Προς το περιεχόμενο

Retro Handhelds (Anbernic/Retroid/Powkiddy/κ.α)

Μετάβαση στην απάντηση Απαντήθηκε από GreeKar98K,
Μήνυμα προστέθηκε από Malthador,

Το νήμα ανοίγει ξανά, γράφω πιο αναλυτικά το τι αφορά και τους κανόνες που θα το διέπουν (πέραν των κανόνων που ισχύουν forum-wide), οι οποίοι πρέπει να ακολουθούνται με ευλάβεια:

• On-topic είναι η κουβέντα γύρω από τα διάφορα ρετρό handheld μηχανήματα που κυκλοφορούν, κυρίως από Κίνα μεριά. 
  • On-topic είναι η κουβέντα γύρω από το σετάρισμα των OS των συσκευών αυτών, χωρίς να υπάρχει ουδεμία αναφορά πάνω σε συγκεκριμένα games, σε roms ή σε BIOS.
  • Το νήμα δεν προσφέρεται για υποστήριξη πάνω στο retroarch, μην αναλώνεστε εκεί γιατί η κουβέντα για τα cores ή το content οδηγεί με μαθηματική ακρίβεια σε κουβέντα για roms και BIOS. Υπάρχουν ολόκληρα wikis που καλύπτουν εκτενέστατα το retroarch.
  • Εννοείται ότι απαγορεύονται ρητά και κατηγορηματικά links που περιέχουν πειρατικό περιεχόμενο (roms, BIOS κλπ) είτε άμεσα, είτε έμμεσα.
  • Εννοείται ότι απαγορεύονται ρητά και κατηγορηματικά οι ερωτήσεις προς αναζήτηση πειρατικού περιεχομένου ή προς συμβουλευτικής σχετικά με πειρατικό περιεχόμενο, ακόμα και μετά «από συνεννόηση μέσω ΠΜ».

Επειδή τα ρετρό μηχανάκια εμπίπτουν σε ευαίσθητη κατηγορία, εάν δείτε κάποιο μέλος να παρεκτρέπεται με το μήνυμά του, είτε του στέλνετε απευθείας ΠΜ για να το διορθώσει, είτε στέλνετε αναφορά και το αναλαμβάνουν οι συντονιστές.

Αν έχετε κάποια απορία, μου στέλνετε ΠΜ. Κατά κανόνα πάντως, αν έχετε αμφιβολία σχετικά με το αν πρέπει να ποστάρετε κάτι, τότε το πιθανότερο είναι ότι απαγορεύεται να το ποστάρετε.

Αυτά τα απλά. Τα τηρείτε και το νήμα δεν θα ξανακλειδωθεί.

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
27 λεπτά πριν, ToroLoco είπε

Επειδή είμαι στην αναμονή για παραλαβή, υπάρχει κάποιο version sd που δεν διαβάζει το trimui?

Έχω βρει μια SanDisk V30, που αναφέρει πολύ καλές ταχύτητες ανάγνωσης και είναι στα 18€, αλλά και μια Kingston V10 που είναι στα 8€ και οι 2 στα 128Gb.

Χτύπα την Kingston στα 8 ευρώ, έχει φόρου ζωής εγγύηση και καλές ταχύτητες πιάνει 80mbs write, ειναι μια χαρά για το trimui δεν χρειάζεται να επενδύσεις σε ακριβότερη! 

• Απαντ. 2,8k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Παιδια καλημερα,για εσας που γνωριζεται,εχω παραγγειλει μια κονσολιτσα απο το geekbuing τι σημαινει το Parcel outbound from transit center εχει φτασει Ελλαδα? Μηπως ξερει κανεις οταν βλεπεις αυτη την ενημερωση ποσο περιπου θελει ακομα για παραλαβη?

Δημοσ.
25 minutes ago, ilias12369 said:

Παιδια καλημερα,για εσας που γνωριζεται,εχω παραγγειλει μια κονσολιτσα απο το geekbuing τι σημαινει το Parcel outbound from transit center εχει φτασει Ελλαδα? Μηπως ξερει κανεις οταν βλεπεις αυτη την ενημερωση ποσο περιπου θελει ακομα για παραλαβη?

Λογικά έχει φύγει από την ενδιάμεση χώρα στην οποία πάντα σταματάνε τα δέματα από Κίνα. Καμιά βδομάδα τη θες ακόμη πιστεύω.

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
5 ώρες πριν, ilias12369 είπε

Τι έγινε?Μαζί τα πήραμε?Στο 17track και εμένα έτσι λέει από χθες.Απο 23 Νοεμβρίου έχω κάνει την παραγγελία  από το Geekbuying.

Επεξ/σία από kajwbtfe
  • Thanks 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Χθες (Κυριακή!!) παρέλαβα με ACS σπίτι μου παραγγελία που είχα κάνει στο Geekbuying στις 14/11. Μην αγχώνεστε, θα έρθει!

Επεξ/σία από thagkol
  • Like 4
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Εγώ 22 Νοεμβρίου παράγγειλα το rg

40xxv.

Από ότι κατάλαβα στην Ελλαδα αναλαμβάνει την μεταφορά η DPD και μετά το φέρνει η acs.Αυτο που δεν μπορώ να καταλάβω είναι αν έχει φτάσει Ελλάδα η οχι διότι yanwen που το μεταφέρει λέει ότι έχει φτάσει στο προορισμό του.

Επεξ/σία από ilias12369
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Για τον φιλο που παραγγειλε απο geekbuying το rg 40xxv,εμενα παραγγελια 22/11 μου ηρθε σημερα.

Επεξ/σία από ilias12369
  • Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Λόγω των ημερών (εκπτώσεις κι έναρξη εορταστικής περιόδου) είναι πιστεύω λογικό να καθυστερούν λίγο. Παραγγελία που έκανα στις 11 Νοεμβρίου (επίσης ένα RG40XXV, σε λευκό) μου ήρθε στις 5 Δεκεμβρίου. Από Aliexpress πάντα με ACS μου έρχονται. 

Επεξ/σία από Anakin1981
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Επανέρχομαι με σεντόνι εντυπώσεων για το RG CubeXX μιας και θεωρώ ότι το συγκεκριμένο κονσολάκι ενδιαφέρει μερικούς από εδώ μέσα. Μία συσκευή που δεν την ήθελα μέχρι να την πάρω. Και εξηγούμαι.

*Disclaimer: Όπως έχω κάνει και με προηγούμενες κονσόλες, ό,τι ακολουθεί είναι προσωπική άποψη και έχει απόλυτη συνάρτηση με την τιμή του προϊόντος. Άλλες απαιτήσεις έχω από συσκευή των 30 ευρώ και άλλες από συσκευή των 250. Το RG CubeXX αγοράστηκε στα 63 ευρώ.

Design/ποιότητα κατασκευής: Στα μάτια μου (υποκειμενικό) δεν είναι το πιο όμορφο handheld που κυκλοφορεί εκεί έξω αλλά κάνεις τα στραβά μάτια καθώς όταν το πιάσεις ξεχνάς ότι είναι ασχημούτσικο. Είναι ένα τρομερά στιβαρό, ελαφρύ και κυρίως εργονομικό handheld. Οι κούρμπες που κάνει πίσω βοηθάνε να μένουν ξεκούραστα τα χέρια μετά από αρκετή ώρα gaming ενώ δεν έχεις και το άγχος ότι θα σου πέσει γιατί το grip του είναι φοβερό. Δεν τρίζει, δεν λυγίζει. Κάτι που με φόβιζε γιατί η προηγούμενη εμπειρία μου με φθηνή κατηγορία της Anbernic δεν ήταν και η καλύτερη από άποψη ποιότητας κατασκευής. Το μαύρο που πήρα δεν αφήνει δαχτυλιές. Όποιος έχει μεγάλα χέρια ίσως το βρει λίγο περίεργο το σχήμα του αλλά θεωρώ ότι τα χέρια πηγαίνουν μόνα τους εκεί που πρέπει μετά από λίγο. Τα κουμπιά θα τα ήθελα λίγο πιο αθόρυβα. Δεν σε ξεκουφαίνουν αλλά είχα στο παρελθόν πιο "ήσυχες" κονσόλες και είναι κάτι που εκτιμάω γιατί παίζω αρκετά στο κρεβάτι το βράδυ με τη σύζυγο δίπλα. Οι σκανδάλες είναι αθόρυβες αλλά τα face buttons έχουν ένα περίεργο "clickyness". Το dpad είναι έργο τέχνης. Οι διαγώνιες κινήσεις άψογες. Ο κέρσορας ακολουθεί όποια κατεύθυνση και αν του δώσεις. Και ερχόμαστε μοιραία στο μεγαλύτερο αρνητικό για μένα. Τo joystick. Είμαι άτομο που τα περισσότερα arcade games τα παίζω με το stick όσο περίεργο και αν ακούγεται. Κυρίως τα arcade shooters. Οπότε έχω και απαιτήσεις στον συγκεκριμένο τομέα. Το stick του είναι average. Κάνει τη δουλειά του, δεν θα έχει κάποιος παράπονο αλλά έχω παίξει και σε καλύτερα (ακόμα και φθηνότερα όπως το RGB10X που έχει κορυφαίο αναλογικό μοχλό). Για να μην παρεξηγηθώ, να πω ότι δεν είναι λόγος μη αγοράς. Απλά υπάρχουν πολλά καλύτερα εκεί έξω. Το χειρότερο όλων είναι ότι αν του βάλεις thumb grip δεν υπακούνε κάποιες εντολές! Δηλαδή κάνεις το μοχλό κάτω και δεν πάει κάτω ο παίχτης. Η στα διαγώνια κάτω, κάποιες φορές τα πιάνει και κάποιες όχι. Με αποτέλεσμα να είναι unplayable όλα τα παιχνίδια. Δοκίμασα δύο διαφορετικά grips από Switch. Ένα κοντό και ένα πιο ψηλό. Περιμένω και από Skull & Co να δω μήπως ταιριάξει κάτι. Απαράδεκτο για μένα. Δεν το χω συναντήσει ούτε σε συσκευές του 25ευρου. Είναι απαραίτητο να έχει κάποιος thumb grips στην κονσόλα του; Φυσικά και όχι. Υπάρχουμε και εμείς οι ψυχαναγκαστικοί, όμως, που θέλουμε τις κονσόλες μας στην πένα και φοβάμαι ότι με τον καιρό θα φθαρεί η επιφάνεια του μοχλού. Θεωρώ ότι είναι hardware πρόβλημα καθώς δεν υπάρχει πολύ μεγάλη απόσταση στο κενό που έχει τοποθετήσει η εταιρεία τους μοχλούς οπότε όταν του βάλεις grip, χτυπάει ο μοχλός στα τοιχώματα. Είναι το λεγόμενο "traveling" δηλαδή "the amount of distance the joystick travels before hitting the edge."

Οθόνη: Εδώ ένα "hats off" στην Anbernic. Απολαυστική οθόνη. Πολύ όμορφα χρώματα, ωραίο contrast, πολύ ωραία διάσταση. Πολύ καλές γωνίες θέασης, αρκετά φωτεινό στην πιο χαμηλή φωτεινότητα. Θα το ήθελα ένα τσακ πιο σκοτεινό. Εδώ πάει, όμως, αυτό που έγραψα στην αρχή ότι είναι μία συσκευή που δεν την ήθελα μέχρι να την πάρω. Ο προβληματισμός μου ήταν για ποιο λόγο να πάω σε τέτοιο format από την στιγμή που σε παιχνίδια πιο πρόσφατων γενιών κυρίως το 1:1 δεν είναι καθόλου καλό fit. Πόσο άσχημα θα δείχνει για παράδειγμα ένα παιχνίδι που βγήκε για κονσόλες σε 4:3 ή 16:9 aspect ratio; Αν κάποιος το θέλει για τέτοια games να κοιτάξει αλλού. Ούτως ή άλλως μέχρι PSP μπορεί να παίξει και αυτό σε πολλά games οριακά. Όσοι το θέλουν για GB, GBC, GBA, Pico-8, Vertical Shooters, DS, σταματήστε να διαβάζετε και πηγαίνετε να παραγγείλετε. Και για τα υπόλοιπα retro emulations είναι εξαιρετικό απλά λόγω μπαρών πάνω-κάτω τελικά έχεις μια οθόνη στις 3,5 ίντσες όπως τόσες και τόσες που κυκλοφορούν.

Emulating/Performance: Όπως είπα και πιο πάνω, δεν θα αντιμετωπίσει κανείς πρόβλημα σε retro emulators. Μέχρι PSX και N64 είμαστε πολύ καλά. Από Dreamcast και πάνω αρχίζουν και σκουραίνουν τα πράγματα. Ούτως ή άλλως το form factor δεν "σε αφήνει" να απολαύσεις σωστά τις πιο πρόσφατες γενιές.

UI: Το UI της Anbernic είναι για τα σκυλιά. Τόσο απλά. Κάνει μόνο τα βασικά. Δηλαδή να ψάξεις τα παιχνίδια σου και να παίξεις. Μέσα στα games αναλαμβάνει ο Retroarch οπότε είστε καλυμμένοι. Αργεί να bootάρει, αργεί να κλείσει. Ούτε ποσοστό μπαταρίας δεν έχει. Αναμένοντας το muos.

Μπαταρία: Σε πολύ καλά επίπεδα. Δεν θα προβληματίσει κανέναν. Αναλόγως τι παίζεις και σε τι φωτεινότητα. Γενικά πιστεύω τις 5-6 ώρες σερί τις έχει.

Ήχος/συνδεσιμότητα: Μην περιμένετε μπάσα και Dolby Atmos. Αρκετά basic hifi speakers όπως θα περιμέναμε στην κατηγορία του. Ικανοποιητική ένταση. Έχει BT το οποίο χρησιμεύει μόνο για controllers, WiFi το οποίο είναι πρακτικά άχρηστο γιατί δεν έχει ούτε ενσωματωμένο scrapper η Anbernic. Έχει hdmi έξοδο, θύρα ακουστικών και δύο υποδοχές για κάρτες μνήμης. Μία για το OS και μία για τα παιχνίδια. Εγώ χρησιμοποιώ δύο κάρτες, μπορεί κάποιος να το δουλέψει μόνο με μία.

Verdict: Θα τo ξαναγόραζα στα λεφτά αυτά; Ναι. Οριακά σε αυτήν την τιμή αγγίζει το vfm με τα όποια στραβά μάτια χρειάζεται να κάνουμε. Η άνεση, το πιάσιμο, η οθόνη είναι τα κύρια χαρακτηριστικά που κοιτάμε σε αυτές τις κονσόλες και είναι και αυτό που μετράει πιο πολύ. Τι θέλουμε στην τελική; Μια κονσόλα να παίζουμε ξεκούραστα. Το RG CubeXX το προσφέρει αυτό και με το παραπάνω. Πιστεύω σε βάθος χρόνου και όταν βγουν και cfw (ήδη μπορεί να τρέξει Knulli) τα πράγματα θα γίνουν ακόμα καλύτερα. Υπάρχει τεράστια ομάδα που δουλεύει πάνω στα Anbernic οπότε μπορεί να απογειωθεί το συγκεκριμένο κονσολάκι. Αν περιμένουμε και την κλασική πτώση τιμών και παίξει γύρω στα 55 ευρώ, τότε είναι must αγορά για όποιους θέλουν ένα form factor για τις συγκεκριμένες κατηγορίες παιχνιδιών.

Η ποιότητα των φωτό είναι πειραγμένη γιατί το site δεν επιτρέπει μεγαλύτερα αρχεία.

20241210_180034_resized1.jpg

20241210_180050_resized2.jpg

20241210_182003_resized123.jpg

20241210_182015_resized3.jpg

20241211_115657123.jpg

20241211_120012123.jpg

20241210_180301_resized23.jpg

Screenshot_20241210_190640_Gallery123123.jpg

Επεξ/σία από -WISE-
  • Like 14
  • Thanks 3
Δημοσ.

Αν δεν είχα ήδη το RGB30 θα το είχα υπόψιν μου. Πιστεύω πως είναι τίμια κονσολάκια και τα δύο και η 1:1 οθόνη είναι ιδανική για Gameboy και pico-8, καθώς και NES, SNES και PC-Engine (ειδικά αν βάλει κάποιος αναλογία 8:7). 

• Like 2

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...