Προς το περιεχόμενο

Retro Handhelds (Anbernic/Retroid/Powkiddy/κ.α)

Μετάβαση στην απάντηση Απαντήθηκε από GreeKar98K,
Μήνυμα προστέθηκε από Malthador,

Το νήμα ανοίγει ξανά, γράφω πιο αναλυτικά το τι αφορά και τους κανόνες που θα το διέπουν (πέραν των κανόνων που ισχύουν forum-wide), οι οποίοι πρέπει να ακολουθούνται με ευλάβεια:

• On-topic είναι η κουβέντα γύρω από τα διάφορα ρετρό handheld μηχανήματα που κυκλοφορούν, κυρίως από Κίνα μεριά. 
  • On-topic είναι η κουβέντα γύρω από το σετάρισμα των OS των συσκευών αυτών, χωρίς να υπάρχει ουδεμία αναφορά πάνω σε συγκεκριμένα games, σε roms ή σε BIOS.
  • Το νήμα δεν προσφέρεται για υποστήριξη πάνω στο retroarch, μην αναλώνεστε εκεί γιατί η κουβέντα για τα cores ή το content οδηγεί με μαθηματική ακρίβεια σε κουβέντα για roms και BIOS. Υπάρχουν ολόκληρα wikis που καλύπτουν εκτενέστατα το retroarch.
  • Εννοείται ότι απαγορεύονται ρητά και κατηγορηματικά links που περιέχουν πειρατικό περιεχόμενο (roms, BIOS κλπ) είτε άμεσα, είτε έμμεσα.
  • Εννοείται ότι απαγορεύονται ρητά και κατηγορηματικά οι ερωτήσεις προς αναζήτηση πειρατικού περιεχομένου ή προς συμβουλευτικής σχετικά με πειρατικό περιεχόμενο, ακόμα και μετά «από συνεννόηση μέσω ΠΜ».

Επειδή τα ρετρό μηχανάκια εμπίπτουν σε ευαίσθητη κατηγορία, εάν δείτε κάποιο μέλος να παρεκτρέπεται με το μήνυμά του, είτε του στέλνετε απευθείας ΠΜ για να το διορθώσει, είτε στέλνετε αναφορά και το αναλαμβάνουν οι συντονιστές.

Αν έχετε κάποια απορία, μου στέλνετε ΠΜ. Κατά κανόνα πάντως, αν έχετε αμφιβολία σχετικά με το αν πρέπει να ποστάρετε κάτι, τότε το πιθανότερο είναι ότι απαγορεύεται να το ποστάρετε.

Αυτά τα απλά. Τα τηρείτε και το νήμα δεν θα ξανακλειδωθεί.

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Λοιπόν παιδιά μου ήρθε το Rg40xxh την Τετάρτη.Ολα καλά.Λιγο που το έχω λειτουργήσει έχω ανάμικτες εντυπώσεις.Σιγουρα είναι ένα ποιοτικό μηχάνημα με ωραίο κράτημα και μια λίγο πάνω από το μέτριο οθόνη.Το πρόβλημα μου είναι με το λειτουργικό του.Ειναι λίγο ένας αχταρμας.Μου ήρθε με δύο κάρτες ,μια 64 και μια 128.Ειχα συνηθίσει με το r36 που ορίζες από ποια κάρτα να κοιτάει για roms το μηχάνημα και σου έδειχνε τα παιχνίδια.Στο rg όταν μπεις στο game rooms ή στο retroarch σε βάζει να διαλέξεις ποια κάρτα θες να δει και σου δείχνει τα ανάλογα παιχνίδια .Αυτό είναι καλό αλλά δυστυχώς στο δικό μου μηχάνημα δεν λειτουργεί καλά γιατί δεν τα δείχνει όλα τα τα συστήματα από κάθε κάρτα.Βρηκα δλδ roms από Saturn μέσω το file explorer που έχει ενώ δε μου  δείχνει στο Game rooms ότι υπάρχει και Saturn emulator με roms.Κατι άλλο που με ξένισε είναι ότι ενώ έχει wifi και συνδέεται κανονικά δεν γίνεται να κάνεις update ούτε το μηχάνημα(αν κάποια στιγμή έβγαζε δλδ η anberrnic ενημέρωση)αλλά ούτε και το retroarch,ούτε να κατεβάσεις καινούριους cores μέσω του retroarch.Εχει μια <<κουτσουρεμενη>> έκδοση του retroarch που δεν έχει επιλογή για update και download σε τίποτα.Μου έκανε εντύπωση γιατί το υποδεέστερο και φθηνότερο r36s με έναν wifi adapter μπορούσες να κάνεις update το λειτουργικό και μέσω του retroarch να κάνεις ότι update θέλεις σε cores και διάφορα άλλα που έχει το retroarch.Παντως είναι ένα πολύ ωραίο και στιβαρό μηχάνημα.Ακομα και τα ledακια στους μοχλούς προσδίδουν έναν ωραίο τόνο στο μηχάνημα.Γνωριζει λοιπόν κανείς αν παίρνει άλλο λειτουργικό που να το κάνει πιο ευέλικτο σαν μηχάνημα?

• Απαντ. 2,8k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.
1 ώρα πριν, kajwbtfe είπε

Λοιπόν παιδιά μου ήρθε το Rg40xxh την Τετάρτη.Ολα καλά.Λιγο που το έχω λειτουργήσει έχω ανάμικτες εντυπώσεις.Σιγουρα είναι ένα ποιοτικό μηχάνημα με ωραίο κράτημα και μια λίγο πάνω από το μέτριο οθόνη.Το πρόβλημα μου είναι με το λειτουργικό του.Ειναι λίγο ένας αχταρμας.Μου ήρθε με δύο κάρτες ,μια 64 και μια 128.Ειχα συνηθίσει με το r36 που ορίζες από ποια κάρτα να κοιτάει για roms το μηχάνημα και σου έδειχνε τα παιχνίδια.Στο rg όταν μπεις στο game rooms ή στο retroarch σε βάζει να διαλέξεις ποια κάρτα θες να δει και σου δείχνει τα ανάλογα παιχνίδια .Αυτό είναι καλό αλλά δυστυχώς στο δικό μου μηχάνημα δεν λειτουργεί καλά γιατί δεν τα δείχνει όλα τα τα συστήματα από κάθε κάρτα.Βρηκα δλδ roms από Saturn μέσω το file explorer που έχει ενώ δε μου  δείχνει στο Game rooms ότι υπάρχει και Saturn emulator με roms.Κατι άλλο που με ξένισε είναι ότι ενώ έχει wifi και συνδέεται κανονικά δεν γίνεται να κάνεις update ούτε το μηχάνημα(αν κάποια στιγμή έβγαζε δλδ η anberrnic ενημέρωση)αλλά ούτε και το retroarch,ούτε να κατεβάσεις καινούριους cores μέσω του retroarch.Εχει μια <<κουτσουρεμενη>> έκδοση του retroarch που δεν έχει επιλογή για update και download σε τίποτα.Μου έκανε εντύπωση γιατί το υποδεέστερο και φθηνότερο r36s με έναν wifi adapter μπορούσες να κάνεις update το λειτουργικό και μέσω του retroarch να κάνεις ότι update θέλεις σε cores και διάφορα άλλα που έχει το retroarch.Παντως είναι ένα πολύ ωραίο και στιβαρό μηχάνημα.Ακομα και τα ledακια στους μοχλούς προσδίδουν έναν ωραίο τόνο στο μηχάνημα.Γνωριζει λοιπόν κανείς αν παίρνει άλλο λειτουργικό που να το κάνει πιο ευέλικτο σαν μηχάνημα?

μέσω RetroArch να παίζεις στο stock λειτουργικό. όχι game rooms, ειναι κακοστημενο εκει. Custom OS

βάλε Knulli ή MuOS. αξίζουν φουλ! 

• Like 1
  • Thanks 1
Δημοσ.
14 hours ago, kajwbtfe said:

για update κατεβαζεις το αρχειο απο anbernic , το βαζεις στο φακελο update και κανεις restart .

αλλιως αλλαζεις λειτουργικο .

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Παιδιά καλησπέρα, το rg40xxv στους στοκ emulators παίζουν παιχνίδια που δεν μπορεί να παίξει το retro arch,πχ το disney hercules παίζει μόνο στον στοκ.Ερωτηση για κάποιον που ξερει:υπάρχει δυνατότητα να μπουν cheats σε στοκ emulator; Μιλάω βασικά για ps1

Επεξ/σία από ilias12369
Δημοσ.

Γρήγορες εντυπώσεις για το Anbernic RG40XXV το οποίο παρέλαβα πρόσφατα σε λευκό. Ωραία οθόνη 4", καλή κατασκευή και εντάξει σε γενικές γραμμές τα πλήκτρα, αλλά θα προτιμούσα να είναι πιο αθόρυβες οι σκανδάλες. Έβαλα το Knulli το οποίο πιστεύω είναι καλύτερο από το stock OS, το οποίο δοκίμασα λίγο τις πρώτες ημέρες. Στην έκδοση που πέρασα έχει πλέον και υποστήριξη για το led του αναλογικού μοχλού και έχουν φτιάξει κατά τα λεγόμενα και θέματα που είχε στην απόκρισή του. Μέχρι PSX που με ενδιαφέρει για αυτές τις συσκευές δεν έχει κανένα πρόβλημα.

Ένα "παράπονο" που μπορώ να κάνω για το Knulli είναι πως, ενώ πήρα αυτούσιες τις rom από την κάρτα που έχω στο RGB30 (λόγω του ότι και το Jelos/Rocknixx προέρχεται από το Batocera) έχει σε αρκετούς φακέλους διαφορετική ονομασία και δεν εμφάνισε πολλά συστήματα αρχικά. Έπρεπε να βγάλω την κάρτα και να δω τι ονόματα φακέλων είχε δημιουργήσει, ώστε να τα περάσω σε εκείνους τους φακέλους και να σβήσω αυτούς που είχα περάσει. Χαρακτηριστικά θυμάμαι τα: Sega SG-1000, τα δύο Wonderswan, Neo Geo CD και Mega CD (αν το έχετε ως Sega CD είστε εντάξει) και είχε στην ίδια ομάδα συστημάτων το Mega Drive με το 32X και το NES με το Famicom Disk System, οπότε έπρεπε να τα αλλάξω από τις ρυθμίσεις για να μου τα βγάλει ξεχωριστά. Τέλος, δεν εμφάνιζε τα CPS 1-2-3 για κάποιον λόγο, αλλά εφαρμόζοντας αυτό που παραθέτω στον σύνδεσμο παρακάτω είναι όλα εντάξει πλέον.

https://www.reddit.com/r/SBCGaming/comments/1deka3d/easily_add_these_missing_systems_to_knulli_with/?share_id=SVwc1NqIVeQhb0JBgGJgZ&utm_medium=ios_app&utm_name=ioscss&utm_source=share&utm_term=1&rdt=43697

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Στην τιμή των 150 ευρώ που το πήρα πριν κάνα μηνα, είναι πραγματικά το μοναδικό με oled, οι επόμενες λύσεις είναι αρκετά ακριβότερες. Απο AliExpress θα το βρεις με ή χωρίς κάρτα. Τωρα οι τιμές ανεβοκατεβαίνουν, οπότε αν το δεις σε προσφορά το χτυπάς

Επεξ/σία από pollop
Δημοσ.

Μήπως το Rp5 είναι καλύτερο από το Rg556?

Από ότι κατάλαβα εδώ Ελλάδα δεν πουλάει κανένα μαγαζί. Για να δω αγγελίες εκτός από insomnia που αλλού κοιτάζω;  

• Like 1
  • Thanks 1
Δημοσ.
3 ώρες πριν, valandis είπε

Μήπως το Rp5 είναι καλύτερο από το Rg556?

Από ότι κατάλαβα εδώ Ελλάδα δεν πουλάει κανένα μαγαζί. Για να δω αγγελίες εκτός από insomnia που αλλού κοιτάζω;  

ειναι ανωτερο, πιο δυνατο επεξεργαστη και πιο καλο λειτουργικο και γενικως ειναι plug n play τα retroid θελουν το λιγοτερο σεταρισμα συγκριτικα με τις αλλες handheld κονσολιτσες, απλα σχεδον ποτε δεν τα βρισκεις προσφορα την προσφατη τους ναυαρχιδα και εαν μπουν σε εκπτωσεις θα ειναι μονο οι προηγουμενες τους κονσολες (rp4 , rp3 κτλ)

Δημοσ.

Καλησπέρα παιδιά, μια ερώτηση σχετικά με 4px.

Αγόρασα το retroid pocket 5 από το site και σήμερα μου ήρθε ειδοποίηση ότι ξεκίνησε η αποστολή. Στο περίπου πόσο καιρό κάνει για να φτάσει σε μας, γνωρίζει κάποιος?

Δημοσ.
7 minutes ago, giannis3891 said:

Αγόρασα το retroid pocket 5 από το site και σήμερα μου ήρθε ειδοποίηση ότι ξεκίνησε η αποστολή. Στο περίπου πόσο καιρό κάνει για να φτάσει σε μας, γνωρίζει κάποιος?

Με Χριστούγεννα μέσα, δύσκολη η πρόβλεψη.

• Like 1
Δημοσ.
14 hours ago, giannis3891 said:

Εγώ το παρήγγειλα 7/11, το έστειλαν 3/12 και μέχρι στιγμής έχει αυτό το tracking. Θέλω να πιστεύω ότι θα παραλάβω μέχρι το τέλος της εβδομάδας.

CleanShot2024-12-17at11_35.31@2x.jpg.e9fc7d9580fac5fb20d00a1ae22adcb9.jpg

CleanShot2024-12-17at11_36.01@2x.jpg.3042440588fc72c932854c8fe5c1122d.jpg

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Παιδια καλησπερα,ξερει κανεις πως μπορουμε και αν,να περασουμε cheats στους stock emulators,οχι στο retroarch,σε anbernic rg40xxv?Μονο ο stock ps1 emulator παιζει σχεδον ολα τα παιχνιδια χωρις κολλημα,το retroarch κολλαει η δεν τα δειχνει καλα.

Επεξ/σία από ilias12369
Δημοσ.
25 λεπτά πριν, ilias12369 είπε

Παιδια καλησπερα,ξερει κανεις πως μπορουμε και αν,να περασουμε cheats στους stock emulators,οχι στο retroarch,σε anbernic rg40xxv?Μονο ο stock ps1 emulator παιζει σχεδον ολα τα παιχνιδια χωρις κολλημα,το retroarch κολλαει η δεν τα δειχνει καλα.

Duck Station δοκίμασες είναι πολύ καλός emulator για το ps1, μπορείς να βρείς rom με παιχνίδια του ps1 που έχουν ενσωματωμένα cheat. 

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...