Προς το περιεχόμενο

Retro Handhelds (Anbernic/Retroid/Powkiddy/κ.α)

vagosvts7
Μετάβαση στην απάντηση Απαντήθηκε από GreeKar98K,
Μήνυμα προστέθηκε από Malthador,

Το νήμα ανοίγει ξανά, γράφω πιο αναλυτικά το τι αφορά και τους κανόνες που θα το διέπουν (πέραν των κανόνων που ισχύουν forum-wide), οι οποίοι πρέπει να ακολουθούνται με ευλάβεια:

• On-topic είναι η κουβέντα γύρω από τα διάφορα ρετρό handheld μηχανήματα που κυκλοφορούν, κυρίως από Κίνα μεριά. 
  • On-topic είναι η κουβέντα γύρω από το σετάρισμα των OS των συσκευών αυτών, χωρίς να υπάρχει ουδεμία αναφορά πάνω σε συγκεκριμένα games, σε roms ή σε BIOS.
  • Το νήμα δεν προσφέρεται για υποστήριξη πάνω στο retroarch, μην αναλώνεστε εκεί γιατί η κουβέντα για τα cores ή το content οδηγεί με μαθηματική ακρίβεια σε κουβέντα για roms και BIOS. Υπάρχουν ολόκληρα wikis που καλύπτουν εκτενέστατα το retroarch.
  • Εννοείται ότι απαγορεύονται ρητά και κατηγορηματικά links που περιέχουν πειρατικό περιεχόμενο (roms, BIOS κλπ) είτε άμεσα, είτε έμμεσα.
  • Εννοείται ότι απαγορεύονται ρητά και κατηγορηματικά οι ερωτήσεις προς αναζήτηση πειρατικού περιεχομένου ή προς συμβουλευτικής σχετικά με πειρατικό περιεχόμενο, ακόμα και μετά «από συνεννόηση μέσω ΠΜ».

Επειδή τα ρετρό μηχανάκια εμπίπτουν σε ευαίσθητη κατηγορία, εάν δείτε κάποιο μέλος να παρεκτρέπεται με το μήνυμά του, είτε του στέλνετε απευθείας ΠΜ για να το διορθώσει, είτε στέλνετε αναφορά και το αναλαμβάνουν οι συντονιστές.

Αν έχετε κάποια απορία, μου στέλνετε ΠΜ. Κατά κανόνα πάντως, αν έχετε αμφιβολία σχετικά με το αν πρέπει να ποστάρετε κάτι, τότε το πιθανότερο είναι ότι απαγορεύεται να το ποστάρετε.

Αυτά τα απλά. Τα τηρείτε και το νήμα δεν θα ξανακλειδωθεί.

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
28 λεπτά πριν, Tol1as είπε

Με βάζεις σε σκέψεις μάστορα... το RG505 το είδα αλλά παντού το είχε 180$++ με τελωνεία κλπ. Στο site της Anbernic είδα το απλό εξαντλημένο και για κάποιο λόγο κατάλαβα ότι όλα ειναι εξαντλημένα!

Για 30€ όντως φαίνεται μεγάλη διαφορα σε όλα τα specs. Αλλά όχι μαύρο χρώμα, και android (έχω χορτάσει android απ'το κινητό...)

Παίρνει linuxάκι το 505? Αν ναι θα το σκεφτώ σοβαρώ να ακυρωσω, αν και απ'ότι βλέπω το geek έχει ένα θέμα με ακυρώσεις.

Δικός μου είσαι εσύ, ο λόγος που έδωσα το retroid pocket 3 plus ήταν λόγου android και ότι ήθελα κάτι σε batocera στυλ, με es fronted (γενικά για να έχω preview videos στα games) ..  Δυστυχώς δεν παίρνει κάτι σε linux, μόνο android.. Αν και με το android έχεις άπειρες δυνατότητες και ο fronted daijisho κάνει πολύ καλή δουλειά .. Ρίξε ακύρωση (δεν το έχουν στείλει ακόμα μπορείς) , πες τους ότι θέλεις να πάρεις κάτι άλλο από αυτούς και κοίτα για το rg503 με 4,95 ίντσες oled οθόνη.. Αλλιώς η καλύτερη επιλογή βάση specs και σε τιμουλα είναι το rg505 αλλά με android.. Όχι ότι είναι άσχημο το rg353p.. 

Επεξ/σία από vagosvts7
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 2,5k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Παιδιά τελικά δεν αξίζει να ασχοληθείτε από το επίσημο site της Anbernic για αγορές.. Παρόμοια κατάσταση είναι και με το επίσημο site με τα retroid pocket.. Έκανα εγγραφή στο επίσημο site της Anbernic να δοκιμάσω να δω πόσο βγαίνει το rg505 που το είχε από Ευρωπαϊκή αποθήκη στα 149 ευρώ και βγαίνει στα 222 ευρώ.. Προσθέτει συν μεταφορικά συν ΦΠΑ κτλ.. 

Αγορές για retro handhelds consoles καλύτερα να κοιτάτε από aliexpress και Geekbuying, εκεί παίζουν καλύτερες τιμές.. 

IMG_20230501_195513_edit_197545333757350.jpg

Επεξ/σία από vagosvts7
  • Like 3
  • Thanks 4
  • Sad 1

Είναι φυσιολογικό το rg35xx να κολλάει τρελά με παιχνίδια gbc και gba;

έβαλα alone in the dark στο gbc, απλά δεν μπορείς να παίξεις..

Super mario vs donkey kong στο gba, εκεί "κολλάει "  ο ήχος.. Τι γίνεται; 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
36 λεπτά πριν, mihawk88 είπε

Ωπ... για γράψτε όσοι έχετε ήδη το μικρό γιατί αν είναι έτσι μιλάμε για πρόβλημα..... θέλω να πιστεύω ότι πρόκειται για κάποια ρύθμιση που πιθανόν να χρειαζεται απο πλευράς emulation.

Εγώ το πήρα με γνώμονα να πηγαίνει σφαιράτο μέχρι και σε gba για φορητά

(μερικά παιχνίδια βαριά στο εmulation του gba είναι τα FF tactics και golden sun, τα οποία έχουν τρελά κολλήματα στον ήχο)

Επεξ/σία από gust

2 ώρες πριν, mihawk88 είπε

Πιο λογισμικό έχεις? Τo stock? Μήπως έχεις GarlicOS πάλι και έχεις πατήσει το select και έχεις κάνει underclock? H μήπως έχεις περάσει κάποιο shader (επικάλυψη) ? 

2 ώρες πριν, gust είπε

Ωπ... για γράψτε όσοι έχετε ήδη το μικρό γιατί αν είναι έτσι μιλάμε για πρόβλημα..... θέλω να πιστεύω ότι πρόκειται για κάποια ρύθμιση που πιθανόν να χρειαζεται απο πλευράς emulation.

Εγώ το πήρα με γνώμονα να πηγαίνει σφαιράτο μέχρι και σε gba για φορητά

(μερικά παιχνίδια βαριά στο εmulation του gba είναι τα FF tactics και golden sun, τα οποία έχουν τρελά κολλήματα στον ήχο)

Σφαίρα πάει στο gba με GarlicOS.. 

Σύγκριση στο μέγεθος.. 

IMG_20230502_104501_edit_207566572235506.jpg

IMG_20230502_104613_edit_207618083375070.jpg

IMG_20230502_104717_edit_207685846884262.jpg

• Like 5
  • Thanks 1

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
55 λεπτά πριν, pollop είπε

Επιβεβαιώνω κ εγω με το garlic τα μονα παιχνίδια δυστυχώς που σέρνονται ειναι της amiga. Gba τρεχει αψογα

Και τα Amiga τρέχουν με overclock και νομίζω και κάτι άλλο είχα πειράξει από τον Core του Retroarch.. Είμαι σε έκδοση 1.4.7

Επεξ/σία από vagosvts7

10 λεπτά πριν, gust είπε

Τέλεια!

Παιδιά pc engine/cd και mega cd και dos τι λέει από απόδοση το 35χχ?

Τρέχουν σφαίρα και αυτά (PCE CD/ SEGA CD) και τα dos τρέχουν αλλά δεν θυμάμαι αν θέλουν overclock κτλ !!

Μόνο στo Jaguar υπάρχει θέμα , αλλά αυτό είναι γενικό το κακό και στο rp3+ το είχα και στο series x !!

• Like 1

Βαγγέλη ευχαριστώ, το overclock εκανε δουλειά στα amiga games, αν κ μερικα εχουν πρόβλημα στον ηχο. Για τα dos ,τα περισσότερα δεν θελουν overclock τρεχουν κανονικα. Oσο για το jaguar , ειναι απαιτητικό το μηχανακι , εδω κολλαγε στο xbox ss, δεν θα κολλάει στο κονσολακι; Κ μεταξυ μας περα απο ενα καλο remake του tempest δεν θυμαμαι να εχει κατι δυνατο το atari να σκάσεις που δεν το εχεις emulated

• Like 2

16 λεπτά πριν, pollop είπε

Βαγγέλη ευχαριστώ, το overclock εκανε δουλειά στα amiga games, αν κ μερικα εχουν πρόβλημα στον ηχο. Για τα dos ,τα περισσότερα δεν θελουν overclock τρεχουν κανονικα. Oσο για το jaguar , ειναι απαιτητικό το μηχανακι , εδω κολλαγε στο xbox ss, δεν θα κολλάει στο κονσολακι; Κ μεταξυ μας περα απο ενα καλο remake του tempest δεν θυμαμαι να εχει κατι δυνατο το atari να σκάσεις που δεν το εχεις emulated

Πως σου φαίνεται το rg35xx σε σχέση με τα αλλά κινεζάκια που έχουν περάσει από τα χέρια σου ?

Σε .lha τρέχω Amiga , τώρα για τον ήχο  μπορεί να είναι και θέμα rom ή κάποια ρύθμιση από τον core !!

23 λεπτά πριν, pollop είπε

Spoiler

Alien vs Predator 😝

• Like 1

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, vagosvts7 είπε

Πως σου φαίνεται το rg35xx σε σχέση με τα αλλά κινεζάκια που έχουν περάσει από τα χέρια σου ?

Σε .lha τρέχω Amiga , τώρα για τον ήχο  μπορεί να είναι και θέμα rom ή κάποια ρύθμιση από τον core !!

Εντάξει για 50 ευρώ είναι αγορά με κλειστά μάτια. Το garlicos συνετιστείτε ανεπιφύλακτα για όποιους θέλουν να την ψάξουν λίγο παραπάνω την δουλειά.   Στην αρχή μου φάνηκε λίγο μικρό για τα χέρια μου, αλλά επειδή παίζω κυρίως ξάπλα, το form factor βοηθάει να το έχω ακουμπισμένο στην κοιλιά μου ενόσω παίζω🤣, οπότε μπορώ να σου πω από άλλες κονσόλες που τα χέρια μου παθαίνουν κράμπες μετά από κάποια ώρα αυτός ο διάολος με βόλεψε. Συμβουλή λοιπόν σε φίλους που τώρα μπαίνουν στον χώρο των κινεζο-emulation, πάρτε το χωρίς δεύτερη σκέψη, λόγω σχέσης τιμής/απόδοσης, ακόμα και αν δεν θέλετε να ασχοληθείτε παραπάνω  ή σας φαίνονται ακαταλαβίστικα όλα αυτά πέρι roms,cfw κλπ.., γιατί έρχεται με καρτούλα έτοιμο σεταρισμένο.

Η πάσα σε σένα Βάγγο για συγκριτικό review με το νέο σου μωρό miyoo 

Επεξ/σία από pollop
  • Like 1

5 ώρες πριν, vagosvts7 είπε

Πιο λογισμικό έχεις? Τo stock? Μήπως έχεις GarlicOS πάλι και έχεις πατήσει το select και έχεις κάνει underclock? H μήπως έχεις περάσει κάποιο shader (επικάλυψη) ? 

Σφαίρα πάει στο gba με GarlicOS.. 

Σύγκριση στο μέγεθος.. 

IMG_20230502_104501_edit_207566572235506.jpg

IMG_20230502_104613_edit_207618083375070.jpg

IMG_20230502_104717_edit_207685846884262.jpg

Στο χερι πως σου φαινεται τo miyoo? Ακομα το σκεφτομαι για τα 20-25€ παραπανω που εχει σε μαυρο η μωβ διαφανες

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...