνη γνώμη Βαγγελη. 

• Like 1
Δημοσ.
3 λεπτά πριν, gust είπε

Να σημειώσω ότι μπορεί σαν ποσό η διαφορά τιμής να είναι 20-25 ευρώ αλλά μιλάμε για 30% πιο ακριβό. Ποσοστό που σε καμία περίπτωση δεν ανταποκρίνεται σε τόσο καλύτερη συσκευή. (Είναι σαν πχ το series x να είχε 600 και το ps5 900 σαν msrp). Για εμένα αυτό το σκεπτικό επικράτησε και πήγα στο anbernic, εννοείται πάντα και με σύμφωνη γνώμη Βαγγελη. 

Εμένα όπως είπα μου την βάρεσε που μυρίστηκαν χρήμα και ανέβασαν την τιμή στον θεό. ΄Επρεπε να βγει το rg για να βάλουν μυαλό

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

@Apollonas1994 @gust @pollop

Στο χέρι παρά το μέγεθος του που το φοβόμουν κάθεται πολύ καλά.. 

Δεν θα έχετε πρόβλημα αν σας βολεύει το rg35xx στο κράτημα .. Αλλά όσοι έχετε το rg35xx δεν αξίζει να ασχοληθείτε με το miyoo mini plus δεν χάνεται κάτι, εκτός από το wifi που είναι χρήσιμο μόνο για τα retro achievements.. 

Και τα δύο έχουν εξαιρετική οθόνη με το mm+ να έχει πιο κορεσμένα χρώματα αλλά με λιγότερη φωτεινότητα σε σχέση με το rg35xx.. 

Το stock firmware του mm+ είναι ανώτερο από το stock του rg35xx.. Αν και εγώ πέρασα το OnionOs 4.2 που είναι ακόμα σε beta μορφή αλλά δουλεύει μια χαρά και είναι ανώτερο από το stock .. Είναι ένα GarlicOS με περισσότερα καλούδια και πιο ώριμο στους emulators, παράδειγμα amiga που δοκίμασα τρέχουν άνετα χωρίς να πειράξω κάτι.. Και στο GarlicOS τρέχουν αλλά μπορεί να χρειαστεί overclock σε μερικά παιχνίδια ή κάποιες ρυθμίσεις στον core , αυτό είναι θέμα software και όχι hardware, σε specs ειναι δυνατότερο το rg35xx.. Τώρα περί τιμής εννοείτε χτυπάτε τα rg35xx που κυμαίνονται στα 50 με 60 ευρώ, ενώ στο miyoo mini plus η τιμή κυμαίνεται στα 80-120..

Το rg35xx είναι vfm συσκευή γιαυτα που προσφέρει παιδιά κακά τα ψέματα.. Αν κόστιζε το miyoo mini plus 60 με 70 ευρώ θα ήταν και αυτό vfm αλλά πάντα θα υπάρχει στην γωνία το rg35xx να μας κλείνει το μάτι.. 

Ελπίζω να σας κάλυψα, αν και το mm+ δεν το έχω στα χέρια μου ούτε ένα 24ωρο, γρήγορα συμπεράσματα σας ανέφερα, μπορεί να συναντήσω περισσότερα θετικά, αλλά και περισσότερα αρνητικά.. 

Edit: Ένα ακόμα θετικό στο Onion είναι η εφαρμογή AdvanceMENU που μπορείς να προσθέσεις στα games video preview.. Άλλο ένα θετικό στο OnionUI είναι όταν βρίσκεσαι στο παιχνίδι και πατάς menu + start αλλάζεις aspect ratio.. 

Στο κλείσιμο και άνοιγμα των games από το κουμπί menu το rg35xx είναι ποιο γρήγορο.. Κάτι που δεν ανέφερα πάλι για το miyoo mini plus είναι ότι έχει και δόνηση.. 

Ααα η πλάτη το mm+ έχει καπάκι γιατί έχει αφαιρούμενη μπαταρία αν το πιέσεις όπως το κρατάς κάνει κάποια κλικ, το rg35xx είναι πιο στιβαρό εκεί, αλλά στα πίσω κουμπιά (L, R, κτλ) στο κούνημα της κονσόλας το miyoo είναι πιο στιβαρό, του rg35xx παίζουν περισσότερο.. 

ΥΓ. Με κόψατε στο σεταρισμα 😏

Επεξ/σία από vagosvts7
  • Like 3
  • Thanks 1
Δημοσ.
9 ώρες πριν, vagosvts7 είπε

Πιο λογισμικό έχεις? Τo stock? Μήπως έχεις GarlicOS πάλι και έχεις πατήσει το select και έχεις κάνει underclock? H μήπως έχεις περάσει κάποιο shader (επικάλυψη) ? 

Σφαίρα πάει στο gba με GarlicOS.. 

Σύγκριση στο μέγεθος.. 

IMG_20230502_104501_edit_207566572235506.jpg

IMG_20230502_104613_edit_207618083375070.jpg

IMG_20230502_104717_edit_207685846884262.jpg

Καλησπέρα, 

Μόνο αυτό έκανα. Τυχαία το διάβασα σε tips

Screenshot_20230503-002624.png

Δημοσ.
7 ώρες πριν, mihawk88 είπε

Καλησπέρα, 

Μόνο αυτό έκανα. Τυχαία το διάβασα σε tips

Screenshot_20230503-002624.png

Σε ποια έκδοση είσαι? Πήγαινε στην 1.4.7 όλα τρέχουν ομαλά.. 

Μπορεί να έχεις περάσει φίλτρο για Video ή κάποιο overlay και να έχεις κάνει save override στο core.. Αλλά μπορεί να έχεις πατήσει το select από το menu του GarlicOS και να είσαι χρονισμένος χαμηλά - - (φαίνεται στο εικονίδιο της μπαταρίας) 

Αν έχεις πειράξει κάτι στο Retroarch και δεν θυμάσαι, κάνε reset all core settings.. Με το aspect ratio δεν επηρεάζεται η ταχύτητα των παιχνιδιών.. 

Δημοσ.

@pollop Είχαμε μία κουβέντα με τον @Galaxy για το rg351p και το rg35xx ποιο έχει καλύτερη οθόνη γιατί έχετε και οι δύο το rg351p αλλά εσύ έχεις στα χέρια σου και το rg35xx, δεν του έχει έρθει ακόμα του Κώστα μάλλον θα είναι στο τελωνείο 😂.. Ποιο θεωρείς ανώτερο από αυτές τις δύο συσκευές?

Το AdvanceMENU που σας έλεγα με τα preview video 

IMG_20230503_113244_edit_233793917621907.jpg

Δημοσ.
3 ώρες πριν, vagosvts7 είπε

Σε ποια έκδοση είσαι? Πήγαινε στην 1.4.7 όλα τρέχουν ομαλά.. 

Μπορεί να έχεις περάσει φίλτρο για Video ή κάποιο overlay και να έχεις κάνει save override στο core.. Αλλά μπορεί να έχεις πατήσει το select από το menu του GarlicOS και να είσαι χρονισμένος χαμηλά - - (φαίνεται στο εικονίδιο της μπαταρίας) 

Αν έχεις πειράξει κάτι στο Retroarch και δεν θυμάσαι, κάνε reset all core settings.. Με το aspect ratio δεν επηρεάζεται η ταχύτητα των παιχνιδιών.. 

Αναβάθμισα σε 1.4.9.. Το gba στον ήχο είναι εντάξει. Ελεγξα και το overclock. Το alone in the dark στο gbc πάει "ποιο αργά κ απ το replay" ακόμα. Μπορείς να το δοκιμάσεις σε σένα το συγκεκριμένο rom; 

Δημοσ.
3 λεπτά πριν, mihawk88 είπε

OK...  Λέω μήπως είναι το παιχνίδι έτσι 

Τρέχει τέλεια ανέβασα και από πάνω φώτο αν εννοείς αυτό το παιχνίδι.. 

IMG_20230503_114736_edit_234618972039092.jpg

IMG_20230503_114648_edit_234847981316297.jpg

Δημοσ.
15 λεπτά πριν, jpil είπε

Το rg35xx από που το αγοράζουμε, τελωνείο θα έχει;

Παίζει κάποιο κουπόνι;

Από aliexpress ή από Geekbying μέσο priority line, δεν θα έχεις πρόβλημα με τελωνείο.. 

Δημοσ.

Έχετε να προτείνεται κανένα dos game για το rg35xx; Μιας και το είδα ότι το αναφέρατε.

Εγώ κατάφερα επιτέλους να τερματίσω το Dangerous Dave, μετά από τόσα χρόνια χάρη στα save states.

Πέρασα Commander Keen 4 αλλά δυσκολεύομαι να πετύχω το πλάγιο και πάνω για να ανέβεις σε προεξοχές.

Το Prehistoric 2 δεν έπαιζε και πολύ καλά (ίσος ήθελε overclock).

Για το Jetpack πρέπει να δω αν μπορώ να κάνω map το πληκτρολόγιο στα κουμπιά.

Δημοσ.
58 λεπτά πριν, vagosvts7 είπε

Τρέχει τέλεια ανέβασα και από πάνω φώτο αν εννοείς αυτό το παιχνίδι.. 

IMG_20230503_114736_edit_234618972039092.jpg

IMG_20230503_114648_edit_234847981316297.jpg

Περπατάει ομαλά δηλαδή ο χαρακτήρας ή αργά; το να πω δεν ξέρω.. 

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...