Προς το περιεχόμενο

Retro Handhelds (Anbernic/Retroid/Powkiddy/κ.α)

Μετάβαση στην απάντηση Απαντήθηκε από GreeKar98K,
Μήνυμα προστέθηκε από Malthador,

Το νήμα ανοίγει ξανά, γράφω πιο αναλυτικά το τι αφορά και τους κανόνες που θα το διέπουν (πέραν των κανόνων που ισχύουν forum-wide), οι οποίοι πρέπει να ακολουθούνται με ευλάβεια:

• On-topic είναι η κουβέντα γύρω από τα διάφορα ρετρό handheld μηχανήματα που κυκλοφορούν, κυρίως από Κίνα μεριά. 
  • On-topic είναι η κουβέντα γύρω από το σετάρισμα των OS των συσκευών αυτών, χωρίς να υπάρχει ουδεμία αναφορά πάνω σε συγκεκριμένα games, σε roms ή σε BIOS.
  • Το νήμα δεν προσφέρεται για υποστήριξη πάνω στο retroarch, μην αναλώνεστε εκεί γιατί η κουβέντα για τα cores ή το content οδηγεί με μαθηματική ακρίβεια σε κουβέντα για roms και BIOS. Υπάρχουν ολόκληρα wikis που καλύπτουν εκτενέστατα το retroarch.
  • Εννοείται ότι απαγορεύονται ρητά και κατηγορηματικά links που περιέχουν πειρατικό περιεχόμενο (roms, BIOS κλπ) είτε άμεσα, είτε έμμεσα.
  • Εννοείται ότι απαγορεύονται ρητά και κατηγορηματικά οι ερωτήσεις προς αναζήτηση πειρατικού περιεχομένου ή προς συμβουλευτικής σχετικά με πειρατικό περιεχόμενο, ακόμα και μετά «από συνεννόηση μέσω ΠΜ».

Επειδή τα ρετρό μηχανάκια εμπίπτουν σε ευαίσθητη κατηγορία, εάν δείτε κάποιο μέλος να παρεκτρέπεται με το μήνυμά του, είτε του στέλνετε απευθείας ΠΜ για να το διορθώσει, είτε στέλνετε αναφορά και το αναλαμβάνουν οι συντονιστές.

Αν έχετε κάποια απορία, μου στέλνετε ΠΜ. Κατά κανόνα πάντως, αν έχετε αμφιβολία σχετικά με το αν πρέπει να ποστάρετε κάτι, τότε το πιθανότερο είναι ότι απαγορεύεται να το ποστάρετε.

Αυτά τα απλά. Τα τηρείτε και το νήμα δεν θα ξανακλειδωθεί.

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
47 λεπτά πριν, ilias12369 είπε

Με τι courier σου ηρθε με acs?

Ολα τα κινεζικα και ξενα (ali, bangood, temu, shein,ebay,geekbuy) κυριως με acs ερχονται και καποιες φορες σπανια με speedex

• Απαντ. 2,8k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.
1 λεπτό πριν, Tsoukos87 είπε

Ολα τα κινεζικα και ξενα (ali, bangood, temu, shein,ebay,geekbuy) κυριως με acs ερχονται και καποιες φορες σπανια με speedex

Σε ευχαριστω,και εγω το rg 40xxv παραγγειλα,απο τις 30/11 ταξιδευει...

Δημοσ.
5 λεπτά πριν, ilias12369 είπε

Σε ευχαριστω,και εγω το rg 40xxv παραγγειλα,απο τις 30/11 ταξιδευει...

Υπομονη λιγακι, τωρα ηταν ολο το μαζεμενο κυμα αγορων (11/11 , black friday, cyber monday και pre christmas)

Δημοσ.
2 ώρες πριν, stefanos_th είπε

απο  geekbuying εχω παρει  to rg40xx/H περιοδος σεπτεμβριου. 

ηρθε σε 20 μερες , χωρις να αργησουν να το στειλουν . 

μην ανυσηχεις . 

για πες τι καλωδιο πηρες mini  hdmi / micro hdmi ?

Mini hdmi σε hdmi 5m( .POWERTECH καλώδιο HDMI σε HDMI Mini CAB-H013, με Ethernet, 5m, μαύρο)Τώρα το ethernet τι εννοεί ότι είναι δεν ξερω.Μακαρι να μην αργήσει..

• Like 1
Δημοσ.
13 ώρες πριν, Tsoukos87 είπε

Φίλε Τσούκο δυστυχώς δεν ισχύει αυτό. Πάρα πολύ συχνά μου έχει τύχει να το φέρουν τα ΕΛΤΑ. Συγκεκριμένα η κονσόλα που περιμένω από Geekbuying θα έρθει με ΕΛΤΑ courier (εννοείται δεν σηκώνει κανείς τα τηλ να συννενοηθώ) όπως και το RG556 που είχα πάρει από Ali ήρθε με απλό ταχυδρομείο!

• Like 4
Δημοσ.

Εγώ είδα ότι η κονσόλα που παράγγειλα έχει παρακολούθηση όταν φτάσει στην Ελλαδα με την dpd  που συνεργάζεται με acs άρα το rg 40xxv θα έρθει με acs.

Δημοσ.
2 ώρες πριν, -WISE- είπε

Φίλε Τσούκο δυστυχώς δεν ισχύει αυτό. Πάρα πολύ συχνά μου έχει τύχει να το φέρουν τα ΕΛΤΑ. Συγκεκριμένα η κονσόλα που περιμένω από Geekbuying θα έρθει με ΕΛΤΑ courier (εννοείται δεν σηκώνει κανείς τα τηλ να συννενοηθώ) όπως και το RG556 που είχα πάρει από Ali ήρθε με απλό ταχυδρομείο!

Α μονο πολυ παλια κατι απο ebay και το etsy μου εχει ερθει απο ΕΛΤΑ courier , σχεδον παντα μου ερχονται με acs , προφανως θα συνεργαζονται και με αλλες κουριερ.

Δημοσ.
51 λεπτά πριν, Tsoukos87 είπε

Α μονο πολυ παλια κατι απο ebay και το etsy μου εχει ερθει απο ΕΛΤΑ courier , σχεδον παντα μου ερχονται με acs , προφανως θα συνεργαζονται και με αλλες κουριερ.

Ακόμα έρχονται με acs τα περισσότερα αλλά μου χει τύχει αρκετές φορες και με ελτα που είναι ο,τι χειρότερο. 

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
3 minutes ago, Tsoukos87 said:

Το cube xx είναι ή το 40xxh; 

cube xx

εχει το λεντ στο προσωπο .

το 40xx/h το εχει στο πλαι απο πανω

Επεξ/σία από stefanos_th
  • Like 4
Δημοσ.

Με αφορμή ότι πλησιάζουν τα Χ.Γ. και θα κλείσουν τα σχολεία οπότε το κολοπ,... ο ανιψιός θα αρχίσει να έρχεται σπίτι αποφάσισα να τακτοποιήσω την παιχνιδο-συλλογή μου, μην παιδευετεαι το καημένο!, φυσικά και δεν το κάνω για μένα έτσι! γενικά λίγο κόλαση το πράγμα έτσι είπα να το μοιραστώ.

Το "ξεχώρισμα" προς το παρόν βασίζεται στα παιχνίδια που χρησιμοποιεί το https://retroachievements.org, οπού ακόμα και εκεί δέχεται πολλαπλές εκδόσεις του ίδιου παιχνιδιού, οπότε ναι μεν ο Γάλλος θείος και Αμερικάνος σας έστειλαν χριστουγεννιάτικο δώρο το ίδιο παιχνίδι μιας και δεν συνεννοήθηκαν αλλά εσείς τι να το κάνετε; οπότε κάπως πρέπει να διαλέξετε 1 παιχνίδι για μια (1) "περιοχή", προτεραιότητα για μένα, χωρίς ιδιαίτερο λόγο, είναι πρώτα USA, μετά EU, κτλ.

Σκοπός είναι να αποτελείται όλη η συλλογή από μοναδικούς τίτλους που έχουν RA

Spoiler

image.png.3af62cec669d51ce29be1f1eb74b4eb4.png

image.png.136d8eebe6a6905625acd82bcef105c5.png

Step 1 κάνουμε account και like στον θεούλη στο λινκ, μετά κατεβάζουμε τα DAT, τα DAT είναι λίστες με τίτλους που χρησιμοποιεί το RA, είναι τέλειες; μάλλον όχι αλλά μην είμαστε και αχάριστοι!

https://forums.launchbox-app.com/files/file/4497-unofficial-retroachievements-1g1r-dats-and-cuesgdis/

Step 2 κατεβάζουμε το retool, άλλος θεούλης, με αυτό κάνουμε επεξεργασία στα DAT και ορίζουμε προτεραιότητες κτλ τέλος πατάμε process και παίρνουμε την πολυπόθητη λίστα Lagarde, την αφήνουμε στο συρτάρι μια πενταετία να παραγραφούν όλα και συνεχίζουμε την ζωή μας, #μαζί τα φάγαμε

https://github.com/unexpectedpanda/retool/releases

Spoiler

image.png.579128e7ca90de187e1bd6e8f7b488bd.png

Step 3. κατεβάζουμε το ROMVault, στα αρχεία του έχει 3 φακέλους, στο DATroot βάζουμε την λίστα από το βήμα 2, στο "ToSort" τα παιχνίδια μας και αφού τα φτιάξουμε το αποτέλεσμα το παίρνουμε στο RomRoot.

https://www.romvault.com/

Spoiler

image.png.2127b799795dee327a69effa92507487.png

υπάρχουν απορίες; φυσικά και εγώ έχω, είμαι στο ψάξιμο.... δείτε κάνα vid στο ΥΤ όχι μόνο pilates https://www.youtube.com/@cultureburns !!!

Τips

1. Κρατήστε Backup μην γίνει τπτ και τα χάσετε όλα !!!

2.επειδή το RomRoot το χρησιμοποιώ και σαν rom folder για το Retrobat (το οποίο είδα δεν τα πάει πολύ καλά με shaders...) για να γίνει πιο εύκολα δουλίτσα χρησιμοποιώ Symbolic Links, συντομεύσεις με αναβολικά, https://schinagl.priv.at/nt/hardlinkshellext/linkshellextension.html , ευτυχώς που οι θεοί είναι πάνω από 12...

3. Το retobat με την σειρά του θα κατεβάσει εικόνες, vid κτλ οπότε για να μην τα σβήνει το romovault πρέπει να μπουν σε exception, εδώ ιδανικά θα ήθελα να ορίσω ολόκληρα folder, δεν βρήκα πως οπότε ορίζω καταλήξεις αρχείων.... μλκια μεν αλλά δεν είμαι θεούλης, just a consumer..... βέβαια αν δεν σας πειράζει να έχετε πολλαπλά αντίγραφα δεν σας νοιάζει, 1 το backup, 2. to RomVault 3.retrobat 4.RG505 ... τι μπορεί να πάει στραβά....

Spoiler

image.png.3e17dcd87b81199febb793e893ea3582.png

• Like 6
  • Thanks 1
  • Confused 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...