Προς το περιεχόμενο

Retro Handhelds (Anbernic/Retroid/Powkiddy/κ.α)

Μετάβαση στην απάντηση Απαντήθηκε από GreeKar98K,
Μήνυμα προστέθηκε από Malthador,

Το νήμα ανοίγει ξανά, γράφω πιο αναλυτικά το τι αφορά και τους κανόνες που θα το διέπουν (πέραν των κανόνων που ισχύουν forum-wide), οι οποίοι πρέπει να ακολουθούνται με ευλάβεια:

• On-topic είναι η κουβέντα γύρω από τα διάφορα ρετρό handheld μηχανήματα που κυκλοφορούν, κυρίως από Κίνα μεριά. 
  • On-topic είναι η κουβέντα γύρω από το σετάρισμα των OS των συσκευών αυτών, χωρίς να υπάρχει ουδεμία αναφορά πάνω σε συγκεκριμένα games, σε roms ή σε BIOS.
  • Το νήμα δεν προσφέρεται για υποστήριξη πάνω στο retroarch, μην αναλώνεστε εκεί γιατί η κουβέντα για τα cores ή το content οδηγεί με μαθηματική ακρίβεια σε κουβέντα για roms και BIOS. Υπάρχουν ολόκληρα wikis που καλύπτουν εκτενέστατα το retroarch.
  • Εννοείται ότι απαγορεύονται ρητά και κατηγορηματικά links που περιέχουν πειρατικό περιεχόμενο (roms, BIOS κλπ) είτε άμεσα, είτε έμμεσα.
  • Εννοείται ότι απαγορεύονται ρητά και κατηγορηματικά οι ερωτήσεις προς αναζήτηση πειρατικού περιεχομένου ή προς συμβουλευτικής σχετικά με πειρατικό περιεχόμενο, ακόμα και μετά «από συνεννόηση μέσω ΠΜ».

Επειδή τα ρετρό μηχανάκια εμπίπτουν σε ευαίσθητη κατηγορία, εάν δείτε κάποιο μέλος να παρεκτρέπεται με το μήνυμά του, είτε του στέλνετε απευθείας ΠΜ για να το διορθώσει, είτε στέλνετε αναφορά και το αναλαμβάνουν οι συντονιστές.

Αν έχετε κάποια απορία, μου στέλνετε ΠΜ. Κατά κανόνα πάντως, αν έχετε αμφιβολία σχετικά με το αν πρέπει να ποστάρετε κάτι, τότε το πιθανότερο είναι ότι απαγορεύεται να το ποστάρετε.

Αυτά τα απλά. Τα τηρείτε και το νήμα δεν θα ξανακλειδωθεί.

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Super Moderators
Δημοσ.
6 hours ago, pollop said:

Καλοπαιχνιδο και καλα σεταρισματα, ειχε τελωνείο;

Όχι, το πήρα από ευρωπαϊκο κατάστημα όπως έγραψα σε προηγούμενο μήνυμα. 

• Απαντ. 2,8k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

• Super Moderators
Δημοσ.
On 14/01/2025 at 15:36, Daredevil said:

με γεια, αν βάλεις ps2 emu πες εντυπώσεις

Λοιπόν, αν και ακόμη ρυθμίζω διάφορα πραγματάκια (με το τρέξιμο στη δουλειά τις καθημερινές δεν υπάρχει άπειρος χρόνος), δηλώνω απόλυτα ικανοποιημένος μέχρι τώρα!

Το μηχανάκι παίζει σχεδόν τα πάντα και φτάνει μέχρι στο switch (με μια πρώτη εκτίμηση ας πούμε πως έπαιξε σχετικά άνετα περίπου το 60% όσων τίτλων δοκίμασα). 

Για το PS2 μέχρι τώρα δεν συνάντησα ιδιαίτερα θέματα με AetherSX2/NetherSX2 πέρα από κάποια θεματάκια ορισμένες φορές με τα κουμπιά ελέγχου που απλά πρέπει να ασχοληθώ με custom profiles για ορισμένα παιχνίδια. Μέχρι 4Χ στις ρυθμίσεις των γραφικών για να φτάνει στα 1080p, όλα τρέχουν νεράκι και χωρίς να ασχοληθώ ακόμη περισσότερο προσθέτοντας custom πακέτα  για ορισμένα games. 

Όλα τα υπόλοιπα παίζουν άψογα εκτός από Wii και psVita που δεν είχα χρόνο να τα ψάξω ακόμη μιας και απαιτούν πολύ περισσότερες ρυθμίσεις και διάβασμα, κάτι που με κάνει να βαριέμαι λίγο… 😛 

Η μπαταρία κρατάει εντυπωσιακά και η φόρτιση με 40άρι φορτιστή γίνεται ταχύτατα (φορτίζει  κατά περίπου 30% σε 15 λεπτά). Ο ανεμιστήρας αν και δεν λειτουργεί συχνά  δεν ακούγεται σχεδόν ποτέ. Η οθόνη κορυφαία και γενικώς όλη η ποιότητα κατασκευής το κάνουν να δείχνει πιο premium από αυτό που είναι σε σχέση και με την τιμή του. Θα ήθελα λίγο καλύτερη ποιότητα στον ήχο του αλλά ας μη ζητάω πολλά από μια τέτοια συσκευή! :) 

IMG_0432.jpeg

IMG_0434.jpeg

IMG_0435.jpeg

• Like 9
Δημοσ.
16 λεπτά πριν, toxotis70 είπε

εχεις λινκ του site που το πηρες ?

Του retroid pocket 5 αναφέρεσαι, γιατί υπάρχει και η official σελίδα του που είναι αυτή http://goretroid.com και νόμιζω βγαίνει πιο οικονομικά απο ότι στο banggood και geekbuy εκτός αν έχεις κάποιο μεγάλο κουπόνι και σου βγει πιο οικονομικά.

• Super Moderators
Δημοσ.
2 hours ago, toxotis70 said:

εχεις λινκ του site που το πηρες ?

https://www.kibotek.com

Όπως θα δεις οι τιμές είναι αυξημένες μιας και περιέχουν όλους τους επίσημους φόρους για εισαγωγή στην Ευρώπη κλπ. Το πακέτο σου έρχεται από την Ισπανία μέσα σε 4-5 ημέρες μέσω UPS. Όπως έγραψα και στην αρχή, αν δεν είχα προηγούμενο πιστωτικό από αυτούς ίσως δεν θα το αγόραζα εύκολα την τελική τιμή που ζητάνε. :)

Από την άλλη, κανείς από όλους τους άλλους  σε Κίνα κλπ, δεν θα σου εγγυηθεί ποτέ πως ΔΕΝ θα περάσεις από τελωνείο κλπ αν και πλεον οι περισσότεροι τα περνάνε πρώτα από Ευρώπη πριν μπουν στην Ελλάδα...

Δημοσ.

Προσωπικά νομίζω το ρίσκο αξίζει, το είδα και σε άλλους στο discord που έκαναν αγορά με 4px και όπως και εγώ δεν πλήρωσαν τίποτα. Η 4px στην περίπτωση μου ήρθε με ΕΛΤΑ σε περίπου 2-2μιση εβδομάδες.

• Like 1
  • Super Moderators
Δημοσ.
2 hours ago, snik said:

Προσωπικά νομίζω το ρίσκο αξίζει, το είδα και σε άλλους στο discord που έκαναν αγορά με 4px και όπως και εγώ δεν πλήρωσαν τίποτα. Η 4px στην περίπτωση μου ήρθε με ΕΛΤΑ σε περίπου 2-2μιση εβδομάδες.

Πάντως μου έχουν ζητήσει εκτελωνισμό από τα ΕΛΤΑ για αποστολή μέσω 4px (lp δίσκος)…

Δημοσ.
1 ώρα πριν, Tsoukos87 είπε

Στο official site του retroid μαζί με μεταφορικά πάει γύρω στα 240.

Για το kibotek ανέφερα. Εκεί νόμιζα ότι πήγαινε το σχόλιο.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...